Suriname heeft weinig keus bij verkiezingen

43

PARAMARIBO, 30 sep – Suriname heeft weinig keus bij de komende verkiezingen. Dit zei president Ronald Venetiaan bij de lancering van de verkiezingscampagne van zijn Nationale Partij Suriname. Het wordt of duurzame ontwikkeling of niet. Meer dan dat wordt niet geboden.

Duurzame ontwikkeling is gegarandeerd en bewezen met het Nieuw Front. “Wat we willen is dat de keuze en kansen van het volk gericht worden op mogelijkheden die duurzame ontwikkeling brengen”, zei Venetiaan. De investeringen in economie en sociale ontwikkeling van de laatste jaren hebben de basis gelegd. Zelfs meer dan dat.

Vanuit een situatie van uitzichtloosheid en gierende inflatie is stabiliteit geschapen. “Dat moeten we zien te behouden. Je kan ook vooruit trachten te komen door te stelen of drugshandel te voeren, maar dat is geen duurzame ontwikkeling”, aldus Venetiaan. Het ligt aan de kiezer of de teruggang wordt ingezet of dat de klim erin blijft.

43 REACTIES

 1. Juist! Principes!
  Eigenlijk is Vene zo slecht nog niet geweest voor de stabiliteit die we nu in SME kennen.
  Hij heeft zijn best gedaan, zijn mannetje gestaan en daar waar menig Surinaamse top bestuurder bang zou zijn, heeft hij op zijn manier moeilijke beslissingen genomen.
  Een van de moeilijkste beslissingen die Vene moest nemen is om gedwongen te gaan regeren met bevekte politici. Zo schoon als Vene was, zal hij nooit meer worden omdat hij zijn principes aan een kant heeft gezet. Maar die principes heeft hij aan een kant gezet om ‘s-lands belang. Om zijn land te dienen want doet hij dat niet, dan hadden we de afghelopen jaren een andere regeerorde dat weinig met democratie te maken heeft.
  Eigenlijk heeft Vene een dapper besluit genomen in het belang van U en mij. Want waar zou Suriname nu staan onder een dictatuur? No where!! Het was dus of Vene met zijn aan een kant geschoven principes, of een dictator. Meneer Venetiaan, bedankt!

  Ook de komende verkiezingen is het kiezen tussen stabiliteit en vooruitgang of opportunisme en domme nationalisme.
  In de toekomst zie ik Vene en Santhoki weer graag in mijn regering plaats nemen. Als wat weet ik niet, maar wel aanwezig want, dat hebben ze verdiend.


  Maak melding

 2. Ha ha ha,

  “Duurzame ontwikkeling” terwijl

  ……..er kwik wordt geloodst in de Surinaamse rivieren.

  ……..men geen idee heeft hoe afval in Suriname te verwerken behalve het in een woonwijk te verbranden.

  ……..er een free for all situatie heerst op de zogenaamde eco-toeristische markt, want elke schoolverlater kan zich touroperator noemen.

  Vene heeft wel een goede marketing:-) Een populaire term in je mond nemen en claimen dat je dat bent.


  Maak melding

 3. Kijk hier ik, Tjumbalumba: Opa Ronald…natuurlijk niet stelen, roven of drugs, maar keihard werken en nogmaals werken.

  Daarnaast het verstand gebruiken.
  Maar juist dat zie ik op dit moment niet.

  Waar zijn al die winkels van de blakaman gebleven…schoenmaker, kleermaker, niet meer van deze tijd maar dan waarom geen HANDEL…nee …ja toch…men leert momenteel om op school te gaan en bij een niet geschoolde buitenlander werk te gaan zoeken zelfs smeken om arbeid.

  Verstand:….waarom zoveel geld weggegooid in het bos(west-suriname) (u was er toen ook nog erbij als minister onderwijs.)

  Waarom Goud weg voor bedel-geld terug.

  Su. moet nu gaan smeken om eigen grondstoffen…en waarom moeten de binnenland bewoners dieper het oerwoud in(zie Koffiekamp) door toedoen van de NPS.

  Waarom zet u bulldozer in om plantage’s van slavenhandelaren vrij te houden van nazaat slaaf…OPA RONALD, OPA RONALD, WANNEER WORDEN WIJ WIJZER EN OOK NOG RIJKER>>>(zonder politiek gelul)ZO KOMT BRUINTJE ECHT NIET VERDER HOOR DAN PIETERBAAS SPELEN.

  Opa Ronald weet dit en kom ons echt geen onzin vertellen.
  Anderen hadden dan nooit de durf gehad uw club leden NPS’ers blaffende honden te noemen.
  Ik zie dit als FROMMEL tja sma idi gwe..Niks en ook niks anders.


  Maak melding

 4. Errrrrrrrggggg Duuuuurzaaaaam!!!!!

  Verkoop je goud met 95% korting (IAM-GOLD/Cambior)

  Laat de rivieren vergiftigen met kwik zodat inheemsen mismaakte kinderen krijgen en vis eten niet meer veilig is volgens internationale standaarden

  Hou uitverkoop van je bodemschatten en sta buitenlandse bedrijven toe je natuur te vernietigen

  Ziehier, duurzaamheid a la Front.

  Clowns zijn het, gevaarlijke clowns!!

  Freedom


  Maak melding

 5. De inflatie is inderdaad beperkt gebleven. Maar onder duurzaam versta ik geen goud delven, olie winnen, houtkap, mijnen uitputten etc.etc. en het land zwaar vergiftigen. Dat is korte termijn politiek. Onder duurzaam zou ik ook milieu vriendelijke ontwikkelingen willen zien die economisch en verantwoord zijn.

  Ik zou zeggen subsidieer en motiveer het volk om massaal aan landbouw te gaan doen. Niet met de knieen bukkend in de hete zon. Dat hou je niet je leven lang vol.

