Drugs gestolen bij Surinaams Arrestatieteam

37

PARAMARIBO, 15 sep – Een hoeveelheid drugs die was opgeslagen bij het Arrestatietam van de politie, is verdwenen. Dit meldt het Korps Politie Suriname. Om hoeveel drugs het gaat en om welke soort wordt verzwegen. Over de hele zaak hangt een nogal geheimzinnige waas.

“Volgens klokkenluiders bij het korps gaat het om een aanzienlijke partij cocaïne, maar de korpsleiding zelf laat niets los”, meldt De West. Bij recente acties is in totaal ruim honderd kilo cocaïne in beslag genomen. Dat geldt ook nog eens ruim honderd en negentig kilo marihuana en nog wat andere soorten drugs. De partij lag gereed voor vernietiging. En waarom niet de operatiebasis van het A-team kiezen als opslagplaats.

De krant vindt het vooral frappant dat de media niet waren uitgenodigd voor de vernietiging. Het uitnodigen van media is de laatste jaren bijna traditie geworden. Maar volgens De West moet dit keer getracht zijn de media te omzeilen. Dat moet aangeven dat er al iets fout was. De politie kwam pas met een bericht over de diefstal nadat gebeld werd voor vragen.

“Volgens een politie-informant heeft de politie zich gehaast de resterende drugs te vernietigen in de hoop dat de informatie over de vermiste hoeveelheid niet zou uitlekken”, stelt de krant. Procureur-generaal Subhaas Punwasi heeft een onderzoek gelast. Volgens het formeel berichtje van de politie zijn maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

37 REACTIES

 1. hahahahahaahaha die jongens moeten ook aan hun brood denken toch?
  of ze moeten beter beaald worden zo dat ze niet meer in verleiding komen probleem opgelost.

  DE PRESIDENT heeft gesproken


  Maak melding

 2. skotoe ook toe na libie sma dus verbaasd het mij niet. Ik Suriname werken er ook nog integere politie agenten die nu zwaar worden aangekeken alsok het hele korps verziekt is.
  Korps van Suriname aale zeilen bijzetten om de dader (s) te vinden en natuurlijk gelijk uit dienst zetten en een fikse straf want jullie eer en naam is door het slijk gehaald.


  Maak melding

 3. joe no kan pottie poespoesie fo loekoe mirkie !wij weten allemaal wie de druks heeft ontvreemd!of mee genomen!het kan overal gebeuren.je hebt overal criminele politie.ook in holland!


  Maak melding

 4. Tell me something new. Zonder een beschuldigende vinger ,moet mij van het hart dat dit in de lijn ligt van het afhandelen van dergelijke zaken. De corruptie moet in Suriname vanaf de wortel worden aangepakt. en openheid van zaken is nog steeds zeer zeldzaam. Natuurlijk kan men geen mededelingen doen hangende het onderzoek, maar zo werpt men toch een groter rookgordijn op. Suriname wordt toch als “drugsland” bestempeld. Maar de gematigde houding van de overheid m.n. de politie is zeer vreemd. Vergelijk dat met landen als mexico en columbia. Dan wordt er toch wel lauwtjes over gedaan in Suriname.


  Maak melding

 5. Du stomme koe,

  Waar ben je nu????????Zie je nu wie de dieven
  zijn??Drug verdwijnt; op de koop toe bij het arrestatieteam!!!!!!!!!!!Vene , wie moet nu voor het gerecht????? Santhokie, want dit is zijn gewoonte.Gedeelte van inbeslag genomen drug weghalen met het oogmerk het zich wederrechterlijk toe te eigenen.
  Du waar ben je stomme koe.
  Volgend jaar joe o poe, want dang alla ding mang disie e stop nanga foefoeroe.
  Echt foe tru.

  Dag koe.Du


  Maak melding

 6. sheriff lobo de
  p.g.subhaas punwasi heeft een onderzoek gelast.

  er komt toch niks van terecht,dit is de zoveelste klassieke vertoning bij het ministerie van justitie en politie.gilds heeft ook zijn tijd gehad.nu is het de beurt van chan sheriff lobo.


  Maak melding

 7. Dit is toch geen nieuw fenomeen?

  Laten wij niet doen alsof dat het hier gaat om groot nieuws.

  Verduistering is aan de orde van de dag. Waar zijn al die gouden sieraden, afkomstig van die vliegramp gebleven?

  Alle metie e njang kasaba, na konikoni wawang e tjari a nem!


  Maak melding

 8. ik wil niets anders dan horen wat kuikentje hierop heeft te zeggen ,want hij heeft een hoop te lullen als het over burgers gaat. komen met elke dag een ander wet kan hij goed ,en deugen vooral niet maak je eigen huis eerst schoon voordat je de buren komt uitleggen hoe ze dat moeten doen oprotten kuikentje jij deugd voor geen cent je dikke salaris ontvangen daar gaat het bij jou om verder kan en ga je niets kunnen met je regels en ik ben er zeker van dat driekwart van het vernietigde cocaine nep was stelletje boeven die op boeven letten


  Maak melding

 9. Ha HA Vraag maar aan santhoki en punwasi men weet dat deze gasten allang in de drugs zitten . let maar op punwasi de zaak onder zoeken laat mij niet lachen over enkele weken komt hij met een pers bericht dat men op een dood spoor is terecht gekomen.


  Maak melding

 10. Wat een lachtertje de allerlaatste zin: “Volgens het formeel berichtje van de politie zijn maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen”.

  En dat onder de neus van mini-ster Santhoki met zijn zogenaamde drugsbeleid. Zo zie je maar dat het Korps Politie Suriname wederom in verlegenheid wordt gebracht.

  Per slot van rekening al die zogenaamde onderzoeken resulteren uiteindelijk tot niets m.a.w. de zoveelste doofpot issue.

  Foei toch San-tok-tok!!


  Maak melding

 11. Wat een lachtertje die allerlaatste zin: “Volgens het formeel berichtje van de politie zijn maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen”.

  En dat onder de neus van mini-ster Santhoki met zijn zogenaamde strenge drugsbeleid. Het Korps Politie Suriname wordt wederom in verlegenheid gebracht.

  Foei toch San-tok-tok!!


  Maak melding

 12. Rara wie zal dat zijn of wie zullen dat zijn en gelukkig maar dat de zaak nu naar buiten komt.
  Helaas zullen de namen binnen enkele weken ook naar buiten komen, althans 1 naam en het domino effect doet derest.
  Ai mi doro baka.


  Maak melding

 13. Nou het is duidelijk.Dit is een inside Job want als er geen sporen van inbraak zijn dan is iemand van buitenaf uitgesloten van verdenking.Binnen het A-team begrijpen ze met vernieteigen “verkopen”


  Maak melding

 14. Inside job

  Drugs´gestolen´bij ATEAM.
  Wie houdt wie voor de gek hier.Ik zie me zelf al bij de ATEAM naar binnen lopen en vervolgens terug naar buiten met een tas vol drugs.Iedere koe van zondag weet dat dit een INSIDE JOB is.
  Mek ATEAM libi mi nanga law.

  Ik kan me niet voorstellen dat men het Surinaams volk nog steeds ziet als een stelletje imbecielen.

  Neem eens een kijkje naar de uitgaven van die ´ateam´,dan kan je wel er achter komen waar die drugs naar toe is gegaan.
  Met een ´ateam´salaris kan je onmogelijk een villa bouwen.

  Maar ja in Su is alles mogelijk.


  Maak melding

 15. Ik verwijs alle forum bezoekers naar de handel die de IRT AFFAIRE heeft veroorzaakt, maar ook het overlijden die vreemd was en vreemd zal blijven van dhr.Maarten van Traa.
  Was het ook geen reden om Overste Marcelino Zeeuw, te aresteren om te weten welke stok mijn waarde broeder D.D.Bouterse, in petto had.
  Helaas werd het toegeven dat er voor 15000 kilo is verhandeld door de Nederlandse Staat om zogezegt te infiltreren.
  Nou een 1 kilo is al genoeg voor een gewone infiltratie tenzij je de economie en boost moet geven mi ta.
  AVI west,AVI Twente, de verbrandingsplaatsen van harddrugs, helaas zijn de logboeken zoek en zal je daarover niets horen en zo gaat dat ook in sranan mi ta, de verkiezing moet worden gefinancieerd.
  Time will tel en kijk wie, wie gaat opsluiten,ik zal zeer zeker aanwezig zijn om met Pinto en anderen af te straffen.
  Pinto hori blo, u ten e sa meki den bari,want het zal weer schrijven met een potloot zijn voor de boeven.

  saluut pinto


  Maak melding

 16. Weer een schandaal bij de Surinaamse politie.Het zal me niet verwonderen als Santokhi dit schandaal geruisloos onder zijn politiepet weet te schuiven.Het is een partij cokes van Santokhi zelf geweest.


  Maak melding

 17. Het is duidelijk dat boven- en onderwereld nauw met elkaar zijn verbonden.De procedures bij de politie deugen ook niet:er moet een verantwoordelijke aangewezen worden,waardoor bij vermissing men precies weet wie de schuldige is.Bovendien moeten de drugs op vaste tijden (wekelijks) vernietigd worden.


  Maak melding

 18. Ik ben het met iedereen eens dat de minister van just-pol verandwoordelijk is voor het veilig bewaken voor deze drugs, en ik vind ook dat de daders wie ze ook mogen zijn keihard gestrafd moeten worden, wat ik wel vreemd vind in deze discussie is de verandwoordelijkheids vraag, wie is direct verantwoordelijk ik vind de minister, maar als wij die zelfde verantwoordelijkheid vraag stellen bij misdaden die in suriname in een bebaalde periode plaats hebben gevonden dan zie je deze zelfde mensen die de minister verantwoordelijk stellen voor dit gebeuren als een blad aan een boom omdraien en dat vind ik heel vreemd. @ nummer 8 wil vragen om duidelijk aan te geven over welke vliegtuigramp hij het heeft als jij het hebt over de vliegramp met de slm viegtuig dan zeg jou breek me de bek niet open want heel suriname weet hoe de doden zijn beroofd door militairen van bouterse die eerste -hulp moesten geven aan de slachtoffers.Ik wist niet dat een opsporings methode te vergelijken is met een diefstal over IRT AFFAIRE gesproken.


  Maak melding

 19. Dit is niet gedaan door gewone politie-agenten,anders was het allang naar buiten gekomen.De politieTop in Suriname weet precies wie hier aan schuldig is.
  Let wel Brunswijk heeft plotseling heel van zijn soort in de politie-diens laten rondlopen.
  Als Santokie zonder schuld was had hij dit geval breed uitgemeten in de openbaarheid gebracht.
  Santokie en Brunswijk zijn dé drugsbaronnen in dit nergens goed voor kabinet.
  Waarom ik dit typ?Nou een ex-raspolitieman ,had nooit en te nimmer met een grote veroordeelde drugscrimineel in 1 ruimte willen vertoeven ,maar Santoki wel, dus ga maar 1+1 bij elkaar optellen.

  Nogmaals dit is niet het werk van de politie-agenten met 1,2 of 3 strepen,I`LL BET MY LIFE ON IT.


  Maak melding

 20. Misschien dat mini-ster tokkie liever de camera’s laat plaatsen bij de arrestieteams van hem, in plaats van in de stad.

  Maar goed, het is nu ieder voor zich in Surimaribo, front is in paniek en het kan de laatste termijn zijn, dus pakken wat je pakken kan, zo pakt PL grond, VHP pakt drugs, A-comb pakt goud en hout, NPS zoals altijd heeft niets kunnen pakken.


  Maak melding

 21. Dis nah bigi dagoe wroko,
  als het gewone politieagenten waren,was het a la de minuit naar buiten gebracht.Ze hebben net zolang gewacht om een goed plan te bedenken,hoe de top buiten schot te houden.Alleen commandant Naarden kan het antwoord geven.Als er maar héél weinig mensen toegang hebben tot die kluis,kan het NOOIT en dan ook NOOIT het werk zijn van een politieagent met een lage rang.

  DU,en weer verkondig je GORE leugens,in 1989,waren en hadden de revo-militairen niets meer van doen in Suriname jij uilskuiken:de revo was van 1980 tot 1987,als je het hebt over stelende militairen zullen het wel de nagemaakte militairen van Brunswiijk zijn,dus blijf nou voor 1x bij de absolute waarheid,nog effe en je bent in staat Bouterse van deze drugsdiefstal te beschuldigen.
  DU-racel yereh noh:If Yu Bai Wisi,You Musu Bai Koni Tu.


  Maak melding

 22. Ik begrijp de frustaties en emoties onder sommigen. Want als ik de frustaties leest van nr 29, dacht ik dat reacties met krachttermen worden verwijderd, zoals aangegeven op de site. Een beetje krom dacht ik zo :S


  Maak melding

 23. @ nummer 30
  aan jullie reaktie kan ik zien hoe goed jullie op de hoogten zijn van de geschiedenis van suriname en speciaal over de revo tijd.
  laat me niet lachen jongen die militairen hadden zogenaamd op de voorgrond niets te zeggen maar op de achtergrond hadden ze alle touwtje in handen en macht daarom is er op 25 december 1990 per telefoon de regering shankar naar huis gestuurd door bouterse, de bekende telefooncoup was een feit.wie is nou die uilskuiken ????domme ezel dat je bent als je mee wil praten moet je eerst goed op de hoogte zijn anders zwijg.


