zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementsverkiezingen Suriname op 25 mei 2010

Parlementsverkiezingen Suriname op 25 mei 2010

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 okt – De algemene verkiezingen vinden plaats op 25 mei 2010. Dit zei president Ronald Venetiaan in het parlement. Het is wettelijk precies de laatste dag van de huidige regeertermijn. “Het wordt een voor Suriname’s verdere ontwikkeling belangrijk jaar. We moeten ervoor zorgen de juiste keus te maken.”

Van belang is onder meer het democratisch gehalte. “We hopen dat de verkiezingen vreedzaam verlopen en dat wij het resultaat zullen respecteren als volwassen democraten”, zei Venetiaan. Over de precieze datum is lange tijd heerste lange tijd onduidelijkheid. Vicepresident Ramdien Sardjoe opperde ooit zelfs de mogelijkheid van een vroegere datum.

Dat had vooral te maken met de kans op aanhoudend slecht weer rond mei. “Het kan mensen ontmoedigen naar de stembus te gaan en we willen de opkomst juist zo optimaal mogelijk”, zei Sardjoe. Volgens de verkiezingsautoriteiten is de voorbereiding op schema. De registratie van politieke partijen vindt volgend jaar plaats. De kiezerslijsten worden nu gecontroleerd op correctheid.

opening
Fernandes Express
BODO Party

23 REACTIES
 1. Zo, dus op 26 mei 2010 weten alle Surinamers waar ze aan toe zijn. Wordt het vanaf die datum weer lange rijen bij CIS, isolatie, lege winkels, verloederde mensen, taxi’s zonder ruitenwissers, defect openbaar vervoer, afname van moraal en principes door armoede, voedselpakketten uit Nederland, dealende staatshoofden? Of wordt het simpelweg doorgaan op de ingslagen weg door de huidige of een andere regering!!


  Maak melding
 2. Geachte redactie.
  De verkiezingen in 2010.
  Het moet niet zo zijn dat het weer gaat bepalen bij de stembus om een stem uit te brengen op hem of haar waarvan U denkt dat hij of zij voor Suriname en U de beste keus is.Weer of geen weer breng U stem uit.Laat 25 mei 2010 een dag worden waar de Surinaamse Democratie zich daadwerkelijk als volwaardig,vredelievend land op de wereldkaart van de democratieen,kan en moet plaatsen.
  Moge Jawhe,God,Allah,Bhoeda,Confusius,Krisna,al onze Surinaamse voorouders waar wij met ons navelstreng mee verbonden zijn ons steunen in wijsheid.Dus breng Uw stem uit op 25 Mei 2010
  Met vriendelijke groet Lohrasil Wrijfsteen


  Maak melding
 3. de juiste keus is allang gemaakt,om te zien dat deze mensen nog slapen.

  betrouwbaarheid in het geen u zegt,is precies even belangrijk als betrouwbaarheid in uw daden.

  wij geloven u echt niet meer en ga rustig thuis met jou wederhelft spelen.


  Maak melding
 4. 25 Mei 2010..Laten wij duidelijk zijn met corruptelingen als Meneer de Voorzitter bouwen wij geen Land op…ALLEEN MAAR SCHURKEN.
  Laat niemand jouw zand in de ogen strooien(jullie zij toch niet ziende blind en ook nog horende doof)…FRONT is beizg met iets waar bepaalde(anderen) WIJZER EN RIJKER van worden…maar jij als DEMOCRAAT sturen zij het BOS in.

  Men hoeft niet eens te zoeken naar duidelijkheid, als u dat nog steeds doet… dan ben jij dom en behoorlijk achterlijk…FRONT is FROMMEL, BOEVEN, DIEVEN, ZAND in de ogen strooien.
  DICTATUUR: alles is huichel,bedriegen, in de maling nemen VERFOEILIJK TOCH.