  Machinaal, massa landbouw, met machines die in bruikleen genomen kunnen worden door de boeren, gratis. Zet in elk district een depot waar je ze kunt lenen. Boeren moeten dat telen waar internationaal veel vraag naar is en bovendien ook rendabel. Er zijn gewassen genoeg te bedenken waar veel vraag naar is bijv. rijst, fruit, groente, granen, biodiesel, veevoer etc.etc.

  Het wordt ook tijd dat elk burger zijn steentje moet bijdragen aan de vooruitgang van het land en niet parasiteren op andermans zweet, tranen en bloed.


  Maak melding

 6. bestaat deze partij nog???

  de vijand van de negers(gekleurde)is de neger zelf.
  de tijd van de afschrikking of de negredoro politiek past niet meer in deze tijd.deze strijd wordt een strijd van principes en niks anders.


  Maak melding

 7. Geachte redactie,

  Dat de Onafhankelijke Republiek Suriname weinig keus heeft bij de komende verkiezingen, heeft te maken met wat slechts het Koninkrijk der Nederlanden, die in Europees verband de feitelijk supervisie heeft over o.a. Suriname, in Den Haag beslist. En geloof het maar, dat de huidige President van Suriname Ronald Venetiaan omtrent deze Haagse besluiten t.a.v. de Republiek Suriname, NIETS op in te brengen heeft. Zijn retoriek is derhalve slechts voor ‘consumptie’ bedoeld, voor diegene die zich niet bewust zijn van de huidige reële internationale politieke situatie.

  Deze huidige Surinaamse president en zijn Front regering, ontlenen hun macht slechts aan de Haagse grillen. Vandaar dat ’t gene wat hij President Ronald Venetiaan roept, slechts als camouflage gezien kan worden t.o.v. zijn reële machtspositie en dat van de overige Frontpartners. Den Haag zegt dat deze man moet vertrekken, in de plaats voor Somohardjo, en dat is zo. Dat weet deze slaafse Venetiaan en zijn Front-Combinatie geheimelijk intussen ook.

  http://www.youtube.com/watch?v=btzUvOS7_dY&NR=1

  Zijn voormalige collega wijlend Premier Henk Arron moest in 1980 vertrekken en die ging ook, desnoods met militair geweld. Johan Adolf Pengel moest vertrekken en ook die ging. Terwijl Desire Delano Bouterse een hooggeschoolde militair, gewelddadiger dan hem Arron werd aangepakt. Doordat Den Haag het volk meedogenloos in armoede stortte d.m.v. een vanuit Den Haag geregisseerde en gefinancierde zogenaamde burgeroorlog, waarin vele jonge burgers de dood vonden. Maar ook het verraad binnen de NDP, kwam hem Bouterse duur te staan.

  Trouwens, ook o.a. Anton de Kom, Simon Sanches en Otto Huidwoud, weigerden zich in de jaren dertig vrijwillig aan het neo-kolonialisme te onderwerpen, en werden zij als gevolg van hun weigering naar het Koninkrijk der Nederlanden voor het leven verbannen, waar zij ook stierven.

  Deze president drs. Ronald Venetiaan, afkomstig uit de PNR-Kadergroep van o.a. Eduard (Eddy) Bruma, is qua politieke ideologie mentaal het spoor volledig bijster . Wat ook geldt voor al die zogenaamde hoogopgeleide VHPers, die in het buitenland getraind zijn in het belang van het buitenland. Onder andere om mee te helpen ‘Desi Bouterse uit het machtscentrum te houden’. Zij hebben trouwens, gezien ‘hun’ neo-koloniale politiek-levenshouding, weinig keus, willen zij aan de macht blijven. Omdat de Republiek Suriname volgens afspraken in Europees verband, valt onder de supervisie van het Koninkrijk der Nederlanden, zoals dat het geval ook is bij menig voormalige Afrikaanse kolonien.

  Het Front heeft dit feit, gezien hun houding in de afgelopen opeenvolgende regeerperiodes, volledig geaccepteerd, zonder daar enig verzet tegen te willen bieden. Ze hebben zichzelf in feite volledig als ‘Neger’ (dood) geaccepteerd, en hebben vermeend paradoxaal ermee leren “leven” (Zombies ook wel genoemd).

  http://www.youtube.com/watch?v=WBe68F3nJmQ&feature=related

  De enige manier om hier onder uit te komen, is ‘bewustwording’ van het intellectueelkader waar de Republiek Suriname momenteel over beschikt en de Surinaamse massa in het bijzonder, omtrent de reële internationale politieke situatie, waar Suriname onderdeel van is. Vooral gezien haar enorme natuurlijke rijkdommen, in relatie tot haar minieme bevolking. Dit door de massa volledig en ongezouten te scholen en te informeren, wie de raddraaiers (Negers en/of Zombies) op het Surinaams politiek schaakbord zijn, die de Bevrijdingsstrijd van de Republiek Suriname ondermijnen en vooral ook op welke wijze dat in haar werk gaat.

  En de huidige President Ronald Venetiaan en zijn Front (NPS, VHP en PL en ABOB), zijn daarbij ongetwijfeld de belangrijkste schakels.

  http://www.youtube.com/watch?v=SrIdlBAdwGg

  Trouwens. Ons werd gevraagd, waarom het Somohardjo is, die door Den Haag verkozen werd voor het volgende Surinaams presidentschap, boven een president uit de politiek partij de VHP:

  Het antwoord is dat: in relatie tot de stukken op het Surinaams-schaakbord, de VHP gezien moet worden als de ‘Dame’ (Koningin)in het spel. En die zet je pas in, afhankelijk van de noodzaak er van. Verspeel nimmer je ‘beste’ troef, indien dat niet noodzakelijk is, zegt Den Haag. Daarnaast heeft de VHP momenteel GEEN presidentschap nodig, om te krijgen wat zij politiek opeist binnen onderhandelingen met het Front en wat zij verdient aan intellectuele corruptieve praktijken ten koste van de Surinaamse Staatkas. De Surinaamse Rechterlijke Macht (VHP-bolwerk) waakt daarover. Ten slotte, is haar lot als betrouwbaarste bondgenoot van het Koninkrijk der Nederlanden, in principe reeds rijkelijk bezegeld (denk aan “Lachmon van Oranje”).

  De rol van Ronald Venetiaan (NPS) daarentegen is die van de ‘Torens’. NB. Met twee stukken “meer” dan de VHP op het Surinaams-schaakbord, doet dat de NPSers (mentaal) gelukkig prijzen.

  De NPS wordt in principe op slaafse wijze door Den Haag politiek slechts gebruikt ten koste van de NDP en teert deze NPS vervolgens slechts op de meeste economische successen van de NDP, bijv. Staatsolie Suriname NV. Zelf kunnen haar partij intellectuelen weinig economisch van de grond krijgen, in vergelijking met o.a. de VHP intellectuelen (zie bijv. die 5% Bruto gouddeal). Vandaar dat zij door Den haag na gebruik vaak genoeg uitgekauwd en nu ten slotte uitgespuugd worden, tot dat ze weer nodig zijn. Schandelijk. Wat aangeeft hoe politiek een keiharde business is t.g.v. de rijke Westerse landen en de Verenigde Staten van Amerika. Waarbij de rol van een vernegerde politiek organisatie als het Front (NPS, VHP, PL en ABOB) o.l.v. Ronald Venetiaan niet ander is, dan dat van een ‘gemanumitteerde slaaf; ‘Vrijheid onder supervisie van haar voormalige eigenaar’.

  http://www.youtube.com/watch?v=Sh15WqTSGvo&NR=1

  Tenslotte: Het Bewustwordingsproces eist het van ons, om de naakte waarheid te spreken en u dit kenbaar te maken. Dit in het belang van ons allen vrijheid en een waarachtige ‘Nieuwe Wereldorde, waarin elke vorm van (moderne) Slavernij strikt verboden is.

  http://www.youtube.com/watch?v=ZJg5Op5W7yw&feature=related


  Maak melding

 8. Het goede werk van Johan Adolf Pengel voortzetten.
  Dat hoorde ik Opa Ronald roepen.

  Opa Ronald u speelt met jorka’s.
  U bent hoofd verantwoordelijk voor het vernietigen van Johan zijn droom en leven.

  U hebt hoogst persoonlijk zorggedragen deze man weg te staken.

  Dit heeft Johan ziek gemaakt tot de DOOD.

  Dan hoe kunt u durven de NPS’ers wijs te maken, dat zij het goede werk moeten voort zetten(van JAP) waar u zelf de boel hebt lopen vernietigen wie neemt wie in de maling…zijn de NPS’ers zo dom of gek labiel om dit soort rotzooi praat gewoon in zich te nemen …OPA RONALD KABA TOCH.


  Maak melding

 9. Hoort hem dan die langszittende nietsnut.
  Hij wil zeker weer min-ster president worden a la mugabe.
  Hij heeft alleen zijn soortgenoten in het binnenland gediend.


  Maak melding

 10. geachte buitenbewustzijnsbeweging Eboi-Akadenyuede oftewel niemand minder dan Eduard Buitenman. Waarom kom je hier met je oerhollandse naam?
  Wanneer houdt u een keer op met deze onzinverhalen die noch geen kant of wal raken.

  Ik wil u verzoeken om in uw sollicitatie brieven deze onzin niet ter vermelden vandaar dat u geen baan kunt vinden in Nederland. Vermeldt in de sollicitatie brieven uw opleiding en competenties en geef als referentie niet de buitenbewustzijnsbeweging van u op.

  Want niemand heeft van deze beweging gehoord deze beweging is enkel hier bekend op waterkant.

  Geef niet op blijf solliciteren en neem mijn advies want hiermee komt u verder dan uw fictieve waanbeeld.

  Prettige dag Eduard Buiteman.


  Maak melding

 11. Citaat van eboi akademya

  Deze president drs. Ronald Venetiaan, afkomstig uit de PNR-Kadergroep van o.a. Eduard (Eddy) Bruma, is qua politieke ideologie mentaal het spoor volledig bijster.

  Heb altijd gezegd dat deze president racistisch is ze wilden graag schoenen maken van de huid van bepaalde bevolkingsgroepen.


  Maak melding

 12. Je doet het nooit helemaal goed. Maar in dit geval wordt er alleen maar gefocust op de minder goede dingen. Dat is bekrompen en oppervlakkig. Er was zoveel shit om op te ruimen, en er is een begin gemaakt. Wie zet dit voort?


  Maak melding

 13. weet je soms vraag ik mij af wat er met die figuur aan de hand is op nummer 11, wat deze figuur doet is duidelijk de feiten verdraien, hij heeft het over staatsolie, en de hoogopgeleide militaire bouterse en coruptieve pratijken ten koste van de staatskast , triest om te zien hoe deze demagoog zijn waarheid in elkaar draaid, 1)eddy jharap is de grondlegger van staats oplie dus lieg niet ,2)bouterse heeft alleen de mulo-school doorlopen hij moet nederland dankbaar zijn dat hij de mogelijkheid heeft gekregen om zich tot onderofficier te laten opleiden bij de K.M.S ,en over coruptie gesproken bosje bouterse alibux hebben laten zien wat voor corupte bende ze zijn deze boeven hebben onze staatskast helemaal leeg geroofd. jij bent een demagogische leugenaar waar mensen als jij bouterse en farrakhan goed in zijn is de zwarte mensen via de zogenaamde slaven verleden dom houden , bouterse heeft over de ruggen van domme zwarte bevolking zich verrijkt het zelf geld voor farrakhan. je mag ze nooit tegen spreken ze willen altijd het woord ze zijn de enigen die de (waarheid) spreekt en zo ben jij ook nummer 11 arogant dom eigenwijs en dogmatisch ik trap niet in die onzien van jou .


  Maak melding

 14. Nr. 11,

  Kom je wartaal HIER in Suriname verkondigen.Heel gauw zullen ze je in LPI stoppen!!!!!!!!!!
  Nee, je blijft maar in het land van de kolonisator een lo blablabla verkondigen en van HUN geld genieten.
  Hier struggelen wij met de katibo’s uit het verleden en proberen het op ONZE wijze(Surinaamse) zo goed als zo kwaad mogelijk op te lossen.
  Jij bent een Uncle Tom gebleven. WIJ in Suriname zijn ALLANG bezig met het zelfbewustzijnsproces ZONDER betweters, die zichzelf o.a patriotten noemen en die NIET in Suriname wonen en werken. Maar vertoeven in het land van de KOLONISATOR!!!!!!!
  Wij benne en blijve benieuwd. Time wille tell. kondremangs!!!


  Maak melding

 15. Gedeeltelijk eens met Vene(trouwens je zal toch niet vrijwillig zo willen heten(ai).
  12 wie treurt nog om JAP?
  IMHO doet vene het nog niet zo slecht.
  En de leider van de NDP moeten ze opluiten samen met Charles Manson in een cel.
  En hiermee moet u het doen.
  Cent


  Maak melding

 16. Wie tegen Vene is,is tegen Suriname.
  Wat deze regering heeft klaar gespeeld is wonderbaarlijk. Ik zoe zeggen aan alle pessimisten ,ga kijken en trek dan die muil open of niet.

  Viva


  Maak melding

 17. @EBU

  ff wat correcties. Het is duidelijk dat je tot de minder intelligente NDP of beter DDB aanhang behoort maar de onwaarheden (=leugens) en domme analyses die je hier levert slaan echt alles. Denk je werkelijk dat er mensen zijn die je ongeloofwaardige fantasieen voor waarnemen? Daarvoor moet je wel super naief en dom zijn. Daarmee ben jij dan ook getypeerd.

  Hoe is het mogelijk dat NL de dienst uitmaakt in SME?? Je eigen NDP zit toch in de DNA, die controleert toch alles wat gebeurt? Waarom komen die dan niet met concrete voorbeelden naar buiten?? Goed sommige zoals DDB zijn/waren nooit aanwezig, (= ernstig plichtsverzuim)

  DDB was zelf geweldadig, en in reactie daarop is gestaakt. Noem je dat geweldadig weg sturen??

  Het edele schaakspel is duidelijk niet aan jouw besteed.

  Waar slaat in hemelsnaam het volgende op: “de Republiek Suriname volgens afspraken in Europees verband, valt onder de supervisie van het Koninkrijk der Nederlanden, zoals dat het geval ook is bij menig voormalige Afrikaanse kolonien. ” Kom eens met bewijzen voor je onzinnige verhalen.

  Je alinea over bewustwording is vaag en suggereert dat je racistisch bent en antie creools. Vreemd voor een NDP aanhanger want die partij is voor 90% afhankelijk van laaggeschoolde creoolse kiezers. Geeft dit soms aan hoe de NDP en DDB over hun eigen achterban denken? Ik ben er bang voor.

  Er is al tig maal duidelijk aangetoond dat de Staatsolie Suriname NV gelukkig een succes is geworden ONDANKS de NDP die tegenwekt en staats wilde verkopen om zo buitenlandse valuta te verwerven. Waar die valuta dan naar toe zou gaan is algemeen bekend.

  Met volgende citaat geef je nogmaals aan duidelijk racistisch te zijn: “de rol van een [b]vernegerde[/b] politiek organisatie als het Front (NPS, VHP, PL en ABOB) o.l.v. Ronald Venetiaan ”

  En YouTube, wel dat is voor vermaak. Daar staan alleen parodieen etc. op. Geen NORMAAL mens baseert zijn mening op YT.

  Maar ja jij bent ook niet normaal lijkt mij. Eerder een domme megalomane narcist.


  Maak melding

 18. Pfffffff die schijnheil van een Vene,probeert ook zijn idd vernegerde NPS op te krikken,met zijn bull-shit.
  Zo vlak voor de verkiezingen heeft het volk niets aan zijn gezwam.
  Maar oen no spang de nieuwe stemmers(jongeren) weten wel raad met het Front,oen tan tiki 2010.
  Het MegaBlok zal een knallende overwinning boeken zodat die rovers,liegers en bedriegers van het Front voor goed tot het verleden zullen behoren


  Maak melding

 19. jullie moeten die man met rust laten. hij doe hoe dan ook iets voor het land wat hebben die anderen gedaan?????? of kunnen jullie het beter? jullie zijn hier en hij daar suri is zo mooi land dus laten we wat mooi’s van maken maar niet om hem zwart tepraten god zij met ons suri hij doet wat en wij de rest in dit geval vene of niet wie zal het ander doen jij,ik?? stanwin


  Maak melding

 20. cITAAT: “DUURZAME ONTWIKKELING IS GEGARANDEERD EN BEWEZEN MET NIEUW FRONT”.

  Het netwerk en de jongeren die de idealen van de NDP willen uitdragen,vragen zich verontwaardigd af:

  Waarom er in de mijnbouw,bosbouw,visserij,veteelt een scheef groei is in de afgelopen 3 regeringsjaren nieuw front, in het organiseren en het scheppen van doelmatige verhouding tussen mensen (het volk),middelen en handelingen met doeleinden gericht naar het volk en de overheid op strategisch (plannen op lange termijn)en tactisch-gebied (plannen en realiseren van korte termijn doelen).

  Het netwerk en de jongeren die één van de idealen van de NDP “eigen volk eerst”warm in het hart dragen willen dan ook via onze parlementariërs deze vragen beantwoord krijgen nl.
  Wie zijn het management van de overheid front,die de pres adviseren in dit ingewikkelde project “goud mineraal uit eigen grond op de wereld markt brengen”?
  Laat ze komen INFORMEREN.

  Was de doelstelling van het economisch management van het front om een krater landschap.of in sranan een olo kondré met gifbeken,achter te laten?
  Het netwerk en de jongeren dachten aan gebiedsontwikkeling,vrije toegang voor milieu organisaties,om vernietiging op tijd nabij te zijn,optimale gezondheidszorg,net als in het land waar de rijkdom naar toegebracht wordt.
  Nu is vernietiging in volle gang.

  Is er mss ook diamant of ander mooi spul?,anders kan hebzucht, vernietigen en verzwijgen niet zo huishouden.

  Mooier als de pres zou zeggen”De eisen die toen in de samenwerking met i am gold aan de doeleinden zijn gesteld,zijn behaald gaat u maar kijken volk van Suriname”.
  Maar niemand in Suriname weet welke doelstellingen er zijn bepaald in de samenwerking met i am gold dus is de pres genoodzaakt zijn woorden in het grieks en het latijns te verhullen en dat al zoveel regeringsjaren.Eens moet hij door de mand vallen deze volksarts zonder volksgevoel.

  En nog een opmerking EEN PARTIJ DIE AL BEGINT MET HAAT EN RANCUNE TE VERKONDIGEN INPLAATS VAN DE MISKENNINGEN UIT DE WEG TE RUIMEN BEGINT ALVAST VERKEERD.

  jE BIGING LERIE FOE MEKIE TOBIE AAN DE TOEKOMST PRES GAAT STAKS DOOD EN DAN IS HIJ ER NIET MEER OM TE HERSTELLEN BIJ DE NU OPKOMENDE JEUGD.

  WIE IS DIE MAN EEN KINDERMISBRUIKER OF ZO ZOEK EEN ANDER MANIER DAN VOORHEEN OM JE POLITIEKE PERSOONLIJKE VETE OP TE LOSSEN.
  JOKKE BROK VAN EEN PRES VAN sURINAME!


  Maak melding

 21. “Duurzame ontwikkeling is gegarandeerd en bewezen met het Nieuw Front. “Wat we willen is dat de keuze en kansen van het volk gericht worden op mogelijkheden die duurzame ontwikkeling brengen”, zei Venetiaan. De investeringen in economie en sociale ontwikkeling van de laatste jaren hebben de basis gelegd. ”

  Bovenstaande aldus een bejaarde president.
  Investeringen in economie, welke zijn dat opa? De keuze die in Suriname gemaakt moeten zijn overduidelijk, of je stemt op leugenaars, dieven en corrupteling, front dus of je stemt op andere partijen die daadwerkelijk ontwikkeling kunnen brengen en ook nog een visie hebben.


  Maak melding

 22. ben net terug van een half jaar in Suriname. Vene heeft gelijkt. geen enkele regering heeft zoveel voor elkaar gekregen als wat er nu in het land gebeurd. Ik denk dat de klagers hier in nederland wonene en van een uitkering of aow genieten. Het is duidelijk te zien dat ze niets anders dan slecht willen zien. Wie is het donker blijft kijken ziet immers de zon niet.
  DE ontwikkeling in suriname is duidelijk te zien. Natuurlijk zijn er zaken die mis zijn. Maar in welk lang in dit niet het geval. kijk naar het grotere plaatje. We weten allemaal waar het land vandaag komt. *0 er jaren heeft suriname 25 jaar terug gezet in zijn ontwikkeling. Dit alles moest ingehaald worden. Ik bid tot god dat hij de surinaamse kiezer wijsheid geeft, en het land niet terug gebracht wordt naar de tijd, waar criminelen en drugdealers de dienst uitmaken en het arme volk in de rij moet staan voor rijst met wormen, suiker met suikerzand, soft in plastiek zakken en een vliegtuig dat neerstond wegens slechte onderhoudt en niet bevoegde piloten. Zijn we dit vergeten. Oeng opo oeng ai en hou op het op de persoon te spelen. Ons geliefd suriname heeft reeds genoeg geleden, door 80 jaren politici met visie die niet meer van deze globaliserende tijd zijn.


  Maak melding

 23. djagga, een geheugen opfrissertje.

  Het zal jou toch ook bekend zijn dan een groot deel van jou MB voor de Front periode sme tot gronde had gericht?

  Don’t cry over spilled milk.

  Cent


  Maak melding

 24. met deze regering wordt suri nooit een welvarend land allemaal slijmbalen en eigen zak kijken.zodra verkiezing voorbij is kunnen de volk weer oprotten er moeten een nieuwe regering met nieuwe mensen ,met nieuwe ideeen komen nu zitten alleen dieven


  Maak melding

 25. @ nummer 26,
  jou reaktie op nummer 26 zit vol leugens en bedrog ik zal en paar eruit halen.1) eigen volk eerst, één van de idealen van de ndp dat is een leugen want bouterse en de ndp hebben het surinaamse volk in grote ellende gestort onderdrukt vermoord en de rechtsstaat verkracht.2)over haat en omruiming gesproken ik kan mij geen enkele politieke partij of president in suriname herinneren die hun tegenstanders heben vermoord en afgeslacht dus het is bouterse die zijn tegenstanders uit de weg heeft opgeruimd.het word tijd dat jij ook de tekortkoming en misdaden van bouterse belicht, doe jij dat niet dan ben jij een leugenaar een bedrieger.


  Maak melding

 26. Geachte heer Hoost,

  Is dit ten slotte naar uw verlangen, uw volgende presidentskeuze voor de Republiek Suriname, die zelfs ook nog beëdigd wil worden door de huidige president? En zegt u ons straks NIET dat DIT een volkskeuze was.

  http://www.youtube.com/watch?v=F90iT8sakF8&feature=related

  Trouwens, zijn attitude doet ons aan u en uw kornuiten denken, tijdens de hevige bloedstollende protesten in de jaren tachtig tegen de “brutale” voormalige Ambassadeur van de Republiek Suriname in Nederland. U samen met wijlen John Kamperveen bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam. Hoe jullie vanaf de ochtendgloren, het onschuldig personeel van het Surinaams Consulaat de gehele dag in feite gegijzeld hielden. Een hongerig personeel, die huiverig en vol verbazing en schaamte toekeek. Angstig om het gebouw te verlaten, om zelfs hun kinderen van school te halen. Zelfs warm eten kon niet besteld worden. Gelukkig was er wel stromend water. Net een horror film. Dit alles vanwege het bloed, die zij vanuit het gebouwvenster in jullie ogen waarnamen.

