Surinam Airways klimt gestaag uit rode cijfers

12

PARAMARIBO, 1 sep – De SLM klimt langzaam maar zeker uit de rode cijfers. Dit zegt SLM-directeur Henk Jessurun. De verwachting is zelfs dat dit jaar voor het eerst in twintig jaar weer winst wordt geboekt. De perspectieven worden steeds beter.

Met de investeringen in een nieuwe vloot, valt het plannen makkelijker. Gedacht wordt aan in de eerste plaats uitbreiding van de verbindingen met de regio. Aansluitingen met Brazilië en Frans Guyana genieten prioriteit. “We zijn hoopvol gestemd”, zegt Jessurun tegenover de Ware Tijd. Onder meer wordt getracht weer recht te krijgen om passagiers te vervoeren tussen Frans Guyana en Belem, in Brazilië.

De SLM verloor deze rechten enkele jaren terug. De Fransen zagen het lucratieve van de lijn in en besloten hun eigen Air Caribe in te zetten. Nu wordt via Air Caribe getracht terug te komen. Een overeenkomst met het Braziliaanse Gol Transportes Aeros moet het vliegen naar andere bestemmingen in Brazilië vergemakkelijken. Aan de andere kant wil de SLM Brazilianen graag meenemen via het eigen vluchtenschema.

12 REACTIES

 1. De Fransen zagen het lucratieve van de lijn in en besloten hun eigen Air Caribe in te zetten

  En zo ziet de SLM de lucratieve lijn Svhiphol Amsterdam dus ook en laten daarom geen andere carriers toe en in deze worden zij 9ondersteund door de KLM.

  Over de ruggen van de Surinamers behaald de SLM / KLM winst maar niet door een zinnig en slim en doordacht strategisch beleid.
  Winst die wordt gerealiseerd door het kunstmatig hooghouden van de prijzen.
  Waarom is er momenteel geen aktieprijs naar Suriname (KLM) maar wel naar Sint Maarten en andere plekken ter wereld? Een retourtje Amsterdam Las Vegas kost €599 en dat is momenteel € 800 goedkoper dan Suriname.
  Een retourtje Zuid Afrika kost €769 dit is € 700 goedkoper van Suriname.
  Rarara hoe kan dit? MONOPOLIE afgegeven door de overheid en niet door productontwikkeling.


  Maak melding

 2. Zo een kleine vloot, en de monopolie samen met vriendje KLM op de drukke route via de atlantische oceaan richting Schiphol.
  Maar in 20 jaar geen winst?? Zou kunnen hoor, ik geloof alles.


  Maak melding

 3. SLM,
  Klim uit de rode cijfers zodanig, dat onze luchtvaartmaatschappij geheel zelsupportend wordt. Wat is er mis met de lijn Paramaribo -Belem? Die afstand kunnen we toch in 1 keer afleggen? Waar hebben we Frans Guyana voor nodig? Voor een tussenlanding om bij te tanken? In een ruk van Zanderij naar Belem do Parra moet toch te doen zijn?
  Veel succes!


  Maak melding

 4. geen winst, en niet luisteren naar kosteloze raadgevers als ik; dan sterf je maar in je schulden toch.!!je hersens zijn aangetast door cocaine en je wilt met export van cocaine alsnog winst maken. nee je bent niet-lekker ik daartegen wel..


  Maak melding

 5. Voor velen is het onbegrijpelijk dat de SLM geen winsten had in de laatste 20 jaren.Ze hebben toch een monopolie gehad op de roeten Amsterdam Paramaribo waar veel geld te verdienen was te samen met de KLM?Heb je een bedrijf dan moet je ook een oogje hebben op je personeel hoe groot die is wat er allemaal gedaan wordt?Ik geloof dat de SLM wat efficie”ntere moet werken en de tering naar de nering zetten.


  Maak melding

 6. Ben ik nou gek of zo. Als heel veel jaren maakt de SLM de jaarcijfers niet bekend. Hoe kunnen ze nu zeggen dat ze uit de rode cijfers klimmen. Het zijn boeven en bedriegers.
  De vorige minister waar de SLM ondervalt heeft jaren gewacht op jaarcijfers. Deze heeft ze nooit gekregen.
  Omdat bepaalde politicie in het parlement de SLM beschermen. Waarom heeft de CLAD nooit onderzoek mogen doen?.

  Jesserun zit je ook op die lijn???.


  Maak melding

 7. Jessurun, e ede ne wroko boeng!
  In een jaar tijd een gestaagde winst maken, te laat brada ,jij moet weg van die plek!
  Het is coke geld dat wordt witgewassen en vervolgens ga je het surinaamse volk wijs maken dat met het verdiende geld wij ineens een nieuwe machine gaan kopen. Weet je wat een nieuwe machine kost?
  Kerel ga je laten nakijken hoor, hoop niet dat het te laat voor je wordt.

  A tang so


  Maak melding

 8. Nu alleen nog dat idiotige IPB-gedoe, waar overigens ook ik aanspaak op maak aan realistische regels gaan binden. Jan Raap en z’n maat mogen namelijk voor noppes vliegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.