Suriname protesteert in VN tegen coup Madagaskar

17

PARAMARIBO/NEW YORK, 26 sep – Suriname heeft krachtig gedemonstreerd tegen de recente staatsgreep in het Afrikaanse Madagaskar. Dit meldt de Ware Tijd. Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties is protest aangetekend tegen deelname van president Andry Rajoelina van Madagaskar.

Rajoelina wordt niet gezien als de rechtmatige vertegenwoordiger van zijn land. Suriname zou na Madagaskar aan het woord komen. De Kongolese minister van Buitenlandse Zaken, Alexis Mwamba, tekende kort daarvoor protest aan. Mwamba vond dat Rajoelina niet uitgenodigd had mogen worden. Tijdens de stemming over zijn deelname bleken Suriname en Jamaica de enige Caribische landen die tegen stemden.

De stemming eindigde in het voordeel van Madagaskar. Vicepresident Ramdien Sardjoe sprak uiteindelijk de vergadering toe. Suriname keurt consequent alle staatsgrepen af. De coup in het Midden-Amerikaanse Honduras is daarom ook van meet af aan veroordeeld. De slechte ervaringen met het militaire regime van de jaren tachtig zijn voor Suriname absoluut leidend motief.

17 REACTIES

 1. Front zal meer van de wereld moeten weten man.
  Hoe kan het zijn dat men toch in voordeel van Madagaskar stemde.

  Nogmaals hij of zij aan de macht..hoe dat in werking gesteld is maakt niks uit.

  Kent men de internationale regels niet of is men zo dom of doet men gek en achterlijk…ZIENDE BLIND i’ja….FRONT kaba nanga don en ga je huiswerk maken en regels van de wereld kennen…Daarom hebben jullie in het verleden Land en Volk van Su. kapot gemaakt door domheid.
  EN JULLIE ZIJN ER OOK NOG STEEDS ERMEE BEZIG….LUMMELS VAN DOMKOPPEN….iedere Suri heeft het recht en is verplicht het land op te bouwen.

  FRONT gaat er nog steeds vanuit dat zij het alleen mogen en kunnen, niemand anders, stel corruptelingen, dieven, verkwisters, verkwanselaars…En dit is juist dictatuur.
  STEEDS VANUIT GAAN DIE MAG NIET, DIE MAG NIET….. WIE ZIJN JULLIE DAN.!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Goed zo Sme. Ga zo door. Door het krachtig optreden van suriname en de hevige protest hebben de coupplegers zich teruggetrokken in de kazerne’s. Eindelijk wordt er ook naar sme geluisterd in afrika.


  Maak melding

 3. tja erg indrukwekken van suriname hoor. Keep up the good work. Vestig je aandacht op madagaskar en laat de bewoners van de frd derbystraat maar lekker verzuipen


  Maak melding

 4. DEZE PATHALOGISCHE OUDER VAN HET SURINAAMSVOLK IN HET DESTRUCTIEVE, PRESTEERT HET OM HELEMAAL VANUIT MADAGASKAR ZIJN BUITEN ECHTELIJKE KINDEREN (DEC ’82 BETROF OVER HET ALGEMEEN CREOLEN EN VICE IS ….), GLASHELDERE DESTRUCTIEVE INSTRUCTIES AANWIJZINGEN EN BOODSCHAPPEN OVER TE BRENGEN,OMDAT THUIS IN SURINAME DE KINDEREN EN MET NAME DE BUITEN ECHTELIJKE KINDEREN DEZE RETORIEK NIET MEER PIKKEN.

  Vice Sardjoe (pathalogische ouder in het destructieve van het volk),de electrocodes van destructie die nu vanuit het buitenland worden ingezoomd zijn destructief voor onze toekomst, onze kinderen,had ze geleerd hoe je ruzies in balance kan brengen of mooier nog op te lossen ,dus in een goed perspectief plaatsen.
  Praten over dec ’82, maar de oplosbaarheid voor een vreedzame vooruitgang na dec ’82 is niet gelukt om dit over te brengen op mensen ,het volk, u zelf als mens met een hart.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,denken dat u handelt net als de boodschappen die u mss als kind vroeger heb gehad van grote mensen voor u.
  kafri dit kafri dat,want onder uw regering zoeken jullie nu kafris om die ruzie, die miskenning dec’82 in stand te houden.Waarom
  27 jaar lang verdeel en heers oorlogje spelen met een volk.Geen volks gevoel en daarom kon het volksbelang niet in zijn algemeenheid gedied worden.

  De electrocodes van haat en rancune kunnen en resulteren nu in bijv: dat maatschappelijke normen en waarden vervagen en over het algemeen de creolen en de sociaal zwakkeren kan aanzetten tot destructieve handelingen.

  Kijk naar de jeugd in het verkeer.

  straten vaak gevaarlijk, drugs in de achterstandswijken, we weten hoe gevaarlijk crack is, veel zwarten met coke in de buik, witte doen het ook maar we kijken in onze eigen keuken.
  Sardjoe en consorten laten het volk leven in de verwachting dat ze zich zelf wel dood zullen maken. en dat is al aan de hand kijk maar in Suriname om je heen.
  En dat tij willen het netwerk en de jongeren die de NDP steunen keren,omdat de veranderbaarheid om deze destructieve volks leiders, ouders van Suriname te her definiëren, zelf in de handen zijn van zij onder het Surinaams volk, die het inzicht in het hoofd hebben, voelen en zich ernaar willen gaan gedragen.


  Maak melding

 5. Vice Sarjoe met uw destructieve ouder boodschappen naar het Surinaams volk.

  Leef uw symptomen maar uit.

  Breng ze onder woorden pathalogische ouder van het Surinaams volk in het destructieve.

  Het netwerkt en de jongeren die de NDP steunen bewonderen de destructieve volmaakt heid van de vice.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen,zien hoe sardjoe en consorten front helpers volmaakt zijn in het nog meer drugs dan toen in suriname op te slaan en alle aanverwnate mislijk makende zaken er om heen op het bordje van dec ’82 krabben,niet schuiven,dat is nog netjes.

  Het netwerk en de jongeren zien hoe perfect sarjoe is dat hij macht heeft over de buitenechtelijke kinderen uit dec’82.

  Als je mama sranan lief heb sarjoe, dan lekie mang joe moes tekie ing nang ala ing pikien.ook de kafris .
  Dat is ons standpunt.

  En we zien ook dat sardjoe en consorten zo volmaakt zijn dat ze niet meer naar beneden gehaald kunnen worden.

  Terwijl het volk geen redder wil enkel alleen mensen die voor hun willen zijn en hun vooral niet verdelen en dan zelf gaan heersen en hun rijkdommen weggeven en dan op MAUritius gaan zitten.


  Maak melding

 6. Laat sardjoe vertellen wat hij heeft gedaan om dec ’82 in een juist perspectief te plaatsen voor de jeugd?

  Nog steeds weet het volk niet of de conclussie schuldig of onschuldig luidt.

  Maar je was destructie nomo die ook naar racisme ruiken.
  Heeft de vice mss vroeger bizare boodschappen moeten consumeren over creolen.
  Daar moet hij wat aan doen ,want hij straalt geen warmte uit ,geen tedere gevoelens naar het volk.
  vice zit vast in een ouder script van vroeger.


  Maak melding

 7. Revolutie dec’82 na 27 jaar revoltie nog meer drug, nog meer seks gedrag, nog meer kartellen, nog meer casino’s, en als het moeilijk is dan gaan zijn kinderen,vrouw en consorten toch alvast naar het buiten land.

  Oh ja ook de revolutie alle buitenlandse valuta opvissen.
  Dan is het toch niet gek dat de doorsnee bevolking niet eens naar aruba,sint maarten of curaqau kan gaan.

  Voor elke 100 euro of dollar die je inwisseld krijg je nu al 1 kilo rijst.
  Wie zijn die buitenlandse valuta vissers?

  Iedereen is cambio.
  want iedereen is opzoek naar het schaars geld uit het buitenland.

