Surinaams jeugdjournaal wint regionale Unicefprijs

12

PARAMARIBO, 7 sep – Het 10 Minuten Jeugdjournaal heeft de Unicef 2009 ICDB prijs voor de Amerika’s en het Caribisch gebied gewonnen. Een hele eer, zegt Henna Draaibaar van stichting The Back Lot. Het streven om kinderen een stem te geven vindt steeds meer ingang.

In Suriname slaat het aan, wat nu ook erkend wordt in het buitenland. Actualiteiten worden licht verteerbaar gebracht. Ook mogen jongeren vaak commentaar leveren. Met het binnenhalen van de regionale prijs, mag ook worden meegedaan aan de wereldcompetitie. Die is op 10 november in New York, in de Verenigde Staten. Dan komen de winnaars van alle regio’s bijeen.

“Maar het is nu al een beloning voor alle inzet die het team getoond heeft”, zegt Draaibaar. Het 10 Minuten Jeugdjournaal wordt dagelijks vertoond op twee plaatselijke zenders. In Nederland is het te zien op AT5. Ook is het regelmatig te volgen op vluchten van de SLM. Sinds het vijf jaar geleden van start ging, is al twee keer een Caribische prijs in de wacht gesleept.

12 REACTIES

 1. Klasse!
  Dit zijn prachtige berichten om te lezen. Gefeliciteerd met deze prijs. Mochten we in de VS buiten de prijzen vallen dan is dat niet zo erg. Daar doen we het niet voor, toch?
  Proficiat Henna en team.


  Maak melding

 2. Goed nieuws voor alle Surinamers!

  En nu een principiële vraag:

  Gaat deze journaliste met de NDP jongeren integreren of gaat ze de NDP jongeren isoleren?

  Hoe gaat ze omgaan met de informatie die de bewuste jongeren die de NDP aanhangen omgaan,die via haar media andere jeugd met een andere politieke achtergrond, willen informeren over geloof in eigen kunnen en samenwerken naast dec ’82 zonder conclussie schuldig of onschuldig.


  Maak melding

 3. Goed nieuws voor alle Surinamers!

  En nu een principiële vraag:

  Gaat deze journaliste met de NDP jongeren integreren of gaat ze de NDP jongeren isoleren?

  Hoe gaat ze omgaan met de informatie die de bewuste jongeren die de NDP aanhangen omgaan,die via haar media andere jeugd met een andere politieke achtergrond, willen informeren over geloof in eigen kunnen en
  samenwerken naast dec ’82 zonder conclussie schuldig of onschuldig?


  Maak melding

 4. @ netwerk waneer ga jij nou verstandige vragen stellen, hoe jij ook mag heten de jongeren of netwerk er komt niets verstandig uit jou reaktie. de jeugd horen goede voorbeeld te krijgen en te hebben en niet iemand die zich aan geen enkele wetten of regels houd en mensen vermoord, wat jullie doen is een deel van de surinaamse jeugd vergiftigen met jullie onzin.


  Maak melding

 5. Vraag je aan “Het netwerk”

  Zowel het Henna als Unicef staan er om bekend dat zij ich altijd voor alle jongeren inzetten en hen ondersteunen in het formuleren van hun belang en gedachten.

  Moet ik derhalve uit jouw opmerking opmaken dat wat jij “NDP jongeren”noemt een andere groep is? Bedoel je soms te zeggen dat er een groep gedrogeerde en gebrainswash-de jongeren is die ook aan het woord moeten komen om zo onder het mom van “jongeren”als spreekbuis voor een seniele oude psychopaat te dienen?


  Maak melding

 6. @ 8 du

  Als jij het zo zuiver mogelijk wil houden in Suriname,welke kriterium als tegenstaander van alles dat naar NDP ruikt, stel je dan om het dichts bij een mogelijke oplossing te komen dat er nou eindelijk beleid gemaakt wordt voor alle Surinamers in Suriname vooral en niet sellektief door en met rancune.

  27 jaar wachten of het oordeel dec ’82 schuldig of onschuldig luidt is geen malligheid du.

  En het netwerk wil niet aan het du-maling kwaal leiden.


  Maak melding

 7. @8 du

  Het is vooralsnog goed nieuws voor alle Surinamers.

  Alleen wil het netwerk die de NDP,waar de heer Bouterse de partijleider van is ondersteunen een principieel standpunt innemen:

  Haat op haat,aantekening op aantekening, maken 27 jaar verdeel en heers dec ’82, dat het Surinaams volk niet zekerder van wordt over zijn of haar welvaart.

  En het netwerk wil alleen aangeven dat zij zich zorgen maken om het feit dat de jeugd die symphatiseren met de NDP ook een podium hebben bij hennah’s jeugdjournaal.

  Du gelukkig Gado no djie joe a zegen foe har/lei van volk ook met mensen zoals jou inbegrepen.

  Wij weten dat geen enkel ontwikkeling zonder tegenstand gaat.

  Dag du tegenstand(er)(s).


  Maak melding

 8. @ netwerk alias de jongeren ,
  luister no mi boi mijn eerste criterium is dat de mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan de grootste mensenrechten schending en massamoorden hebben gepleegd in onze republiek suriname zich moeten verantwoorden voor de misdaden dat ze het surinaams volk hebben aangedaan, en als jij deze figuren wil zien als jou voorbeeld of dat van de mislukte jeugd in suriname dan is dat jou probleem, ik mijn wereld of mij manier van denken is er geen plaats voor moordenaars dus ook niet voor bouterse en zijn bloedraad iemand die zoveel bloed aan zijn klauwen heeft als bouterse kan en mag nooit een voorbeeld zijn voor onze jeugd dat is immoreel en verwerpelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.