Economische productie Suriname drijft op vrijheid

4

PARAMARIBO, 1 okt – De economische bedrijvigheid in Suriname moet het vooral hebben van vrijheid. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel& Industrie, HI. Het inzicht dat vrijheid van keus in bijvoorbeeld het soort product dat op de markt wordt gebracht, is dan ook consequent. Het heeft de laatste jaren beslist vruchten afgewerkt.

De betalingsbalans slaat meer en meer richting export uit. Het gebeurt voor het eerst in jaren weer dat de export de overhand heeft. “Het beleid is gericht op productie, mensen stimuleren een product te maken waar ze geloof in hebben. We willen mensen vooral niet aanbevelen een bepaalde richting op te gaan”, zegt Marica. Hoe het dan verloopt, is vooral een kwestie van marktwerking.

Te oordelen naar het resultaat, werkt het ook. Een succesverhaal is onder meer de productie van bronwater. Buitenlandse merken zijn vrijwel geheel weg geconcurreerd. “Als de mensen producten maken die importgoederen vervangen, krijgen ze alle vrijheid. We stimuleren mensen niet te kiezen voor een bepaald branche. Als ze zelf kiezen, is het kijken of het product voorkeur krijgt van de consument”, aldus Marica.

4 REACTIES

 1. Weer zo’n verhaal zonder kop nog staart.
  Laat die man met bewijzen komen, 100, hij gaat zelf schrikken van zijn eigen lieg verhaal.
  Of heeft hij het over GOUD.

  Praat graag weggeef figuur.


  Maak melding

 2. Toch vind ik dat goed advies dat breed uitgevoerd wordt ook een stukje beleid moet zijn. Het moet geen vrijgevochten boel worden, en kapitaalvernietiging kan zich soms pas op langere termijn manifesteren. Als het beleid gericht is op productie en mensen stimuleren, zullen alle benodigde “ingrediënten” aanwezig moeten zijn. Aantrekkelijke fiscale voorzieningen, subsidies, professioneel advies enz.

  Ik hoop dat de minister niet alleen mooie praatjes heeft, maar deze ook in daden gaat omzetten. En de ondersteuning die genoemd wordt ook gestalte geeft o.a. conform de bovengeschetste tegemoetkomingen.


  Maak melding

 3. Minister van HI, Handel en welke industrie. Die in het bezit van het buitenland?

  Helaas vertaald deze minister vrijheid als “free for all”, inclusief garimpeiros, importchinezen en roofmultinationals als Cambior/IAM-GOLD.


  Maak melding

 4. Volgens mij analyseren de front mini-sters niet hebben deze mensen geen geschoolde adviseurs? de ene domme bericht na de andere komt uit de mond van deze mensen.

  ““Als de mensen producten maken die importgoederen vervangen, krijgen ze alle vrijheid.”

  Ai baja alle vrijheid, waarom worden ze niet gestimuleerd? maar goed laar maar mini-ster.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.