Somohardjo: presidentschap Suriname bespreekbaar

37

PARAMARIBO, 28 sep – Praten over wie volgend jaar president wordt van Suriname, kan altijd. Moet altijd kunnen. Dit zegt parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo. Er is geen sprak van dat Pertjajah Luhur peer se de volgende president wil bepalen.

Wie die indruk heeft, is niet goed ingelicht. Dus is er ook geen sprake van spanningen en verdeeldheid binnen het Nieuw Front. “Mijn verlangen en dat van Pertjajah Luhur is dat het Nieuw Front bij elkaar blijft”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Hoewel de partij gaat voor het presidentschap, is dat niet allesoverheersend. De eigen verkiezingscampagne mag dan wel het tegendeel doen vermoeden.

Maar de vier partners binnen Nieuw Front hebben nog niets beslist. Het presidentschap is dus ook nog niet echt een issue. Er zijn grotere belangen. Zoals de dreiging van de oprukkende Megacombinatie van ex-legerleider Desi Bouterse. “We hebben een gemeenschappelijke tegenstander, namelijk de dictatuur. Het is nog altijd een punt en beslist niet achterhaald”, aldus Somohardjo.

37 REACTIES

 1. Ai baya Somo voelt Bouta nu in zijn nek hijgen en krabbelt nu terug. Somo heeft toch al geheime en openlijke gesprekken gevoerd met andere pol. partijen. Nu er een Idos peiling is geweest kiest hij eieren voor zijn geld. Typisch Somo.
  DES for Pres!!!!


  Maak melding

 2. Nu al heb jij dictatuur..zie al die domheden die jullie uit halen.
  Dan komt er weer één en die zegt zand er over wij gaan verder.

  Noemt men zand in de ogen strooien of shantie.
  Vraag wie is blaffende hond en wie domme hond.
  Echt niet de bevolking…..ik zeg….geef grond weg….. bulldozer de nazaten van Katibo de zee in.

  Jaag de binnenland bewoners dieper het oerwoud in voor Meneer ik ben GOUD…of I’am GOLD…laat ons niet lachen…. de neuzen zitten vol DRUGS…importeer Chinezen….kijk dan praten wij over DEMOCRATIE OF EEN STEL DEMONEN….DICTATUUR TOCH……. DAAR IS MEN OP DIT MOMENT MEE BEZIG……

  …..en vooral als jij de kans krijgt de bevolking dom te houden dan…. unu e baka.
  DE HONDEN BLAFFEN ECHT NIET MEER TIJDENS HET VRETEN.


  Maak melding

 3. met het laaste deel van dit bericht ben ik het helemaal mee eens, maar somo als president no way, a.u.b niet zelfde geld voor brunswijk en massamoordenaar bouterse.


  Maak melding

 4. ““We hebben een gemeenschappelijke tegenstander”

  Ja ja en jullie Front dieven en corruptelingen zijn de gemeenschappelijke tegenstander van het Surinaamse volk. Het Surinaamse volk is nu wakker en zal er voor zorg dragen dat Front niet meer terugkomt, je zal een ezel die zichzelf meedere malen aan de zelfde steen stoot om nog op front te stemmen.


  Maak melding

 5. Somo, ga slapen. eerst proberen bij die partijen die je nu als vijand bestempeld. en toen ze je gedist hebben ,begon je anders te lullen. wat bezield deze man. Hij is een staats gevaarlijke boef.Ai boi, wie nog in deze leugenachtige imbiciel geloofd is zo achterlijk. Je kan gewoon zien dat zijn achterban hem zgn. steunt om hun eigen hachie te spekken. Die man heeft totaal geen integriteit. Hij is gewoon een ordinaire leugenaar. en dan gaat peper zijn naam hieraan verbinden. Vogels van gelijk pluimage. what een schande voor zijn zgn. combinatie. baja waar is law man vene. het wordt steeds gekker daar in het land.


  Maak melding

 6. Wie of eat de president van het republiek wordt is niet zo intresant voor mij. Wat mij hieraan ergert is het manier van wie of wat wordt het, het paard of de ezel, dus geen van beide het moet iemand van eengroot kaliber zijn en het is ook niet BOUTERSE, er zijn genoeg kandidaten in het land die het presidentschap aan kan dus SOMO hoiud je bek en donder maar een heel eind weg.

  Tang Boeng


  Maak melding

 7. er zullen altijd een stelletje ezels zijn die op de ndp zullen stemmen of bouterse als president willen hebben.maar,iemand met een goed stel hersenen, die nuchter weet te denken moet eerst door een verschrikkelijke rat worden gebeten voordat hij die misdaad tegen zichzelf,zijn kinderen en het land pleegd want hoe je ook wend of keerd het buitenland zal nooit een regering onder leiding van massamoordenaar bouterse accepteren.


  Maak melding

 8. Somo we hebben een president met visie voor de toekomst nodig,die heb je niet,je kijkt niet verder dan naar percelen met onkruid om die te jatten..aub bezorg het land en volk niet meer ellende!


  Maak melding

 9. Geachte redactie,

  Laat niemand u zand in de ogen strooien. Het Presidentschap van de ‘Onafhankelijke Republiek Suriname’ in 2010, is hiermede officieel NIET meer bespreekbaar en dus beslecht. Het Presidentschap van 2010 in Suriname, is in DEN Haag reeds bepaald, en het ‘winnend lot’ is nu gevallen op de huidige Surinaamse Parlementsvoorzitter van Suriname Paul Somohardjo.

  Net zoals bij de voormalige Premier Henk Arron in 1980 het geval was, is ook zo de huidige President Ronald Venetiaan door Den Haag te kennen gegeven, dat hij zich in 2010 NIET MEER kandidaat mag stellen voor het Presidentschap. En zo gaat dat bij neo-kolonialisme.

  http://www.youtube.com/watch?v=x1L8y-MX3pg

  In de huidige internationale politiek, mag je je als land publiekelijk en op papier wel ‘Onafhankelijk’ noemen, maar in de praktijk werkt dat totaal anders. Het blijven de voormalig moederlanden van voormalige koloniën, die volgens collectieve afspraken, de teugels strak in handen blijven houden d.m.v. de oude politieke partijen, die ook wel ‘de lange arm van het kolonialisme’ genoemd worden.

  Officieus is Paul Somohardjo nu dus reeds verkozen tot President van de Republiek Suriname in 2010. Een man die eerder door de zogenaamde Rechterlijke Macht van Suriname veroordeeld werd voor een zedendelict met een jonge vrouw. Zie hier het Vernegeringsproces.

  In het onafhankelijke Zimbabwe bijvoorbeeld, is de huidige President Robert Mugabe, met geweld een Vice-President naar Europese keuze opgelegd geworden, door het Engels Koninkrijk. Dit mede in collectief verband beslist, door andere Europese landen. Waarbij eerder de Zimbabwaanse economie tot de grond gelijk gemaakt werd, om deze keuze te bewerkstellingen (economische chantage). Omdat President Robert Mugabe zich daartegen verzette. Aanleiding waren de reeds eeuwen verouderde grondbrieven waarmee Engeland zwaaide. Omdat politieke chantage en stembusfraude bij algemene verkiezingen, in de ogen van voormalige Europese landen, vooral diegene die eerder koloniën hadden, in principe legitiem is.

