Overzichtstentoonstelling kunstenaar Erwin de Vries

0

De Surinaamse beeldhouwer en schilder Erwin de Vries (1929) wordt in december 2009 tachtig jaar. De Kunsthal Rotterdam eert ‘The Grand Old Master’ uit Suriname met een overzichtstentoonstelling. Ruim honderdvijfentwintig werken waaronder schilderijen, tekeningen en beelden vanaf de jaren vijftig tot nu geven een veelzijdig beeld van zijn omvangrijke oeuvre.

Erwin de Vries is in Nederland vooral bekend door zijn portretten van bekende Nederlanders waaronder Joop den Uyl, Simon Carmiggelt, Ivo Opstelten en vele anderen en vanwege zijn ontwerp voor het Nationale Slavernij Monument dat in 2002 in het Oosterpark in Amsterdam is gerealiseerd.

Op vrijdag 11 september om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) wordt de tentoonstelling geopend door Stef Oosterloo, directeur Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam en door Jörgen Raymann, cabaratier en televisiepresentator. Erwin de Vries zal tijdens de opening ter plekke een portret boetseren van Quintis Ristie, die iedereen kent als reporter van ‘Raymann is laat’ en als boegbeeld van de Lassie rijst commercials. Daarnaast zullen vier prachtige donkere ‘Misses’ met sherp de opening opluisteren als ‘ode aan de vrouw’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.