zaterdag, december 9, 2023
HomeNieuws uit SurinameOud-burgemeester wordt adviseur in Suriname

Oud-burgemeester wordt adviseur in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/ROTTERDAM, 28 sep – Oud-politicus Bram Peper gaat tijdens de Surinaamse verkiezingscampagne parlementsvoorzitter Paul Somohardjo adviseren. Peper heeft maandag een bericht daarover van de Wereldomroep bevestigd, meldt het ANP.

Somohardjo is politiek leider van de Pertjahah Luhurpartij. Hij benaderde de Rotterdamse oud-burgemeester tijdens een bezoek aan Nederland. Peper heeft met het verzoek ingestemd vanwege zijn grote betrokkenheid met Suriname.

Peper wil graag meedenken over de relatie van Suriname met Nederland en hoe de werkgelegenheid in Suriname kan groeien. Verder wil hij proberen de opkomst bij de verkiezingen van mei volgend jaar te stimuleren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

28 REACTIES
 1. Bram Peper is een kundig man, maar ik kan zijn betrokkenheid niet echt rijmen. Wat gaat hij adviseren en waar moet het toe leiden? Dat Somo weer een treurspel van het parlement maakt? Kan hij hem niet adviseren om met een stille trom te vertrekken. Kan mij bijna niet voorstellen dat een ervaren bestuurder bij deze poppenkast betrokken zou willen zijn. Staat niet echt prof. op je curriculum volgens mij. En zijn er geen goede adviseurs in Suriname, die een betere kijk op de politieke en economische situatie in Suriname hebben. waarom iemand uit nederland. Ik wil niets afdoen aan Bram, maar dit riekt naar andere belangen. opportunisme?…Zo wordt de domme massa zoet gehouden met een bakra. Somo ga slapen noh. dan heb je weer een excuus straks voor je belachelijk optreden en kan je zeggen dat Peper je geadviseerd heeft om pres te worden. hahahaah. Mie e begie jere.


  Maak melding

 2. Grappig om te zien dat Pepers, dhr. Somohardjo gaat adviseren.

  Pepers, oud burgemeester van Rotterdam die de uit de eerste kamer af moet treden vanwege zijn dubieuze, ongelimiteerde, corrupte, declaratie gedrag.

  Ik vraag me af waarin hij dhr.Somohardjo gaat adviseren, want Somo hoeft niks te declareren, hij pakt gewoon wat hij wilt pakken, niemand kan hem wat doen.


  Maak melding

 3. Mijn God Holland waar ben jij mee bezig…kijk FRONT haalt zeer zware roof vogels het land binnen.
  Bram staat hier bekend als FROMMMEL…smeerlaap..in auto met vrouwen vieze dingen doen.
  Dat zal mooi worden waar wil men met het land naar toe….OPA RONALD…waarmee ben jij bezig…VERFOEILIJK TOCH.!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 4. wie niet horen wil zal voelen.de heer sommo is bezig tweedracht te zaaien.volgens mij handelt deze man tegen de grondwet met z`n discriminerende gedachten.

  als de overige nu hun ogen niet open gaat dan moeten deze later niet komen klagen.of geweld gaan gebruiken.de tolerantie bij sommigen gaan echt nu te ver.


  Maak melding

 5. Die fronters verzinnen me wat om MC te kunnen verslaan bij de volgende verkiezinge, hoezo Bram heeft somo geen geloof meer in zijn gaarkeukens?

  Die somo moet manieren, normen en waarden aangeleerd worden enne hij moet het stelen en corruptieve handelingen afleren, somo is gewoon niet goed opgevoed, punt…..


  Maak melding

 6. Voor mij is het bericht onvolledig.

  Gaat Bram P Somo adviseren of gewoon de gehele politiek?
  Wat is prezies de functie van Bram P?
  Hoe is e.e.a. financieel geregeld?

  In elk geval zal hij goed met Bosje kunnen samenweken. Ze houden allebei van flessenvergaderingen. ­čśë


  Maak melding

 7. Somo is een geslepen mens.
  Een politicus wil ik hem niet noemen.Ik vind het een hele goedkope manier van politiek voeren om de massa aan zich te kunnen binden. Als ik de Surinamers mag adviseren : “TRAP ER NIET IN”


  Maak melding

 8. Welk advies zal Brammetje geven? dat somo zijn valse grondpapieren en andere dubieuze nota’s aan een “peperclip” op volgorde moet zetten? hahahaaa..lafu torie…gaat somo een paar van zijn gejatte gronden aan de staat verkopen om Brammetje te betalen?


  Maak melding

 9. Suriname heeft 34 jaar geprobeerd om zich te ontplooien.V├│├│r en na de staatsgreep.Wat is economisch gezien ervan terecht gekomen?Veel.
  Maar niet genoeg in verhouding tot andere landen.Wel ben ik reuze trots op de Surinaamse ondernemers.Heel veel bedrijven ontstaan.Maar de handhaving en continuïteit was en is een verantwoordelijkheid van de regering !!!
  Waarom doet men niets aan de infrastructuur(wegen en gebouwen)en aan de plaatsen/locaties die aantrekkelijk zijn voor toeristen?
  Nog iets: Stuur alle oude politici naar huis en geef jonge ambitieuze kondremangs de gelegenheid om een frisse wind door Suriname te laten waaien.Desnoods met internationale advies.Het geharrewar in zo’n klein land als Suriname duurt te lang.


  Maak melding

 10. Voor de goede orde kan ik bij deze mededelen dat dhr.Peper, belanghebbende is van BALAST NEDAM,Suriname.
  Er is eel wat velen niet weten als het om belangen gaat.

  Tan bun


  Maak melding

 11. klopt niet helemaal zijn toenmalige vrouw nellie smit zat in de raad van bestuur van ballast nedam … ik vind het wel lache met die bram hij is net zo slecht en onbetrouwbaar als de rest van de politici die jullie daar hebben .. je moet maar zo denken drie stappen vooruit tien achteruit .. succes surinamers..


  Maak melding

 12. Bram Peper is heel lang uit het nieuws vandaar dat hij nu ergens anders wil proberen.
  hij denkt dat hij net als zijn ex-vrouw aan een soort mededingens autoriteit gaat worden met politieke partijen als klanten.

  wie vals speelt moet boete betalen en partijen mogen geen kartel van te voren vormen. want dat is onfatsoenlijk politiek. dus ook boete.

  en van al die boete gaat bram peper in suriname leven.

  en aan vrouwen heeft hij geen tekort.
  pas als hij terug is in nederland zal hij merken waar hin aan toe is.

  succes meneer peper. eet flink wat madamjanette in Suriname. wordt je lekker heet van.

  Papo

  want dat is tegen


  Maak melding

 13. Even de geheugen opfrissen voor de slapers onder jullie.

  De basis is in 2001 gelegd.

  LUISTER NAAR INTERVIEW MET BRAM PEPER via Zorg en Hoop in 2001 over idee van ‘gemenebest’.

  Via Somo, zijn oude mati in Rotterdam (vergunningen.kermis) komt Bram binnen. Die adviseert straks bij de coalitievorming.

  MC en Somo (al dan niet met Spa) na mei 2010 verder.

  Blijf me volgen en val niet meer in slaap.


  Maak melding

 14. @15 srananmang weer goed en duidelijk verwoord ik ben het volledig eens!!

  @16 RMD leider.sr stop een keer met dat quasie intresant gedoe van jou zo van “wat velen niet weten” alleen jij weet alles zeker? het was deze keer wel en korte reactie van jou inplaats van z’on lang draaderig verhaal dat is positief, ga zo door en als het kan nog iets korter!!!!


  Maak melding

 15. weten we nog waarom abraham uit rotterdam is gewipt ?.en dat een soort meestal zijn eigen soort (op-)zoekt ?.wel,wel,wel : meneer telting, u heeft al langer bewezen waarvoor u staat ; flink doorgaan, aub.


