Suriname blijft bijzondere vriend van Nederland

41

PARAMARIBO, 18 sep – De vriendschappelijke band tussen Suriname en Nederland blijft zijn unieke status behouden. Dit zegt de nieuwbakken Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi. Door de eeuwen heen mag dan het een en ander zijn veranderd. Suriname is nog immer een aandachtspunt in Den Haag.

Dat valt onder meer af te lezen aan het relatief hoog aantal bezoeken van Nederlandse politici. “Ik weet uit mijn inmiddels lange diplomatieke ervaring dat er soms jaren voorbij kunnen gaan voordat ook maar één enkele bewindspersoon een land bezoekt”, zegt Jacobi. Dat bijvoorbeeld de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende reeds twee keer op bezoek kwam, is dus bijzonder.

“Het mag aan deze kant normaal lijken dat zoveel ministers op bezoek komen, maar dat is het niet”, aldus Jacobi. Hij ziet de relatie dus alleen maar beter worden. De twee landen laten elkaar niet los. Issues die eventueel ruis kunnen veroorzaken, moeten gewoon bij de horens worden gevat. Zoals de Toescheidingsovereenkomst en de controle op Schiphol. “Mijn ambitie is de komende jaren vorderingen te boeken op deze punten.”

41 REACTIES

 1. De vriendschappelijke band tussen Suriname en Nederland blijft zijn unieke status behouden.

  voor de nederlandrers wel maar niet voor de doorsnee surinamers.deze worden als dieren behandeld bij de ambassade en gewoon plaats nemen in wind en weer en liefst bij de ingang langs de brug.

  naar mij bescheiden mening heeft de nederlandse regering geen schuld maar onze eigen mensen zoals de regering venetiaan.de vernederingen gepleegd door de verschillende nederlandse ambassadeurs is verre van vriendelijkheid en niet te spreken over status.


  Maak melding

 2. Voor de regering of FRONT maar niet voor de bewoners van het Land Su.
  Die kunnen niet eens behoorlijk vrienden of familie bezoeken..EN HOOP OBSTAKELS…i’ja…niks meer maar ook niks minder.


  Maak melding

 3. Ja duh natuurlijk wil Nederland vrienden blijven, ze willen alles in beslag nemen, als Suriname zo bijzonder is voor Nederland dan waarom komt Nederland niet met een oplossing ivm WAO/AOW voor de Surinamers.

  Wat voor unieks heeft Nederland Suriname en de Surinamers te bieden??

  In Nederland behandelen ze Surinamers als beesten en in Suriname willen ze misschien het liefst moderne slavernij uitoefenen.

  Suriname is dom dat ze steeds in die dingen van Nederland trapt, ik snap nog steeds niet dat Suriname onder doet voor Nederland.

  Het duurt niet lang meer of de rollen draaien om, Suriname gaat de goede kant op en Nederland is op weg een derde wereld land aan het worden.

  Suriname wordt wakker en ga op je eigen benen staan, je bent al een keer in de steek gelaten en beetjes bij beetjes met gods zegen gaan het de goede kant op, laat niet nog een keer met je spelen.


  Maak melding

 4. Ik denk dat dat ligt bij ons surinamers zelf. Wie Nederland de schuld geeft voor de 100 procent controle op schiphol, is blind om te zien dat het de schuld is van onze eigen mensen zelf. Onze eigen mensen die trachten 1,2,3 rijk te worden desnoods over andermans lijken. Nederlandewrs doen net als andere mensen om te trachten hun land te beschermen tegen hardrugs. Suriname zal het ook moeten doen. Maar helaas heeft suriname geen geschikte middelen ervoor. Na oenoe egie sranamans pori gi oenoe srefie. No gi trawang na schuld.


  Maak melding

 5. Krutu,
  Ik sta volledig achter je. Blijven jammeren terwijl er op bijna iedere vlucht uit suriname bolletjes slikkers zitten heeft beslist geen zin. Het wordt tijd, dat wij de handen in eigen boezem steken i.p.v. anderen de schuld geven.


  Maak melding

 6. Je zult altijd mensen hebben die tegen en voor Nederland zijn.

  Wat gewoon niet te ontkennen is, en wat gewoon een feit is. Namelijk dat Suriname gewoon een produkt is van Nederland en altijd zal blijven. Het heeft gewoon mensen uit diverse werelddelen bij elkaar gezet en waarna ze enigszins aan hun lot overgelaten zijn om te kunnen verzelfstandigen. Dit had noooit zo mogen gebeuren.

  Je kunt het ook als een experiment zien, zet verschillende mensen bijelkaar en kijk wat er gebeurt na verloop van tijd.


  Maak melding

 7. Ben het volledig eens met nr.4(Krutu).
  Met als aanvulling het volgende:
  De band met Nederland moet gehandhaafd worden wegens velerlei redenen:
  .Er zijn honderdduizenden landgenoten in Nederland.
  .De start met een economische en sociale samenbouw van een nieuw Suriname.Denk aan nieuwe ideeën,toerisme,aanpak infrastructuur,Nederlandse investeringen.
  .Aanpak van criminaliteit in samenwerking met Nederland die de juiste middelen heeft(denk aan controle luchthaven)
  Men kan niet meer spreken over moderne slavernij in Suriname omdat srananmangs te clever zijn om dat te doorzien.
  Ik voel me een echte Sranangmang en ben het ook in hart en nieren.Dus ik weet hoe mijn kondremangs zich voelen en wat ze graag willen.Nu zijn er een heleboel Nederlandse stagiaires in Suriname.Heel goed !!
  Als dit fenomeen zich verder ontwikkelt inclusief de vermeerdering van Nederlandse investeerders,kunnen ook de Surinaamse stagiaires een degelijk grote kans krijgen .
  De eeuwen oude band met Nederland moet niet voor niets zijn geweest.


  Maak melding

 8. meneer/mevr Péjé vindt dat ik dom ben, dat is zijn/haar kijk op de dingen, want Péjé ligt zeker elke dag te slapen !!
  Het probleem wil ik nu voor Péjé verzetten naar de binnenlanden van Suriname.Denk jij dat Suriname met zo’n grote probleem als de elegale goudzoekende Brazilianen niet hetzelfde zou hebben gedaan ? Suriname zou misschien zelf het land omheinen en cotrole posten voorzienen, zodat deze dieven geen goud het land kan uitsmokkelen. Denk jij dat de surinamers de elegale Brazilianen niet de 100 procent controle zou toepassen? Joe doong é sribi Péjé !!!!


