Twee jaar cel voor Surinaamse acteur Vierklau

20

PARAMARIBO/AMSTERDAM 7 okt – Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is veroordeeld door de rechtbank van Amsterdam, Nederland. Vierklau zal twee jaar in de gevangenis moeten doorbrengen wegens drugssmokkel. Advocaat Gerald Roethof overweegt hoger beroep.

Een definitief besluit hangt af van overleg met zijn cliënt. Bij het aanhoren van de eis waren al bezwaren geopperd. “Ze zouden ook moeten kijken naar de persoon en de omstandigheden van het geval”, zegt Roethof tegenover de Ware Tijd. De situatie thuis in Suriname kon bijvoorbeeld zijn meegenomen. De relatief zware eis zou slechts gebaseerd zijn op de buitengewoon grote hoeveelheid aangetroffen drugs.

Vierklau is op de Nederlandse luchthaven Schiphol aangehouden. De vrij fors uitgevallen acteur bleek achteraf ruim twee kilo cocaïne te hebben verwerkt in bolletjes. Die had hij allemaal ingeslikt. De Nederlandse Marechaussee sprak achteraf van een waarschijnlijk record. Vierklau is lid van A Sa Go, het toneelgezelschap dat bijna in zijn geheel was aangehouden op Schiphol. Achteraf bleek dat onterecht.

20 REACTIES

 1. “Ze zouden ook moeten kijken naar de persoon en de omstandigheden van het geval”, zegt Roethof tegenover de Ware Tijd. De situatie thuis in Suriname kon bijvoorbeeld zijn meegenomen.
  Hij heeft zeker nooit een knippa gegeten zo zielig is hij tje potie!
  In ieder geval kan hij z’n mede bajesgenoten vermaken met zijn grappen en grollen!!
  Ik heb mij laten vertellen, dat hij liep als een zwangere vrouw zo loaded was hij!
  Een plaatsje in het Guinness Book of Records heeft hij zeker verdient.
  Misschien leert hij met zijn Vierklau van de dope afteblijven


  Maak melding

 2. Een waar feest, holadijee!! Twee jaar vakantie, in een (1)kamer appartement, met ontbijt,lunch en diner. Sport en spel naar eigen believen. S’avonds genieten van een goede krimi:cold case, CSI, numbr3s en niet te vergeten de datingsite voor vrouwtjes die gek zijn op boefjes. Dus… zo eruugghh is het niet. Wat nou, hoger beroep??? Tenzij, de straf verplicht in suri wordt uitgezeten!!!


  Maak melding

 3. Ba soekoe ba vinie ba tjarie! Dit is gewoon hebzucht of te wel biegie ai.
  Als hij niet was gesnapt hing hij nu de “echte jongen” uit met drugsgeld. No mercy!

  Bezin eer gij begint.


  Maak melding

 4. Een plaatsje in het Guinness Book of Records heeft hij zeker verdient.
  Misschien leert hij met zijn Vierklau van de dope afteblijven

  Djogo

  Hier moet ik wel even om lachen sorry

  In ieder geval is het triest dat men ondanks alle risico’s steeds weer in trapt om dit verderf boven alles te kiezen
  Werk wat harder
  Misschien kan meneer Vierklau gelijk iets aan zijn conditie en postuur doen in jail zodat hij fit en vitaal terug kan in de maatschappij van Suriname

  Go wroko lesi donder


  Maak melding

 5. alles heeft een oorzaak,mensen afkraken kunnen jullie goed hij heeft zijn kans genomen en ging mis zit in het spel waarom mag het door agenten gestolen worden hebben jullie daaraan gedacht


  Maak melding

 6. De clinch
  je bent van heel ver gekomen
  Om te zijn waar je niet wilt zijn
  Bleef geloven in lege dromen
  Vond genezing voor jouw pijn

  Was er een tijd dat U niet wist
  Waarheen en waarnaar toe
  Verdwaald in de donkere mist
  Liet U jezelf in de kou staan

  Eenzaam van alles afgesloten
  Verstopt achter hoge muren
  Kost kracht en moed nu,om
  weer te voorschijn te komen

  Nimmer zonder strijd gegaan
  Om hier op deze plek te zijn
  Hebt het donkere laten winnen
  En geruild voor zonneschijn
  (Varma R)


  Maak melding

 7. Ben het helemaal eens met de meningen van de nrs 1 t/m 4.
  Wat ik nog pijnlijker vind is het feit dat dit een bekende srananmang is.Een entertainer van het Surinaamse volk.
  Natuurlijk kon dit ook een Bakra,een Chinees,een Amerikaan of bv een Rus gebeuren.
  Maar weer iemand uit Suriname.Wanneer komen we eens eindelijk af van de naam “Risico-land”
  (Drugsgerelateerd).It’s a shame !!!


