Acties tegen vernieling Surinaams natuurreservaat

2

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 14 sep – De door mensen aangerichte schade aan het natuurreservaat Bigi Pan, in Nickerie, wordt aangepakt. Er komt een crashprogramma om het laatste water vast te houden in het zwampgebied. Noodmaatregelen zetten geen zoden aan de dijk.

Dat is de afgelopen dagen gebleken. Vissers poogden de doorgestoken dam zelf te dichten. Het heeft niet kunnen voorkomen dat het water in grote hoeveelheden weg gutste naar zee. De vissers hebben zich met het doorsteken dus in de vingers gesneden. “Het vissen in dit gebied is nu helemaal niet mogelijk, omdat de pannen onbereikbaar zijn”, zegt beheerder Soerendo Amatroesijat tegenover de Ware Tijd.

Het doorsteken is een verboden praktijk. De bedoeling was juist meer vis binnen te krijgen. Nu is het tegengestelde bereikt en dreigt het gebied uit te sterven. Duizenden vissen hebben het niet overleefd. Ook de vogelpopulatie heeft erg te lijden. De regering treft noodmaatregelen. Er wordt nieuwe infrastructuur aangelegd. Het Bigi Pan gebied moet model staan voor succesvol economisch exploiteren met behoud van de natuur.

2 REACTIES

 1. Verkiezing é dóró,Dat mekí de wan doe omeng sani.Mek den doe,té verkiezing dóró dan deng kan waiiii a pasi.

  Ben na +/-5jrn na Su geweest, ik schrok me dood.d.w.z,kon nauwelijks een verandering zien,dan alleen maar casino´s,Chinese winkels,kapotte wegen,autozaken op elke hoek,wanneer was de laatste keer dat de dominee,maagden straat en de straat geasfalteerd,wanneer wordt er wat gedaan a/d saramacca straat(rommelig) wetten en regels worden niet nageleefd, omdat er ook nauwelijks wordt gecontroleerd,dan vraag ik me af wat doen die agenten als ze met hun dienst beginnen, er is werk zat.
  ben in juni terug gekeerd en nu pas(na al die jaren) zie je ze verkeerscontrole uit voeren op straat.Somo die zogenaamd eten verdeeld onder de armen.Begrijp me niet verkeerd.Een en al goed.MAAR WAAROM NU PAS????.

  EEN ANTWOORD:VERKIEZING É DORO.

  MÍ HOOP DENG SRANANG MANG NO DONG DIS LESI.
  FU TRAP NA INI A K@ DISI.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.