  Maak melding

 9. Suriname mag wel een land in ontwikkeling zijn,maar moet zich niet onderdruk van Nederland laten zetten. Suriname heeft genoeg rijkdommen (aardolie;gouderts;bauxiet), dus moeten de onderhandelaars als gelijkwaardige partners met Nederland gaan onderhandelen. Het koloniaalverleden moet voorbij zijn, waarbij Ned. voor miljarden uit de grond haalt en Suriname met wat kleingeld afscheept. Wij moeten eisen dat men zorg draagt voor goede infrastructuur wegen- en bruggenbouw.Sociale woningbouw en onderhoud van dit alles op de lange termijn. De blanken gaan zich niet vestigen als er niets te halen valt. Dus Surinamers moeten dus gelijkwaardig behandeld worden. Dus ook toelating van Surinaamse staigiares in Nederland. Wil men dat niet dat moet Suriname met landen uit de regio gaan samenwerken; Nederland moet niet het enige land zijn waar Suriname kostte wat het kost moet samenwerken. Wij leveren de grondstoffen en zij de materialen om deze grondstoffen te verwerken. Suriname moet van Nederland eisen dat ze de Surinamers gaan opleiden om in de toekomst beopaalde werkzaamheden zelf te verrichten. Onderwijs op elk gebied; het creeren van arbeidplaatsen en goede ontwikkeling net zo als zij het in hun eigen land doen. Dan zullen mensen minder snel geneigd te zijn om bolletjes te gaan slikken met alle risico’s van dien. De Nederlanders hebben gladde tongen als het gaat om hun eigen belang; de onderhandelars van Suriname moeten ook keiharde afspraken afdwingen, het is take it or leave it. Nederland is opgebouwd voor een groot deel uit inkomsten verkregen uit grondstoffen uit Suriname(goudenkoets v.d. Oranjes;bauxiet tijdens de Tweede Wereld oorlog;koffie,suiker,bacovenplantages (door middel van slavenarbeid);hout(Bruynzeel); als de bodem of het land uitgeput is dan gaan zij weg. Nu valt er weer wat uit Suriname te halen d, dan zijn ze als de kippen bij. Mensen leer toch van en uit onze Surinaamse geschiedenis en waak voor een nieuwe vorm van uitbuiting door de kapitalistische landen waarvan Nederland een van is!
  Oma!!!!!


  Maak melding

 10. niets mis mee toch?
  mss willen de tegenstanders dat suriname met cuba ,en venezueala van chaves en granada bevriend moet zijn.@ nummer 1 lees reaktie nummer 4 mss ga je het dan begrijpen .


  Maak melding

 11. Luister dan het is waar dat mensen van verschillende delen de bevolking van Suriname vormen maar ze zijn daar niet gezet en ook niet vrijwillig gegaan, ze zijn uitgekozen, er zijn families uit elkaar gerukt, de boot opgesmeten, bij overlijden overboord gegooid en éénmaal aan land als slaven te werk gesteld. Of wordt er soms beweerd dat ze zijn opgehaald met eem limo, met een luxe cruiseschip in 5 sterren restaurant aan boord naar Suriname zijn gebracht waar ze voor een paar uur werken in de schaduw een paar 100 gulden betaalt kregen??

  Mensenrechten, mi matties!!

  Ok wat die drugs betreft, ok het zijn ook Surinamers die het verpesten maar luister noh als je een trui hebt die je voor 50 cent een kilo appels heb gekocht en er wordt 3 euro voor een kilo betaalt en de mensen staan er in de rij voor, wordt het dan niet interressant?

  Het moet gewoon gestopt worden dan ze Surinamers lekker zitten te maken door heel veel voor die vergif te betalen omdat ZIJ er niet zonder kunnen.


  Maak melding

 12. Het is gewoon hetzelfde die Hollanders smokkelden vroeger mensen die ze als slaven gebruikten nu smokkelen surinamers drugs om die witte man van hun “medicijn” te voorzien want als ze het niet krijgen gaan ze bibberen.

  Ik keur het niet goed maar dat is wel het probleem zij betalen er veel voor, als dat stopt hoeft er ook niet meer gesmokkeld te worden want het levert die mensen toch meer veel op maar ze lopen wel een risico om gepakt te worden. Niet suriname is een probleem land maar Nederland, zij maken de mensen lekker om risico te nemen.


  Maak melding

 13. Afgelopen jaren………..
  Afgelopen tien jaar hebben douaniers op Schiphol tonnen voedsel uit Suriname in beslag genomen en vernietigd. Dat de voedingswaren uit Suriname een diepgaande betekenis had en heeft voor Surinamers deerde de douaniers niet. Voedsel staat in veel Surinaamse culturen voor vriendschap. Soms is het een oude buurman in Suriname die een Warang Fisie meegeeft. Zelfs ben ik op Schiphol getuige geweest dat een jonge douaneambtenaar met een oude dame een gevecht heeft geleverd om droge vis uit Suriname. Het verliep niet zonder scheldpartijen. Wat mij het meest verbaasde is dat de jongeman eerst het voedingswaar zelf zorgvuldig had gecontroleerd op narcotica voor het werd vernietigd. Hij gaf toe dat hij het erg vond maar dat regels nu een maar regels zijn. De douanier vergat dat er heel veel voedsel de grens over België en Duitsland oversteekt. In Nederlandse supermarkten zie je soms ook producten liggen die over datum zijn. Twee andere zakken van een andere passagier uit Suriname werden terstond in de prullenbak gegooid. Notabele kregen een zij waarschuwing het niet meer te herhalen. Alle passagiers uit Suriname waren verbolgen over de douaneactiviteiten op Schiphol. In de Surinaamse cultuur, om een algemeenheid maar te gebruiken neemt voedsel een voorname plaats in. Ik heb altijd Surinamers met veel respect zien omgaan met voedsel. Het was voor de medepassagiers uit Suriname een aderlating, omdat zij geen verband zagen tussen voedsel die zorgvuldig was ingepakt voor de terugreis uit Suriname en het vernietigen C.Q. zij zagen geen aanknopingspunt van een delict. Het was overigens geen voedsel in groothandels hoeveelheden dat je kon spreken van een economisch delict. (Varma R)


  Maak melding

 14. Ik weet niet of de band tussen Suriname en Nederland alleen maar vriendschappelijk is. Op een bepaald niveau wel, maar soms is het meer een stiefmoederlijke versus stiefkind relatie. familiebanden maken dat het een warme band zal blijven, maar het paternalistische is vaak nog aanwezig. waarom komt hulp( zo je dat zo mag noemen) alleen uit Nederland. Als er iets is, wordt hoewel er ook deskundigen in Su zijn, nooit de hulp van Suriname ingeroepen. Het is altijd van Nederlandse kant, met een glimlach van “kijk hoe goed wij voor Suriname zijn”. We jepie ding. vrienden hebben geen ongelijke relatie. meer een relatie op basis van vertrouwen. Maar nu is de relatie vaak nog te scheef. Helaas maken wij ons vaker ook op micro nivo schuldig hieraan. Na en eeuw zijn we niet echt opgeschoten. hopelijk komt het nog. Ik zal dat helaas niet meemaken.


  Maak melding

 15. Geachte redactie van waterkant.net,

  Wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya zijn van mening, dat deze discussie slechts een slap aftreksel is, van wat wij eerder ook hadden bij het vertrek van de vorige Nederlandse Ambassadeur uit Suriname. Waarbij deze zelfs sprak van “de innige relatie Suriname en Nederland”.

  En wat ons toen zeer verbaasde was, dat ook het Landelijk Platform Nederlands Slavernijverleden zelf, zich in zulks een ‘innige’ relatie kon vinden, alsof het vanzelfsprekend was. Met als drogreden van dit Platform zelf: “wiens brood met eet, diens taal men spreek”, wat dus ook geldt voor dit Platform. Zie hier het verraad in ons midden.

  Wij hebben dit Landelijk Platform Nederlands Slavernijverleden toen in heldere bewoordingen duidelijk gemaakt, dat wij ons anno de 21ste eeuw niet wederom slachtoffer zullen of kunnen laten maken van zulks een ‘racistische doctrine’. Daar zulks een vernegerde leer beslist GEEN ‘bevrijdingsmentaliteit’ bevorderd.

  Buitendien, stelt zulks een principe van mentale onderdrukking weinig voor, in relatie tot wat het Universum vandaag van ons verwacht als Homo-sapiens, ter reparatie van dat wat eerder faliekant misging. Dit met verwijzing naar de Afrikaanse Holocaust (de Slavernij Geschiedenis) in relatie tot de kennis en mogelijkheden waar wij vandaag over beschikken.

  Ook stelden wij dat, door als Slavernij Instituut je bewegingsvrijheid te beperken of te laten beperken ‘binnen de grenzen van de dader’, om vervolgens als Platform van anderen te verlangen dat ook te doen, dit volgens ons neokoloniaal is. En omdat de bewegingsvrijheid van operen van dit Platform, zo ook dat van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernij Verleden en Erfenis gebonden is aan beperkte grenzen, opgrond van de subsidiaire afhankelijkheid van deze instituten, hoeft dat nog niet te betekenen, dat hun slaafse houding ook voor anderen moet gelden. Terwijl bij deze instituten naar de gemeenschap toe regelmatig misleidend gesproken wordt over ‘Mentale Bevrijding’ en ‘Reparation’. Juridisch en praktisch gezien, is dit tegenstrijdig, hypocriet en manipulatief naar onze voorouders en hun nazaten toe.

  Vandaar dat ook wij dit compromisvoorstel voor een ‘toekomstige BIJZONDERE vriendschapsrelatie’ van de nieuwbakken Nederlandse Ambassadeur Aart Jacobi met de Republiek Suriname radicaal afwijzen. Een houding welke wij eerder ook aan het Landelijk Platform Nederlands Slavernijverleden kenbaar maakten, namelijk dat:

  “EEN INNIGE OF BIJZONDERE RELATIE ONDERHOUDEN MET EEN LAND, DAT NOTA BENE NOGSTEEDS HARDNEKKIG WEIGERT HAAR EXCUUS AAN TE BIEDEN VOOR HAAR SLAVERNIJ VERLEDEN, VERWIJST NAAR HET ‘STOCKHOLM SYNDROOM’ EN VOORSPELT DERHALVE WEINIG GOEDS.

  OF ZAKELIJK OF VRIENDSCHAPPELIJK, MAAR INNIG EN/OF ZELF BIJZONDER ZOALS IN DIT GEVAL, IS ZIEK, ZELFS PERVERS.”

  Vandaar dat onze held Anton de Kom dat ook zo verwoordde; dat geen volk tot volle wasdom kan komen, dat erfelijk met een minderwaardigheidsgevoel belast blijft.

  Farrakhan Music Video-The Tortures of Slavery


  Maak melding

 16. @8 srananmang ik ben het voledig met jou eens, eindelijk eens iemand op dit forum die iets verstandigs te melden heeft moderne slavernij is op su niet van toepassing maar al die negatievelinggen die vaak zelf telui zijn om de handen uit de mouwen te steken kunnen alleen maar dit soort commetaar leveren. surinamers zijn slim genoeg om te weten wat zei willen en laten zich niet sturen samenwerken met holland zal in de toekomst alleen maar gunstig werken om al die redenen die jij hiervoor al noemde als je je een echte srananman voelt weet je ook wat het beste voor su is en hulp vanuit holland is dan welkom alleen al vanwege de eeuwenoude band en de families in beide landen


  Maak melding

 17. Even een correctie.
  In mijn forum nr.8 typte ik”dat Surinamers te clever zijn om dat te doorzien”Maar het moet zijn “niet te doorzien”.
  Nr.20 dank voor je solidariteit.Ik hoop verder dat geen nationale gevoelens in de geest van G.Wilders in Suriname zullen ontstaan.Suriname’s vroegere vlag had vele sterren die de verschillende nationaliteiten/rassen vertegenwoordigen…..dus is er ook plaats voor Europese Nederlanders en elke nationaliteit die een hart voor Suriname heeft.Voorts zouden onze Surinaamse voorouders trots zijn op een welvarend Suriname die is opgebouwd door internationale samenwerking…in dit geval Nederland.Weg met het wantrouwen jegens Nederland !! Verwelkom de samenwerking.
  Niet terug kijken naar het verleden maar laten we ons richten op de toekomst in het belang van de Surinaamse generatie kinderen na ons.Let op: door acceptatie,respect en vriendschap kunnen we groot worden.Ik ben voor een Suriname bestaande uit : bakra’s,creoro’s,jampanesies,chinesies,hindostanie’s ,ingie’s enz enz.


  Maak melding

 18. Geachte redactie Waterkant.net,

  Als onderbouwing van onze eerdere reactie #19 doen wij op velen verzoek, nogmaals ‘direct’ de site toekomen omtrent de speach van Minister Louis Farrakhan van ‘The Nation of Islam’, betreffende:

  “THE TORTURE OF SLAVERY”.

  http://www.youtube.com/watch?v=4q7JTWbu5WQ

  Wij hopen dat wij in het kader van het Bewustwordingsproces, de gemeenschap kunnen overtuigen, waarom een ‘innige’ of ‘bijzondere’ relatie, van een eerder gekoloniseerd land met een voormalig moederland, politiek verkeerd en vooral gevaarlijk is. En zelfs getuigt van politiek onvolwassenheid van dat eerder gekoloniseerd land. Vandaar dat wij vaker verwezen naar het ‘Stockholm Syndroom’.

  Zakelijk of op z’n minst vriendschappelijk, maar ‘innig’ en ‘bijzonder’, is ziek en zelfs pervers nogmaals.