  ‘Europees-onvriendelijke’ politieke organisaties, worden m.b.t. het verkrijgen van ‘Politiek Macht’ in hun land, door Europese landen en de Verenigde Staten van Amerika NIET geduld.

  http://www.youtube.com/watch?v=no8ZmqRIn2A&feature=PlayList&p=2D86307203FC2F8B&index=0

  De wereld is momentaal politiek extreem-radicaal veranderd. Europa en de Verenigde Staten van Amerika lijden momenteel aan ernstig ‘Economisch Verval’, ook al zullen zij het niet openlijk toegeven. Hierdoor is ‘brokobana-politiek’ internationaal legitiem geworden. Iran bijvoorbeeld zal het niet eenvoudig krijgen. Het Koninkrijk der Nederlanden eist momenteel ‘zogenaamd’ al haar voormalige koloniale plantages in haar voormalige kolonie Suriname op, zo ook andere Europese landen, opgrond van reeds vervallen eeuwen oude grondbrieven. ‘Zogenaamd’, want waar het feitelijk omgaat is, dat zij hun ‘gehele’ voormalige Kolonie opeisen met grondstoffen en al. Omdat zij menen daar nog recht op te hebben, opgrond van een eeuwen oud Pauselijk Besluit van 1454 m.b.t. kolonisatie van Afrika (Slavernij).

  http://www.youtube.com/watch?v=mq-V5sIIg3A&feature=related

  En een president met de vernegerde geest als van Paul Somohardjo, is derhalve voor Nederland de geschiktste kandidaat voor de job, om de Republiek te helpen herkoloniseren.

  Hoe deze episode verder zal aflopen met een Nederlandse adviseur aan President Somo’s rechterhand, kan de toekomst alleen bepalen. Trouwens, zelfs ‘inmenging’ in de binnenlandse aangelegenheden van een onafhankelijk land, is nu ook komen te vervallen. De Verenigde Naties zwijgt (zie stemgedrag t.a.v. de staatsgreep in Madagaskar/Afrika )

  Nogmaals: Europa en de Verenigde Staten van Amerika (Het Kapitalisme)lijden momenteel aan economisch verval, en iemand zal de prijs daarvoor moeten betalen. En met een ‘Moderne vorm van Slavernij’ en een geldig Pauselijk Besluit van 1454 op zak, hoef je het wiel niet weer uit te vinden.

  http://www.youtube.com/watch?v=3ACFIl66fWY

  Dat Anana ons voor dit kwaad behoeden, hopen wij.


  Maak melding

 10. somo is bezig zand in de ogen van de overige drie partners te strooien.in feite is het twee overige partners.want de s p a van castelen en marica stelt geen fluit voor.de v h p van sardjoe is ook op de loer.blijft over de partij van venetiaan.

  de man die z`n geweten niet kan of wilt gebruiken.en laat anderen over de partij lopen met zoete woorden,zal een dure les leren bij de komende verkiezing.sorry voor de slaven kinderen deze man zijn koppigheid brengt ons regelrecht terug naar de tijd van ja mi basja.


  Maak melding

 11. Venetiaan doet (of laat) letterlijk alles om zijn vierde termijn veilig te stellen en daarom laat hij Somohardjo en Jong Tjien Fa over zich lopen, maar dat betekent nog niet dat Somo’s race naar het presidentschap is gelopen!

  Het zou een disgrace zijn als Somo president werd, maar zover laat het volk van Suriname het niet komen.


  Maak melding

 12. EBU,12 je reactie is te voorbarig.
  wie zegt mij dat somo pres wordt.
  hij is niet capabel genoeg om het te doen.

  ik zou me echt schamen als hij aan zoiets begint en al die slimme en ecademische surinamers hem daartoe helpen eveneens geldt het voor Ronny en Bouta.
  ze moeten allen zich schamen om het surinaamse volk weer als een dom stemvee te degraderen.
  we leven in 2009.
  die katibo, ga we niet nog een keer meemaken.

  we gaan toch geen land in een land maken.
  want dat zijn al deze 3 heren wel in staat.

  verdeeldheid is hun troef.

  wij kiezen voor een een president die nationalistisch is en geen boter op zijn hoofd heeft en kan afreizen naar alle landen als ons president.

  Santhoki for president!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Papo


  Maak melding

 13. Somo president?
  Hij zegt zelf van niet! Dit is momenteel geen isseu! Laten we eerst de dictatoriale, gemeenschappelijke vijand verslaan.

  Dus na de verkiezingen is niet Somo, niet Bouta, niet Brunswijk en ook Venetiaan geen president van Suriname. Wie dan wel? Ik weet het! Ik weet ’t! Ik weet ’t!
  Zijn naam begint met een H. Maar het kan ook een zij zijn, dan begint haar naam met een M.
  Nu we allemaal aan het goochelen zijn, heb ik de moed bijeen geraapt om mijn glazen bol tevoorschijn te halen. En wat zien ik?
  De H van Hem en de M van Meisje.
  Ik zal de bewering van de Ebu-academia Bewustzijnsbeweging niet tegenspreken maar omdat googelen en goochelen beiden net zo geloofwaardig lijken, heb ik dan maar mijn beroemde glazen bol er bij gepakt en die zegt:
  De nieuwe president van SME is een vrouw
  en haar naam begint met een M.

  Dus zet ik al mijn geld op de M van mijn mond. Eindelijk vooruitgang voor Suriname.


  Maak melding

 14. Front voor Democratie en ontwikkeling.

  Somohardjo-presidentschap-Suriname bespreekbaar.

  Wat het Netwerk en de jongeren die de NDP steunen inspireert, is het gedachtengoed, dat zich verder heeft ontwikkeld,in die 27 jaar na dec ’82, zonder dat conclussie schuldig of schuldig luidt, ondanks stormen en sibie boesies.

  Wat het netwerk en de jongeren die de NDP steunen van de vorige regeringen met somohardjo, venetiaan en sardjoe achter het stuur missen:

  werken aan de samenwerkings vormen ouderen versus jongeren,ouders versus kinderen (opzetten van opvoedingsondersteunende organisaties), op lokaak niveau.

  En niet overnemen van de NDP, want jullie fronters hadden dit al 4 regerings perioden
  moeten bewerkstelligen.
  Deze tak van integratie zijn somo en de andere destructieve ouders van het volk vergeten,daarom geen buurthuizen, geen recreatieve huizen, geen goede gezondheidszorg om de ontwikkeling van kinderen die de toekomst van morgen zijn in Suriname nauwgezet bij te houden.

  Dan hoef je niet van Bouterse te houden ,maar dit is misdadig.

  Een volk in de verontstelling laten leven dat zij zich zelf zullen helpen terwijl je plechtig heb beloofd als dokter des volk je in te zetten om tenminste alle noden in het licht te brengen.

  Verder hebben het netwerk en de jongeren met een kaars gezocht naar instituten ter ontplooiing van bijv. sociaal zwakkere vrouwen, school verlaters.
  Somo en gecomformeerde creoolse aanhangers front zien vinden het leuker dat die buitenechtelijke creoolse kinderen van somo,beter achter de markt kunnen blijven en lekker doorgaan met hun NIET MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN GEDRAG.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen willen anders zijn dan de anderen en hebben praktische korte termijn doelen bedacht die geen 4 regerings jaren nodig hebben.

  Te denken valt aan:
  het opzetten van de staats vrouwen taxi met bijbehoren trainingen voor de vergeten sociaal zwakkere vrouwen ongeacht geloof, politieke voorkeur,ras,als je maar tot de vergeten doelgroep behoort.
  En zo bruizen het netwerk en de jongeren die de IDEALEN van de NDP steunen.


  Maak melding

 15. Het netwerk en de jongeren die de Idealen van de NDP hoog in het vaandel dragen,presteren het onmogelijke nu al in hun hoofd om naast het jeugd parlement, om de 2 a 4 jaar grote jongeren conferenties te houden,waar de jongeren hun eigen geluks graadmeter samen kunnen stellen en of evalueren.
  Mie e bigie oenoe pikken jullie onze ideeën niet en dan laaghartig met dec ’82 mantel der rancune en haat vervullen.

  Als anderen wat in het idee zien ,praat met de NDP om het mss te verbeteren,nog perfectionistischer te maken en te laten slagen voor de totale gemeenshappelijke bewustwording.

  het netwerk en de jongeren die de idealen van de NDP steunen willen geen rassen hokjes systeem meer in SURINAME.
  Front heeft afzonderings politiek bedreven.
  Somo moet nu niet school benodigd heden verdelen er moest al 4 regeringen geleden gezorgd worden dat voor iedereen toegankelijk moet zijn om school benodigdheden in eigen land Suriname te kunnen kopen.

