Suriname juicht niet te vroeg om nieuws aidsvaccin

7

PARAMARIBO, 25 sep – Er is geen reden nu al te juichen om het nieuwe aidsvaccin. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Het in Thailand ontwikkelde vaccin moet zijn waarde en kracht nog bewijzen in de grote wereld. Ook als dat positief uitpakt, zal het safe seks geblazen blijven.

Dat wordt al gauw vergeten bij dit soort nieuws. “Het beste is je te onthouden van seks. Maar als mensen het nodig vinden, moet gebruik worden gemaakt van een condoom, vooral bij meerdere partners”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. Het gevaar een andere seksueel overdraagbare aandoening op te lopen, is nog altijd levensgroot. Ook
In ngo-kringen wordt voorzichtigheid bepleit.

Aids is vooral onder jongeren nog altijd een groeiend probleem. Voorlichtingscampagnes schijnen niet het gewenste resultaat op te leveren. Ook het relatief grote aantal zwangerschappen onder tienermeisjes duidt op matig gebruik van condooms. Ngo’s en de overheid trachten de trend weliswaar te keren. Onder meer wordt de taboesfeer rond seks en seksualiteit op de korrel genomen.

7 REACTIES

 1. laat de kinderen tot mij komen en verhindert ze niet.

  jongens en meisjes als jullie weigert condooms te gebruiken,dan alvast gaan reserveren bij hamdar aan de …..te paramaribo.

  of bij de stuiversvereniging van de ebgs aan de wanicastraat.


  Maak melding

 2. ik dacht dat een vaccin alleen maar de zero negatieven ten goede komt.

  hiv-positieven hebben helaas niks aan een vaccin.

  ma anyways, voorkomen is beter dan doodgaan.


  Maak melding

 3. vrij veilig mi brada, besnijdenis help ook niet, het is stoer als je één relatie of geliefde hebt. sommige denken dat het stoer is als je meerdere vrouwen op na houd,


  Maak melding

 4. Dan is het tijd geworden dat er niet meer aan sex gedaan word met elkaar,maar aan eigen de zelf bevrediging.

  Dan is niemand,niemand meer tot last.

  Als je kras bent mag je niemand tot last zijn.
  Ook weer een mankemnet in eigen bewustheid.

  Niet bij jezelf te rade gaan waarom mie kon krasie zo dat het mij niet uitmaakt dat ik me letterlijk dood naai.


  Maak melding

 5. Omdat een ieder verantwoordelijk is voor zijn eigen sexuele gedrag,lijkt het handig dat de sex gefrusteerden, als ze geen hulp zoeken,ook een contract opstellen voor familie en vrienden dat niemand medelijden met ze moet hebben als ze weg kwijnen,omdat vernietiging, iets is dat ongeacht de rollen van beide sexen in de scripts van de meeste culturen voorkomt, en dat zij waarschijnlijk zich zelf daarvoor hebben uitverkoren.

  Voorlichting moet altijd blijven!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.