donderdag, november 30, 2023
HomeOnderwerpenEconomieEconomische situatie Suriname goed voor jaren

Economische situatie Suriname goed voor jaren

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 16 sep – De economische situatie in Suriname is zo verbeterd de laatste jaren, dat er nu sprake is van een behoorlijke stabiliteit. Dit zegt directeur Siegmund Proeve van De Surinaamsche Bank. Inflatie en wisselkoersen zijn redelijk onder controle. Dat is nog goed voor jaren.

Het effect van de huidige economische ontwikkelingen is zo krachtig dat er nog tijden op geteerd kan worden. “Dat er parlementsverkiezingen op komst zijn, mag dus niet leiden tot onzekerheid”, zei Proeve in het actualiteitenprogramma In de Branding. Nu wil menige investeerder of spaarzame burger de kat uit de boom kijken. De uitkomst van de verkiezingen zou wel eens slechts kunnen zijn voor de economie.

Zoals wanneer een Desi Bouterse of Paul Somohardjo, nu parlementsvoorzitter, president zou worden. Proeve ziet het eerder als doemdenken. Wat er onder de huidige regering is neergezet aan prestaties moet op zich genoeg zekerheid bieden. Er moeten toch genoeg burgers, of beter kiezers, te vinden zijn die dat inzien. “Het beleid van de afgelopen jaren heeft geleid tot stabiliteit. Ik geloof heilig dat het wordt voortgezet.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

11 REACTIES
 1. Proeve dat jij dankzij NPS niet achter de tralies terrecht gekomen laat je nu duidelijk blijken. Je hebt kleur bekend.Door deze uitspraak probeer je de kiezers duidelijk te beinvloeden en ook tegelijk de rekening die bij NPs hebt te vereffenen.Jouw arrogantie kent geen grenzen. Ma no spang jouw dag komt nog wel arrogante flikker !!!


  Maak melding

 2. Het is duidelijk dat de regering van Suriname op de goede weg is. De hyperinflatie is tot staan gebracht en er is een financiele buffer opgebouwd.

  Het is nu aan de kiezers van Suriname om te besluiten of zij het beleid van de huidige regering blijven steunen. Het kan ook zijn dat de kiezers een ander beleid voor ogen heeft. Een beleid waarbij altijd achteraf de wrange vruchten geplukt zullen worden. En wrange vruchten zijn heel erg zuur!!!!!!

  In een democratie heeft een ieder een vrije keuze. Denk daarbij dat je voor een goed beleid kiest en niet voor holle retoriek.


  Maak melding

 3. praten zegt mij niks,gewoon met cijfers komen.of moeten wij deze meneer op zijn woorden geloven.

  positief blijven en niet vooraf onschuldige mensen beoordelen.het is echt nog niet zo ver
  gewoon cool blijven.u bent gewaarschuwd nederland gaat zeer binnenkort bezuinigen op de ontwikkelingshulp.en dan komen de handelsbanken in suriname zeker wel in de problemen.


  Maak melding

 4. Meneer Proeve:’Fijn dat u vanuit Suriname spreekt.Uw politieke uitspraken kan ik mee leven.’T antwoord word toch uiteindelijk door de Surinaamse paspoort houders beslist.’
  Opinie-peilingen zijn niet altijd losseflodders.
  “Zié ook Holland waar wij méé té maken hébben.”
  Hopelijk staat de uit spraak;Economische-situatie-Suriname-goed-voor-jaren, los van uw suggesties over eventuele politieke verschuivingen.”Angst is een slechte raad gever.”


  Maak melding

 5. Na enkele jaren op visite te zijn geweest, is mijn bescheiden mening, dat de economie van Suri inderdaad met sprongen vooruit is gegaan. Chapeau! Maar… ik proef uit bovenstaand verhaal een beetje veel naïviteit! Wat nu stabiel is kan in een klap worden weggevaagd. Ik geef de investeerders en spaarders geen ongelijk om een afwachtende houding aan te nemen. Het politieke klimaat is wel degelijk van belang, zie de geschiedenis, hoe heet hij ook alweer, goedschalkie of zoiets, effe bingen!


  Maak melding

 6. Is dit niet dezelfde Proeve die eigenlijk in het gevang hoort te zijn.

  “Het effect van de huidige economische ontwikkelingen is zo krachtig dat er nog tijden op geteerd kan worden” ja noh, kunt u uw bewering staven met cijfers, ik ben bijv. benieuwd hoeveel geld door investerdeers afgelopen twee jaar in de economie van Suriname is gestopt, wat zijn onze export en import cijfers, hoeveel banen zijn de afgelopen twee jaar gecreerd door het bedrijfsleven zo kan ik nog door gaan.


  Maak melding

 7. @ na mi, wat ben jij een vervelende verwend jongetje ook he,iedereen moet van jou in de gevangenis, maar als ik vraag waneer de man die beschuldigd word van grootste mensen rechten schendiing in de republiek suriname achter slot en grendel verdwijnt dan reageer jij als door de was wassi gestoken.


  Maak melding

 8. Proeve zit gewoon te slapen….i’ja Toch.
  Kijk hij legt en legt uit….naar geloof hoop of liefde.

  MAAR BEN JE WIJS OF SLIMMER.

  MAAR DAN WORD PRESIDENT STAATBANK…..Maar ooowwheeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!als het fout gaat….DAAROM NO LEG E LEG UIT >>>> KOM OP EN PRESENTEER JE ZELVE.


  Maak melding

 9. Meneer Proeve zegt het volgende “Inflatie en wisselkoersen zijn redelijk onder controle. Dat is nog goed voor jaren.”

  En dit las ik vandaag in de krant “US dollar naar SRD 2,99 Centrale Bank doet niets”.

  Ai boi geen wonder dat het land niet ontwikkeld kan worden, ik zie al een vergadering voor me van al deze bank directeurs, de mini-ster en Vene. Een en al schouder klopjes omdat het goed gaat met het land daarna lekker eten, geen beleid niets nada noti wordt besproken want het gaat toch goed.


  Maak melding

 10. hahahah wat is die na mi grapig jongetje, volgens mij komt hij van die zelfde toneel school van het net werk alias de jongeren ik vraag me af in wat voor wereld jullie leven als je weet waar suriname op economisch gebied was na de jaren 80 en waar het nu is dan mag je wel jou waardering daarvoor uitspreken, je bent zeker vergeten wat voor puinhoop bouterse bosje en goedschalk hebben gemaakt in suriname en sterker nog jij wil deze zelfde oplichters schurken boeven terug. als je niet kan dansen is het makelijk om die muziek de schuld te geven ik heb jou door na mi, vragen en reaktie die aangeven hoe inconsequent je bent doe jij af als een domme vraag, ik heb nooit maar dan ook nooit één keer kunnen lezen dat jij kritiek leverd op die oplichters en schurken rovers van de ndp die suriname in de grootste econimische ellenden hebben gestort sterker nog je wil ze terug en nu heb jij een grote mond als de dollar even in waarde stijgt in een tijd waar de hele wereld last heeft van de slechte economische problemen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES