Lancering Surinaamse AZV nog geen prioriteit

5

PARAMARIBO, 3 sep – Het kan nog best even duren voordat de Algemene Ziektekosten Voorziening, AZV, is gerealiseerd. Vicepresident Ramdien Sardjoe ziet de regering niet over één nacht ijs gaan. Er zitten nog te veel haakjes en oogjes aan het lievelingsproject van minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid.

Zo zijn binnen de ministerraad nogal wat vragen gesteld. “Als het de hele samenleving raakt, is het zaak bedachtzaam te werk te gaan. Het kostenaspect, de financiering en het dienstenpakket moeten goed bekeken worden”, zegt Sardjoe. Ook commentaren en bezwaren van verzekeraars vergen aandacht. Daar gaat allemaal veel tijd in zitten. Mogelijk meer dan Waterberg zou willen.

Het AZV kan niet vroeg genoeg. Praktisch bezien is daar hooguit nog een halfjaar tijd voor beschikbaar. Waterberg heeft eerder publiekelijk kritiek geleverd op Sardjoe’s tempo. Die zou de behandeling in de ministerraad steeds uitstellen. Overigens is het nog de vraag of er genoeg tijd is om alle verzekeraars gelijk gericht te krijgen. “Het blijft een zaak die we nuttig vinden. Maar er is meer verdieping nodig voordat de regering een besluit kan nemen”, aldus Sardjoe.

5 REACTIES

 1. Het lievelingsproject van minister Waterberg zou het lievelingsproject van de gehele SME Regering moeten zijn. All hands on dek!
  Volksgezondheid kan en mag niet worden tegen gehouden door een vice-president. Wat doet de rest van de regering Venetiaan?

  Stop als investering een aantal van die miljoenen van Moreno in de AZV. Zet een ander deel van deze miljoenen tegen een hoge rente weg, geef de verzekerings-maatschappijen een ultimatum en sluit die verzekeraars uit die niet op tijd hun zaakje af hebben.
  Registreer alles van een declareersysteem
  om fouten en fraude tegen te gaan. Neem controleurs in dienst die zowel de patient als de verzekeraar en de pharmaceutische handelaren mag controeren.
  Ga met artsen en ziekenhuizen in zee die geen onderscheid kennen tussen rijk en arm.
  AZV moet binnen drie jaar rond zijn.
  Meneer Sardjoe moet de miljoenen van Moreno niet gaan oppotten. Voordat je denkt is de pot leeg, zonder dat hij het weet.
  Deze miljoenen zijn bedoeld voor het volk en dienen ook daarvoor gebruikt te worden. En niet om wildebus-chauffeurs te spekken.


  Maak melding

 2. Waarom vraag ik me af, hebben ze zoveel tijd nodig?Ze zijn toch nog afhankelijk van Nederland,waarom vragen ze geen advies aan ze,ze zullen gek zijn want de behoeftes van het volk is niet hun 1st prioriteit.


  Maak melding

 3. Er zijn zoveel wetenschappelijke bureau’s in surbo,haast alle partijen hebben zo één, ook de v.h.p. waarom niet onderzoeken…

  We hebben 51 deskundigen in het parlement laat ze hun verstand gebruiken,zover ze die hebben..

  sardjoe je bent aan de laatste fase bezig van een menselijk leven,dus laat wat achter voor het komend volk..


  Maak melding

 4. Front heeft een ding bewezen…dat is …niet te willen werken aan een gezond volk…. if yu e pina i’m didi….jaja jawel Front…. daar komt het op neer en geef mij geen ander uitleg mi sabi unu kaba.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.