  Revolutie van diefstal van alle buitenlandse valuta onder de regering front.
  Vertel dat allemaal op de VN top en ze onderzoek en controle op.

  Dec ’82 wat wil de verdeel en heerse die er anders uitziet dan de miskenden,dat ze doen?

  Mooi niet ,de monden en het gedrag denken en voelen zijn nu het volks munitie.


  Maak melding

 8. Protesteren mag en kan altijd,of het van enig belang kan en zal zijn,dat moet vadertje tijd uitmaken.
  Let wel, wanneer de belangen van enig belang zijn voor het westen, dan zal het westen reageren en tja,Afrika is een tikkeltje te groot voor Suriname


  Maak melding

 9. terecht dat suriname protesteerd tegen de staatsgreep in madagaskar.noem de namen van die heren in de coalitie a.u.b. ik vind het heel erg dom van surinamers die weten wat het is om onder een klote dictator te leven een brute militaire dictatuur als dat van bouterse om dan toch voorstander te zijn van een militaire bewind of staatsgreep jullie leren het nooit stelletje ezels jullie zijn met recht emotioneel dom en eigenwijs.


  Maak melding

 10. Madagascar
  Madagaskar(20,5 miljoen inwoners) is een uniek land. Een mengeling van Afro Aziatische volkeren en culturen. Het is qua natuurlijke rijkdommen een enorm rijk eiland in de Indische Oceaan. Er is daar een militaire coup geweest tegen de weinig populaire vorige president. Rajoelina is door de militairen geïnstalleerd als President Marc Ravalomanana. Een Franse marionet, de vorige President Marc Ravalo.., wilde het land verpachten aan buitenlandse bedrijven. Het begint er nu op te lijken dat machtige politieke instituten in Westerse landen dreigend zijn tegen Rajoe en om zijn aftreden roepen, terwijl het in het land zelf weer gonst van zelfvertrouwen. Cholera een akelige ziekte is vroeger vaak uitgebroken in Madagascar. Het is met schoon drinkwater en juiste, niet eens erg moeilijke, verzorging, helemaal niet moeilijk te bestrijden. Ook de infrastructuur in het land is ten tijde van Marc Ravalo…ingestort. Sociale crisis drijft mensen tot wanhoop – en ook tot woede. Het volk ging de straat op voor verbetering.(Varma R)


  Maak melding

 11. Geachte redactie,

  Ten aan zien van de verbitterde reactie van de heer Hoost, doen wij hem ter herinnering de volgende site toekomen. En wat was zijn houding toen.

  Uit zijn verwarrende reactie werden wij er beslist NIET wijzer op. Zelf denken wij dat niemand er wijs van werd. Maar dan nog blijven wij begrip tonen voor zijn situatie, met dien verstande, dat wij voldoende bewust zijn, van wat zich momenteel in de internationale politiek aan het afspelen is.

  http://www.waterkant.net/suriname/2009/09/26/suriname-protesteert-in-vn-tegen-coup-madagaskar/

  Maar wij denken dat hij uit zwakte en vanwege zijn verbitterde houding, zijn wraak slechts bewust wil blijven uiten op de verkeerde personen. En daardoor juist de essentie bewust wil omzeilen. Zie ook wat zich momenteel in Honduras aan het afspelen is.

  Het zijn daarom niet de coupplegers die je moet aanspreken,maar de voormalige moederlanden, Europa, de Verenigde Staten van Amerika en de Verenigde Naties, die de opdracht hiervoor geven, financieren en op internationale podia zelfs ondersteunen en verdedigen. (Zie de stemming t.a.v. de staatsgreep in Madagaskar jongslede)

  Waarom durft hij Hoost wel heel fel de Surinamers aan te spreken, maar niet de veroorzakers van het kwaad, die de couppleger van bijvoorbeeld Madagaskar wel aan het woord lieten, ondanks protesten. Waarom wel de boodschapper aanspreken voor het slechte nieuws en niet diegene van wie de opdracht feitelijk van afkomstig is.