  Meneer de voorzitter is BAAS doet wat hij wil(schrijft vergaderingen in het parlement alleen in zijn voordeel uit…is dat DEMOCRATIE of DICTATUUR..(leg uit) (leg dit aan de ezels uit) laat huurlingen het land binnenkomen gaat staan vechten(schoppen) als hond met huurmoordenaar Brunswijk..WAT EEN DEMOCRATIE…WEG MET DIT DOM DING…VOLKS BELAZERIJ.


  Maak melding
 5. Het kan best zo zijn dat we op 26 mei 2010 afscheid moeten nemen van een aantal mensen die de politiek ongewild zijn ingerold. Mensen, die noodgedwongen en uit pure machtswellust op een positie terecht zijn gekomen die veel rijkdom en macht oplevert.

  Is de bevolking van Suriname bij machte om de juiste keuzes voor zichzelf te maken?
  Dat is de belangrijkste vraag bij nadering van deze verkiezingsdatum.
  Blijft het Front na deze datum nog aan de regeermacht, dan zal zeker Desi de politiek de rug toe keren. In zijn kielzog neemt hij dan een flink aantal opportunisten mee die op een dwaalspoor terecht zullen komen omdat de leider de weg niet meer weet.

  Met een gevallen Desi gaat Suriname een andere, politieke tijdperk tegemoet. Dat heeft Suriname nodig om vooruit te kunnen kijken en niet meer achteruit.
  Stabiliteit, ontwikkeling, vertrouwen in de economie, vooruitgang en rust binnen de samenleving.
  Als je stemt, stem verstandig!


  Maak melding
 6. Dan zullen wij eindelijk af zijn van mensen, die denken dat zij en zij en zij alleen met hun families en of tjamoes het primaat hebben over dit land aan de Noord-Oostkust van Zuid-Amerika.


  Maak melding
 7. vene houd zich wel aan zijn afspraken , dat kan je niet van bouterse zeggen telting verteld het heel goed hij zegt als de militairen zich aan hun woord hadden gehouden er nooit een 8 dec moorden zou zijn geweest wederom laat dit zien dat bouterse een onbetrouwbare beest is en blijft een wolf in schaaps kleren een tiran.


  Maak melding
 8. in een democratisch suriname is er geen plaats voor moordenaars oplichter drugs-dealers, en mensen als jou die propaganda maken voor dit soort misselijke figuren jij bent in mijn ogen een grote onverstandige koe.


  Maak melding
 9. Hopelijk dat het Surinaamse volk eindelijk afscheid kan nemen van dit misselijkmakend bewind van front, deze landverraders zouden gestraft moeten worden door een volksrechtbank.

  Hopelijk kunnen waarchtige en oprechte Surinamers eindelijk de ontwikkeling van Land en Volk na mei 2010 ter hand nemen.

  Met front is het een en al ellende geweest, stembewust dus stem geen Front.


  Maak melding
 10. Stem inderdaad bewust.
  Stem op progressieve,zelfbewuste en daadkrachtige kandidaten/politieke partijen.En ook personen die bereid zijn internationaal samen te werken.
  Stem op personen/partijen die in staat zijn zo’n klein leven in te blazen.
  Laat een nieuwe regering gebruik maken van het fenomeen “buitenlandse stagiaires en investeerders”.Deze fenomenen brengen ontwikkeling in het land en bouwen de economie op.Met de particuliere inbreng in Suriname gaat het uitstekend.Zo doorzetten.Daardoor creëert men arbeidsplaatsen.Stem op een partij die werkelijk zorg wil dragen voorwat betreft het elimineren van de criminaliteit,de verbetering van de infrastructuur (zie wegen en oude gebouwen),het in stand houden van het milieu en het ontplooien van de toerisme.
  Stem in elk geval voor een partij die zal investeren in de reeks van bovengenoemde punten en in staat zal zijn om het volk warm te maken alwaar ook zij een steentje kunnen bijdragen.Surinam expects from anyone to do their own duty.
  In zo’n klein land met minder dan een halfmiljoen mensen moet het kunnen.
  En conform de Amerikaanse president geldt ook hierbij de slogan YES WE CAN !!