  Als wilde beesten gingen jullie te keer. Omdat de Surinaamse Ambassadeur dhr. Herrenberg eerder op ZIJN persconferentie, de Nederlandse media lik op stuk had gegeven. Dit vanwege hun eenzijdige berichtgevingen in de media over de Onafhankelijke Republiek Suriname. Wat aangaf waar jullie toen en kennelijk ook nu je verstand hadden gelaten. Kennelijk was die echter reeds doorgespoeld.

  Want gezien de aanstoot die u neemt t.a.v. onze reacties, geef blijk dat u GEEN enig respect heeft voor het ‘Recht op Vrije Meningsuiting’. In tegendeel. Als kleine dictators, scheldend en tierend, moeten mensen steeds weer getuige zijn, hoe u met diverse schuilnamen, als loopse straathonden, deze site van Waterkant.Net aan het besmeuren bent met uw ‘Somo-Attitude’, zonder iets nuttigs aan toe te voegen. Wij vragen ons af, of dit het is wat u van uw zelfgemaakt heeft, gezien de duur van uw aanwezigheid hier in het Koninkrijk der Nederlanden.

  In onze ogen toch veel belovende Surinamers, die gezien de vele keuzen welk dit land ons allen biedt, u toch verkiest zich mentaal te gedragen alsof agressieve vetgemeste varkens, die naar de slachtbank geleid worden. Terwijl de kansen nog ruim open liggen, doch u uw geest hardnekkig negatief laat domineren, door de gevolgen van een Westers scenario, omgezet ten voordel van de Republiek Suriname. De Cubaanse bannelingen in Miami bijvoorbeeld, trachtten indertijd ook hun gelijk te halen bij de Amerikaanse autoriteiten, door een jongetje te gijzelen. En met geweld moest dit jongetje van vijfjaar door een zwaar bewapende Amerikaanse Politie Macht, ten slotte bevrijd worden, om hals overkop terug met zijn vader in Cuba te vliegen.

  http://www.youtube.com/watch?v=130J-FdZDtY

  In Amsterdam Zuidoost, werden leden van het Comité ‘Een Waardig Standbeeld van Anton de Kom’ en van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya, zelfs in de cel opgesloten. Omdat de stadsdeelvoorzitter van mening was, dat protesten tegen het illegaal naakt object van Anton de Kom in Amsterdam Zuidoost, in HAAR stadsdeel verboden waren. Maar de Amsterdamse Rechter dacht er totaal anders over, en vloot haar radicaal terug, vanwege een onrechtmatige daad. En noch hebben wij ons dat verbitterd doen laten maken. Omdat wij beseffen dat de prijs voor vrijheid, soms duur betaald wordt.

  http://gerbrandkranendonk.wordpress.com/2008/07/09/betoging-anton-de-kom-uitspraak-vrijspraak/

  Wij proberen geen aanstoot te nemen aan uw scheldkanonnades en persoonlijke beledigingen. Omdat dat niet de boodschap is die wij in het kader van het Bewustwordingsproces willen uitdragen. Zelfs hebben wij geen moeite met het feit, dat u de Leider van de Surinaamse Revolutie en Voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NDP-Suriname) Desire Delano Bouterse, liever wenst te haten, dan hem door Anana gezegend te zien worden. Maar waar wij moeite mee hebben, is dat als anderen er andere meningen op na houden of verkondigen die u niet aanstaat, het erop lijkt alsof u deze gehele site op z’n kop wil proberen te zetten. Dat mag en kan NIET de bedoeling zijn. Vandaar dat sommigen weigeren een afwijkende mening te geven op deze site. Maar wij leven wel met u mee maar, maar absoluut NIET ten koste van onze persoonlijk recht op een ‘Vrijemeningsuiting’.

  Gun een ieder zijn ‘vrije mening’, zonder die persoon opgrond daarvan te willen wurgen of zelfs mensen op de site verbaal proberen te terroriseren. Want vanwege de diverse referentie kaders, zullen wij soms van mening verschillen, er daarvoor hebben wij uw toestemming NIET nodig. Tevens valt er uit uw meningen weinig positiefs uit te halen, terwijl integendeel wij door onze reacties, u en anderen iets positiefs proberen aan te bieden, nemen wij aan. En prettig zou het zijn, indien u ons of anderen ook wat aanbood, dan slechts ‘zelfvernietigend gedrag’.

  Echter, indien u toch van mening bent, dat het Bewustwordingsproces weinig invloed op u heeft of zal hebben, willen wij zo vrij zij u te adviseren, om onze reacties, gezien uw geestes toestand, beter NIET te lezen. Tevens het te proberen met ‘bidden’, omdat ‘haat’ overal ter wereld zijn diensten reeds bewezen heeft en nog doet. Wordt daar absoluut geen deel van.

  Ten slotte trouwens: Wij behoren inderdaad tot de minder intelligenten in deze wereld. Maar neem ons ook dat niet al te veel kwalijk. Wij proberen slecht het weinig dat wij van huis uit meegekregen hebben, met anderen te delen. Ook u valt daar onder. Dat Anana ook met u moge zijn, verblijven wij.

  http://www.youtube.com/watch?v=x1L8y-MX3pg&feature=related


  Maak melding

 27. Het enige dat wat ik hier lees is zeker een groep die nooit in de rij heeft hoeven te staan voor een fles olie of melk, rijst zout en noem maar op het lijst is zolang dat die groep die met die negatieve dingens komt zeker na de coup of ook veel later is geboren. Een uur in de rij te staan voor een liter olie hebben ze nooit meegemaakt en alleen horen zeggen of omdat er geen benzine was kilometers van huis lopen naar je werk te gaan en terug. DUS WAT VENE ZEGT IS WAAR
  DUS WEET WAT JULLIE DOEN . En als jullie het zelfde willen ervaren als de mensen die na de coup van BOUTERSE heeft meegemaakt stem dan voor een ander Partij.

  Tang Boeng,


  Maak melding

 28. hahahahahaha, herrenberg gaf de nederlandse media lik op stuk wat is die figuur op nummer 32 echt gestoord, herrenberg heeft suriname voor gek gezet hier in nederland en die idioot op nummer 32 geeft weer een belachlijke draai eraan wat ben jij zielig nummer 32 .


  Maak melding

 29. sommige zwarte mensen leren het nooit, hoe meer ze onderdrukt vernederd en voorgelogen worden hoe meer dat soort valse profeten aanbidden , haile selassie is daar een voorbeeld van, zijn leeuwen kregen meer te eten dan de bevolking aldaar toch word deze dictator gezien als soort jezus,keizer bokassa precies het zelfde , idi amin ook zo iemand en robertje mugabe bouterse allemaal zwarte mis-leiders die zich zelf als een soort god zien zolang zwarte mensen dit soort valse profeten niet keihard afstraffen zullen deze beesten op hun eigen volk neer kijken in suriname zie je precies wat ik bedoel bouterse heeft het surinaams volk zoveel misdaan tot op de bod heeft hij ze vernederd en toch word hij door een bepaalde deel aanbeden. een vraag voor de deskundigen onder ons hoe kan dit in hemelsnaam. ik zelf denk dat schooling onderwijs educatie en ontwikkeling een goede middel is tegen dit soort duivels , en niet te vergeten een goed verankerde democratie.


  Maak melding

 30. @34 helemaal mee eens. front is misschien niet het beste wat suriname verdient, maar als MC het alternatief is dan zeg ik liever 10 keer front. We willen niet terug naar stilstand en achterstand. ik bid elke dag dat er een beweging opstaat met een leider, a la obama die de mensen inspireerd en een goed alternatief is voor front. zolang dit niet gebeurd is front de beste keuze uit twee slechte. Surinamers mogen nooit meer met angst naar bed.


  Maak melding

 31. Ja, natuurlijk doet Vene wat, dat denkt iedereen maar.
  In werkelijkheid is dit allemaal het werk van de regering van Wijdenbosch, geloof het of niet.


  Maak melding

 32. Geachte heer Hoost,

  Het moment dat iemand, vooral vanwege een traumatische ervaring, zich laat leiden door haat en rancune i.p.v. door ‘gezond verstand’, is die persoon in principe verworden tot ‘beest’. In de psychologie noemt men zo’n persoon ook wel een’ lopende tijdbom’. Wat je ook ziet in de Verenigde staten van Amerika, waarbij scholieren op het schoolterrein, plotseling en onnodig aan het schieten raken op hun mede leerlingen. Omdat iets in hun denken dusdanig geknakt is, wat zich vervolgens op een bepaalde wijze uit. En dat is een verschil met het volgend relaas, namelijk:

  Iemand die zich uit zelfverdediging vergrijpt op zijn of haar belager, handelt vanuit ‘natuurlijke instinct’. Wat je ook ziet bij een kat die in het nauw gedreven wordt. En wat op dat moment in het denken van die kat omgaat, is afhankelijk van hoe deze zijn of haar belager ziet en zijn situatie op dat moment inschat en beoordeeld. Die keuze is afhankelijk van hoe de belager deze kat benaderd. En als er vooral jongen in het spel zijn, zal het haar kroost beschermen en hard toeslaan. Ongeacht of het nou een huiskat, wilde kat of welk ander dier dan ook betreft. Bij de Homo sapiens is dat niet anders. En geloof ons maar, dat men hiervan op de hoogte was.

  http://www.youtube.com/watch?v=neOficBildo&NR=1

  U bent van mening dat Desire Delano Bouterse, Leider van de Surinaamse Revolutie en Voorzitter van de Nationale Democratische Partij Suriname, het Surinaams volk zoveel misdaan heeft, zelfs ’tot op de bot’ zegt u. Tevens stelt u, dat hij ze vernederd heeft en dat hij toch door een bepaalde deel van dat volk aanbeden wordt.

  Wanneer u het heeft over vernedering van het Surinaams volk, dan willen wij u hierbij verwijzen naar de Nederlandse archieven, omtrent meer dan vier eeuwen Afrikaanse Holocaust, ook wel de Slavernij genoemd. Ook met verwijzing naar de Joodse Holocaust. Maar wat u in feite meent te zeggen is, dat u zich ernstig vernederd voelt. Echter door een situatie, die NIET door de Surinamers in Suriname, NOCH door de Surinamers in Nederland geregisseerd, gefinancierd en gecreëerd is. Maar los daarvan; hoe zouden wij het leed van onze voorouders van meer dan vierhonderd jaar dan moeten omschrijven, in vergelijking met uw constatering. Trouwens, de Nederlandse houding jegens Desire Delano Bouterse is niet nieuw in de geschiedenis van de mensheid, vooral niet m.b.t. de geschiedenis van Afrika.

  http://www.youtube.com/watch?v=H_A2o8ICcIQ&NR=1

  Trouwens, het Rijksarchief is voor een ieder vrij toegankelijk. Ook voor u. Misschien dat u meer inzicht zult verkrijgen in de reële Surinaamse politieke situatie en dat van sommige Afrikaanse landen in het bijzonder, waarbij ‘Bewustwording’ van het volk, een essentieel onderdeel vormt.

