Surinaamse haven vitaal voor verdere ontwikkeling

7

PARAMARIBO, 13 okt – De Nieuwe Haven van Paramaribo speelt een vitale rol bij de verdere ontwikkeling van Suriname. Dit zegt president Ronald Venetiaan bij de opening van de jaarlijkse conferentie van de Caribbean Shipping Association, CSA. De groei van de economie en de intensievere relaties met het buitenland zijn duidelijk te merken in het havenverkeer. Zoals het was wordt het nooit meer.

De haven moet voldoen aan de veranderende eisen om de ontwikkelingen bij te benen. “Daarom heeft de regering zwaar geïnvesteerd in en de infrastructuur van de haven en het personeel. Het moet steeds beter worden”, zegt Venetiaan. Samen met de Europese Unie zijn miljoenen euro’s gepompt in modernisering en uitbreiding. Voor de economie is een goed draaiende haven namelijk van levensbelang.

De Caribbean Shipping Association bergt zowel publieke als private organisaties. Tijdens de conferentie wordt van gesproken over onder meer cruise toerisme en de stand van het scheepvaartwezen. Volgens Venetiaan valt niet te ontkennen dat het goederenverkeer toeneemt. Dat is al enkele jaren het geval en de crisis heeft er weinig aan veranderd. De vernieuwde haven moet deze ontwikkeling verder schragen.

7 REACTIES

 1. Ja goed nieuws toch ! Hoe beter de economie gaat draaien des te beter krijgen de mensen het ! Ik zie toch al jaren velen vorderingen wat de economie van Su betreft, doet me goed !


  Maak melding

 2. er zijn genoeg plaatsen in en rondom paramaribo.het noorden van paramaribo biedt alle mogelijkheden voor een super moderne scheepshaven plus nog een vliegveld voor cargo vliegtuigen.

  maar nee liever van de algemene steiger naar de nieuwe haven(beekhuizen)ten zuiden van paramaribo.
  regeren betekent vooruit kunnen zien.


  Maak melding

 3. Geachte meneer Venetiaan,

  Het is prachtig en vooruitstrevend van u om te denken aan de haven in Paramaribo. Zeker, gezien het feit dat onze economische mogelijkheden groeien en onze export van eigen produkten moet toenemen. Heel mooi!

  Maar omdat ik met u mee wil denken vraag ik uw aandacht voor het volgende:
  Denkt u alsublieft eerst aan verbetering van de binnenstad van Paramaribo. Maagdenstraat, Jodenbredestraat, Zwartenhovenbrugstraat, Sophie Redmondstraat, Heiligenweg en de Keizerstraat verdienen een grote opknapbeurt.
  Die paar schepen die onze haven aandoen zijn op korte termijn niet zo belangrijk. Als u het plan heeft om ook Cruiseschepen naar ons Paramaribo te lokken dan moet u er niet van opkijken als de toeristen op de boot blijven en niet aan land komen. De staat waarin de wegen en trottoirs zich bevinden verjaagt iedere cruise-toerist. Zeker wanneer het een beetje gaat regenen is het een gore troep. Prioriteit 1 als u begrijpt wat ik bedoel.

  Nu is toerisme booming bisness in Suriname en ik verkeer in de omstandigheid om daar alles van te weten. De wegen naar de mooie recreatiemogelijkheden in ons binnenland zijn erbarmelijk slecht. Oost-West verbinding
  vanaf Tamanredjo is verschrikkelijk. Kwatta, Garnizoenspad, Saramacca richting Nickerie is
  levensgevaarlijk. En u bent baas van dit land, wat denkt u dat de toerist van u denkt?
  Het kan u misschien niets schelen maar mij wel! Ik wil mijn land zo mooi mogelijk ophemelen en daar doe ik mijn uiterste best voor. Aanprijzen van mijn land is mijn taak, maar ook de uwe.

  De schepen komen de haven in, maar als het nog even duurt kunnen de ladingen niet over de wegen van en naar de haven. Dan heeft u een prachtige haven en dan blijven de schepen weg omdat ze niet kunnen laden of lossen. Met uw vooruitziende blik kunt een grove fout voorkomen. U moet eerst over de weg naar de haven toe werken, niet anders!

  Heeft u trouwens gedacht aan een nieuwe haven in Commewijne? Daar waar het water het land opijst? Zijn dat niet twee vliegen in een klap? Vraagt u aan mr. Black Stone om daarin te investeren in ruil voor een stuk land waar u toch niets mee doet.
  Met alle respect,


  Maak melding

 4. Ik zie de toeristen al hun schoenen uittrekken en broekspijpen oprollen op het moment dat het even heeft geregend. Oja, ook mooi voor op de foto, dat zal het thuisfront leuk vinden. Dit maak je toch niet elke dag mee.

  Ach, alle gein aan een kant. Ik respecteer initiatieven die genomen worden in het belang van de economische vooruitgang. Maar wel met beleid, en de juiste prioriteiten stellen a.u.b.?


  Maak melding

 5. niet alleen in suriname zal je in de toekomst jou schoenen of jou broekspijpen moeten oprollen in nederland en europa en elders in wereld komt het de laaste jaren vaker voor dat er meer regent naar beneden valt dan normaal, laats was de miljoenen stad londen ook onder water door extreem regen val.


  Maak melding

 6. Ja en in Venetië is het ook raak.
  Als er niets wordt gedaan zal Venetie over pakweg 20 jaren of eerder niet meer bestaan.
  Jammer, ik was 4 jaar geleden nog daar, apparte omgeving.
  Maar dat is een ander probleem dat door de zee wordt veroorzaakt.

  Du, het verschil is dat het de hoogste prioriteit krijgt omdat het een toeristische trekpleister is.
  In de breedte of in de lengte, maar het probleem wordt aangepakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.