  Maak melding

 24. Telefooncoup,
  DE telefooncoup (ook wel kerstcoup)is de populaire naam voor de op 24 december 1990 door de legerleiding gepleegde staatsgreep per telefoon in suriname.bij deze staatsgreep werd de regering-shankar afgezet.voor de leugenaar op nummer 30 die beweerd dat de revo militairen niets meer van doen hadden in suriname, de militairen hadden alle touwtjes en macht in handen tot in de jaren 90.ik ben benieuwd naar jou tegen reaktie sukkel op nummer 30.


  Maak melding

 25. Herdefiniëren overheidstoezicht

  Daar denken de megacombinisten aan

  Nu geen controle.

  Nu in het heden gebrek aan overheidstoezicht.

  Du het is toch inhumaan dat het volk niet meer weet wie wie is?


  Maak melding

 26. @ nummer 35,
  Inhumaan, onmenselijk, wreed, barbaars beestachtig bloeddorstig,moorddadig bouterse is inhumaan en jij ben dat ook want jij wil deze bloeddorstige moordenaar en landverader weer aan de macht hebben in suriname , jij hebt over toezicht en dat het volk niet weet wie wie en dat de ndp daar verandering in gaat brengen, kan jij mij uitleggen hoe het kan dat er 16 mensen op zeer brute manier zijn afgeslacht in het fort zeelandia en dat niemand is opgepakt daarvoor en sterker nog de leider van het land zegt dat andere verandwoordelijk zijn dus vraag mij af wie de baas in suriname was tijdens de moorden op 8 dec wie had de leiding van het land in handen tijdens de moorden vertel de lezers dat en kom niet iedere met jou onzin en luchtballonnen die makkelijk door te prikken zijn mi boi.


  Maak melding

 27. DU-racel, jij bent die UILSKUIKEN, vraag aan een ieder tot hoelang de revo heeft geduurd.
  in 1990 waren er verkiezingen ja Bouterse mocht meedoen en heeft gewonnen,een teken dat men de 8 dec. moorden niet zag als moord ,maar al jij of ik.
  Jij verzit dingen zo achter je pc vandaan.
  Bij de crash van het SLM toestel in 1989 waren de Bouta militairen niet meer in beeld,dus de stelende militairen waren van de evenzo moordenaar,verkrachter,bankovervaller en DRUGSCRIMINEEL je eigen Brunswijk.
  Tang dus jij mag het voor die gore crimineel Brunswijk opnemen no,maar niemand mag volgens jouw voor de enige echte Sranangman zijn(Bouta),go sribi jere ,no matter what je typt ,2010 is het BOUTA-TIME.


  Maak melding

 28. hahahahah wat ben jij dom nummer 37,
  daarom worden mensen als jou en de rest misleid en dom gehouden door de ndp en bouterse , ga lekker jou huiswerk maken en kom dan terug kleine snotaap dat je bent je weet niets en klets maar wat.
  Na het prille herstel van de democratie in suriname werd wijdenbosch nauw betrokken bij de oprichting van de nationale democratich partij (NDP),opvolger van de 25 februari- beweging en het vehikel voor de politieke aspiraties van bouterse. bij de verkiezing van 1987 leed de partij een verpleterende nederlaag, maar na de telefooncoup’van 1990, toen bouterse opnieuw een gekozen regering naar huis stuurde, kreeg de NDP alsnog een machtpositie.en opnieuw kon bouterse een beroep doen op jules wijdenbosch dit keer om vice – president te worden in een overgangsregering . belangrijkste prestatie van zijn regering was dat in luttele maanden de boden van de staatskast werd bereikt,als jij beweerd dat bouterse de verkiezing van 1990 heeft gewonnen dan lieg jij bouterse heeft nooit één verkiezing gewonnen in suriname door omkoperij is de regering bosje tot stand gekomen. je doet jou nickname (eerlijheid) te kort jij ben een grote leugenaar als de rest zolang ik het kan zal ik die leugens van jullie hier ontkrachten. no pre sabi mang gi mi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.