  Wij weigeren te kiezen voor de weg van de minste weerstand. Tevens weigeren wij ons wederom politiek te laten manipuleren. En proberen diegene aan te spreken, van wie wij volgens onze onderzoeken vinden, dat die feitelijk voor de situatie in Suriname verantwoordelijk zijn.

  http://www.youtube.com/watch?v=M1saanzxaqE&feature=related

  Tevens zijn wij van mening, dat als blijkt dat een regering, democratisch gekozen is of niet; haar volk manipuleert en zodanig in armoede stort,dat er zelfs doden onder dat volk vallen; zulke regeringen zich slechts richten op een ‘kleine elite’ van hun gemeenschap, terwijl de rest van het volk verpaupert; zoals wij momenteel zien in Amsterdam Zuidoost. Dat elke burger dan het recht heeft, zich fel daarover uit te spreken, zelfs voor verbetering ten strijde te trekken, om zijn/haar leven, dat van zijn/haar kinderen en familie te redden, de massa in het bijzonder. En het gevolg is, dat je zelf het risico loopt opgepakt en zelfs ook gedood kan worden. En uit zelfverdelging derhalve genoodzaakt bent jezelf te verdedigen, met alle ten dienst staande middelen. Maar pertinent zijn wij TEGEN de inmenging van landen in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen, wat internationaal momenteel NIET nageleefd wordt.

  http://www.youtube.com/watch?v=rr_qCvYfRWg&feature=related

  Bij Desire Delano Bouterse ligt de situatie totaal anders. Hij en zijn maten moesten in feite de Onafhankelijke Republiek Suriname gaan herkoloniseren voor het Koninkrijk der Nederland. De heer Hoost behoorde toen tot de elite van Suriname, blind verankerd bij de organisatie de Moeder Bond. Desi Bouterse en zijn maten, die eerder reeds enkele jaren in Suriname woonachtig waren, veranderden intussen van gedachte en vonden de Nederlandse opdracht achterhaald en neokoloniaal. Zij kozen met alle gevolgen van dien, tenslotte voor het Surinaams belang. Alleen Hoost wil de situatie niet begrijpen, vanwege een familielid en bekenden van hem die in de strijd zijn omgekomen. Desi Bouterse en zijn kameraden hebben het tot nu toe gelukkig weten te overleven, omdat een groot deel van de Surinaamse massa, internationale vrienden-landen en Anana kennelijk aan hun zijde staat.

  http://www.youtube.com/watch?v=c95Tm3jac1A&feature=related

  Nimmer heeft deze Hoost daarentegen een verkeerd woord naar de Nederlandse opdrachtgever geuit of zo fel tegen uitgehaald als tegen zijn eigen mensen. Hij en zijn vrienden gingen wel hevig protesterend tekeer bij het Surinaams Consulaat in Amsterdam, waarbij hij het onschuldig personeel aldaar de stuipen op het lijf joeg, haast gijzelde. Maar nimmer enig protest bij de Nederlandse Tweede Kamer in Den Haag of bij enig Nederlandse instituut, die bij de staatsgreep van 1980 in Suriname de feitelijke opdrachtgevers waren. Trouwens, was hij ook niet samen met Paul Somohardjo en Ronny Brunswijk op Stoelmans Eiland/Suriname of was dat slechts een thee-visite.

  Wel heer Hoost, ook wij hebben ten spijt vrienden en familieleden verloren. Zowel tijdens de Staatsgreep als tijdens de zogenaamde Burgeroorlog. Een Burgeroorlog die gefinancierde werd door het Koninkrijk der Nederlanden, mede onder advies van Nederlandse militaire deskundigen van het Nederlandse militair Attaché in Suriname, w.o. Kolonel Valk en Bas van Tussenbroek).

  Sommigen van ons hebben hele dorpen en al hun families verloren tijdens deze vuile oorlog. Maar gelukkig, NIET allen van ons hebben door de onrechtvaardige toestand hun verstand verloren.

  http://www.youtube.com/watch?v=PMlyr8waCG8


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.