Kouseband eerste diepvriesgroenten uit Suriname

11

PARAMARIBO, 25 sep – De gesneden strengen van de Kouseband worden de eerste diepvriesgroenten ooit uit Suriname. Voedselverwerkingsbedrijf Unifood Suriname wil de Kouseband als pakjes wokgroenten exporteren. Dat betekent vooral toegevoegde waarde. Maar er moeten nog wat horden worden genomen.

De belangrijkste is de certificering. In de Surinaamse praktijk betekent het vooral garanderen dat er geen chemische gifstoffen in zitten. “Daarvoor is het noodzakelijk dat landbouwers bewust worden gemaakt van hoe groenten op de juist wijze te telen, waarbij met name gelet wordt op het gebruik van chemicaliën”, zegt manager Rieknath Sanchit van Unifood Suiriname tegenover Dagblad Suriname.

De overheid is al zover gekregen een sectie te plegen van boeren. Die worden geregistreerd om hun teeltgedrag beter te kunnen volgen. Voor de certificering wordt een Belgisch bureau aangetrokken. Voorlopig wordt vooral gedacht aan export naar Europa. Marketingonderzoek wijst namelijk op goede perspectieven. Op termijn krijgt ook de lokale consument ‘wokkouseband’ voorgeschoteld.

11 REACTIES

 1. Oke now we are talking!!

  Zie mijn reactie op het artikel “Voedselimport Suriname mag behoorlijk minder”.

  De import indammen is prima, maar dan is het zaak om aan de weg te gaan timmmeren voor de export. Dit is een begin en nu uitbreiden die handel!!

  Regering cq verantwoordelijke ministerie; kom op met daden en mogelijkheden om de landbouw een flinke duw in die richting te geven. Het geld is er wel.


  Maak melding

 2. sorry niet nodig; mensen enkele surneds in nederland hebben een goedkopere lijn ontdekt, ja ik ben al klant van ze, ze heten SUNFOOD vers verpakte kouseband, kousenband gekweekt in china en vers verpakt in nederland en je kunt ze bij de turk in de diepvries vak kopen per 500 gram. klant en klaar en meteen in de pan… ook goedkoper en sneller.. ik koop geen kousenband meer op de markt.. te veel omslachtig/ te duur/te tijdrovend,en nu binnen een half uur uit de verpakking en meteen al aan tafel… ja mensen let op de naam sunfood…er rijden ook al wagens/ bestelbussen op de snelwegen rond die het verse waar leveren aan restaurants en winkeliers……


  Maak melding

 3. Bereiding kouseband als groente:
  voorgesneden Kouseband wassen en op het aanrecht klaarzetten. Drie eetlepels zonnebloemolie verhitten en een klein gesneden ui fruiten tot het heel licht aankleurt. Daarna een teentje knoflook bijvoegen. Kouseband toevoegen en op een laag vuur gaar laten worden. Zo nu en dan draaien met en pollepel. Als laatste een bouillon blok, halve madamejeanette peper en een beetje zwarte peper toevoegen. Een beetje zout naar smaak kan erbij. Het is al lekker met rijst alleen al. (Varma R)
  (Graag Uw adviezen)


  Maak melding

 4. Dit is heel goed nieuws.
  Doorzetten en doorzetten. De oneffenheden die nog overwonnen moeten worden moeten vooral door de overheid worden aangepakt om ruim baan te maken voor Unifood. Wie weet hebben we straks wokpompoen en wokantroea.
  Goede zaak!


  Maak melding

 5. Hoe vaak heb ik het niet gezegd,Suriname heeft geen chemicalie”n nodig in de landbouw.Je kunt groenten telen door het gebruik van compost. Je spaart veel geld en hebt dan goede producten die een ieder hebben wil.


  Maak melding

 6. Waarom geen export naar het Caraïbisch gebied, de Antillen en USA ipv Europa? Het scheelt heel veel aan transportkst en verpakkingsmateriaal, kan vers, geen diepvries, dus een goedkoper produkt.
  Persoonlijk heb ik niets met diepvries produkten. AH heeft wel verse kouseband en C1000 “verpakt”, maar zoals het een echte surined betaamd, moet ik eerst zien en voelen wat ik koop, dus geen verpakte groenten voor mij. Kouseband eten we als het “kousebandtijd” is, dus in de zomer. Als je in de winter na je werk naar je eigen stad terug moet rijden na 2 uur file, is het heel erg vermoeiend om kousebandjes te snijden. In de zomer kun je gezellig in je tuin, suristyle je kousebandjes schoonmaken.
  Varma,kouseband met droge garnaaltjes of zoutvlees is ook lekker hoor!!


  Maak melding

 7. Wauw te gek…de meeste van mijn forum-genoten zijn echt zeer positief gestemd betreft het kouseband-nieuws uit Suriname.
  Lof aan zulke Surinaamse ondernemers!!
  Maar ook lof aan de meeste van mijn mede forum-genoten voor hun steuntje in de rug voor Unifood Suriname.
  Nu weer op naar een volgend positief aspect.
  Fortza Surinam !!


  Maak melding

 8. het wiel was op nieuw uitgevonden in suriname, de gemiddelde surneds kijkt niet in het diepvries vak van de supermarkt, maar rent meteen naar de grote stads markten,, er zijn genoeg bedrijven die tientallen jaren geleden met diepvries produkten de nederlandse markt hebben willen veroveren, maar de DRUGS LUI onder andere hebben het allemaal verziekt voor de surinaamse handelaren, en wil je vooruitgang boeken dan rest er alleen systematisch alle drugs baronnen en doorvoerders van drugs in suriname af te rekenen met de DOOD, en als handel en economie welvaart brengt dan moet je de prijs anders afhandelen. een drugs dealers is beter dood dan 10.000 drugs verslaafden die allemaal kleine criminaliteit aan de andere 100.0000 duizend burgers veroorzaakt, het gevolg in het is meer politie en justitie personeel. het vervolg gevolg is weer dat de staatsbegrotings ook groter is wat weer leidt tot hogere belasting schijven voor burgers en nog niet te praten voor alle sociale ggd behandelingen voor deliquenten en drugs criminelen om ze weer op het rechte pad te krijgen met zoveel nieuw personeel; kortom. 1 oorzaak met zovelen gevolgen en ellende voor iedereen. als die drugs dealers hun leven verbeteren en liever handelaren worden dan bespaart je weer een aantal doden en familie trauma,s en heb je ook een gezonder economie voor suriname zelf… dus wil je verbetering dan hoef je niet naar de psychater te gaan,…


  Maak melding

 9. En wanneer volgen de ietwat moeilijke bladgroenten soorten zoals: diepvries Tajerblad, Klaroeng, Bita/Gomma wirie, Dagoeblad, etc etc.

  En daar gaat het om want deze groenten zijn de duurste van allen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.