  Omdat bij zulks een relatie, het slachtoffer in feite er zelf om vraagt, om nogmaals gemanipuleerd, verkracht of zelfs vermoord te worden. Een Vietnamese of Chinese Regering bijvoorbeeld zou uitkijken, om met de Verenigde Staten van Amerika bijvoorbeeld zulks een ‘innige’ of ‘bijzondere’ relatie aan te gaan, juist vanwege het verleden. Dit heeft niets te maken met gekte, maar met de realiteit des levens, wat ook heden ten dage in de politiek geldig is en blijft;

  “ERVARING IS DE BESTE LEERMEESTER”

  Maar wat men in politiek Suriname kennelijk nog niet beseft is, dat de Republiek Suriname met haar enorme natuurlijke rijkdommen en vijfmaal groter als Nederland, in relatie tot haar minieme bevolkingsaantal, NIET los staat van wat zich momenteel politiek internationaal in collectiefverband aan het afspelen is in o.a. Europa en de Verenigde Staten van Amerika. De ‘Nieuwe Wereldorde’ komt ongetwijfeld neer op Herkolonisatie, desnoods d.m.v. genocide wereldwijd. Wederom om het Kapitalistisch systeem onder supervisie van Europa en de Verenigde Staten van Amerika van verval te redden.

  Het Pauselijk Besluit van 1454 wordt momenteel op moderne wijze wederom wereldwijd toegepast en geïmplementeerd, tot woede van de wereldgemeenschap. Sommige Koninklijke en rijke families in Europa, de VS en ander rijke kapitalistische landen, zijn nu bezig een veilige plek ver weg in o.a. het Afrikaans continent desnoods met geweld te reserveren. De tekenen liegen er beslist niet om!

  En wanneer het slachtoffer, ondanks zijn of haar eerdere traumatische ervaringen van eeuwen lang met zijn of haar dader, des ondanks verkiest, om bewust een ’innig’ en ‘bijzondere’ relatie als ‘vriendschapsrelatie’ met deze zelfde dader aan te gaan, in plaats van zakelijk of ten minste vriendschappelijk, dan is zulks een slachtoffer nog steeds ‘getraumatiseerd’. Of verkeert dit slchtoffer mentaal nog steeds in ‘gevangenschap’. En getuigt dit in feite van, dat deze nog lang niet vrij is of wil zijn (pervers).

  In feite is deze mentale ziekte het bewijst, dat het slachtoffer nog niet vrij kan leven, zonder gebukt te willen gaan van de eerdere folteringen van zijn of haar dader. Vandaar dat binnen de Surinaamse Winti-cultuur, genezers of zieners zulke slachtoffers een Fergiti-Watra aanraden, als psychisch-helingsritueel. Het zou maar je eigen kind wezen.

  Let Angela Davis tell you her (our) story:

  http://www.youtube.com/watch?v=ILEP3QMl1LM


  Maak melding

 19. @Oma, ik ben het helemaal met je eens. Samenwerking, maar wel op basis van gelijkwaardigheid en niet op basis van superioriteitscomplex (Nederland) of minderwaardigheidscomplex (Suriname). Daarom vind ik dat Suriname er goed aan gedaan had om destijds onafhankelijk te worden. Nu zijn de rollen omgekeerd. Nu beslist Suriname ZELF wat er moet gebeuren.
  Surinamers hebben Suriname geërfd en moeten dit land koesteren voor het nageslacht.
  Suriname kan alles, als er maar verstandige mensen aan de macht zijn, daar draait alles om. Ligt eraan WIE men het land laat besturen.
  Heel veel zwarte Amerikanen hadden liever een (thuis) land in de tropen gehad. Met Liberia als surrogaatland is het helaas niet goed afgelopen.
  Het is niet Nederland, die het voor ons moet doen, maar wij moeten het zelf doen, meer durven en minder aan onszelf twijfelen alsof we niks zelf kunnen.
  Wie zich als minderwaardige gedraagt, zal als minderwaardige behandeld worden.
  Wie zich als minderwaardige gedraagt, is als voer voor aasgieren!

  Als ik die muur van witte douaniers met hun starre blik bij aankomst op schiphol zie, denk bij mezelf wat komen we in godsnaam nog hier doen, we hebben een eigen land!
  Wij zijn hier gewoonweg NIET gewenst.

  Beschouwt Nederland Suriname wel als “vriend?” Moet vriendschap niet van twee kanten komen?


  Maak melding

 20. Ja natuurlijk zijn Suriname en Nederland, al dan niet opgedrongen vrienden voor het leven.

  Gedreven door de geschiedenis weten wij gelukkig hoever die vriendschap gaat. Niet zelden zijn overeenkomsten als ware zij op het water geschreven.


  Maak melding

 21. Het is een interpretatieverschil.

  De Nederlanders zien dit alles als een daad van vriendschap, terwijl de Surinamers dit niet als zodanig ervaren. Ja, door schade en schande wordt men wijs, ook de Surinamers.
  Wat mijn probleem is?
  Kijk om je heen De Engelsen, Fransen en zelfs de Belgen hebben historisch heel veel voor hun kolonieen gedaan. Nederland heeft in de afgelopen eeuwen alleen maar genomen en heel weinig gegeven. En dit geldt niet alleen voor Suriname, maar ook voor Indonesie en de Antillen. Dit vind ik heel jammer omdat Nederland en de ex kolonieen voordeel zouden hebben bij een intensieve samenwerking. Ik zal geen voorbeelden noemen maar slechts verwijzen naar de millennium doelstellingen die niet zullen worden gehaald als de echte vriendschapsbanden niet nader worden aangehaald.
  Hoe kijken Surinamers nu naar de verhouding met Nederland ?
  Wel, tijdens één van mijn bezoeken aan Suriname heb ik de mening hierover gepeild.
  De conclusie die ik trek uit de aantwoorden die ik van de Surinamers gekregen heb wil ik als volgt verwoorden:
  De Surinamers zien Nederland niet als vriend, maar als familie en wel een hele slechte familielid. Dit komt omdat de Surinamers, humanitair gesproken niet anders kunnen daar de helft van de Surinamers in Nederland woont. De banden met Nederland volledig verbreken kan niet.
  Nederland heeft tot nu toe wel bewezen geen goede vriend te zijn, want vrienden gaan anders met elkaar om.
  Het is zaak voor Suriname om met betrekking tot hun toekomstig beleid hiermede rekening te houden en andere landen als vriend te zoeken.


  Maak melding

 22. @ nummer 19 en 22,
  ik moet jou eerlijk zeggen dat ik soms moet lachen om jou reaktie en tegelijkertijd vraag mij af of jij niet geestelijk in de war bent , jou reaktie op 22 laat duidelijk zien dat jij geestelijk in de knoop met jou zelf zoek a.u.b hulp want jij zit met grote probleem.als we bouterse als voorbeeld nemen hij is verandelijk voor heel veel leed en misdaden die gepleegd zijn in de republiek suriname de slachtoffers van bouterse vragen om berechting van deze midadigers dan vind jij dat ze huilen met de blanken,wat nu duidelijk is geworden is dat bouterse met behulp van deze zelfde blanken de democratie in suriname met wapens heeft weggeschoten om het volk te onderdrukken vernederen en te doden en in armoede achterlaten dat keur jij allemaal goed sterker nog jij ziet bouterse als de grote leider dan ben jij toch niet goed bij jou hoofd, jij probeerd de mensen die gevoellig zijn van jou stome retoriek te manipuleren. nederland of de blanken zijn in jou ogen de dader en suriname het slachtoffer, en in jou ogen mag de dader en het slactoffer geen vriendschap relatie aangaan. het ergste wat zwarte mensen kunnen doen is slachtoffer worden van 300 jaren geleden bark obama, stel jou niet iedere keer als slachtoffer op kruip nou eens een keer uit die stomme slachtofferrol. ik begrijp niet dat jij de dader bouterse opdringd aan de slachtoffers van zijn regime in suriname.nummer 22 jij zit met grote trauma alles is zwart wit in jou ogen en jou wereld.vraag aan bouterse waneer hij zijn verontschuldiging gaat aanbieden aan de gehele surinaamse samenleving voor wat hij ze heeft misdaan .


  Maak melding

 23. Integenstelling tot wat velen beweren betreft de verstandhouding NDP versus Nedrland, nemen de jongeren en het netwerk die NDP anders steunen dit standpunt in;

  In een vriendschap waar er sprake is van bewustheid/bewustzijn (objectieve wijze bezig zijn met de werkelijkheid), neks no fout!

  We zijn alvast bezig met de eigen socialisatie.
  We zijn druk aan het werk om kennis en vaardigheden,nieuwe waarden en normen eigen te maken om als toekomst van Suriname opnieuw een basis te gaan vormen voor een eigen identiteit,nieuw sociaal en bewust maatschappelijk leven in Suriname.

  We willen de opgedane kennis en vaardigheden overdragen aan de jongere gemeenschap.

  In die zin hebben de toekomstige NDP volksleiders van bijv onderwijs een kluif om een rol te gaan vervullen om middels de beroepsopleidingen voorwaarden te scheppen zodat de jongeren in dit secundaire- socialisatie proces de mogelijkheid krijgen hun sociale positie te veranderen.

  Daarom herdefinering van het onderwijs.

  Als je een ja knikker bent,je denkt in je hoofd dat jou visie wel niet zal kloppen en je spreekt niets uit,ja dan gaat iedereen ook Nederland over je heen lopen met hun visie, niet slecht bedoeld.

  Dus de jongeren ,het netwerk zijn ook bezig met het gedrag aan te pakken dat bij verandering hoort.

  Net zo mondig, net zo kritisch, maar met het hart, want het gaat nog altijd bij deze vriendschap om volksbelang en geen persoonlijk belang.

  Als we 7 nieuwe scholen met biblotheek uit een ontmoeting met Nederland kunnen halen en we zorgen in Suriname zelf voor onderhoud.
  San fout dan?
  De vraag die wel overblijft. Hoe is de geschiedenis in ons land in het onderhouden van gebouwen en wat gaan we nu eraan doen,want a socialisatie proces dat moes go doro.
  Bewustheid!!


  Maak melding

 24. @ 1 Ik vind je statement dat Surinamers als dieren worden behandeld bij de Nederlandse ambassade niet helemaal correct. Er is een grote overdekte wachtruimte, je naam wordt na aanmelding omgeroepen en je kunt naar binnen. Wat is daar zo beestachtig aan? En als ik om welke reden dan ook naar de Nederlandse ambassade moet, hoor ik niemand klagen. Nee, reis als Surinamer maar eens keer naar Amerika, dan piep je anders. Ellenlange wachttijden bij de Amerikaanse ambassade, daar kom je niet eens binnen. Buiten wachten. Geen stoel, niks. Complete check (vingerafdrukken), je hele levenswandel wordt nagegaan en in Amerika gebeurt hetzelfde weer van voor af aan. Dát is pas vernederend. Maar daar hoor ik niemand over. Als er afgegeven moet worden op Nederland staan we allemaal vooraan. Maar als er weer een cheque of een doos binnenkomt, lopen we allemaal te juichen. We moeten eens af van die hypocrisie. We leven nu in 2010, niet meer in het slavernijtijdperk. Opo yu jéjé, ma no saka yu kra!


  Maak melding

 25. Nederland krijgt de volle lading hier maar niet altijd terecht vind ik, nergens lees ik maar één woord kritiek op die incompetente leiders van suriname die hun zakken en hun en die van familie en vrienden hebben gevuld. geen enkele land in de wereld heeft volgens mij zoveel geld mee gekregen na zijn onafhankelijkheid dan suriname daar hoor ik niemand wat over zeggen . iemand hier beweerd dat de belgen fransen en engelsen heel veel voor hun ex kolonie hebben gedaan ik zelf ik ben het daar niet mee eens, ik vind dat indonesie en de antillen het beter hebben dan velen andere ex kolonie in de wereld , suriname heeft het relatief beter dan velen landen in afrika en we waren verder in onze ontwikkeling dan guyana en frans guyana die klote revo van bouterse hij heeft suriname terug bij af gezet alles is kapot gemaakt wat met bloed zweet en tranen was opgebouwd door bouterse en zijn bende.


  Maak melding

 26. @22 je slaat zoals gewoonlijk weer eens kling klare onzin uit!!!!!! Waar haal je de tijd vandaan???? zeker geen werk??? ik ben benieuwd wat die bewustzijnsbeweging van jou allemaal doet in het openbaar of zit die beweging alleen maar in je hoofd????EBU – akademiya?????? oficeel nog nooit iets over gehoord!!!!!


  Maak melding

 27. Beste Du (reactie #27),

  Van uw reacties op onze statements kijken wij en velen met ons, niet meer van op. Daar u steeds weer de indruk wekt als iemand met een ‘getraumatiseerde persoonlijkheid’, vooral als u de naam ‘Desire Bouterse’ onder ogen krijgt of kennelijk ook hoort. Wij echter niet, in tegendeel. Maar rekening houdende daarmee, zal gezien uw gevoelshouding, uw persoonlijke geschiedenis zeker een minder leuke oorzaak hebben, ondanks dat wij deze niet kennen. Niet leuk derhalve om u dit mede te delen. Doch geenszins is het onze bedoeling u opgrond daar van alles en nog wat te verwijten. Integendeel hopen wij u het beste toe en dat u gauw weer uzelf mag zijn.

  Maar tot dat moment, zal u echter ermee moeten leren leven, dat opgrond van onze opgedane historische kennis omtrent de Surinaamse – en wereldgeschiedenis, wij Desire Delano Bouterse als de huidige Voorzitter van de NDP Suriname en Leider van de Surinaamse Revolutie, genoodzaakt zijn hem totaal anders te beoordelen dan u meent te doen. Waarom wij u als voorbeeld willen verwijzen naar de Afrikaanse Geschiedenis van o.a. de voormalig Premier van Congo Patrice Lumumba:

  http://www.youtube.com/watch?v=HrcX3XUm7eA&feature=player_embedded

  De Nederlandse kolonie Suriname daarentegen, werd op 25 november 1975 een politiek Onafhankelijke Republiek. Derhalve kan het nimmer zo zijn dat, ondanks deze onafhankelijke status, het Koninkrijk der Nederlanden zich des ondanks met een vals Europees superioriteitsgevoel blijft inmengen in de binnenlandse aangeleden van dit politiek onafhankelijk land. De Verenigde Naties waar de Republiek Suriname lid van is, heeft dat verboden.

  Vervolgens kennen allen van ons de geschiedenis van Europa m.b.t. het continent Afrika. Welke geschiedenis slechts dood en verderf illustreert, juist opgrond van de onrechtmatige inmenging van Europa in de binnenlandse aangeleden van o.a. haast alle Afrikaanse landen. Zowel voor als na de onafhankelijkheid van deze landen. Laten wij tot de essentie komen en dit daarom helder en duidelijk stellen:

  HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN, MOET SAMEN MET HAAR EUROPESE PARTNERS INCLUSIEF DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA, HAAR DWANGMATIGE EN NEOKOLONIALE HOUDING VAN HEBZUCHT T.O.V. ONTWIKKELINGSLANDEN, OPGROND VAN ECONOMISCH GEWIN DOORSPEKT MET WESTERSE ARROGANTIE, ONHERROEPELIJKK NALATEN. INCLUSIEF DIE JEGENS DE ONAFHANKELIJKE REPUBLIEK SURINAME. ALS ZIJ HIERMEE IS OF NIET.

  Als Europa begaan was met o.a. Afrika en de Afrikanen in de Diaspora – dit laatste met verwijzing naar het illegaal naakt beeld van Anton de Kom op het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost – zou er nimmer ‘racisme’ hebben plaatsgevonden. Nu niet, nooit! En zouden menig Afrikanen momenteel nimmer gedwongen zijn, om in armoede, ziekte en dagelijkse sterfte te moeten leven, vanaf, tijdens als na de komst van Europeanen. Het is Europa geweest, die meer dan vier honderd jaar met dierlijk geweld de basis hiervoor gelegd heeft. En gaat zij desondanks nu nog in collectief verband met overige Europese partners door, met deze verderfelijke politiek. Maar nu onder de noemer van het stichten van “Een Nieuwe Wereld Orde”. Een slap aftreksel van Adolf Hitler’s mislukte ‘Derde Rijk’ politiek.

  Trouwens, deze historische kennis, hebben wij beslist NIET van Desi Bouterse mee gekregen of vanuit Suriname naar Europa geïmporteerd. Deze kennis lag al hier in de Nederlandse Bibliotheken en in de Rijksarchieven van Nederland, toen wij hier op de Luchthaven Schiphol landden voor “vakantie”. Informeer dit voor uw zekerheid maar bij het Nationaal Instituut ‘Nederlands Slavernij Verleden en Erfenis (NINSEE) of bij het ‘Nationaal Platform Nederlands Slavernij Verleden’, ter controle of wij hier de waarheid spreken. Opgrond waarvan wij van mening zijn, dat ondanks de eventuele fouten die Desire Bouterse in het verleden gemaakt heeft, deze vermeende fouten absoluut NIET opwegen tegen wat Europa inclusief het Koninkrijk der Nederlanden, in Afrika en in de rest van de wereld aan leed veroorzaakt hebben. En nu nog bewust doen, onder het mom van zogenaamde ‘Afrikaanse Burgeroorlogen’ ter exploitatie van Afrika’s natuurlijke rijkdommen.

  De geschiedenis van Europa inclusief dat van Adolf Hitler, is NIET door Surinamers geschreven, maar door Europese historici. Wij hebben in de Nederlandse archieven slechts kennis van deze informatie genomen. Wie zijn wij dan, om opgrond van deze kennis Desire Bouterse koet ke koet te veroordelen. Terwijl het leed van meer dan vier eeuwen Slavernij (De Afrikaanse Holocaust), waar ook het Koninkrijk der Nederlanden actief bij betrokken was, momenteel op internationale podia ernstig gemanipuleerd en gebagatelliseerd wordt. Zelfs het Slavernij gebeuren van meer dan vier honderd jaar NIET in Nederlands onderwijs of NIET adequaat aan onze kinderen onderwezen wordt. Maar wel MOETEN zij alles leren en weten over de leugens en bedrog omtrent 5 (vijf) jaar Tweede Wereldoorlog (1940-1945).

  En dit alles met medewerking van zogenaamde ‘Nationale Nederlandse Slavernij Instituten’, die als camouflage bemenst worden door ‘gemanumitteerde Diaspora Afrikanen’, Dit onder de supervisie van de Nederlandse Overheid, op ruime gesubsidieerde kosten van de Nederlandse belasting betaler. Diaspora Afrikanen, wier onze voorouders ook voor hun vrijheid gestreden hebben en voor gestorven zijn. Wij hebben het hier over de ‘Ergste Mensenrechtenschending ooit in de geschiedenis van de mensheid.

  Waarom zouden wij dan, die weigeren deze bizarre gang van zaken te accepteren, met onze huidige kennis en informatie welke wij verkregen hebben in een vrij democratisch land, waarin ‘Vrijheid van Meningsuiting’ en de ‘Elementaire Rechten van de Mens’ in de Grondwet verankerd staan, des ondanks ‘leugens’ moeten omarmen, omtrent Desire Delano Bouterse. Nota bene van een zogenoemd beschaafd land, dat onvoldoende bewezen heeft begaan te zijn met het lot van Afrikanen en die in de Diaspora. In tegendeel, die zelfs nu als vanouds en in collectief verband met andere Europese landen, onder supervisie van de E.E.G. en de Verenigde Staten van Amerika, in het geniep er op uit is om anno de 21ste eeuw de gehele wereld te herkoloniseren en wederom in een verkapte vorm van Slavernij te dwingen. Dit opgrond van de zelfde rede inzake het Pauselijk Besluit van 1454, om Europa, de Verenigde Staten van Amerika en hun bondgenoten van verval te redden.

  Waarom mogen wij als Bewustzijnsbeweging volgens u dan, niet het verschil uitmaken ter verbetering van de leefomstandigheden van onze mensen overzee, de wereldgemeenschap in het bijzonder.

  Begrijp ons absoluut NIET verkeerd, maar nimmer zullen wij ons met de huidige kennis waar wij vandaag over beschikken, laten lenen voor een wereldwijde genocide jegens de mensheid in het belang van ‘onvrijheid’. Nota bene jegens onze eigen Afrikaanse voorouders, als oorsprong van het menselijk bestaan. Dat zou zelfmoord en vervloeking betekenen, en daar kunnen wij absoluut GEEN part in hebben. Wie wel!?

  “EEN MENS IN VRIJHEID GEBOREN, KAN ALLEEN IN VRIJHEID LEVEN!”

  Desire Delano Bouterse tevens als Leider van de Surinaamse Revolutie en momenteel huidig Voorzitter van de Nationale Democratische Partij van Suriname, is volgens onze historische en spirituele kennis, de gewezen opvolger van Cornelis Gerard Anton de Kom. De held Anton de Kom die na zijn verbanning in 1933, stierf in een Duits concentratie kamp in 1945, op het moment dat de moeder van Desire Delano Bouterse reeds drie maanden van hem kindje Desire Delano in de verwachting was.

