Nederlander in Surinaamse gevangenis bijna passé

5

PARAMARIBO, 7 okt – Het hoeft niet al te lang meer te duren eer justitieel veroordeelden hun straf in eigen land kunnen uitzitten. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Met name Nederlandse gevangenen in Suriname kunnen profiteren. Alleen de administratieve afhandeling is nog een obstakel.

De betreffende documenten moeten nog door het wetgevingsproces heen. Dat kan nog even duren. Maar Santokhi is vastbesloten de overname van gevangen wettelijk in orde te krijgen. Dat maakt samenwerking tussen het justitieel apparaat in Suriname, Nederland en de Antillen des te noodzakelijker. Het moet wel verteerbaar blijven. “Laten wij beginnen op regionaal niveau, tussen landen die veel gemeen hebben”, zegt Santokhi.

De samenwerking met de Antillen krijgt daarom speciale aandacht. Ook het gevangeniswezen zelf moet meer onderling afstemmen. In de Surinaamse gevangenissen zitten honderden Nederlanders. Een groot deel zit vast wegens drugsgerelateerde overtredingen. Suriname zit met een tekort aan opvang in de gevangenissen. Als de daad bij het woord wordt gevoegd, is de verlichting wellicht wederzijds.

5 REACTIES

 1. de minister van justitie en politie van nederland heeft getoond op te komen voor zijn landgenoten in den vreemde.alleen wij domme surinamers probeert steeds de grondwet te wijzigen om onze eigen landgenoten te kunnen uitleveren.

  weer één van de misstanden in de uitleveringszaak tegen de piloot van transavia.zie daar hoe één uit de zo velen surinet moeite doet om zijn cliënt vrij te pleiten.terwijl deze zelfde advocaat zijn roots in nederland wilt laten berechten voor levenslange gevangenisstraf.

  dit noemt men functie verstrengeling.

  nemen jullie mij niet kwalijk,maar de surinamers(machthebbers)zijn niks anders dan een hoop K

  Waarschuwing
  crimineel denkt eerst goed na voordat je je paspoort inruilt.


  Maak melding

 2. Nou minister laat de gasten maar genieten van hun vakantie in suriname en andersom. Bouw meer gevangenissen in suriname (grond zat, aankloppen bij Jong Tjien Fa), is alleen maar goed voor de werkgelegenheid in Su.
  Saritori


  Maak melding

 3. het is duidelijk dat die figuur op nummer 1 niet weet waar het over gaat, hij wil nederlander zijn waneer het hem uitkomt zo werkt het niet mi boi, het gaat hier duidelijk om mensen met de nederlandse nationaliteit.


  Maak melding

 4. Weer een van de punten uit het Manifest van Besef gerealiseerd.

  Complimenten 30 juni/1 juli comite.

  Nu ga ik steeds beter begrijpen waarvoor deze beweging is opgezet. Vroeger dacht ik dat het om een monument (alleen) ging.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.