Surinaamse Partij van de Arbeid intern overhoop

9

PARAMARIBO, 22 sep – Het blijft rommelen binnen de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. De coalitiepartij slaagt er maar niet het gesteggel te bedaren rond de opvolging van partijleider Siegfried Gilds. De kandidaten gaan ordinaire scheldpartijen niet uit de weg.

Dat bleek onlangs nog tijdens een bijeenkomst van de partijafdeling in Commewijne. De kandidaten, parlementariër Guno Castelen en minister Clifford Marica van Handel & Industrie, slingerden elkaar allerlei fraais naar het hoofd. En dat op een vergadering waar zij het woord niet mochten voeren. Beiden waren er als toehoorder bij het afdelingsoverleg over het verkiezingsproces binnen de partij.

Frappant is dat het allemaal gebeurt onder het toeziend oog van een rechterlijke commissie. Die moet het verkiezingsproces in goede banen leiden, omdat de partij er zelf niet meer uit komt. Gilds is er niet bij omdat hij een gevangenisstraf uitzit wegens deelname aan witwaspraktijken. Ook eerdere botsingen en incidenten duiden op een lange weg naar interne stabiliteit. Met alle gevolgen voor de coalitie.

9 REACTIES

 1. deze zelfde nu wijlen ferdinand derby met zijn crew heeft de pnr van eddy bruma naar de bliksem gestuurd.de splitsing tussen eddy hoost ook nu wijlen en robin ravales ook wijlen heeft derby de machtswellusteling met zijn crew de vruchten van nu moeten plukken en er gaat nog meer gebeuren.

  de splitsing binnen het nieuw front en de ktpi heeft niemand minder gezorgd dan de heer derby dat drie ministers post kreeg toegewezen door de informateur de heer venetiaan.waardoor de heer willy soeminta toen nog groter dan de spa maar een of twee minister werd toegewezen door venetiaan.later heeft de heer derby zijn drie ministers zetel terug gegeven aan venetiaan om de regering te redden.

  derby is een zeer gevaarlijke jongen geweest samen met zijn hebberige voetu boi.
  en waar zijn deze nu.

  deze zelfde derby was als de kippen bij om de coup plegers de militairen zijn diensten aan te bieden in tegenstelling tot zijn partij genoten.
  waar is deze nu.

  alleen maar problemen achter gelaten voor de jongeren.kijk wat nu plaats vind binnen de gelederen van z`n partij.


  Maak melding

 2. Mensen wees eerlijk doek dat ding op…Het staat bij mij bekend als grote broer van stakersbonden….MAAR DE ARBEIDER IS NEVER NOOIT WIJZER NOG RIJKER GEWORDEN VAN DEZE CLUB FROMMELAARS.


  Maak melding

 3. Het kan gebeuren!
  Binnen een politieke partij heb je strijders en machtswellustelingen. Deze twee kemphanen zijn geen van beide strijders maar wel zijn ze machtswellusteling. In de politiek over heel de wereld heb je zulke figuren. Interne strijd heet dat omdat je binnen elke politieke partij verschillende stromingen hebt die allemaal hun voormannen kiezen.
  Dit gekibbel komt overal ter wereld voor maar men vindt het alleen in Suriname iets byzonders. Zo byzonder dat men voorbij gaat aan de vraag wat de SPA, partij voor de arbeiders nog voor de arbeiders in Suriname doet. Het antwoord is: NIETS!.
  Doek de partij op en alle anderen die denken het wiel te kunnen uitvinden en ga naar een 2 partijenstelsel. Dat is de grootste taak van de nieuwe regering na mei 2010. Dan heb je ballen! Als Bouta gaat regeren na mei 2010 dan kan hij het land en haar bevolking een grote dienst bewijzen door alles op alles te zetten voor een 2 partijenstelsel. De verstandigen zullen hem eeuwig dankbaar zijn omdat hij zijn pad weer enigszins bij hen heeft opgepoetst.
  De nabestaanden van de in december vermoorden zullen hem zijn daden toch nooit vergeven maar zullen dankzij hem, Suriname politiek zien groeien.
  Bouta kan zijn pad gaan polijsten als hij aan de macht komt. Helpt Desi Suriname aan een ander pilitiek bestel, dan zullen velen hem dankbaar zijn en geneigd zijn hem te vergeven. Maar vergeten zullen ze nooit!
  Het is te hopen dat Desi de graaiers uit ‘s-lands kas in toom kan houden zodat er een normaal, zondeloos leven kan ontstaan.
  We zullen het zien!


  Maak melding

 4. een grote misvatting om te denken dat bouterse suriname gaat helpen aan een twee partijenstelsel als je in de hele wereld kijkt hoe dictators met het vraagstuk macht omgaan dan is dit een overbodige vraag een dictator kan alleen overleven als hij alle macht bezit en kan niet tegen kritiek. we weten allemaal wat er met de mensen zijn gebeurd die kritiek op de moordadige regime van bouterse hadden niemand was veilig van geestelijken tot vakbonds mensen advocaten journalisten en ook gewone burgers niet die niets moesten hebben van die wreede onderdrukking van dictator bouterse,in iedere politieke partij hebt je onenigheid bosje is ook met grote ruzie uit de ndp gestapt om met hangende poten terug te keren nu is het de beurd aan de bvd. laten wij met zijn allen hopen dat die schurken en landveraders van de ndp niet aan de macht komen in suriname.


  Maak melding

 5. partij van de arbeid bestaat uit keiharde werkers zou je denken in de eerste plaats?

  Maar deze partij van de arbeid in suriname heeft nog nooit een slag gewerkt opheffen die partij het stagneert de vooruitgang.
  Geef ze 24 uur voedsel en een live band.


  Maak melding

 6. Beste Du,

  Het is echt niet mijn wens dat Bouta gaat regeren, maar het behoort sterk tot de mogelijkheden. Alle peilingen wijzen naar het kamp van Desi en gezien de stemming du moment in SME, ben ik bang dat er geen verandering in komt.
  Regeringspartijen gooien met poep naar elkaar en het ene na het andere schandaal komt boven water drijven. Ik vrees het ergste! Surinamers stemmen emotioneel.
  Hou je taai!


  Maak melding

 7. Het netwerk en de jongeren die de NDP ondersteunen dat de SPA nu van zich zelf moet weten wat het is,wat ze aan het doen zijn en wat de SPA zelf daarvan vindt.

  Abraham Lincoln zei:
  Als we eerst maar konden weten waar we zijn en waarheen we gaan dan konden we beter beoordelen wat we moeten doen,dat we het geen we moeten doen ook doen en hoe.

  Nu kunnen ze een voorbeeld nemen aan de jongeren die de NDP ondersteunen:

  Die zeggen dat bewustwording in het heden, nu, no no de, het hier en nu,de werkelijkheid de leidende kracht is als eerste stap op weg naar integratie met en door de politiek.

  Is daarmee iets fout?
  No, neks no fout!


  Maak melding

 8. @ nummer 8,
  weet wat de fouten zijn wat jij maakt?
  1) je haalt de woorden van abraham lincoln uit zijn context, 2)je kan geen voorbeeld aan de jongeren van de ndp nemen want die geven geen goede voorbeeld de ndp is geen partij om trots op te zijn integendeel zelf want het is een partij die onderdak bied aan schurken oplichters criminelen en drugs veroordeelden. jullie moeten eerst bewust worden van de misdaden die deze mensen suriname hebben aangedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.