zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameTwijfels binnen Surinaamse Partij van de Arbeid

Twijfels binnen Surinaamse Partij van de Arbeid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 sep – Twijfels rond procedures plaatsen het verkiezingsproces binnen de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, op de helling. Voorzitterskandidaat Clifford Marica wil uitstel van de verkiezingen. De oprechtheid van de rechterlijke verkiezingscommissie wordt betwijfeld.

De commissie heeft op eigen houtje de vertegenwoordigers aangewezen van twee partijafdelingen op de verkiezingsdag. Het blijken andere vertegenwoordigers dan aanvankelijk beslist door de twee afdelingen. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt. We kunnen ons hier niet mee verenigen. We willen de gelegenheid dit voor te leggen aan de rechter”, zegt Marica.

Daarom ook is om uitstel gevraagd van de verkiezingen. Kennelijk trekt het besluit een streep door de berekeningen van de groep Marica. Die verwacht de steun van zes van de tien partijafdelingen. Tot die ze behoren ook de twee waar de commissie nu anders over heeft beslist. De SPA is de kleinste partij binnen het Nieuw Front. Voorzitter Siegfried Gilds zit in de gevangenis wegens witwaspraktijken.

opening
Fernandes Express
BODO Party

5 REACTIES
 1. Als jullie niet eens binnen een partij eerlijk kunnen zijn…DAN WAT MOET HET WORDEN ZIJN LANDSBESTUUR.

  Hallo stop deze Arbeiders Partij het zijn gewoon liegers en bedriegers vanaf de wortel….daarom roei deze partij uit met wortel en tak uit…Verder laat die Hogehartje zijn mond dicht houden, wij zijn gewoon moe van al die VAKBONDEN zij bestaan voornamelijk uit een DIEVEN liegers&bedriegers.

  Deze mensen vormen een zware belemmering voor het Land…. daarom komt het Land niet tot ontwikkeling.


  Maak melding
 2. Daarom het netwerk nanga ding jongeren lobie NDP.

  Oeng no e lafoe trawan, maar oenoe é lerie foe fotoe,omdat niemand de wijsheid in pacht heeft.

  De situatie spa ziet het netwerk als een enorme spanningsveld tussen autonomie versus afhankelijkheid tussen de spa volksleiders onderling,versus de gecomformeerde(“denk maar voor mij,als je een rommel heb gemaakt horen wij het wel”) aanhangers.

  Handig lijkt dat de spa aan herdefinitie gaat doen.

  Er is onduidelijkheid over de cultuur van het samenwerkingsverband en de hieraan verbonden gedragsregels en waarden.

  Ze vechten maar door en driven zich zelf maar op, dus kunnen ze nooit weten wat het volk nu op dit moment, heden, het hier en nu wil en wat er gedaan moet worden.

  Onduidelijkheid over de homogeniteit van het spa samenwerkingsverband onderling.

  Onduidelijkheid over de persoonlijke structuren van de spa volks leiders.

  conclussie en advies

  werken aan de groei binnen de eigen structuren tot aan die tijd is het niet verantwoord mensen die situaties miskennen als volks vertegenwoordigers aan te stellen.


  Maak melding
 3. Spa kan iets leren van de NDP als ze dat willen.

  Naast 27 jaar wachten op wet en recht dec ’82, en het ondergaan van koeioneer gedrag en buitensluiting (instutitionele discriminate)in het Surinaams parlement, is er naast het ageren tegen deze miskenning ondertussen hard gewerkt aan:

  Wat gaan we als NDP doen als het probleem dec ’82 uit de miskenning wordt gehaald? ook hoe verder als dec ’82 hardnekkig door proffesortjes in stand worden gehouden?

  NDP is ondertussen begonnen met het vastellen in eigen gelederen en in onder het volk: duidelijkheid in wie, wat,waar,waarom,hoe,wanneer

  Anders dan spa heeft de NDP na 27 jaar inststutitionele discriminatie van electoraten,mensen die het volk bij elkaar moeten houden,toch kunnen nadenken over preoriteiten binnen het geheel NDP,nu NDP anders.
  Sang belangrijk? gaan we wachten op mensen die zich zelf niet meer wijs kunnen maken dat rancune en haat destructief is voor land en volk? of maken wij een eind aan de mythe:
  ” maar een gedeelte van het volk heeft welzijn en vooruitgang verdiend,voordat Bouterse opgepakt is”.

  Ondertussen hebben ze tot 2010 voldoende ruimte en tijd gehad om NDP partijprocedures en regels her te definiëren eventueel bij te stellen,en wachtend op aanvullingen komend vanuit het volk na de uitslag van mei 2010,uiteindelijk definitief volks/maatschappelijk beleid te bepalen en te maken.

  Om een lang verhaal kort te maken zien het netwerk en de jongeren dat er ook hard gewerkt wordt aan de interacties.
  Hoe gaan we met elkaar om, nu en straks?
  jaloezie,haat,tegenwerking en alle ander negatieve gedragingen die voortkomen uit negatieve gevoelns die miskend gaan worden als ze zich aandienen.

  Tevens zeggen het netwerk en de jongeren die de NDP steunen dat alle ideeën welkom zijn die de gezamenlijkheid en betrokkenheid verder kunnen vergroten en versterken.

  En de grootste uitdaging die het netwerk en de jongeren zien in de hele NDP anders is:

  Is hoe de volks leiders NDP gaan afdoen met de volks mythe:”ER zijn geen buitnlandse partners die met de NDP willen samenwerken”.

  Het netwerk en de jongeren willen leren van bewuste stout schoene aantrekken om het tij te keren.Spannend!!

  En als moeilijksheids graad vooaral de landen die bijname genoemd worden zoals Amerika en Nederland.
  En de jongeren en hetr netwerk willen bewijs.
  Nodig de sociale partners uit het buitenland ook uit dat we in levende lijve zien welke kleur ,motivatie,inspiratie,doelstelling en visie zij hebben om eventueel met NDP anders of te wel de megacombinisten te willen samenwerken.

  Het netwerk nanga ding jongere é waktie!!!


  Maak melding
 4. Stop die kerels in een vw(kever) voor een live box partij….daarna vergaderen een massameeting in kever mi boi.

  a boi sani di…soso lafu…SPA…Partij van de Arbeid…maar geen enkele arbeider werd ooit wijzer nog rijker door toedoen van SPA.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES