Man langer vast na fraude met belastingaangiftes

9

De in Suriname geboren Fandy A. werd vorige week dinsdag aangehouden vanwege het indienen van valse belastingaangiftes voor zijn cliënten. De 55-jarige Amsterdammer vervalste volgens de Fiod-ECD voor zesduizend mensen het formulier voor voorlopige teruggaaf (VT). Inmiddels is zijn voorarrest met negentig dagen verlengd vanwege nader onderzoek.

De man voerde onder meer niet bestaande aftrekposten op en vulde consequent een hoger bedrag aan betaalde loonbelasting in voor zijn klanten, die daardoor geld terugkregen van de fiscus in de vorm van voorlopige teruggaaf. Ook vulde hij soms in dat mensen recht hadden op teruggave van de hypotheekrente terwijl ze helemaal geen eigen woning hadden.

De zwendel kan oplopen tot tientallen miljoenen euro’s, zegt een woordvoerder van Financiën. Per geval heeft de belastingdienst ten onrechte bedragen aan particulieren uitgekeerd tussen de vijfhonderd en achttienduizend euro schrijft Het Parool.

9 REACTIES

 1. Toen ik het las dacht ik gelijk die belastingconsulent is vast een SME. Boren en regelen, niet wetende dat dit soort oplichting in NL niet gaat werken.

  Daarnaasr was het ook nog heel knullig. Door onjuiste gegevens in te vullen kun je er voor zorgen dat je met de voorlopige teruggave geld terug krijgt, maar in 90% van de gevallen moet je het dan bij de definitieve aanslag met rente terugbetalen.

  @kribib
  Is het soms je brada? 😆


  Maak melding

 2. Dit is dom, dom en nog eens dom.
  Een ieder hoort te weten dat je elk voorschot van de belastingdienst ontvangen, het jaar daarop moet afrekenen via je aangifte inkomstenbelasting. Waarom? Wel op het moment dat je iets van de belastingdienst krijgt, word je in het systeem opgenomen en ben vanaf dat moment niet meer anoniem. Wat doet de belastingdienst? De belastingdienst zal elke voorlopige teruggaaf verrekenen met de definitieve aanslag. Heb je na verrekening recht op een saldo dan zal je dat zeker van de belastingdint krijgen. Is het omgekeerde het geval dan zal je het bedrag dat je teveel hebt ontvangen met rente terug moeten betalen en deze rentepercentage is het hoogste van Nederland. En als je het niet terugbetaald dan komt de belastingdeurwaarder in aktie met alle vervelende gevolgen van dien.
  Van een fraude is dus geen sprake omdat de belastingdienst niet alleen in staat, maar ook gerechtigd is om al deze ten onrechte betaalde bedragen terug te vorderen.
  Van fraude is pas sprake wanneer de Nederlandse staat wordt benadeeld. Men zou hoogstens kunnen spreken van een oneingelijk gebruik van een regeling, die bij zeer scherpe controle nadelig kan uitpakken voor de eerlijke jongen onder ons.
  Vraag is waarom deze zaak zo hoog wordt opgeblazen. Misschien omdat het een Surinamer betreft? Ik weet het niet.
  Het is niet abnormaaal dat wanneer een Surinamer een scheetje laat met reageert alsof hij een kanon heeft afgeschoten.


  Maak melding

 3. Ik vraag me af, waarom iemand die deskundige heet zo een fout kan maken. Ben het eens met de vorige reakties. Als je belastingformulieren invult voor jezelf of anderen, dan ken je de regels en consequenties. en deze is een heel simpele en voor de hand liggende consequentie. hoe dom is een su-brada weer. Of zat oplichten hem in het bloed. Nu zullen wij als groep het nog meer bezuren vrees ik. En dan die domme mensen die gewoon een aangifte inleveren bij iemand zonder het na te kijken. Ik weet niet of het echt naieviteit of mede oplichterij is. Als ik gen hypotheek heb,… dan hoe dan hypotheek invullen? Snap er erg weinig van. En dan het aantal personen die er in getuind zijn. Foei.


  Maak melding

 4. Hoe dat zo dom? De staat is opgelicht en vaak genoeg is een oplichter geen domme.
  Door gebruik te maken van katvangers heeft de staat het nakijken want van een kale kip kun je geen veren plukken.
  Dus John deze man is een vindingrijke in Suriname geboren persoon.Hij is dus een Surinamer en geen Surined 🙂


  Maak melding

 5. Nu heeft hij tijd omzich terug te trekken en zijn aandacht naar binnen te richten en zijn eigen interne dialoog aan te gaan.

  “waarom zit ik daar ?”zijn vragen waar hij ziccch nu mee bezig kan gaan houden.

  Na zijn daden heeft deze ook oké meneer geen andere agenda dan achter slot en grendel te moeten zijn.


  Maak melding

 6. Neus>>>>> bemoeial steek je neus niet in anders man zaken.
  Wil jij reageren doe dat dan, maar kom mij geen rotzooi vragen: you are not a police man.

  Daarom donder op !!!!!!!!!!! en steek je Neus niet nogeens in andersman zaken.

  JIJ ZO ALS ZO VAAK EEN RUZIE ZOEKER.
  DAT MAAKT JOUW GELUKKIG, WORTEL EN TAK VERNIETIGER JIJ.
  Het zal zeker jouw broer zijn i’ja….BIGI NOSO BIGI MORO DIN ALLA.


  Maak melding

 7. Neus
  Zoals altijd sta jij als eerste klaar om anderen in algemene zin (SME) een negatief beeld aan te praten. Maar nog steeds ben je en zal je sterven als een geboren Surinamer hoe krom het in jou oren klinkt en hoe groot en bot en breed je neus ook moge zijn.
  Wees nou eens een keer wat positiever man en probeer niet steeds akelig negatief te zijn voor je medemens.
  Bijvoorbeeld “deze Surinamer (volgens jou) heeft door zijn aktie het zwakke punt van de belastingdienst blootgelegd etc” dan kom je als mens wellicht wat positiever over.
  Of kost het jou zoveel moeite om dit uit je “strot te laten klinken”


  Maak melding

 8. Als ie het geld maar goed heeft geinvesteerd, zou ik me niet druk maken als ik die oplichter was. Binnen een 2 jaartjes is ie zo weer vrij. ff rustig houden daar binnen, goed gedrag. Kom je vrij geniet je lekker in Su van je filla en zaken. 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.