  In het buitenland zeeman al vanaf 0,50 euro cent al schriften etc.

  Weer een achterhaalde actie van een destructieve volksleider.


  Maak melding

 16. Met somo en consorten alleen op hoog niveau rijkdom vandaar er hard aan gewerkt wordt om het cultuur dat “zwijgen” heet in stand te houden.

  De jongeren van de NDP willen ook bemoedigd worden door de president maar hij geeft niet thuis.

  Mss klagen wij hem straks wel aan bij de WHO,vanwege verwaarlosing van de toekomst van suriname en moet hij voor de rechter een rede geven waarom hij een gedeelte van de jeugd wil vernietigen.


  Maak melding

 17. @ebu – akademiya dat Somo geen goede presidents kandidaad ben ik met je eens, maar mang de rest van je ver haal is grote lulkoek “neo koloniaalisme” en Den Haag donder toch op man!!!! je bent opruiend versprijd haat en als klapstuk ga je Robert Mugabe als goed voorbeeld stellen een man die in no time zijn land naar de afgrond heeft geleid, maar ja van dat soort mensen hou jij toch? net als je geliefde D.D.B die ook zijn land naar de afgrond bracht.

  Je maakt altijd lange verhalen over wat je z.g.n weet hoe kom jij aan die frustratie? ga dan een keer iets ondernemen ten goede van Su steek je nek een keer in het openbaar uit dan verdien je respect en niet alleen maar lopen opruien via dit forum


  Maak melding

 18. Als Somo president wordt, zal niemand en dan ook niemand Suriname meer serieus nemen. Wat een modderfiguur zullen wij dan slaan. Zo we die niet al niet slaan. Die man zijn voorkomen is al genoeg om er fysiek onpasselijk van te worden. Als hij zijn mond opent, val je stijl achterover van zoveel domheid. Als je weet wie zijn achterban is, dan ga jij je in alle eerlijkheid afvragen wat er eigenlijk aan de hand is. je zal verbaasd staan wie somo zgn. steunen en hem achteraf voor stupido uitmaken. Zijn achterban schaamt zich niet om te zeggen dat zij aan hun gerief komen door te doen alsof ze bij Somo horen. denkt hij werkelijk dat ze hem zien staan. Dit riekt naar heuse hoogmoedswaanzin. Eigenlijk is hij zielig.
  Dat terzijde, maar dat een twijfelachtig figuur uit nederland niet aarzelt om hem ook als kruiwagen te gebruiken maakt de soap volledig. En dan roepen dat Suriname zo zelfstandig is en Holland niet nodig heeft.
  tjeh potie baja.


  Maak melding

 19. Volgens mij zijn PandorasBox en Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya één en dezelfde.

  Biede verkopen ze vage onzin gebaseerd op YouTube. Wat een deskundigen. Weten ze niet dat elke idioot op YT een leugenachtige geknipte en bewerkte versie van de waarheid kan plaatsen. Wie baseert zijn kenis op YT??

  Het is me ook wel echt een verzameling. Papa Touwtjie en als klap op de vuurpijl de demente Mugabe die zijn land heeft leeg geroofd en de halve bevolking de dood heeft ingejaagd.


  Maak melding

 20. Hij ziet ze vliegen shantie sjantie is puur zand van Du. hij werkt toch voor de VHP.

  Du waar is coke gebleven..is het zand geworden…sjantie Du…loop niet met zand te strooien mi boi je bent zeer slecht bezig.


  Maak melding

 21. De enige geschikt plek voor de hoofden van dit verbond van verraad van het Surinaamse volk(FRONT) is gespietst op een speer op het onafhankelijkheidsplein. 5 procent, 5 hoofden, voor elk procent 1


  Maak melding

 22. Geachte heer Hoost,

  Middels deze, willen wij u nogmaals herinneren en/of verwijzen naar onze vorige discussie, met name onze laatste reactie #39.

  http://www.waterkant.net/suriname/2009/09/18/suriname-blijft-bijzondere-vriend-van-nederland/

  Tenslotte denken wij, dat wij op relatief gepaste wijze, weinig vrolijks hieraan kunnen toe te voegen.

  http://www.youtube.com/watch?v=tRC1z3Pws9k&feature=related

  Heel veel sterke toegewenst.

  Ps. “Het is trouwens NIET zijn geforceerd en regelmatig gecamoufleerde schrijfstijl die hem verraad. Maar het is de ‘verbitterde geest’ in de woorden, die hij in zinnen omzet.”

  En daar konden wij ons in vinden.


  Maak melding

 23. @ die zieke neger op nummer 26,
  ik heb het gevoel dat jij met domme verbitterde geest hier rond dwareld, jij geestelijk ziek en dom , ik vind dat de heer hoost alle recht heeft om de surinamer erop te wijzen hoe misdadig bouterse en zijn regime zijn hoost zijn eigen neef is vermoord door bouterse dus meneer hoost heeft alle recht toe om de zwarte kanten van het bouterse regime te belichten , @ die zieke man op 26 nu op dit moment worden zwarte mensen mannen en vrouwen die opkomen voor de democratie in guinee in een stadion opgesloten en de vrouwen worden openlijk verkracht door hun eigen zwarte mensen dit krijg je als een dictator aan de macht is maar omdat jij zo gefrustreerd kies jij de kant van deze misdadigers alla bouterse je hebt zieke geest nummer 26 geestelijk zit jij in de knoop . kijk of mijn ip adres klopt


  Maak melding

 24. Paul Somohardjo is een politicus van het eerste uur.Maar gezien zijn voorgeschiedenis(zie TV gevecht en betrokkenheid bij de onregelmatigheid in het parlementsgebouw)is het niet raadzaam het ambt als president te aanvaarden.Internationaal gezien zou dit een blamage betekenen voor een serieuze relatie met vooral potentieële donor-landen.In elk land hebben zich wijzigingen voorgedaan betreft visies van regeringen.Waarom kan dit niet gerealiseerd worden in Suriname?Als mens recpecteer ik dhr Somohardjo.Min of meer ook als politicus.Maar bij het voordragen van een kandidaat voor het presidentschap dient men zich ervan te gewissen dat zo’n persoon vrij is van bepaalde escapades uit het verleden.
  Ik prefereer nogmaals een “frisse wind” dynamisch overwaaiend over ons land Suriname.
  Met frisse wind bedoel personen die ambitieus zijn en openstaan voor progressieve ideeën.
  En dit bereik je door internationaal politiek te bedrijven,zaken te doen en het volk ook (financieel) te laten meegenieten van bovenstaande progressie.


  Maak melding

 25. Waar zijn de slimme surinamers?
  In de DNA zitten meer criminelen, dan vooruitstrevende sranang mang.En de president zie ik niet in deze groep(DNA)zitten.


  Maak melding

 26. Geachte redactie,

  Ten aan zien van de verbitterde reactie van de heer Hoost, doen wij hem ter herinnering de volgende site toekomen. En wat was zijn houding toen.

  Uit zijn verwarrende reactie werden wij er beslist NIET wijzer op. Zelf denken wij dat niemand er wijs van werd. Maar dan nog blijven wij begrip tonen voor zijn situatie, met dien verstande, dat wij voldoende bewust zijn, van wat zich momenteel in de internationale politiek aan het afspelen is.

  http://www.waterkant.net/suriname/2009/09/26/suriname-protesteert-in-vn-tegen-coup-madagaskar/

  Maar wij denken dat hij uit zwakte en vanwege zijn verbitterde houding, zijn wraak slechts bewust wil blijven uiten op de verkeerde personen. En daardoor juist de essentie bewust wil omzeilen. Zie ook wat zich momenteel in Honduras aan het afspelen is.