  En net zo zeer als de Christenen wereldwijd er heilig in geloven, dat de Profeet Jezus van Nazareth de enige zoon van God was en tevens hun spirituele leider is. En de Moslims er heilig in geloven, dat de Profeet Mohammed (sallallahu alaihi wa sallam ( “vrede zij met hem”) hun enige spirituele leider is. Zo ook geloven wij en vele Surinamers wereldwijd met ons, onder andere in het Koninkrijk der Nederlanden, in de Republiek Suriname, Surinamers in de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Engeland, Brazilië en waar ook ter wereld, dat Desire Delano Bouterse, de gewezen Leider van de Surinaamse Revolutie en Voorzitter van de NDP, een Messias is. En totdat u het tegendeel kunt bewijzen, zonder ons een leugen in de strot te duwen, zal een innige of bijzondere relatie de Republiek Suriname en het koninkrijk der Nederlanden nimmer onze zegen krijgen. Derhalve hebben wij absoluut geen boodschap aan uw vergiftigde bitterheid, dan deze:

  http://www.youtube.com/watch?v=8zUIjP4KWok&NR=1

  Dat Anana de geprezene met u allen moge zijn.


  Maak melding

 28. @ 33, je praat veel maar je zegt niets. Ook dat is typisch Surinaams. En hou op naar het verleden te wijzen. Je hebt jezelf in die slachtofferrol geplaatst. En hou op met die herhalingen, daar word ik kotsmisselijk van. Bovendien ben ik van mening dat je nog in 1933 leeft en niet in 2010. Je voegt absoluut niets toe aan de discussie door steeds maar te wijzen op het pauselijk besluit van 1400 zoveel. Godallemachtig, ga iets nuttigs doen. Ik word ziek van dat achterlijke gelul van je.


  Maak melding

 29. geachte meneer/mevrouw,

  buitenbewustzijnsbeweging Eboi akadenyuede.
  Wordt je niet moe van die ellenlange onzin verhalen, steeds hetzelfde gedonder van je.
  Ook steeds hetzelfde gezwets over afrika dit en dat, het immers wereldwijd bekend dat ontwikkeling in zwart afrika never mogelijk is omdat het een genetisch probleem is van de bewoners aldaar. Ik wil je voorstellen om een dna diagnostische onderzoek te doen op de afdeling dna diagnostiek te amsterdam.

  Misschien kan je de arts vragen om genen van andere volkeren te injecteren waardoor je misschien tot ontwikkeling komt en zodoende jullie heimat in afrika naar een hoger niveau kunt tillen.

  Want het leven bestaat niet uit dagelijks bruine bonen met rijst en zoutvlees te eten en nog eens 24 uur bigi pokoe te dansen.
  mama na woi chacha maleba mama na woi chacha maleba woi woi woi woiw owii woi hihiiihiihi


  Maak melding

 30. Daarom zeggen het netwerk en de jongeren die de NDp steunen,dat je nu niet bang hoeft te zijn voor de witman als je bewust ben.

  De bewust levende mens kent de noodzaak van het leven omdat hij weet dat de dood onvermijdelijk is.
  De bewust levende mens kiest op basis van hetgeen hij belangrijk vindt in het leven.
  De Surinaamse volks leiders hebben Suriname en de Surinaamse bevolking niet als belangrijk beschouwd.

  Stelt u voor dat de witman nu rijk is door al onze rijkdommen leeg te roven en al de vernederingen in de slavernij.

  Hij heeft dus geld.
  hij is bilderbergh
  hij stelt wel mensen rechten wetten op
  hij denkt wel na over het geven van ontwikkelingshulp aan arme landen

  en toch geeft men de witmang de kans om nog alles te doen wat we als pijnlijk ervaren en doen en zeggen niets.

  je kan ook in alle bewustheid denken ik lift in alle bewustheid mee met de witmang met mijn volwassen voorouder in het hier en nu in mijn hoofd, die ik tevreden kan stellen door in het hier en nu te communniceren met de witman en te bewerkstelligen waarvoor de voorouders dachten dat ze werkten.

  De voorouders van veel mensen uit Para hebben reeds toen hetgeen bereikt waar velen van ons nog mee kampen.

  Ding bondru wiens mandi mandi de en hebben gekocht de grond waar hun zweet en bloed is gevloeid voor hun nazaten en aangetrouwden alhoewel de laats genoemenden vruchtbare gebruikers zijn.
  Ze hebben met hun kennis van toen hun kans benut.
  Toen de witman weg wilde na de afschaffing hebben ze hun kans gegrepen om de wens naar de witmang uit te spreken en hadden natuurlijk zeker al jaren weten te sparen ondanks de ontberingen.
  Ze hadden al beleid.
  We hebben een droom en dat is……..
  Laten we vast sparen
  wie doet mee
  zullen via kasgeld
  kunnen we elkaar vertouwen om straks die droom te bwerkstelligen

  Dan heeft het toch met je eigen bewustheid te maken als je alle vernietigende strategiën van de witman kent waarom pas en laat je dat dan zelf toe op slachtoffers als je zelf.

  We kunnen nu niet zeggen dat de witman ervoor heeft gezorgd dat er onvoldoende educatie is voor kinderen inclusief de knippa verkopertjes in mooie scholen ook in de verste uithoeken van Suriname.

  Overheden in Suriname hebben nagelaten om het vermogen van de totale Surinaamse bevolking om informatie te vergaren,te organiseren en te evalueren naar grotere hoogte te brengen om daarmee deze vriendschaps banden Suriname versus Nederland en andersom in een juistere,vruchtbaardere oordeel te kunnen plaatsen en om zoete vruchten te kunnen plukken.

  het netwerk heeft gehoord van 7 magere en 7 vette jaren, maar ons slavernij zonder conclussie duurt nu al 147 mager boze jaren en oen no doro korsow ete.

  Zoveel geld gegeven aan Suriname van Europeanen lekie matie dan had je tenminste bij het aannemen van het geld direkt kunnen vragen hoe je een straat duurzaam asfalteerd met klinkers, voetpaden, afwatering of hoe je mooie lanen maakt net als bij de maties thuis in Europa.

  Maar nee je jam a money en daarna hard werken om het volk dom te houden.


  Maak melding

 31. Geachte blaka bakra (reactie #34) en flakamang reactie #35,

  Gezien uw “beiden” reacties, houding, taalgebruik en schrijfstijl, gaat het hier waarschijnlijk om een en dezelfde persoon. Maar ook dat mag, vooral wanneer u in de gelegenheid bent, om met uw stoere taal achter een ‘code naam’ schuil te mogen gaan.

