Nog net geen honderd Surinamers A H1N1-besmet

0

PARAMARIBO, 29 sep – Suriname kent formeel negen en negentig gevallen van Mexicaanse griep of A H1N1. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is dit het aantal dat positief is gemeld uit bijna vierhonderd monsters. Veel meer zal het niet worden.

Dat is althans de verwachting. “De eerste golf van de griep heeft al zijn piek bereikt”, meldt Volksgezondheid. Het aantal patiënten met griepverschijnselen daalt drastisch. In ziekenhuizen is dit soort patiënten haast op de vingers van één hand te tellen. Twee volwassenen en drie kinderen liggen weliswaar op de Intensive Care. In totaal zijn twee personen overleden aan complicaties door de griep.

Enkele weken terug was er nog sprake van een alarmerende situatie. Bij sommige ziekenhuizen waren zelfs speciale ruimten gereserveerd. Grieppatiënten werd verzocht geen poli’s te bezoeken om massabesmetting te voorkomen. Het wordt nu allemaal afgebouwd. Volgens Volksgezondheid is het wel zaak alert te blijven. Minister Celsius Waterberg sluit zelfs de kans niet uit dat zich weer een golf voordoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.