Luchthavenmedewerkers vervolgd voor cocaïnesmokkel

9

Elf verdachten staan volgende week terecht voor de rechtbank op Schiphol voor de invoer in vereniging van cocaïne. De verdachten, die op één na allemaal bij diverse bedrijven op de luchthaven werkten of hadden gewerkt, hebben in wisselende samenstelling in totaal 49 kilo cocaïne gesmokkeld in zes transporten. Daarvan is 28 kilo in beslag genomen. Een van de elf verdachten is voortvluchtig.

De drugs kwamen vanuit Suriname en werden op Schiphol uit de vliegtuigen gehaald en buiten het luchthaventerrein gesmokkeld. Dit gebeurde tussen 5 juni 2008 en 27 november 2008. Bij een van de zendingen was de cocaïne in sinaasappelpakken verstopt, die in het cateringgedeelte stonden.
De verdachten zijn tussen de 30 en 63 jaar oud en komen onder meer uit Rotterdam, Den Haag en de regio’s Amsterdam en Utrecht. Zij zijn tussen november 2008 en begin maart 2009 aangehouden. Vijf verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Vier van de verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan voorbereidingshandelingen, zoals het doorgeven van vluchtgegevens en dienstroosters/werktijden. Een van de verdachten wordt naast de invoer van cocaïne en voorbereidingshandelingen daartoe verboden wapenbezit tenlastegelegd. Een van de verdachten zou zich naast de invoer van cocaïne en voorbereidingshandelingen ook schuldig hebben gemaakt aan witwassen.

De zaak wordt inhoudelijk behandeld door de Meervoudige Kamer op 5, 6, 8 en 12 oktober 2009. De zittingen beginnen om 09.00 uur. De uitspraak wordt in november verwacht.

9 REACTIES

 1. Kijk en denk logische domoor…VRAAG=AANBOD.
  Nu geven zij AANBOD straf, als de boel een klein beetje, een heel klein beetje eerlijk zou zijn.
  Daar krijgt/moet VRAAG ook straf….dan zie hoe netjes de WERELD wordt.


  Maak melding

 2. Ben het vooral eens met nr.2 en verder met de rest van de forum-leden.Ook dit probleem is dhr Santhoki aan het oplossen.Goed politie-materiaal en functionarissen aanschaffen en in het werk stellen.Ook het preventief optreden tegen dit soort criminele aspecten verdient een prioriteit dmv het geven van voorlichting en waarschuwingen.Kom op regering…niet doelloos kibbelen maar in actie komen.
  Deze acties zijn niet bijzonder,dus kan dit niet als een politiestaat worden gekenschetst.We zijn een land in ontwikkeling.Dus dient ook elke sranangmang een steentje bij te dragen….een bepaalde verantwoordelijkheid te nemen betreft het voorkomen van ongeregeldheden.
  Ik blijf streven naar een veilig en schoon Suriname.We moeten het best kunnen met maar 500.000 mensen.


  Maak melding

 3. Even een rectificatie….ik ben het eens met nr.2 als het om zijn/haar boosheid gaat.Maar het onthoofden van de schuldigen gaat mij te ver.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.