  Maak melding
 11. Nieuwe parlement kiezen ??
  Zie hier de aandachtspunten NU op een rijtje vwb het beheer en continuïteit van:
  .Milieu
  .elimineren van criminaliteit.Verbetering van de veiligheid over heel het land.
  .Verbetering van infrastructuur(oude vervallen gebouwen met de grond gelijk maken en wegen verbeteren)
  .Verwelkom buitenlandse investeerders en Nederlandse stagiaires alsmede worden Surinaamse stagiaires meegenomen.Goed voor de ontwikkeling,economie en werkgelegenheid.
  .Op velerlei gebieden INTERNATIONAAL samenwerken.
  .Het Surinaamse volk wijzen op ook HUN verantwoordelijkheden.(niet alleen de rechten maar ook de plichten)
  Yes we can !!!Op de politieke kandidaten moeten wij stemmen die bovengenoemde punten
  kunnen realiseren.
  En het is mogelijk !!!!Mie Switie Sranangkondre.


  Maak melding
 12. Suriname zal zich zelf als bevolking en als land belachelijk maken in de wereld als ze kiezen voor bouterse dan hebben jullie geen yeye dat geld ook voor die gasten die hier op dit forum die dictator propageren jullie hebben geen gevoel geen eer, iemand die jou land te kijk heeft gezet in de wereld voor drugs is veroordeeld jou landgenoten heeft vermoord dan ben je toch gestoord om deze beest bouterse terug te willen, het heeft velen honderden levens gekost om deze beest uit de machtscentrum te trappen dit keer gaat hij heel suriname de afgrond in gooien.


  Maak melding
 13. Mei 2010 was het nu maar mei twee duizend tien
  ik heb het met deze regering al gezien
  maar geen getreur de verlosing is nabij
  purple is de kleur laat u niet misleiden ik zie suriname naar de afrond glijden
  dus stem bewust klaar de klus stuur ze weg
  suriname voorwaarts
  zij aan zij schouder aan schouder


  Maak melding
 14. iedereen hier,
  stem op Pendawalima, stem op A1
  Wie zorgt voor verbetering A1
  Wie zorgt voor welzijn en welvaart A1
  Wie zorgt voor democratie A1


  Maak melding
 15. Leiden 5 oktober,

  Als ik het beleid van de regering Venetiaan sectoraal goed heb begrepen dan is de welvaart en positie alleen voor de fronters, hun kinderen en hun misleidde aanhang. Na drie periodes Venetiaan is er sprake van crisis in alle sectoren van de Surinaamse samenleving. Democratie bestaat niet, gelijke kansen wel. Ik zie onder de NDP wel geljke kansen voor de bevolking en dan met name arme kinderen. Kijk nu eens naar het beleid van de huidige Min van justitie. Elke week komt hij weer met een of ander voorstel, dat hij dan na een paar dagen weer uitzet, laat ik het zo maar stellen. Kijk het verschil met bijv. de ex min van justitie Mr. Paul Shak Shie van de NDP. Paul deed niet zo, hij werkte hard en resultaat gericht. Hij gooide niet rotzooi naar de samenleving toe om kiezers te lokken en te bedriegen. Na zijn ambtstermijn was Justitie zeer goed lopend en iedereen werkte naar resultaat toe.
  Trekt u zelf de conclusies.
  Mr.Drs Roy Siwpersad
  [email protected]


  Maak melding
 16. DU,heeft Brunswijk Suriname ook niet te kijk gezet?En niet te vergeten Somo?
  Want al die misdaden wat je opsomt heeft je idool Brunswijk ook gepleegd,maar hem laat je voor het gemak buitenschot?Dus Vene mag met Brunswijk regeren?
  Wat voor koe ben je ,vraag ik me af,merk je zelf niet dat je met 2 maten meet?
  Zolang Brunswijk nog vrijrondloopt,gaat mijn sympathie uit naar Bouterse,gelukkig met mij tig anderen.
  Waarom mag jij wel Brunswijk adoreren en mogen anderen niet het zelfde doen bij Bouterse?Geef daar aub een eerlijk antwoord op ,als dat in je vermogen ligt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES