Bouterse niet geschikt als president van Suriname

60

PARAMARIBO, 9 sep – Desi Bouterse kan het best ver blijven van het presidentieel paleis. Als president zou hij maar een slecht figuur slaan. Dit stelt coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Mansaram. Bouterse ambities zijn misplaatst. Dat geldt overigens ook andere politici.

Ook parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk doen er goed aan het presidentschap te vergeten. Toch zijn beide coalitiegenoten er vast van overtuigd dat ze volgend jaar president worden. “Het zijn niet bepaald mijn presidentskandidaten, het zijn mensen met een bevlekt veleden”, zei Mangal-Masaram in het actualiteitenprogramma In de Branding.

Somohardjo en Brunswijk zijn ooit gevonnist. Somohardjo is gestraft voor een zedenmisdrijf. Brunswijk is door een Franse rechtbank veroordeeld wegens drugssmokkel. Ook Bouterse haalt het niet volgens Mangal-Mansaram, al was het alleen al om morele redenen. “De president moet integer zijn en zonder strafblad, van wanten weten en in de regering hebben gezeten.”

60 REACTIES

 1. Mangal heeft niet door dat zij van de vhp weer aan verdeel en heers politiek odet.

  Laten de creolen en anderen die Bouterse aanhangen zelf door inzicht, besef uitmaken wie zij het liefs zouden willen zien als presidentskandidaat.

  Mangal en consorten hebben niets gedaan aan integratie in Suriname.

  Er is Institutionele discrimatie,racisme en aanverwante intolerantie,is dat integratie proces bevorderen in jullie regeer termijnen?

  Mangal, de ontwikkeling van Suriname kan toch niet afhankelijk zijn van zolang jullie wraakbehoefte dec ’82 onvervuld blijft?

  Tegen bewuste creolen moet mangal anders piepen.

  Snap mangal niet dat het volk het verdelen en heersen nu snapt hoe dat werkt.

  Begin XTC met trinidad aan te pakkken of nee jullie zitten in een welvaartsval.


  Maak melding

 2. Mangal nu nu in alle achterstandswijken waar voornamelijk creolen wonen is er veel coke ,crack. allemaal onder jou voorbeeldige regering

  Vroeger was het wierie no na hebie lai hoe komt dit allemaal zoveel in suriname.

  En vooral nu daar er controle is en jij en je cornuitjes er mee zitten opgescheept.


  Maak melding

 3. Als jullie het zo goed menen en zo zuiver zien, hoe komt het dat er over het algemeen creolen in de gevangenissen van Suriname wonen?

  laten wij dat eerst samen gaan begrijpen, dan heb je geen tijd meer om te verdelen en heersen.


  Maak melding

 4. hahahaahaah ai boi soso fatu brunswijk ambieert het presidentschap hihihihi.
  Misschien kunnen ze hem een keer de kans geven opdat hij een buitenlandse reis maakt en gelijk in de gevangenis zijn verdere presidentschap mag uitzitten ihhiihhi.


  Maak melding

 5. Ik zou blij zijn wanneer veel van zulke krachtige vrouwen in ons land zouden zijn ,die hun mening ook durven te ventileren.Aan al die ja-knikkers hebben we niets :dat zijn de fjo-fjo’s en de parasieten die slechts op eigen gewin uit zijn.


  Maak melding

 6. Maatschappelijk gezien worden de meeste hoge posten bekleed door Hindoestanen die de revue passeren.Recentelijk ook,zijn zij de meest afgestudeerde bevolkingsgroep van suriname.De potentie is enorm groot bij dat deel van de bevolking van dat land.De volgende president moet zonder meer uit die bevolkings groep komen,’dat is ’t beste wat de gehele bevolking misschien verdient.Wereldwijd is de Aziatische beschaving bepalend geworden,of aan ’t worden’.


  Maak melding

 7. Vrouw met ballen!

  Sharmila durft het te zeggen. Ze durft het in de Senaat, in SME te zeggen wat velen op dit forum hebben geschreven. Sharmila heeft Ballen! Grote ballen! Verder ken ik haar niet.
  Aan de andere kant zijn er ook veel mensen op dit forum die zeggen “Des for pres!”

  Goed beschouwd en aan de toekomst van ons land denkend kom ik tot de conclussie dat er maar een slogan tot bevrediging zal leiden:

  “WEG MET ALLE GEVLEKTEN IN DE POLITIEK!”

  Er hoeft de komende verkiezingen in SME maar een partij te zijn die deze slogan gebruikt
  om tot bevrediging te leiden en het beste resultaat te boeken.
  Dus niet alleen Desi, Somo, Siegfried of Ronnie, maar al het geboefte moet plaats maken in de DNA voor mensen met eer en geweten.

  In het verleden werden “lastige” mensen verbannen naar verre eilanden. De bekendste waren Nelson en Napoleon.
  Stuur alle bedriegers in de SME DNA naar Galapagos, mekie Leguana njang ding!

  So shall it be written, so shall it be done!


  Maak melding

 8. Als Mangal M. er van overtuigd is dat de “3 Vvan Suriname”het niet zyullen halen, why all the Fuss??
  Of wil deze figuur zich even laten horen en met naam in de krant(media-geil) zodat een ieder weet dat ze nog bestaat?
  WOW!!! good work honey!!! groet,
  Mina


  Maak melding

 9. Vertel iets nieuws. De genoemden slaan zowiezo een modderfiguur. Suriname verdient nu toch wel een pres met uitstraling. en van het slapgelul van de genoemden wordt je toch zo zoetjes aan een beetje moe. Het gaat toch om iemand die in de diplomatieke wereld past om Suriname op de wereldkaart te zetten. Niet om een debiel die zijn eigen ego wil strelen toch? Bedrijf politiek en hou je op de achtergrond zou ik zeggen. Iedereen weet heus wel wie de scepter zwaait in jullie partijen. Maar no mek sranang belachelijk no. wie wil je voor de gek houden. je domme kiezers? die zijn echt te betreuren.
  Remember het gaat niet alleen om binnenlandse politiek ( zo je die poppenkast zo mag noemen) het gaat om professioneel leiderschap. Zoek iemand die dat kan overbrengen en geen kes-kesies.


  Maak melding

 10. Ben totaal niet eens met Mevr. Mangal mansaram.
  Bouterse is op dit moment de enige die geschikt is om President te worden van Suriname. En wens hem ook alle sterkte toe, want het zal hem niet echt makkelijk worden gemaakt.

  Bouterse, Go for it.


  Maak melding

 11. mocht bouterse precident worden,mogen kuikentje,somo,miss sharmila mangal bangarang en nog velen een ander vaderland kiezen want die krijgen het best moeilijk.


  Maak melding

 12. Sharmila Mangal-Mansaram zei,

  Ook parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en ex-rebellenleider Ronnie Brunswijk doen er goed aan het presidentschap te vergeten. Toch zijn beide coalitiegenoten er vast van overtuigd dat ze volgend jaar president worden. “Het zijn niet bepaald mijn presidentskandidaten, het zijn mensen met een bevlekt veleden”, zei Mangal-Masaram in het actualiteitenprogramma In de Branding.
  ===============

  Maar wat ik niet snap, is dat jij Sharmila Mangal- Mansaram al jaren in de Coalitie met deze figuren zit in een regering of mischien regeringen, da fa dan!!!!!!!


  Maak melding

 13. mangal-mansaram heeft 100% gelijk,het hele politiek moet vernieuwd worden ,iedere jaar zitten het zelfde mensen in politiek ,ze kijken alleen naar aan hun zelf om zaken te vullen er moeten nu jongeren bij komen met nieuwe ideeen .als het verkiezing nadert dan weten ze mensen te zoeken om te stemen met hun mooie praatjes ,en als verkiezing voorbij is dan kennen ze je niet meer .zozij de klozaken


  Maak melding

 14. Dit is de mening die door diverse forumleden al vaker is verkondigd. In alle “kleuren en geuren” is dat gebeurd. Fel, genuanceerd, ongenuanceerd, als een viswijf, op een asociale manier, noem maar op. Maar ze hebben allemaal 10000% gelijk!

  “De president moet integer zijn en zonder strafblad, van wanten weten en in de regering hebben gezeten.”

  Dan vallen de leden van de BB&S Clan toch meteen af voor het presidentschap! En ze zijn notabene ook nog corrupt. Er is één die niet eens goed kan lezen en schrijven, en de ontwikkeling van een kleuter heeft.

  Wil je als “lid” van deze Clan toch voor het presidentschap gaan, dan minacht je het volk, ziet het als een stelletje klojo’s zonder hersenen, maakt misbruik van degenen die daadwerkelijk een beetje dom (vergeef me het woord) en eenvoudig te beïnvloeden zijn. Maar deze s’lansprofiteur neemt tevens een loopje met de rest van de wereld, iets wat Suriname en zijn volk duur zal komen te staan.

  Wat ik al eerder op dit forum heb verkondigd. Ras, geloof, kleur, etc. maakt niet uit, maar a.u.b. niet deze pseudo politici die per toeval daar zijn gekomen waar ze nu zijn. In ieder geval niet door hun competenties. Maar aangezien ze nu al aan de macht en status hebben geroken smaakt het uiteraard naar meer.

  Als één van deze gasten president wordt zal ik me heel erg schamen!


  Maak melding

 15. mangal-mansaram heeft 100% gelijk,het hele politiek moet vernieuwd worden ,iedere jaar zitten het zelfde mensen in politiek ,ze kijken alleen naar aan hun zelf om zaken te vullen er moeten nu jongeren bij komen met nieuwe ideeen .als het verkiezing nadert dan weten ze mensen te zoeken om te stemen met hun mooie praatjes ,en als verkiezing voorbij is dan kennen ze je niet meer .zozij de klootzaken

  manoj Je reactie moet nog gemodereerd worden


  Maak melding

 16. Deze hele Sharmila Mangal-Mansaram is niet geschikt als parlementariër of wat dan ook.

  Die hele Front is niet geschikt om enig rol van betekenis in Suriname te spelen.

  Waar heb je het over mens, de laatste tijd nog in de spiegel durven kijken, ik dacht het niet.


  Maak melding

 17. Mevr Sharmila wil wel onder een parlementsvoorzitter functioneren, die voor een zedenmisdrijf is veroordeeld en op wie zij notabene nog gestemd heeft.Dit keurt ze wel goed, omdat haar partij in de coalitie zit.natuurlijk wil ze mee eten op deze manier.Haar ethiek laat veel te wensen over.Als het volk Bouterse als president wil, waarom dan niet.Sharmila heeft haar twijfels na de uitspraken van Somo, of Somo na de verkiezingen deel zal uitmaken van Front.Vandaar haar uitspraken.Maar als VHP deel kan uitmaken van de coalitie met Somo als president, dan zal ze er geen moeite mee hebben.Mensen als Sharmila zijn de viezerikken in de politiek.Ik stem voor Bouterse.


  Maak melding

 18. Mangal……als BOUTA poe je leg uit de letter B hoort joe ap trauma wat ben je eigelijk voor mens……oja een papagaai. je kraait maar wat,meisje kijk eerst in je keuken voor je wat zegt v.b. broer,,,,van je zal ik door gaan, maar ja geen woorden vuil maken aan jou mangaletje alias parkiet of papagaai……je hebt TRAUMAAAAAAAAAAAA.

  wordt vervolgd: RICO


  Maak melding

 19. De een President de ander Minister van Buitenlandsezaken gezamenlijk een eerste buitenlandse reis maken – Uitvoering geven aan Interpol lijst – regelrecht de gevangenis in.
  Suriname staat op de kaart


  Maak melding

 20. In Suriname zou een Einstein geen kans maken maar eerder een Mike Tyson om president te worden. Degene die het hardst kan meppen. Zoals dat nog in de oertijd ging.

  Helaas begrijpt het volk nog steeds niet dat we intellectuelen en geleerden nodig hebben om een land op te bouwen. I.p.v. grote mond en spierballen. Moorden kunnen we allemaal als de tegenstander vastgebonden is dat is geen kunst.

  Een land op te bouwen is veel moeilijker. Eerlijk gezegd vind ik de bovengenoemde personen ook geen geschikte kandidaten om een land goed te besturen, eerder om leeg te plunderen. Vanwege hun reputaties.


  Maak melding

 21. Eric (7)

  Inmiddels heb ik bepaalde reacties van jou gelezen en die blinken niet uit in bescheidenheid. Ze zijn altijd voorzien van een bepaalde ondertoon waaruit blijkt dat een bepaalde (bevolkings)groep superieur is aan een andere. En toch zijn de reacties correct en netjes opgesteld.
  Dat doe je in ieder geval goed, maar houd er rekening mee dat niet iedereen op dit forum zo dom is om jou niet door te hebben.


  Maak melding

 22. zei Mangal-Masaram in het actualiteitenprogramma In de Branding.

  Het zijn mensen met een bevlekt veleden”

  Wie neemt wie in de maling ook weer zo’n blaffende achterlijke hond noh !! of niet soms !! taigi mi…leg mi uit.

  Maar zij trekt met bepaalde bevelkte personen zelf de karavaan verder.
  Maar dan wie neemt ander voor EZEL…..jij hebt domme mensen maar mensen kunnen zo dom zijn dat zij zelf geen moer meer kunnen zien.

  Dit soort domme vrouwen heeft de politiek in Su.echt niet nodig en in ieder geval nooit meer doen.

  Maar ja uit hebzucht puur uit hebzuchtigheid heeft dit soort idioten voort gebracht.

  WAAR MOET HET LAND NAAR TOE ALS BEPAALDE POLITIEKE FIGUREN ZICH TOCH ALS EZELS OPSTELLEN EN OOK HET GEDRAG VAN EZEL OVERNEMEN.
  VERFOEILIJK TOCH VERFOEILJK.


  Maak melding

 23. Waar winden jullie je zo over op,

  DDB zal het op persoonlijke gronden niet halen, die mofina’s vreten zijn brood en dansen op zijn muziek, maar weten dat ook hen weer het gevaar van dictatuur boven het hoofd hangt.

  Kijk maar hoe hij heeft beslist dat hij de enige in de ndp is die presidentskandidaat is. Niks overleg, niks besluit van de structuren, de man is aan zet, de man is voorzitter en de man bepaalt alleen, alleen ik wordt het.

  Daarvoor was het credo, maar een termijn, dan mag de jeugd. Dus mensen, dom volk van suriname, verjonging geldt voor de hele wereld, ook voor Suriname, MMMMMAAAAARRRR nadat ik president ben geweest.

  Op OCER mag hij alles roepen, al wil hij kandidaat worden om god te vervangen. Ocer is een gepasseerd station, misschien wel de grootste, maar zolang hij leeft in de ndp altijd de verliezende partij. Want zij gaan nooit over regeermacht beschikken, 1996 komt nooit meer terug…..

  Opa RURU is de beste keus gebleken.

  a tan so,

  no ati bron,

  reality in mariusrust


  Maak melding

 24. Het zou Suri sieren om nu a la minuut een wet te introduceren waarbij het presidentschap boven de 59jr uitgesloten is! Tuurlijk mag je wel lid zijn en adviezen geven als “owroe kow”, maar that’s it! als oom Desi pres wordt dan gaan jullie allemaal jurkjes en doekjes dragen in de toekomst hahaha.. die lijn via chavez, ghadafie, richting arabie is al gelegd.


  Maak melding

 25. Mangal samen met het front zijn juist degene die bewustwording,spontaniteit en intimiteit voor de hele surinaamse natie afwijzen,met verdeel en heers politiek.

  Mangal en de front zijnen nemen zonder meer aan dat zij geluksvogels zijn terwijl zij in hun regeer perioden met de NDP aan de zijlijn, de verantwoordelijkheid over een volk met vele geuren en kleuren van de hand hebben gewezen.

  Er was nog meer drugs dan weleer
  de achterstands wijken waar voornamelijk zwarten wonen zijn overspoeld met allerlei drugs
  Ding paspoort foe sranang motjo lekie ooit te voren
  En de creool maar afvragen zijn wij zo lui en dom en mangal zo slim.Ondertussen verdeel en heers trein e dender voorbij.

  Doet u ook iets aan integratie.Samen verdelen van kennis,macht,geld,werk.
  Zal nooit 100 procent integratie kunnen worden maar begin.

  Er zijn nedelanders die gewoon een surinaams paspoort erbij hebben,hoe kan dat?

  De uitspraken van mangal uiten alleen haat en geen warmte,tederheid en innige gevoelens jegens anderen en voor de natie.

  Niet de NDP heeft een vertraagde dec ’82 in de hand gewerkt.

  Zonder haat en meer slagvaardigheid in het surinaams rechtsysteem,hadden de NDP ers alleen maar harder moeten werken om hun plaats te verwerven.


  Maak melding

 26. @ 1-4: Het is ontzettend triest gesteld met dat racistisch denkwijze van je. Ik vraag me af of je je niet schaamt voor sommige punten die je hebt aangehaald. Het lijkt wel alsof wij ons gaan moeten degraderen naar het dierlijk niveau om de ene groep “tevreden” te stellen. Dat wat je propageert valt onder de noemer bosmentaliteit. Het bos is nog steeds niet uit je. Probeer jezelf maar alvast te integreren in de moderne samenleving aub.


  Maak melding

 27. De NDP aanhang is wakker maar weer niet instaat tot zinvolle reacties. Neem de reactie van ramsey
  Begrijpt en weet die nu echt niet dat de DNA leden niet uitmaken wie er in de regerign komt. Weet hij niet dat in een democratie je ook collega DNA leden moet accepteren die je helemaal niet ziet itten.
  Is hij soms vergeten dat DDB ook jaren lang DNA lid is geweest. Niet dat hij er iets van gemaakt heeft. Hij heeft zelfs historie gemaakt door als eerste DNA lid zo langdurig zonder reden afwezig te zijn.


  Maak melding

 28. wat een gedoe met die verkiezingen.
  dit keer gewoon niet gaan stemmen surinamers ze weten toch al wie prsesident gaat worden en na zoveel jaren na onafhankelijkheid wordt er nog steeds gevochten erover.wanneer worden we 1surinamers?echt een schaamte.maar gelijk heb je mangal er moet een stevige president komen die ons ook internationaal bekendheid kan geven en iemand die overal kan staan en gaan en dan maak niet uit van welk ras.


  Maak melding

 29. Als alle namen van kandidaten voor het presidentschap van Suriname worden doorgestreept omdat er een vlek(je) aanzit, blijft er niemand meer over….

  Daarom stel ik me hierbij officieel beschikbaar als kandidaat voor het presidentschap van de Republiek Suriname!

  Dit is uiteraard als grap bedoeld.
  Maar de besturing van een ontwikkelingsland als Suriname met zoveel potentie, is een uiterst serieuze aangelegenheid.
  Het gaat niet om prestige, maar om het nemen van verantwoordelijkheid voor het welzijn van de totale bevolking en de ontwikkeling van het land in al z’n facetten.
  Ik zou van alle kandidaten willen weten hoe zij dit willen gaan doen.
  Wie zich kandidaat stelt moet nu al duidelijk kunnen maken welk beleid hij/zij gaat voeren, welke accenten er gelegd zullen worden in de opbouw van het land en de zorg voor het volk, compleet met prognoses voor de inkomsten en uitgaven. Geen vage beloftes, maar gedegen, heldere en realistische programma’s die op haalbaarheid kunnen worden getoetst.

  Dames en heren politici, geef het volk echt iets om te kiezen.
  Suriname verdient het!!!


  Maak melding

 30. Een mooie uitspraak van Sharmila.
  Je moet de heren bij hun ballen pakken en een flinke knijp geven dan begrijpen ze wat je bedoeld.
  Die hele stoer doenerij van hun is dan afgelopen.
  het geldt ook voor de verschillende reacties hierboven. iedreen die het omgekeerde beweerd kan in zijn bal geknepen worden.
  Als je je land vooruit wil helpen moet je ook vooruit denken.
  en dat verwoord Mangal heel goed.
  Trouwens het surinaamse volk is niet zo dom.
  zodra ze in het hok zijn weten ze heel goed op wie ze moeten stemmen.

  In eens zijn ze niet emotioneel maar oprecht.

  ik heb mensen met een NDP-shirt op de vhp en nps zien stemmen.

  weet je wat ze dan zeggen.
  ik gebruik de shirt als ik op het perceel werk.
  en als het versleten is ga ik mijn auto ermee poetsen.

  Papo


  Maak melding

 31. Stond deze mevrouw niet met bevlekt ondergoed te zwaaien in(DNA).

  En verder zij zit zelf op dit moment tussen bevlekte personen, dan wil ik nu weten waarom zij niet hard weggelopen is.

  U ziet het men is ziende blind…. Men zegt…Maar het verstand werkt helemaal niet.
  Hoe komt het land Su. aan zulke domme mensen….(die van tijd tot tijd stank ademlucht in het openbaar verspreiden…waardoor anderen zuurstof tekort krijgen)…jij krijgt toch spontaan tranen in de ogen als jij dit merkt hoe dom iemand kan zijn….aiboi SRANANG…sani e meet yu.
  VANWAAR ZOVEEL BURIKI’S en nog erbij in LANDSBESTUUR.


  Maak melding

 32. Ik denk dat het beter is voor suriname om een minister-president overzee te zoeken.
  Want in suriname heb je geen geschikte kandidaten. In afrika bijvoorbeeld heb je ontzettend goed opgeleiden werkloze presidenten misschien we een president uit dat continent zoeken, kijk maar naar mugabe hij heeft zijn land met een krik naar een hoger niveau getild waar zie je dat in de wereld??


  Maak melding

 33. Kandidaten moeten niet alleen bij het openbaar ministerie gescreend worden maar ook in het ziekenhuis door midddel van röntgenfoto want misschien hebben sommige kandidaten bolletjes geslikt. Want kijk maar naar kandidaat nummer 1 van suriname prof. dr. mr. lonnie brunswijk specialisme vervaardigen wasppoeders deze man is gitzwart van buiten maar van binnen is hij maagdelijk wit. Zelfs met een endoscoop hebben ze goud gevonden van inferieure kwaliteit.


  Maak melding

 34. Aan nr 2 het netwerk.Ik heb echt gemerkt dat je NDPer bent DOM,STOM en BEKROMPEN.
  Vraag jij niet aan je hoogste baas hoe het komt dat er coca en andere produkten zijn in de achterstandswijken,ja vroeger was het wiri en nu coke sinds de jaren 80 he en dat probeert deze Regering weg te werken maar NEE ze worden weggewerkt.


  Maak melding

 35. “Ik heb echt gemerkt dat je NDPer bent DOM,STOM en BEKROMPEN.”

  …..en je zelf “Nps” noemen betekend impliciet dat je nooit slimmer dan een NDPer kan zijn.


  Maak melding

 36. De meeste mensen zijn al begonnen met de warming-up.
  De tijd nadert dus we gaan er voor..

  Beste mensen,schur je hart niet..

  Het beste is,dat wij gewoon een groep van vijf geleerden liefst witte mensen uit b.v. nl. halen het land gedurende vijf jaren goed laten re-organiseren opbouwen goede basis laten leggen en daarna verkieizngen uitschrijven met voor alle functies een goed c.v.

  Intussen zijn alle besmette figuren ook jaren ouder en spelen met de kleintjes en hebben geen tijd en kracht meer voor het zware werk..
  De eisen zijn dan immers veel zwaarder en je moet van goede huize komen,om parlementariër te worden of mi-ni-ster v.p. of pre.


  Maak melding

 37. en weer presteert onze vrouwe van hoge morele waarden meer bekend als sharmila mangal het om na 1 intieme nacht met de vp tot dit soort uitspraken te komen. heerlijk hea sharmila lekker op de schootje vn de vp 😛 hahaah


  Maak melding

 38. Beste lezers, ik wil niet vervelend zijn!
  Maar volgens mij kent suriname geen wintermaanden, dus mijn vrees is, dat dhr Bouterse als president ons klimaat daning zal gaanveranderen in sneeuwbuien als u begrijpt wat ik bedoel.
  Maar trouwens, dit is geen fabeltje want hij heeft dit eerder bewezen.


  Maak melding

 39. Ai Nps,is dat zo?Wil jij beweren dat je FrontALE regering probeert de coke sinds jaren 80 weg te werken?Dat je een NDPer Dom noemt okay,maar een NPSer die de boel voorliegt en bedriegt is veel erger.Was het niet jouw FrontALE-lid Brunswijk die in de jaren 90 veroordeeld is in Nederland en Frankrijk?En niet voor een kleine delict neen ,voor DRUGS.Dan hoe dan probeert jouw boeventuig de drugshandel tegen te gaan?Ga voor de gein naar Suriname en loop daar bij de Saramaccastraat voor langs die grote kerk en de VCB-Bank,zal je echt merken dat wat je beweert voor geen meter klopt,daar word openlijk aan de onwetende voorbijgangers coke aangeboden,de politie staat erbij en kijkt er naar.
  Dus Npser, wat je daar beweert is niets anders dan een GORE LEUGEN.

  Die serpent Mangal laat weer van zich horen,dat is altijd vlak voor de verkiezingen het lievelingswerk van VHP en NPS,de kiezers op een dwaalspoor brengen,gelukkig zijn de neo-kiezers ,JONGEREN,goed op de hoogte wat deze boevenregering nu uitspookt,daar nemen ze echt geen genoegen mee,Mangal kan zeiken wat ze wil,BOUTERSE gaat ervoor ,hij is ontzettend Populair onder de tegenwoordige kiezers,alle vuilspuiterij van dit boevengilde ten spijt.


  Maak melding

 40. 2011: Obama ontvangt op het Witte Huis of granmang Lonnie Brunswijk, of gezant Tjekre-tjekre Somodihardjo of generaal B.D. dikkopf Desie Bouterse. En dat allemaal life op CNN. Wat zullen we smullen.


  Maak melding

 41. Brunsie en Somo mogen geen pres. worden. Mee eens natuurlijk.
  Waarom wel deelnemen aan het hoogste gezag van sur, het parlement, en wordt Somo nog eens voorz. van die organisatie.
  Als Bouterse niks over het pres.schap had gezegd had sharmila haar mond ook niet open getrokken. Of mogen criminelen wel openlijk parlementslid worden. Bah wat een volksvertegenwoordiging, Dit vertegenwoordigd het sr volk, criminelen. En sharmila heeft er totale vrede mee, of doet schijnheilig.
  he zero telarance man where are you??


  Maak melding

 42. Het primaat over welke puur sang Surinaamse President er komen gaat berust bij het Surinaamse volk en niet bij allerlei verdelers- en heersers van dit volk.

  Wij zullen tzt zelf wel bepalen, wie wij daar zullen posteren, -ja zelfs ook al wordt het de basja van Tepoe of Abenastong. Wij bepalen!


  Maak melding

 43. DU,jij zal het altijd eens zijn met je soort liegers,
  bedriegers en rovers.Ook Brunswijk die deel neemt aan
  dit boeventuig is een moordenaar,verkrachter,bankovervaller,
  rover enz.enz.enz.Dus volgens mij mag men wel op hem stemmen,
  ook op iemand als Somo en niet te vergeten Santoki,die banden
  met drugscriminelen(sengobah of zo)?
  Maar ik heb nieuws voor je,de NDP?MegaBlok,zal de aankomende
  verkiezingen met een overdonderende meerderheid winnen,zijn
  eindelijk van DU en consorten verlost,want dan zitten
  ze weg te kwijnen in een inrichting.


  Maak melding

 44. @ (eerlijkheid)
  jij ben net zo dom als de rest, ik maak geen reclame voor somo nog voor brunswijk blijf jij maar lekker dag-dromen mi boi jij bent eingelijk geen antwoord waard dat geld voor de hele ndp en zijn aanhang ik word kotsmisselijk van jullie echtwaar, eingelijk moeten jullie verbannen worden uit suriname


  Maak melding

 45. Pinto,

  heeft nog een beetje slaap.
  Het volk,…. het volk,…..
  Het volk heeft niets te kiezen. Zij moeten stembiljetten invullen. De rest is koehandel, daarom alleen al zullen de genoemde kandidaten in jou posting het niet halen. Hoe zeer ik ze oom respecteer;

  Graag is mijn president een stadscreool of andersoortige stedeling met een universitair diploma en geen taalaccent saramaccaans of aucaans met zich meedraagt.

  Sorry, ik stel hoge eisen.


  Maak melding

 46. iedereen mag z`n mening etaleren en ik dacht dus ook dat een ieder een ander zijn of haar meningen respecteert.dit betekend ook weer niet dat ik eens moet zijn met die persoon.

  dus klootje leer nou eens een keertje of kan jij verschillen niet maken.een ander zijn mening te respecteren.en begin dan niet als een brullende gorilla te schreeuwen, gebruikt toch je hersenen man.

  du weet je wat jij past precies in een circus thuis en lult minder met je bigi kappa.sorry gorilla maar je hebt van je verzorger een asociale opvoeding gehad.


  Maak melding

 47. Marcel (41),

  Helemaal geen slecht voorstel. Maar geef ze 25 jaar dan zijn alle gevlekten van nu dood.
  Na 25 jaar nieuwe politieke partijen, nieuwe gezichten, nieuwe kansen?

  Helaas zal dat voor SME een droom blijven.
  Waarom? Surinamers kunnen alles! Kunnen alles zelf! Kunnen zelf regeren! Kunnen zelf een land opbouwen! Kunnen zelf een land vernietigen! Kunnen zelf een stuwmeer aanleggen! Kunnen zelf Bauxiet, Goud en alle andere grondstoffen uit de grond halen, kunnen zelf wegen bouwen, kunnen zelf veel mensen dood rijden, kunnen zelf een strafzaak voorbereiden, kunnen zelf voor hun oorlogsveteranen zorgen, kunnen zelf de SLM financieel gezond houden, kunnen zelf hun milieu beschermen, wij kunnen alles! Wij kunnen alles zelf! En daar hebben wij niemand bij nodig! Wij hebben een koning met een oog en die overziet alles. Onze SRD is voor niemand bang, ook niet voor de dollar of de Euro of de Yen. Wij zijn het slimste volk op Aarde. En wij hebben zoveel potentiele, goedgebekte, beschaafde en onbevlekte presidentskandidaten. De kandidaten liggen voor het oprapen hier op de wegen en mooie grasvelden van Groot Paramaribo en distrikten en wij bepalen zelf wie we kiezen.
  Wij zijn trots! Want wij hebben een hele mooie samenleving opgebouwd waarin eenieder evenveel rechten en plichten heeft en iedereen, wie het ook is, hetzelfde wordt behandeld.
  Wij doen slechts een ding verkeerd: we schelden mekaar te pletter op dit forum. En ook daar zijn we trots op!
  Wij zijn SuperSurinamers! SuperSur!

  Nog de beste Groeten Marcel.
  Ik hoop niet dat ik je een illusie armer hebt gemaakt.


  Maak melding

 48. Hoor dit nou,

  ” Bouterse niet geschikt als president van Suriname ”

  Maar zolang de bevolking mag pienaren en leven van criminele activiteiten onder een nederige man genaamd “Runaldo Ronald Venetiaan ” dan is het wel goed?

  Dan zie je een Balkenende samen met Verhagen door een arm Suriname laatst nog lopen.Kwamen zij voor de armen?

  Toen de mensen in Venezuela realiseerden dat al het olie naar Amerika ging,kozen zij voor een man met daadkracht en alles was meteen omgedraaid.Zo zullen de mensen volgend jaar ook moeten handelen.Het is nu…of je kunt Suriname dan echt vergeten.


  Maak melding

 49. Welke gevoelens zouden wij Surinamers moeten vermijden door volmaakt te willen zijn,want men schijnt zich nogal op te winden over het feit dat meneer Bouterse zijn ambities met het volk wil delen.

  Welke voordelen heeft dit hulpeloze gedrag ons allen gegeven dan inderdaad elkaar te pltter schelden,begin afghanistan.


  Maak melding

 50. De niet direkt betrokkenen situatie Bouterse dec ’82 buiten hun gevoel uit omdat zij er niet bij waren en hun gevoelens geen betrekking hebben op de situatie dec ’82,rekening houdend met de echte nabestaanden die met echte gevoelens te maken hebben en in die situatie verkeerd hebben en nog zijn na 27 jaar wachten op wet en recht dec ’82 zonder conclusie schuldig of onschuldig.

  Een handje vol mensen moet de situatie uitpraten en de rest lijkt de taak te hebben de zaak niet te laten verergeren door verdeel en heers maar raak.


  Maak melding

 51. Dit hulpeloze gedrag kan zo niet nog 27 jaar doorgaan.

  Je wordt boos om een situatie waarmee je niets te maken heb.

  Je blijft boos omdat je zelf ook merkt dat conclussie recht en wet schuldig of onschuldig dec ’82 een eeuwigheid op zich laat wachten door ….(wie iets weet vul dit zelf in en je ook ondertussen na 27 jaar dec ’82 ook moe wordt van het hulpeloze gedrag.

  Je gaat uit boosheid handelen omdat je ontevreden gevoelens hebt opgespaard door het “voordat Bouterse”patroon, nu 27 jaar na dato weet het volk nog steeds niet of het oordeel schuldig of onschuldig luidt.

  Je laat zonder iets te hebben bereikt door boosheid met haat en niet met echte gevoelens een boosaardige, kwaadaardige maatschappij in suriname achter en vaak ophitsen vanuit bijv Nederland.
  begin Afghanistan, zomaar is het daar niet begonnen om ook nu na 30 jaar uit de hand gelopen zie cnn.


  Maak melding

 52. oooooooooooooo denken jullie aan de mensen
  mensen hebben geen huis
  straten zijn zeer slecht
  over last van water
  kinderen gaan zonder brood op school
  kinderen en moeder hebben geen goed huis
  de wegen zijn zeer slecht


  Maak melding

 53. Desi Bouterse kan het best ver blijven van het presidentieel paleis. Als president zou hij maar een slecht figuur slaan. Dit stelt coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Mansaram. Bouterse ambities zijn misplaats. Dat geldt overigens ook voor ander politici als mij ex-hoertjes man chandrikapersad Santokhi. hahaha. Lees een blunder die een “journalist” hier maakt. Sins wanneer maakt deze hoer van chan deel uit van de regering?? is het niet dankzij haar grote smoel dat ze niet meer werk bij justitie, maar dat zij haar dagen mag slijten op het kantoor van notaris radjen soerdjbalie aan de lim a postraat????laat ze komen vertellen waarom dhr mangal zij naam terug heeft genomen en dat z nu als Kalidien door het leven gaat???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.