  U zegt in uw eerste reactie #34 dat, wij ons in een” slachtoffer-rol” geplaatst voelen. Wel beste heer/mevrouw, die vlieger gaat bij ons beslist niet op. Wij denken, dat u met iets beters voor de dag zal moeten komen, wilt u een poging wagen ons psychologisch te manipuleren. Want wij zijn ons ervan bewust, gezien de historische feiten van meer dan vier eeuwen Slavernij, de hedendaagse onderdrukking in het verlengde daarvan en de dagelijkse stikkende mondlucht van het Racisme in onze nek, dat wij en velen met ons nog steeds ‘slachtoffer’ zijn. En alleen een naïeveling van de bovenste plank zou dat niet beamen.

  Maar zolang u de rekening van uw wangedrag van meer dan vier eeuwen onderdrukking, uitbuiting, dood en verderf niet betaald heeft, zal onze “deurwaarder” u op de nek blijven zitten, van generatie op generatie, slachtoffer-rol of niet. Wij zullen aan uw deur blijven kloppen, totdat u open doet en tenslotte over de brug komt. Crisis of geen crisis En geloof ons maar, betalen zult u, one way, or another!.

  U spreekt in uw reactie #35 van “het zelfde gezwets over Afrika”. U vergat kennelijk, dat de oorspronkelijke (eerste) bewoners van onze Aarde (wetenschappelijke naam ‘Homo Sapiens’), Khamiten waren (voormalige Afrikanen). Een beetje respect van uw zijde derhalve, zou u beslist niet misplaatst staan.

  Het Bewustzijnsproces is daarentegen een moeizaam en vaak ook pijnlijk proces. En geenszins is het de bedoeling u pijn te doen. Maar hoe dan ook, zullen wij met de waarheid moeten leren leven. Echter zal u altijd in de gelegenheid blijven om keuzes te maken, door de naakte waarheid van de ‘Geschiedenis der Mensheid’ te negeren of daar pijnlijk kennis van te nemen. Maar onze intentie is niet, om u deze waarheid in uw strot te duwen. Omdat het ons niet siert onze daders na te apen.

  Maar wanneer u zich in uw houding zo negerachtig blijft gedragen, wat onze jongeren beslist NIET ten goede kan komen , dan zal u ons geen andere keus laten, dan het laatste toch maar ernstig te overdenken.

  http://www.youtube.com/watch?v=2U9STwWezxM&feature=PlayList&p=BB385C56318F7EB5&playnext=1&playnext_from=PL&index=37


  Maak melding

 32. @ akademiya,
  als jij zo dom en achterlijk en ben om bouterse de moordenaar de verrader de slager van paramaribo als een messia te zien dan ben jij rijp voor de vuilnistbak je ben geestelijk niet in orde.


  Maak melding

 33. Geachte redactie Waterkant.net,

  Zou het in kader van het Bewustwordingsproces, in het belang van onze jongeren en het niveau van discussies op de site van Waterkant.Net, niet beter zijn als u uw regels t.a.v. het geven van een reactie op uw site ietsjes aanscherpt.

  Dit om te voorkomen, dat één persoon van meerdere schuilnamen gebruikt maakt, dan wat nodig is?

  Eerst maakt ene onbekende meneer/mevrouw gebruik van de schuilnaam ‘Du’. Dan als die gegeten heeft heet die weer ‘Neus’. Komt van het toilet en heet die nu ‘blaka man’. Ten slotte na zijn middag dutje heet die weer plotseling flakamang. Terwijl het telkens weer de zelfde persoon is, vanwege het IP-adres.

  En deze persoon, weet de schuilnamen alsmaar weer te verzinnen. Eerder was die door ons hiervoor ook al gewaarschuwd dat na te laten. Romeo Hoost deed dit indertijd ook al en is kennelijk mee opgehouden, nadat wij ook hem achterhaalden.

  Want wat men hierdoor probeert te doen, is de indruk proberen te wekken, alsof meerdere persone op de site hun mening delen en verkondigen, terwijl het één persoon is met verschillen schuilnamen. En dat is beslist niet correct en geen nette manier van doen.

  Want zo was het ook aan toegegaan, tijdens de zogenaamde Internetstemming bij de keuze van het beeldontwerp van de Vrijheidsstrijder Anton de Kom in Amsterdam Zuidoost (zie i-Nova Onderzoeksrapport 2006). En je zou denken, dat hiervan geleerd is. Maar blijkbaar kunnen sommigen het moeilijk nalaten.

  Gelukkig zijn dit geen verkiezingen. Maar toch. Als het niet anders kan, dan zullen wij ermee moeten leren leven.

  Ach ja, dan maar, voor de gemoedsrust van deze personen.


  Maak melding

 34. @ die demagoog op nummer 39.
  de aanhangers van bouterse zijn een stelltje ziellige figuren die last hebben van achtervolgingswaanzin en daarom mensen vals beschuldigen, hun algemeneontwikkeling is nihil lees reaktie nummer 39 dan begrijpt u wat ik bedoel. hij liegt overduidelijk dat hij toegang heeft tot de ip-adres van de reageerders en liegt ook dat die nickname de zelfde personen zijn, deze misselijke figuren als akedemiya en andere korzichtigen doen er alles aan om mensen die terecht waarschuwen voor bouterse en de ndp in een slecht daglicht te stellen het zal jou niet lukken want de waarheid zal altijd winnen van de leugen en domme dogma en retoriek,hij kan het niet hebben dat ik en anderen zijn retoriek en bulshit bekritiseren, ik vind het prima dat de jongeren in suriname zich actief met de politiek gaan bemoeien en hun plaats opeisen maar ik vind het triest walgelijk en dom om bouterse als voorbeeld te nemen omdat een landverrader massamoordenaar drugs verooldeelde nooit als voorbeeld kan diennen voor de jongeren.bouterse heeft altijd gelogen tegen het surinaams volk zijn hele wereld is een leugen. wat als een (normale) vakbonds aktie is begonnen is als een ramp geéindigd voor land en volk,bouterse heeft gelogen dat er een tegen coup was hij heeft gelogen dat er mensen op de vlucht zijn neergeschoten hij heeft gelogen dat hij de bedenkner is van de coup is nu blijkt dat vandervalk dat is geweest nog steeds liegt hij tegen de arme en domme bevolking.Als de revolutieleider van grenada, maurice bishop, in suriname op bezoek komt is bij zijn vriend bouterese, zorgd daal dat dit bezoek wrang afloopt voor bouterse,hij krijgt maar 1500 mensen bij bishop, terwijl Daal op de zelfde dag en tijdstip dat bouterse met bishop vergaderd,15000 mensen op de been weet te brengen, hierna word de situatie in suriname steeds grimmiger, andré haakmat adviseur van cyriel daal word begin november 1982 gedwongen suriname te vluchten na een aanslag op hem, en op 7 en 8 december grijpt bouterse in om een einde te maken aan alle verzet tegen zijn revolutie.vijftien tegenstanders van zijn bewind, worden standrechterlijk geéxecuteerd. dit geeft aan hoe bouterse en zijn aanhangers met kritiek omgaan lees reaktie 39.BOUTERSE IS EN BLIJFT EEN GEVAARLIJKE TIRAN, DU de enige echte


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.