Gevallen Mexicaanse griep in Suriname nemen af

1

PARAMARIBO, 17 sep – Het aantal besmettingen met Mexicaanse griep neemt af. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Op de poliklinieken en in ziekenhuizen melden zich steeds minder patiënten aan met griepverschijnselen. Toch is alertheid geboden.

Het is nog steeds belangrijk zoveel mogelijk preventief te werk te gaan. “De overheid alleen kan het niet aan, de samenleving zal moeten bijdragen aan een gezonder milieu”, zegt Waterberg. Wie besmet is, doet er goed aan uit de buurt te blijven van grote groepen mensen. Daarom ook is de afgelopen weken geadviseerd thuis te blijven in geval van griep.

Of de preventie ook echt werkt, moet nog blijken. In elk geval is er geen behoefte meer aan speciale ruimten in ziekenhuizen. De afgelopen weken was dit juist wel nodig vanwege de grote aanloop. Intussen worden nog steeds monsters naar het buitenland gestuurd. Het aantal bevestigingen van besmetting neemt ook af. “Als we onze verantwoordelijkheid voor onszelf en elkaar kennen, komen we er wel uit”, aldus Waterberg.

1 REACTIE

  1. “De overheid alleen kan het niet aan, de samenleving zal moeten bijdragen aan een gezonder milieu”, zegt Waterberg. Wie besmet is, doet er goed aan uit de buurt te blijven van grote groepen mensen.

    Een open deur maar intrappen. Dit typeert maar weer hoe makkelijk deze minister omgaat met onze gezondheidszorg. Van zijn bordje afschuiven bepleit een gebrek aan visie en
    niet instaat zijn beleid te ontwikkelen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.