  Maak melding

 8. Nu weet ik waarom hij een grote buik heeft.
  dus al die tijd…………
  Is toch schandalig.Een voorbeeld figuur.Van wie je niet denkt.
  En waarom komen ze allemaal met de één en zelfde smoes:ik moest schulden aflossen en dat was de enige manier.
  Als hij misschien betere kwaliteit reclame ging maken,en dus meer geld voor betaald kreeg zou hij geen schulden hebben.Tenzij ing ai ben bigi lek ing béré.


  Maak melding

 9. nr.6.
  Wie de wereld wil veranderen begint bij zichzelf.Ook al heeft u de kans om middels drugsgelden rijk te worden.Doe het niet.
  Weleens aan uw eigen kinderen en de kinderen van uw dierbaren gedacht??Heeft u wel gedacht aan alle ellende die van drugs kan ontstaan?
  Met hard werken en zo eerlijk mogelijk te zijn
  ontstaat er geluk,vrede en liefde in u en uw eigen omgeving.Misschien breng ik dit te “heilig”naar voren…maar ik heb het zelf ervaren.Nooit drugs gebruikt…Altijd afstand van genomen daarvan…en ik ben SUPER gelukkig !! Don’t do drugs !!! NEVER.


  Maak melding

 10. Zo goed waren zijn “acteertalenten” dus bijkbaar niet, achteraf. Wat ik erger vind is dat veel zakenmensen het niet zo nauw nemen met de ethiek. Dagelijks worden er nog reclamespotjes uitgezonden met Vierklau in de hoofdrol. Ik zou als sponsor meteen afhaken.


  Maak melding

 11. De schade en de schande die deze man ons land heeft toegebracht, mag om wat voor reden dan ook niet over het hoofd worden gezien, ook al zou hij voor zijn criminele activiteiten strafrechtelijk worden vervolgd.

  In Suriname behoort dit nog een staartje te krijgen want, a no kang go so.
  Het moraal van de Surinamer is aangetast.


  Maak melding

 12. 14, meen je dat? Ik dacht dat het vanzelfsprekend ging. Geen enkel bedrijf of merk wil met drugs of andere criminaliteit geassocieerd worden. Alleen in SME stelt die etische gedachte niets voor.


  Maak melding

 13. Varma,
  Mooi geschreven.

  Zoveel?
  Heeft deze meneer zo veel coca meegenomen dat er een schaarste is ontstaan in Suriname?
  Dat zegt de minister van J&P toch? Schaarste!

  Straffen, net als alle andere couriers.
  Dit is weer het zoveelste bewijs dat er een drugsroute is. En het ergste vindt ik, is dat de Marechaussee op Schiphol gelijk krijgt met de 200% controle op vluchten uit Paramaribo. U en ik balen daarvan, maar deze door meneer Vierklau getransporteerde hoeveelheid, was genoeg om de kinderen en kleinkinderen van alle forumleden naar de verdoemenis te helpen. Wat zegt u?

  De Marechaussee heeft weer gelijk, want het staat niet op uw gezicht geschreven of u beroemd acteur bent of niet en of u geslikt hebt of niet. De route is bij hun bekend.


  Maak melding

 14. Na terugkomst in Suriname 5 jaar geen publieke funkties mogen vervullen en geen reclame activiteiten meer mogen doen. Deze ( bekende) man heeft ons ook schande gegeven. A man tjar oenoe moro fara inie a lieba. ( figuurlijk)
  En de Wilders mensen maar lachen in hun vuistje.

  Wij werken en studeren hard hier en dan komt er zo,n domme neger ( ik ben ook een neger)die snel geld wil verdienen om met een dikke auto onder zijn kont rijk wil spelen in Suriname, dat hij het heeft gemaakt.

  Ik kende hem persoonlijk toen hij nog jong was. Hij heeft nog bij Torarica gewerkt als hoofd beveiliging. Daar is hij ook ontslagen door prive problemen. En toen was hij nog slank en niet zo vraatzuchtig als nu.Hopelijk worden zijn kinderen niet in deze schande meegetrokken.
  Hopelijk ziet de jeugd in Suriname hoe het niet moet.

  Deze man is gevallen en gezonken. God behoede ons Suriname.

  Ik rust


  Maak melding

 15. ik zou zeggen hij hft zijn straf eerlijk verdiend .zelfs te weinig ,want hij werd eens gepakt en bleek zgn onschuldig te zijn terwijl !!dit kan niet de eerste keer zijn gezien de hoeveel heid die hij geslikt hft daarom zeg ik ook die 100% controle hebben wij aan ons zelf te danken want je ziet wat onze landgenoten niet doen om ons maar zwart te maken! de politie doet zijn werk maar en de schuldige worden dan ook terecht op gepakt.controle is bij mij ook geen daad van vijandschap .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.