  http://www.youtube.com/watch?v=VKf6p1_ebUo&NR=1

  Waarom kunnen zogenaamde Derde Wereldlanden, slechts op zulks een wijze hun beste krachten uit Europa of elders terug krijgen? En het feit dat u op de historie achter loopt, kan derhalve nimmer betekenen, dat u het recht heeft om een enorm groot deel van de Surinaamse kiezer op het matje te roepen. Dat is neokoloniaal en daar doen wij absoluut NIET aan mee. Trouwens, als je naar de wereld om ons heen kijkt, en wat ‘vernietigend gedrag’ met zich meebrengt, dan zou dat een waarschuwing voor u moeten zijn. Laat hopen, dat ook u uw manier van denken herziet, ter bescherming van de generaties na ons. Daar wij weigeren te geloven, dat ook u het ‘persoonlijk belang’ boven het algemeen belang gesteld heeft.

  http://www.youtube.com/watch?v=VqeADZgjtpY&feature=related

  De keuze van het individu en het waarom daarvan, is afhankelijk van de beoordeling die het individu maakt, opgrond van verkregen informatie welke het brein van die individu bereikt en beïnvloed heeft. Dit in relatie tot zijn huidige ‘locale’ leefomstandigheden, zoals o.a. armoede, corruptie en racisme, wat leidt tot verpaupering van de massa. Vandaar dat de media macht in de internationale politiek, een onmisbaar middel is, die zelfs het ergste kwaad in de ogen van de massa weet te rechtvaardigen (zie de massa moorden gepleegd in Irak). En het feit dat het Koninkrijk der Nederlanden bijvoorbeeld als één van de rijkste landen ter wereld, met haar relatief enorme invloedrijke media macht en geldmiddelen, een enorm groot deel van de Surinaamse niet kan bereiken en beïnvloeden, geeft aan dat je hier blijkbaar te maken hebt met een standvastige, bewuste, zelfverzekerde en een vooral vastberaden gemeenschap van Surinaamse kiezers. Die steeds meer hun eigen toekomst zelf willen bepalen. In de geschiedenisboeken worden zij veldslaven, ook wel Marrons (Vrij Gevochtenen) genoemd. En ook u zal zich bij dit proces op den duur neer moeten leggen, als u dat nou leuk vindt of niet. Omdat ook bij u de wereld NIET stil blijft staan.

  Laat hopen dat ook u wat hiervan zult opsteken.

  http://www.youtube.com/watch?v=WjKxuZNKuDA&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=pE4qBjKCtBM&feature=relatedeachte


  Maak melding

 33. “Duurzame ontwikkeling is gegarandeerd en bewezen met het Nieuw Front.”

  Waar zijn de feiten en cijfers presidentje, hoe kan je bovenstaande staven anno 2009 zonder cijfers.

  Alleen front domoren zullen ja en amen schreeuwen, de rest wil bewijzen zien maar zoals gewoonlijk onder front blijft het blablabla.

  Anyway begrotingstekort is bijna 1 miljard en is afgelopen jaar met bijna 400 miljoen gestegen, wat zijn de plannen om dit terug te brengen.


  Maak melding

 34. Dat je op bepaalde zaken vooruitgang ziet wil niet zeggen dat dit het verdienste is van alleen venetiaan. Immers de hele regering is hieraan debet, kijk maar justitie bv het was een chaotische bende. Zware criminalteit vierde hoogtij en de moordenaars en verkrachters liepen vrij rond in het binnenland zonder enige berechting.
  Tieners werden in het bijzijn van de ouders verkracht zal je maar gebeuren!!!!!!.
  Santhoki heeft hierin verandering een daadkrachtige minister ondanks hevig verzet uit een bepaalde groep heeft hij baanbrekend werk verzet. Ik wil niet zeggen dat hiermee alle criminaliteit opgelost maar er is wel degelijk vooruitgang geboekt.

  Zou het waarderen van de president om een nationale oproep te doen op de televisie jegens de bosnegers om een halt te roepen tegen dit soort gruwel praktijken.


  Maak melding

 35. NO.34, in de rij staan voor olie,meel,melk enz. was ook voor de revo,in de jaren 70.
  Bij Liekens-Oil aan de Nieuwe Domineestraat heeft mijn oma een halve dag in de rij gestaan voor 1 liter olie voor meel in de Jodenbreestraat bij C.Kersten en Co.bakkerij,dus jij ziet de splinter in het oog van de revo maar de BALK in het oog van de toemalige regering,ik dacht de NPS niet?Sommigen geven de revo van alles de schuld ook wat er nu heden ten dage gebeurt.
  Objectieveiteit is ver te zoeken bij de haatzaaiers,gelukkig zijn er nog ouderen die de boeven van NPS,VHP,PNP hebben meegemaakt,zodoende kunnen ze hun ervaringen mededelen aan ons.Als Suriname zo goed was voor hun bevolking was er nooit een Revolutie nodig geweest.
  Ik zou graag willen dat er nu een revolutie uitbrak zonder bloedvergieten natuurlijk,want deze regering is het ergste wat Suriname is overkomen.Leerlingen die met hun eigen meubilair moeten sjouwen ,hun eigen wc-papier moeten meenemen,bedelen bij familie in Nederland om schoolmateriaal.Een regering die niet in staat is scholen te renoveren en maar bedelen bij Nederland om dat te doen,ook pilitieburo`s zijn gerenoveerd door de goedgeefse Nederlanders,zelfs een zwembad.Maar de belangen van de boeven van het kabinet wordt gefinanceerd door stelen uit de staatkas,zie maar alle parlementsleden van de boeven Front hebben opeens kasten van huizen en rijden in bolides waar je U tegen zegt.

  De verkiezingen in 2010 zullen aantonen dat het volk deze boevenregering spuugzat is en massaal kiezen voor vernieuwing.
  Als men de reaktie`s van EBU aandachtig en objectief leest,zal het misschien tot jullie botte hersenen doordringen wat die man/vrouw wil weergeven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.