Duizenden Surinamers krijgen vaccin tegen griep

3

PARAMARIBO, 10 sep – Ruim vijf en twintigduizend burgers worden binnenkort gevaccineerd tegen griep. Volgens minister Celsius Waterberg is dit een soort aanvulling op het preventiebeleid. Het vaccin is niet voor elke willekeurige burger.

Slechts personen die een verhoogd risico lopen, worden gevaccineerd. “Zoals hartpatiënten”, zegt Waterberg. De maatregel moet complicaties als gevolg van griep voorkomen. Sinds de uitbraak van de Mexicaanse griep is slechts in één geval de patiënt overleden door zulke complicaties. Weliswaar wordt niet meteen gemikt op deze griepsoort. Tegen de Mexicaanse griep geldt eerder voorzorg.

Preventie ligt vooral aan de burger zelf. Het vaccineren moet de verwachte grieppiek opvangen. Die doemt rond de kerstperiode steevast op. Het fenomeen wordt grotendeels toegeschreven aan de golf van vakantiegangers uit met name Nederland. “Het wordt een vaccinatie tegen de normale griep. We willen onze mensen beschermen, vooral degenen met een zwakke weerstand”, aldus Waterberg.

3 REACTIES

  1. Wel toevallig dat deze “aanvulling” komt op een moment dat er veel te doen is rondom de Mexicaanse griep. Het lijkt er echter op dat ook die storm (in een glas) is gaan liggen.
    Daarnaast lijkt dit inderdaad slechts een kleine preventieactie daar met die 25000 prikken kan slechts 5% van de bevolking worden geent. Misschien horen we over twee maanden helemaal niets meer van de Mexicaanse griep. Laten we het hopen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.