  Het zijn daarom niet de coupplegers die je moet aanspreken,maar de voormalige moederlanden, Europa, de Verenigde Staten van Amerika en de Verenigde Naties, die de opdracht hiervoor geven, financieren en op internationale podia zelfs ondersteunen en verdedigen. (Zie de stemming t.a.v. de staatsgreep in Madagaskar jongslede)

  Waarom durft hij Hoost wel heel fel de Surinamers aan te spreken, maar niet de veroorzakers van het kwaad, die de couppleger van bijvoorbeeld Madagaskar wel aan het woord lieten, ondanks protesten. Waarom wel de boodschapper aanspreken voor het slechte nieuws en niet diegene van wie de opdracht feitelijk van afkomstig is.

  Wij weigeren te kiezen voor de weg van de minste weerstand. Tevens weigeren wij ons wederom politiek te laten manipuleren. En proberen diegene aan te spreken, van wie wij volgens onze onderzoeken vinden, dat die feitelijk voor de situatie in Suriname verantwoordelijk zijn.

  http://www.youtube.com/watch?v=M1saanzxaqE&feature=related

  Tevens zijn wij van mening, dat als blijkt dat een regering, democratisch gekozen is of niet; haar volk manipuleert en zodanig in armoede stort,dat er zelfs doden onder dat volk vallen; zulke regeringen zich slechts richten op een ‘kleine elite’ van hun gemeenschap, terwijl de rest van het volk verpaupert; zoals wij momenteel zien in Amsterdam Zuidoost. Dat elke burger dan het recht heeft, zich fel daarover uit te spreken, zelfs voor verbetering ten strijde te trekken, om zijn/haar leven, dat van zijn/haar kinderen en familie te redden, de massa in het bijzonder. En het gevolg is, dat je zelf het risico loopt opgepakt en zelfs ook gedood kan worden. En uit zelfverdelging derhalve genoodzaakt bent jezelf te verdedigen, met alle ten dienst staande middelen. Maar pertinent zijn wij TEGEN de inmenging van landen in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen, wat internationaal momenteel NIET nageleefd wordt.

  http://www.youtube.com/watch?v=rr_qCvYfRWg&feature=related

  Bij Desire Delano Bouterse ligt de situatie totaal anders. Hij en zijn maten moesten in feite de Onafhankelijke Republiek Suriname gaan herkoloniseren voor het Koninkrijk der Nederland. De heer Hoost behoorde toen tot de elite van Suriname, blind verankerd bij de organisatie de Moeder Bond. Desi Bouterse en zijn maten, die eerder reeds enkele jaren in Suriname woonachtig waren, veranderden intussen van gedachte en vonden de Nederlandse opdracht achterhaald en neokoloniaal. Zij kozen met alle gevolgen van dien, tenslotte voor het Surinaams belang. Alleen Hoost wil de situatie niet begrijpen, vanwege een familielid en bekenden van hem die in de strijd zijn omgekomen. Desi Bouterse en zijn kameraden hebben het tot nu toe gelukkig weten te overleven, omdat een groot deel van de Surinaamse massa, internationale vrienden-landen en Anana kennelijk aan hun zijde staat.

  http://www.youtube.com/watch?v=c95Tm3jac1A&feature=related

  Nimmer heeft deze Hoost daarentegen een verkeerd woord naar de Nederlandse opdrachtgever geuit of zo fel tegen uitgehaald als tegen zijn eigen mensen. Hij en zijn vrienden gingen wel hevig protesterend tekeer bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam, waarbij hij het onschuldig personeel aldaar de stuipen op het lijf joeg, haast gijzelde. Maar nimmer enig protest bij de Nederlandse Tweede Kamer in Den Haag of bij enig Nederlandse instituut, die bij de staatsgreep van 1980 in Suriname de feitelijke opdrachtgevers waren. Trouwens, was hij ook niet samen met Paul Somohardjo en Ronny Brunswijk op Stoelmans Eiland/Suriname of was dat slechts een thee-visite?

  Wel heer Hoost, ook wij hebben ten spijt vrienden en familieleden verloren. Zowel tijdens de Staatsgreep als tijdens de zogenaamde Burgeroorlog. Een Burgeroorlog die gefinancierde werd door het Koninkrijk der Nederlanden, mede onder advies van Nederlandse militaire deskundigen van het Nederlandse militair Attaché in Suriname, w.o. Kolonel Valk en Bas van Tussenbroek).

  Sommigen van ons hebben hele dorpen en al hun families verloren tijdens deze vuile oorlog. Maar gelukkig, NIET allen van ons hebben door de onrechtvaardige toestand hun verstand verloren.

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8


  Maak melding

 27. Somo ??
  en er word nog serieus op gereageerd ook !!
  Welke dief word er nou Pres ?? Nee !! ook geen verdachten of zij die boter op hun kop hebben .En het zijn er veel ,,U weet het !!!
  Er is geen scenario dat suriname zal redden
  Zolang de oude(Nieuwe) BOEVEN nog leven.Vene,Bouta ,Somo ,Brunsi ,allemaal opsodemieteren.Niemand hoeft de huidige partijen de hand boven het hoofd te houden ,ze hebben allen gefaald .geen praatjes over stabiliteit en andere kolder en geen enkel revo gelul meer.Als ze allemaal netjes opdonderen is er ruimte voor nieuwe Surinaamse Politiek .Utopie ?


  Maak melding

 28. mr. Du je heb ook een trauma van D.D.B
  als wat men zegt over BOUTA joe e happe je lijk VENE wel waarom wordt jij geen pRESident van surinaame.{SURIBACBA}land kijken hoe jij gaat regeren… met je BOUTA syndroom……………2010 heb je een probleem als D.D.B wint time well tell…..mr.du………zoon van VENE of niet..SRIBA VENE……..
  wordt vervolgd:
  DEEL1 van DU…..


  Maak melding

 29. @ nummer 33,
  ik vraag mij af of de keuze voor bouterse een verstandige zal zijn, laat jou niet door domme emotie leiden maar gebruik jou verstand als jij die hebt. ik heb geen syndroom ik stoor mij wel aan de mensen die bouterse hier neerzetten als de ideale schoonzoon de redder des vaderland en een zeer beschaafde man die geen vlieg kwaad doet en dat vind onrechtvaardig tegenover de nabestaanden en tegenover onze mooie land suriname en zijn bevolking, vooral als je alles wat deze tiran heeft geflikt in suriname tegen het licht houdt dan mag hij helemaal niet mee doen aan de verkiezing. laten wij als verstandige landgenoten ophouden met elkaar in de haren vliegen en eerlijk en oprecht kijken naar de aanwezigheid van bouterse in de politiek en als dictator en een optel som maken van de voor en de nadelen dan zal je zien dat er meer na dan voordelen zijn dat is het toch terecht dat ik deze beul wantrouw dan mat ik toch waarschuwen voor bouterse de beul, deze keer zal suriname er niet meer boven op komen hij heeft suriname aan de rand van afgrond gezet deze keer zal hij de laaste zet geven richting afgrond let maar op mijn woorden .tang boeng een gewaarshuwd men telt voor twee.


  Maak melding

 30. Ik denk dat Suriname een grote fout maakt door Somohardjo te kiezen als president! Somahardjo spreekt nauwelijks goed Nederlands, heeft totaal geen regeervisie, en Suriname verliest mijn respect als deze man president wordt. Geef mij dan liever Bouterse, want Venetiaan en Sardjoe doen geen ene moer!


  Maak melding

 31. @ nummer 34 !!

  Je vergeet die schurken,fraudeurs,drugsbaronnen,grootgrondbezitter van de NPS ,VHP,Pertjajah Luhur etc te noemen en ons voor hen te waarschuwen . Zoniet dan is je relaas alles behalve ” eerlijk en oprecht ” !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.