Drugs foetsie, leugentest voor politie Suriname

36

PARAMARIBO, 22 sep – Speciale eenheden van de politie, waaronder het Arrestatieteam, ondergaan binnenkort een leugentest. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. In het onderzoek naar de verdwijning van tientallen kilo’s drugs bij het team, wordt niemand gespaard.

“Wat is gebeurd, is zeer ernstig. Ik ga alle mensen die betrokken zijn bij speciale diensten onderwerpen aan een polygraaftest. We hebben al contact gelegd met de Verenigde Staten”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. De Amerikaanse hulp is waarschijnlijk nodig voor de aanschaf. Suriname beschikt niet over een polygraaf. Het gebruik is ook nog niet bij wet geregeld.

De test maakt deel uit van het strafrechtelijk onderzoek. De korpsleiding heeft een speciaal team ingesteld om zoveel mogelijk succes te garanderen. Het moet ook verklaren waarom slechts bij mondjesmaat informatie wordt vrijgegeven. “Men wil het onderzoek afschermen. Het is een heel omvangrijk en gevoelig onderzoek. Criminelen willen ook weten op welk spoor de politie zit”, aldus Santokhi.

36 REACTIES

 1. takel ze ook af zoals ze met die arme burgers doen om achter de waarheid te komen en santokhi hopelijk heeft deze doofpot geen deksel want we wachten op de uitkomst.als er geen dader(s) worden opgepakt moet de politie weten dat ze mijn drugs niet makkelijk meer gaan nemen (WAR)


  Maak melding

 2. Deze uitspraak van Sandopi is zondermeer “de grap van het jaar 2009”.Waarom de oplossing zover gaan zoeken terwijl het voor de hand ligt.Wie houd wie vo de gek?
  Ai Tjan-3Ka,je pleegt een geweldige aanslag op onze intelligentie.Je moet de zon vermijden anders zal alle boter op je hoofd smelten mi boi.Komme tijd..komme raad..read my lips!!!!!


  Maak melding

 3. Een leugentest voor de politie. Dit wil de ‘Surinaamse kampioen doen alsof’ minister Santhoki. Hiermee wil hij achterhalen wie drugs uit de opslag heeft gestolen. Een probleem: er is niets bij wet geregeld.

  Mijn vragen: wie houdt wie hier voor de gek? Is het niet beter dat die Santhoki zelf aan de leugendetector gaat. Ik weet zeker dat we dan snel van deze idioot af zijn. Wat een schande is deze man toch voor Suriname.


  Maak melding

 4. Eerlijk…. Ik denk dat hij zelf aan de leugentest moet.
  Wat een kerel wat een mens zeg.

  Moet de staat straks gaan betalen voor leugentest…Het is niet gratis..of werk hij voor de VS…Ik vertrouw hem voor geen meter….gewoon een FROMMEL VENT TOCH.


  Maak melding

 5. Big Brother,

  Jij geeft alleen bigitaki met je bigi boca.

  Mark my words you pity loser, boter smelt alleen op het hoofd van kleine nietsnutten als jij die niets voorstellen.

  Grote vissen a.k.a. bigi visi blijven buiten schot.

  TIP: let the system work and you better shut up, clear 😉

  Het is een toffe wereld, als je niets voorstelt;-)

  C u @ mariusrust


  Maak melding

 6. Dit lijkt op uitlokking van ongewenste intimiteit naar het Surinaams volk.

  De ervaring leert dat de minister op rechtvaardige wijze het Surinaams volk verteld welke sancties er getroffen gaan worden en vervolgens het Surinaams volk op afstand wordt gehouden middels het zwijg cultuur wet.
  Tevens leert de ervaring ook dat als er vragen zijn vanuit de Surinaamse bevolking nu middels bepaalde media die abrupt worden afgewezen als volks geroddel.


  Maak melding

 7. Heeft hij Wet dan mag hij komen heeft hij geen Wet…Breng dat ding naar huis en leg jouw vrouw eraan.

  Hij zit keer op keer als gek te praten als een POKAI.


  Maak melding

 8. Die man is illegaal bezig zelf zijn uitspraak is (strafbaar)en een Minister onwaardig.
  Hoe kan hij een VS wet of regel zomaar in Su. toepassen…is hij een kuiken of een idioot.


  Maak melding

 9. “We hebben al contact gelegd met de Verenigde Staten”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. De Amerikaanse hulp is waarschijnlijk nodig voor de aanschaf. Suriname beschikt niet over een polygraaf. Het gebruik is ook nog niet bij wet geregeld. ”

  Rookgordijn noemen ze dit, deze pathologische leugenaar zou de eerste moeten zijn die ze aan die polygraaf hangen, dat zou mooi zijn die hele polygraaf totaal optilt, de arme Amerikanen die dit nog nooit eerder hebben meegemaakt.


  Maak melding

 10. Big brother, na you au ka , want you na wang foe ding!
  Meneer Santoki ga zo door en ruim al die drugshandelaren op en vooraaaaal die ambtenaren die zogenaamd politie agentje spelen en stoer doen.
  Zij zijn ook rotte appels.
  A tang so en ik sta volledig achter uw beleid.


  Maak melding

 11. Suriname beschikt niet over een polygraaf. Het gebruik is ook nog niet bij wet geregeld.

  m a w hebben wij ook niks aan die mooie woorden van de minister.als een politie ambtenaar of wie dan ook weigert op vrijwillige bases mee te werken.wat dan. of moeten wij wachten tot dat er een wet komt.dit lijkt meer op een excuus van de minister om de zaak te verdoezelen.


  Maak melding

 12. goede zaak Santhoki
  op voor het presidentschap.

  alle rotte appels moeten verwijdert worden.
  hoe dichter de verkiezing is hoe meer van dit soort dingens zullen plaatsvinden zodat jij wordt beschadigd.

  dat is de opzet.

  maar ik weet dat je het aan het goede eind heb.

  opsluiten al die drogamans.

  ze verzieken onze kinderen.

  dus snelle actie en veel politieactie op straat en overal.

  dan zien we wie nog durft.

  Papo


  Maak melding

 13. het is gebeurd het is waar ik ken segebai
  mie bay na lai en die auto kreeg ik kado bij
  en dat huis heb ik van binnen en buiten witgewassen
  al dus een test
  leugen test van sandoksie srika perat


  Maak melding

 14. “Het gebruik is ook nog niet bij wet geregeld.
  De test maakt deel uit van het strafrechtelijk onderzoek.”

  Bovenstaand snap ik niet? is er een advocaat in de zaal?

  Het moge wel duidelijk zijn dat deze man elke wet aan het overtreden is in Suriname, de mensen die schreeuwen dat deze man president moet worden, know what you are asking for?

  Remember “mi wani mu owru su baka,” kijk maar fr(str)ont ervan terecht heeft gebracht, we zijn nog verder van huis.


  Maak melding

 15. De minister kan zich zelf niet meer wijs maken dat de strategieën/systemen het Surinaams volk niet meer baten.

  Aan de andere kant goede wetten en handhaving en vervolgens worden al onze achterstandswijken overspoeld met coke en ander hard spul.

  Middels volksstem alleen kan het volk de minister duidelijk maken dat het Surinaams volk NU, HET HIER EN NU, NO NO DE, HEDEN hem en de strategieén/systemen willen vervangen door nieuw frisse effectievere mensen, strategieën/systemen die vooral transparant zijn.

  Als het volk gaat knikken bollen dan gaan ze nog dieper in hun miskenning zitten.


  Maak melding

 16. Naar het schijnt zijn er geen andere middelen om dit onderzoek te doen. Indien dat werkelijk zo is dan is mijn conclussie dat de politie de politie niet vertrouwd. Nog erger, is dat de politie de minister niet vertrouwd. Maar om het nog veel erger te maken is het zo dat de minister zijn onderdanen niet vertrouwd. Een onwerkbare situatie waar ook een leugendetector niet veel aan zal veranderen. Wil de minister zelf de leugendetector bedienen? Of vertrouwd hij de uitkomst van de detector aan zijn onderdanen toe? Moeilijk!
  Regel eerst de Wet, kijk of het budget voor aanschaf toereikend is, laat een aantal onderdanen een bedieningscursus volgen, bestel de plygraaf en pas het toe bij alle onderzoeken die dreigen vast te lopen. Niet alleen deze zaak, maar alle andere zaken, dan verdient het apparaat zijn geld terug.

  Het zal niet de eerste keer zijn dat agenten zich corrupt gedragen en ook niet de laatste keer. De wereld kent niet beter.

  De minister geeft toe dat hij hulp nodig heeft en dat siert hem. We moeten hem met z’n allen helpen om deze praktijken tegen te gaan. Het is in ons aller belang, want de gestolen drugs komen weer op straat en kunnen bij onze eigen kinderen terecht komen.


  Maak melding

 17. Ai jongoe….als ik zo BEPAALDE meningen bekijk van onze gasten hier in deze formum moet ik ontieglijk op z’n Surinaams lachen.Mi kodre troe…
  Enfin,Ik ben een echte fan van minister Santhoki.De man laat geen doelloze of nutteloze ballonnen op.Hij zet ten minste woorden in daden om.Aanpak van criminaliteit,aanpak van de verkeersveiligheid en streven naar internationale samenwerking.Bravo.
  Als dit soort positieve ontwikkelingen zich blijven voortdoen ben ik er heilig van overtuigd dat mijn kondre Sranang positief op de wereldkaart wordt gezet.


  Maak melding

 18. Soms is men te dom om zaken te kunnen begrijpen.
  Men kan ook gewoon uit de gevangenis over de muren heen klimmen direct een vliegtuig in richting Holland…dan wat is drugs dat ding is gewoon slecht opgeslagen dus het is vervlogen…Laat hem meer vertellen over Segebai/Khan/Top-ice/Piloot…En hoe en met wat hij bij de VHP is gekomen…en Brunswijk in Front vraag ze met wat…zelf een adviseur bij NPS….e.. kijk ..luister noh….laten wij elkaar niet voor de gek houden.
  DIT ALLES HEBBEN WIJ TE DANKEN>>>>DOORDAT WIJ LIEGERS EN BEDRIEGERS AAN DE MACHT HEBBEN….LAAT DIT DUIDELIJK GEZEGD ZIJN.

  Als niemand weet/wist waar hij zat …zat meneer dubbelagenda weer bij zijn bazen.
  En nu wil hij dan DICTATUUR doorvoeren voor zijn personeel..WAS IK DAAR HAD IK HEM MET ZIJN BUITENLANDSE BAZEN HET LAND UITGETRAPT.
  ………….SCHURKENBENDE ALLEMAAL.


  Maak melding

 19. Leuk spelletje AGENTEN en DIEVEN, DIEVEN EN AGENTEN

  Aanklagen van de krachten wet en orde,maar is het niet een uiteindelijke streven om zelf opgepakt te worden,en beter te eindigen als slachtoffer.


  Maak melding

 20. Die speciale team moet zelf ook aan de test onderworpen leggen.ieder één.geen nonsens.
  En als dat gebeurd is wat zijn de gevolgen dan?
  ik geef een hint:
  -ontslaan
  – achter de tralie.
  -geen overheidspositie meer bekleden.

  dat gaat ze een les leren.
  maar ja als dat ook echt gaat gebeuren is te betwijfelen


  Maak melding

 21. @ nummer 26,
  deze minister probeerd met man en macht de drugs probleem te bestrijden,maar de man die jij ziet als de oplossing van de problemen in het land die zit erin heel diep dat hij in het buitenland is veroordeeld ervoor hij is de gene geweest die de deuren heeft geopend voor de drugscriminelen als escobar de fark en de columbiaanse maffia dit zuig ik niet uit mijn duim er zijn bewijzen gevonden bij de fark leden telefoon nummers van de ambasseur en zijn secetaris de zoon van de voorzitter van de ndp was toen werkzaam op de ambassade als secretaris, de problemen waar de voorzitter van de ndp suriname in heeft gebracht zijn immens groot en jij onderschat het en dat neem ik jou wel kwalijk, de rechterhand van de voorzitter is ook voor drugs in amerika veroordeeld boereveen.


  Maak melding

 22. Als Santokhi zelf niet aan zo’n test had willen deelnemen had hij er geen eens over begonnen ! Ik vind dat hij goed bezig is, willen ze van de rotte appels af dan is dit 1 van de manieren…. wettelijk of niet het zal veel zeggend zijn !


  Maak melding

 23. Hahahaha. Is goed voor die Chandrika. Hij zal het zelf wel geregeld hebben onderling, met zijn speciale eenheden. Deze regering deugt niet, en dat weten veel Surinaamse burgers. Toch stemmen ze voor dit soort mensen. Doe jullie ogen open, voor het te laat is. Drugskoeriers willen ze straffen dmv geen gratie geen vi te geven. Pedofielen die trauma’s achterlaten voor het hele leven geven ze weinig straffen. Mik Santokhi mopo foe a stoeroe. Mik Vene go dok. NDP Na Sani.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.