  Maak melding

 16. Venetiaan, een balans
  Drs.Bram Peper kan misschien wel wat adviezen geven, toch zou hij het nodige respect moeten kunnen opbrengen voor de integriteit van een land als Suriname. Suriname is veel meer de harmonieuze samenleving die weet wat eigenzinnigheid is. Drs. Ronald Venetiaan stond met al zijn inbreng voor meer dan tien jaar garant voor heel veel positieve zaken. Onder zijn bewind zijn de pilaren gelegd voor een Suriname op weg naar een stabiele samenleving. Suriname is een verenigd multi-etnisch land, het nationale werk is de opbouw van een redelijk welvarende samenleving. Ter bevordering van de etnische eenheid, een functionerend ziekenfonds en een gemeenschappelijke welvaart was Venetiaan welgemeend voor te vinden. Bepaalde zaken die hij opgestart heeft zoals economische ontwikkeling, verbetering van de democratie, verbetering van het rechtssysteem, de verbetering van levensonderhoud van de mensen en zo, zijn onlosmakelijk verbonden met de sociale stabiliteit. Sociale stabiliteit is de basisvoorwaarde voor elk eventuele verdere hervorming en ontwikkeling. Een belangrijke garantie, voor veel fundamentele belangen van de Surinamers en de Surinaamse staat liggen bij kabinet- Venetiaan. Alleen door het behoud van de sociale stabiliteit en door de Surinamers te bereiken om veilig te kunnen wonen en te werken in Suriname kan het land op weg gaan naar toereikendheid voor het volk. Sociale stabiliteit in Suriname is grotendeels ook het uitgangspunt van de Surinamers die in Nederland wonen en werken en het geluk van de mensen in Suriname welgemeend voor zich hebben. Alleen door het behoud van de sociale stabiliteit en de nationale lange termijn stabiliteit kan worden bereikt, wat alle Surinamers willen; een leefbare Suriname. Als er sociale chaos en onzekerheid is, zullen de Surinamers hier en daar verliezen op hun fundamentele productie en levensomstandigheden, en zal er zelfs verlies zijn van fundamentele veiligheid, c.q. gevoel van veiligheid. Dit laatste meer bij de Surinamers in Nederland.(Varma R)


  Maak melding

 17. Niet Peper!
  Advies van Bram Peper is niet altijd wat een samenleving nodig heeft om enige sociale stabiliteit te bevorderen. Bram is zelf niet zo schoon uit de NL politiek gestapt en we weten natuurlijk hoe schoon Somo zelf is. Een beetje meer respect voor de Surinaamse samenleving zou Bram zeker hebben indien hij thuis blijft en niet naar SME afreist.

  Suriname kan allerlei advies goed gebruiken en Surinaamse politici ook, maar niet van Peper en waarom niet?
  Peper is de aanbrenger, adviseur en opvanger geweest van madam Hirschi-Ali. Vergeten?
  We weten hoe Ali de Nederlandse samenleving, de NL politiek en de wereldsamenleving en politiek op scherp heeft gesteld, gesteund door Peper.
  Dat Ali met haar vrouwenbesnijdenis zieltjes kon winnen is niet slecht, maar dat ze de o zo belangrijke samenlevingsstabiliteit in heel de wereld heeft doen wankelen met haar uitspraken, ideeen en ook films.
  Peper, blijf weg uit mijn land!
  Peper, je hebt bloed aan je hand!
  Peper, je hebt een Somalische gebruikt om zelfs moord en oorlogen te voedeseren en zo de stabiliteit in de wereld te verpesten.
  Als er iemand is die de stabiliteit in heel de wereld verschrikkelijk heeft doen wankelen, dan is dat Hirschi-Ali wel.
  Dat Somo dezelfde gelaatstrekken heeft als Hischi-Ali, is voor Peper de zekerheid dat hij een volzame leerling heeft die koetkekoet
  zijn advies zal opvolgen.

  Suriname kan allerlei adviseurs gebruiken op allerlei gebied, maar advies van Peper, liever niet!


  Maak melding

 18. Tervoltooing:
  met Peper als adviseur in Suriname zal de sociale stabiliteit en de nationale, lange termijn stabiliteit zoals Varma die bedoeld,
  ver wegblijven.
  Rust in de Surinaamse samenleving geeft ook de in Nederland woonachtige Surinamers het zalige gevoel om terug te mogen gaan. Veilig en stabiel is hetgeen SME nodig heeft om te gaan bloeien. Opo rosoe Sranang! Opo rosoe!

  Iemand op dit forum heeft zich afgevraagd wat de achterliggende gedachte is dat een oud Burgemeester van NL zich met de SME politiek gaat bemoeien.
  Ik weet het niet! Graag verneem ik het van degene die het wel weten. Kom op!


  Maak melding

 19. Het Zoveelste indianenverhaaltje .
  De zoveelste schurk “Bram Peper” die ons land weer wil aandoen !!!
  Somo,boef,Sodemieter op en laat politiek bedrijven over aan kundige mensen.
  Politiek in Su is gewoon poppekast .Het word tijd dat de oude partijen van de aardbodem verdwijnen en plaats maken voor echte Harde werkers en Denkers die het wel echt met ons Land menen.Ze zijn er ja ,, .we willen geen front ,geen revo en zeker types zoals “Je lijkt,, kom !!” somo. tijd om te vertrekken oude politici !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES