Bouterse wil president van Suriname worden

75

PARAMARIBO, 31 aug – Desi Bouterse wil niets minder dan president worden van Suriname. Hij verkondigde het voornemen tijdens een massameeting van de Megacombinatie. “Ik heb grootse plannen.”

Wat die zijn bleef in het midden. Hoe de uit meerdere politieke partijen bestaande combinatie het zover zal krijgen, is ook nog een mysterie. Maar Bouterse is zeker van zijn zaak: “Ik wil één termijn president zijn. Daarna moet de jeugd het overnemen.” Een hattrick zoals met president Ronald Venetiaan zit er dus niet in. Toch denkt de oud-legerleider dan genoeg te hebben.

Over het strafproces rond de Decembermoorden is met geen woord gerept. Bouterse heeft het vaker een politiek proces genoemd. De Megacombinatie bestaat nu uit drie politieke partijen: Bouterse’s NDP, de KTPI van Willy Soemita en de Palu. De BVD van zakenman Dilip Sardjoe is onlangs de wacht aangezegd. Naar alle waarschijnlijkheid sluit Nieuw Suriname zich aan, die zich onlangs terugtrok uit het Middenblok.

75 REACTIES

 1. normaal reageer ik niet op dit soort flauwe kul !!
  alleen die slogan zegt al alles : nex no fout
  wat bedoelt men met nex no fout: kirie, foeroe, bedriegie, smeergeld, vriendjespolitiek en ga zo maar door !!
  Kan ik me indenken: probleem is dat : if nex no fout, dang fa sang trawang e doe fout, soso klaag en bigi takie, nex no fout toch.
  ga er rustig, rustig over zitten na denken !


  Maak melding

 2. Ik doe een dringend beroep op de heer Desi Bouterse om Suriname niet voor schut te zetten en dus niet mee te doen aan de verkiezingscampagne voor het presidentschap.
  Bouterse is hoofdverdachte in het 8 decembermoorden proces en hij is in Nederland bij verstek gevonnist tot 11 jaar cel wegens drugssmokkel.


  Maak melding

 3. Ik kom vaak mensen tegen die zo zelfverzekerd zijn waarbij ’t finaal mis gaat.De man met de moker lig nog altijd op de loer.Doen als of is een zeer slechte raad gever.


  Maak melding

 4. Eigenlijk hoef je niet te reageren om je mening te geven met de gedachte dat je daarmee anderen kan overtuigen van de gevolgen. De gevolgen van Bouta as president.

  Ik heb niets tegen Desi, helemaal niet!
  Maar Desi houdt niet van zijn land, nog minder van zijn landgenoten. Dat neem ik hem kwalijk. Want als je van je land en je landgenoten houdt, dan blijf je weg van het presidentschap. Waarom?
  1. Je brengt je land en inwoners in crisis.
  2. Je sluit ze af van de rest van de wereld.
  3. Je bezorgt ze bange tijden.
  4. Je zet ze in vooruitgang 50 jaar terug.
  5. Je maakt van al je landgenoten domme clowns met grote rode neuzen zonder glimlach.

  Ga met pensioen en verlaat de politiek, Desi.
  Hou van je land en haar inwoners en ga vaak lekker vissen op de plantages, Desi.
  Neem desnoods nog een concubine/vriendin erbij om je vrije tijd te dooien, Desi.
  Laat de politiek voor die domme politici en ga genieten van de paar jaar die je nog te leven hebt, Desi.
  Volg je hart, Desi en laat die ene termijn schieten, het is toch te kort om orde op zaken te stellen.
  Volg je geweten, Desi, dan komt alles goed.

  In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.


  Maak melding

 5. Voorwaarden om op een geoorloofde wijze president van een staat te worden.

  1.Na winst van de verkiezing mag deze uit de grootste partij komen of uit een andere (kleinere) partij waarmee een coalitie wordt gevormd.

  2.Moet (in dit geval) de Surinaamse nationaliteit hebben ongeacht ras, geloof etc.

  3. Moet van onbesproken gedrag zijn en het beste met het land voorhebben.


  Maak melding

 6. DESS FOR PRESS dat na mang, laat een ander wind waaien nu in su……. somo wil ook press worden wat mankeerd bouta dan om ook te willen,,, 2010 oe sa sjie…….
  nog maals DESS FOR PRESS ya mang
  wordt vervolgd:
  AFZ: RICO


  Maak melding

 7. is het al 1 april ?
  bouterse we weten al wat jou plannen zijn die hebben tot niets geleid alleen maar ellende moord bedrog oplichting, ik vind het opvallend dom van deze tiran dat hij na 27 jaren tot de conclussie komt dat hij president wil worden, of is dat voor lijf behoud? of zijn dit de laaste stuiptrekking van tijger zonder tanden. als deze man president van suriname word zal suriname zich echt voor schut zetten in de wereld .


  Maak melding

 8. Nog even snel een wetsontwerpje erdoor drukken, heren. “Iemand die een bewezen crimineel verleden heeft en daarvoor gerechtelijk wordt vervolgd, is uitgesloten voor het presidentschap”, of iets van die strekking. Als het Surinaamse volk hiervoor kiest maakt het zichzelf belachelijk en zeer ongeloofwaardig. Maar ja, ieder volk krijgt de president die het verdient.


  Maak melding

 9. “Bouterse wil president van Suriname worden”

  En waarom ook niet als de niet slagvaardige, onoprechte en oranjegezinde Opa vene dat mocht zijn.

  Waarom ook niet als een Somo of Brunswijk President van Suriname kunnen worden mocht Front winnen.

  Waarom ook niet als bijv. een van de huidige front mini-sters zoals de criminele Tokkie overwachts naar voren kunnen worden geschoven.

  Met alle bovenstaande gasten zijn wij in ieder geval verder van huis verwijderd.

  Voor de rest laat ik de keuze aan het Surinaamse volk hopelijk stemmen ze niet op de boeven van front, elk alternatief zal veel beter zijn dan deze uilskuikens.


  Maak melding

 10. Bouterse belooft zijn hele leven van alles maar hij komt zijn belofte nooit na ga zijn geschiedenis maar de man is rijp voor een gesticht daar hoord hij thuis hij is helemaal gek geworden en die domme massa hier en op dit forum en in ocer geloven deze medogenloos mordenaar SURINAMERS jullie moete je schamen om deze man als president te kiezen.


  Maak melding

 11. Ik wil maar een termijn aanzitten als President, geef me een kans. En als ik eenmaal president ben, dan doe ik wat ik wil. Ik heb dan niets meer met niemand te maken. Ik heb al eerder met dat bijltje gehakt en dat zal ik nu ook weer zo doen.

  Mijn vriend Chavez van Venezuela heeft toch ook hetzelfde gedaan, eenmaal president heeft hij de grondwet veranderd en daarin opgenomen dat hij president voor het leven blijft.

  Wat Chavez kan, kan Bouterse ook, wat denken jullie als stemvee dan niet van me. Ik kan het misschien wel beter, dan wordt ik president van Suriname en haal ik Dino uit Santo Boma en wordt hij vice-president voor het leven.

  Wij gaan al die slapende kiezers een lesje leren en ik heb daarvoor mijn domme coolie stromannen allang om me heen verzameld. Zij krijgen geld en vergunningen en ik krijg de stem van hun net zo domme achterban;
  Voor Nickerie, Doekhie
  Voor Saramacca, Malhoe
  Voor Wanica, Pahlad
  Voor Paramaribo, Parmessar,
  Voor de Jongeren, Bouva,
  Voor Brokopondo, Misiekaba

  Eenmaal als president gekozen, deel ik messias Bouta, de lakens en dus ook de banen en bananen uit, die domme coolies, verkopen toch hun ziel voor de duivel, dus die krijgen behalve wat geld voor hun politieke prostitutie, geen bestuursfunctie.

  Zie maar wat ik Dilip Sardjoe heb geflikt, en als die anderen denken mij op dezelfde manier te kunnen behandelen, zal het voor hun nog minder plezierig aflopen.

  U bent gewaarschuwd, deze ingi buigt niet!!!


  Maak melding

 12. De Ndp met meneer Bouterse als presidents kandidaat, stat er geweldig voor door gebrek aan eerlijkhied, medemenselijkheid, volksgevoel en nog veel meer falen van het front nationaal zelfmoord volks beleid.


  Maak melding

 13. Een crimineel als president, NOOIT, dat zal GOD NOOIT toelaten, Surinamers hebben volgens mij wel verstand en ze lijden niet aan geheugen verlies, stemmen voor ndp megablok is stemmen voor opportunisten en rovers,hij zal zeker opgesloten worden dat is democratie.


  Maak melding

 14. Jawel Jawel jaja GO FOR IT…..men moet niet lopen lullen maar B. heeft de beste papieren in deze.

  En verder Front …wat is dat ding eigenlijk ik zie niks anders dan lieg en bedrieg..list en bedrog…tot aan zelfs dieven.

  Opa Ro is niks anders geweest dan een of ander ceremoniemeester.

  Hallo Baas B….GO FOR IT…..GO GO GO…
  GADO DI NANGA YU….BLESSSSSSSSSSS SOSO LOBI.

  Ai NA MI >>>>>ABOI


  Maak melding

 15. hij wilt een jaar president van suriname worden daarna de komende jaren president van het 5 sterren hotel te santo boma. gefeliciteerd desi bouterse. Ongelofelijk zulke figuren die het land naar de malle moer geholpen hebben en nog de presidentschap ambiëren.


  Maak melding

 16. Het enige argument dat jullie geven m.b.t BOUTA is dat geval van de DECEMBER MOORDEN.Is dat het alleen waarom Desi geen pres mag worden???.

  Begrijp iets niet,waarom zijn Vene,Somo en gezanten wel geschikt??

  Zet op papier wat er allemaal negatief en positeif is gedaan voor Su.

  Vene:douane kwestie
  chinese kwesti
  turken –>casino´s
  corupte Tjon Tjie Fa
  Somo (al het ondenkbare)
  IAM GOLD kwesti:alleen maar rotsooien in het binnenland.
  Buitenlands handelaren die weinig of geen invoer rechten,belasting hoeven te betalen.
  Er zijn tot heden niet genoeg scholen voor de kinderen.

  noem maar op er zijn nog een heleboel.

  Als Bouta niet geschikt is voor press.
  Moet die hele corupte politieke bende (iedereen die wat met de politiek te maken heeft) opgeruimd worden.
  Want is Su is er een regel:kom je aan de macht,verreik jezelf en familie.

  Opruimen die handel.

  NIEMAND op dit moment is ´geschikt´ voor press.

  Dus geef Bouta een kans.

  Je mag zeiken hoeveel je wilt.
  per slot van rekening:Het surinaamse volk bepaalt wie er daar boven allemaal gaan zitten.Om vervolgens 4jaren te gaan klagen over het systeem.Maar niemand die duft op straat te gaan.

  We moeten eens een voorbeeld nemen van het buitenland.
  Heb je als voorbeeld figuur(maakt niet uit wat voor funktie je bekleed) iets negetief gedaan(tegen de wetten in–>ontslag en achter de tralies. Korte metten noemt men dat.

  Maar dat kennen we in Suriname helaas niet.

  Zo als onze press het heeft gezegd:ongestraft verder gaan.

  En wie laat dit allemaal toe: HET VOLK.

  pease out….


  Maak melding

 17. Des For Pres….Nex no Fout!!!!!

  Als je door de kat of de hond gebeten wordt…je wordt toch gebeten!!!!Surinamers slapen al Jaaaaaren met als hoofdslaper de lamlendige opa Ruro.Daarom zou men de Beste van de Slechtste moeten kiezen.Of je nou mensen doodschiet of zelfmoord laat plegen of laat verhongeren door armoede,dood gaan ze toch.De staatskas eigenhandig te roven of door ambtenaren te laten doen en achteraf zeggen dat je niets daaraan kan doen….het blijft een roversbende.Kortom,men is gewoon bang dat er een radicale verandering komt ook voor wat betreft de “Nederlandsebetrekkingen”.Het pappen en nathouden is afgelopen!!!!het enige dat Suriname staande kan houden zijn (geld) overmakingen door familie of vrienden maar voor derest zullen ze alles zelf moeten doen en daar is men bang voor.Een klein voorbeeld: bij groenteschaarste door droogte begint men al te klagen omdat het duurder wordt op de markt.Terwijl men de handen uit de mouwen moet steken en zelf planten en nat houden waardoor het merendeel van dat probleem wordt opgelost.Zelfwerkzaamheid kent men in Suriname niet en daar is men bang voor.De totale regering weet niet eens wat er onder het volk leeft en wat er gedaan moet worden.Het zijn een stelletje omhooggevallen dames en heren die denken mini-ster te kunnen spelen.De echte problemen onder het volk kennen ze niet.


  Maak melding

 18. Voor Dhr. Bouterse
  Meneer Bouterse, k wens uw partij en u heel veel succes bij de komende presidentsverkiezingen.
  Ik hoop dat u toch nog één keer president van Suriname mag zijn.

  En wat de andere mensen beweren, dat moeten ze maar zelf weten.
  Dat zijn pas kippen zonder koppen, ze geloven alles wat de Bakra’s zeggen.
  En dan maar zeiken over dat ze Surinaamse Nederlanders zijn, dat bestaat niet eens.

  Heel veel Succes.


  Maak melding

 19. Gelukkig en laten we met zn allen duimen dat het hem gaat lukken!!!

  Veel mensen lullen over hem maar wat willen ze dat de geschiedenis zich herhaalt en dat de witte mannen ze deze keer nog harder op hun bek laten vallen of dat iemand die echt van Suriname houdt het land regeert?

  Bouterse is een man van het Surinaamse volk, hij is er niet voor de creolen, javanen, hindostanen, chinezen, indianen en alle Surinaamse mixen, nee die man is er voor alle srananmangs.

  Hoezo is die man crimineel?? Is er ooit iets bewezen??

  Wat die witte mannen gedaan hebben kom je in de geschiedenis boeken tegen en ze zijn er nog trots op ook en die worden met open armen in Suriname door Surinamers ontvangen.
  Als een witte man schijt likken ze zn bil nog. Wit bubba na gado, mn mars!

  Mensen die het over geheugen verlies hebben moeten die van hun ook maar even laten checken want de meeste srananmangs weten niet eens waar ze oorspronkelijk vandaan komen en wie hun voor-voor ouders waren omdat ze uit elkaar gerukt zijn om als slaven op plantage’s te gaan werken, ik weet niet of je dat kan vergeten en/of vergeven maar volgens mij is dat ook erg crimineel!


  Maak melding

 20. Voor Mariusrust:

  A.u.b. ga niet stoken tussen hindoestanen en andere culturen, ik weet wat voor één jij bent, maar gelukkig trapt niet iedereen hierin.

  Die tijd is bijna voorbij en Dhr. Bouterse gaat winnen en hij wordt ook nog President van de Republiek Suriname.


  Maak melding

 21. Ik kan mij nog heugen dat Runaldo Ronald Venetiaan op bezoek was bij tante Es.Het publiek kreeg bewonderingen voor deze oude nederige man vanwege zijn negens en tienen voor een aantal vakken in zijn studiejaren.

  Je kunt beschikken over kennis hebben maar zolang je niet beschikt over visie heb je niks aan jouw negens en tienen.

  Doe mij maar de heer Bouterse.Misschien geen negens en tienen maar wel weer visie.En dat weegt zwaarder bij mij.

  Des for Pres


  Maak melding

 22. @ purple sunrise

  windt je niet op, ik stook tussen niemand.
  Het is een opsomming van feiten. Besteedt geen aandacht aan mij, maar aan het onderwerp.

  Bouta zal het niet redden,
  niet op de verkiezingsdag,
  niet in DNA,
  niet in de VVV

  Wie dan wel, laat zich raden.

  In deze hebben Ronnie en Somo de beste papieren.

  Wij hebben nog liever Ronnie, de verdediger van zijn volk als Pres van het land.

  no ati bron, mi no purple!!!


  Maak melding

 23. Bouterse heeft al bewezen wat voor leider hij is en kan zijn. De srd gaat weer naar de drie nullen achter de komma. De inflatie die nu erg stabiel is voor Surinaamse begrippen zal weer gaan kelderen naar duizenden procenten.

  Limonade in een plastik zak met een rietje drinken. Lege winkelschappen. Isolatie van de buitenwereld. Minder investeringen uit het buitenland. Toerisme afname. enz.enz.

  Vrijheid van meningsuiting zal beperkt worden zo ook de persvrijheid. Als dat het wens is van het Surinaamse volk moet het vooral dat doen. Bovendien hoeft hij zijn straf niet meer uit te gaan zitten voor de vele moorden die onder zijn bewind zijn gepleegd. Het zegt ook veel over zijn stemmers.


  Maak melding

 24. laten wij geen flauwekul hier verkondigen dat bouterse van suriname houdt is de grootste leugen die er bestaat ik ga mij echt ergeren aan die onzin verhalen die de aanhangers van bouterse hier schrijven mugabe houd ook van zijn land kijk wat er daar gebeurd als bouterse echt van suriname houd dan moet zich verre van de politiek houden en wachten op zijn proces. iemand hier zegt dat wij het alleen hebben over 8 dec of dat niet erg genoeg is, 8 dec was één van de zwarste dag van het militaire schrikbewind van bouterse daarna is de onderdrukking vernederen intimideren van onze landgenoten begonnen moi wana niet vergeten de (mensen) die bouterse als president willen zijn volgens mij niet goed bij hun hoofd ze willen weer in rij gaan staan voor lege winkels, heeft bouterse jullie al verteld hoe zijn plannen eruit zien ? bouterse verkoopt broodtjeaapverhaal en die massa zonder enige verstand geloofd.


  Maak melding

 25. Sranang mang………………..3x B..B..B.
  Barak aksie gado fa waka nanga state,s(amerika) gado laffoe mang obama over 10jaar stabiel mang,,,,,,,,BALKE aksie gado faf tata dang (nerderland)gado kre tak soso ELENDE 30jaar stabiel mang,,,,,,,,,BOUTA no aksie gado faf sranang dan (suriname)gado bieging dansie mang bretie ,ai no fosie ding sranang mang oo wiekie.mijn zoon DESIE joe moes watie pas 2010 mei gaat er licht schijnen want die 5wat peer die schijnt in deze tijd laat su… slapen…….kom tijd kom raad…………
  afz: RICO


  Maak melding

 26. “Mijn vriend Chavez van Venezuela heeft toch ook hetzelfde gedaan, eenmaal president heeft hij de grondwet veranderd en daarin opgenomen dat hij president voor het leven blijft.”

  Iedereen die een beetje geintereseerd is weet dat men in Venezuala de meeste volksreferendums heeft gehouden sinds Chavez aan de macht is en hij heeft ze niet allemaal gewonnen, maw Chavez is misschien wel de grootste democraat van het westelijk halfrond want geen enkele andere leider heeft zijn volk zo vaak laten stemmen.

  “dan wordt ik president van Suriname en haal ik Dino uit Santo Boma ….”

  Dino is allang uit de gevangenis dombo.

  Waarom zijn het degene die zo slecht geinformeerd zijn die het meest willen schrijven?????


  Maak melding

 27. De kiezer kiest!

  Welk volk kiest voor een President die zijn eigen land niet uit mag?
  Een volk dat zelf opgesloten zit.

  Welk volk kiest voor een President die in tal van landen wegens drugssmokkel wordt gezocht en in eigen land verdacht wordt van meervoudig moord?
  Een volk dat geen recht wil doen geschieden.

  Welk volk kiest voor een President die zijn kans al heeft gehad maar er niets van gebakken heeft en het land en bevolking de armoede heeft ingejaagd?
  Een volk dat geen recht heeft op vooruitgang.

  Mei 2010 zal uitwijzen welk volk in Suriname woont, Blakka Bakra.
  Ik ben alleen bang dat sommigen de donkerste periode uit de Surinaamse geschiedenis (na de slavernij) al vergeten zijn.
  Vergeten hoe Jos Steenman miljoenen verdiend heeft aan overlevingspakketten uit Europa en Amerika.
  Vergeten dat bijna alle landen, op twee soortgenoten na, ons land niet wilde kennen.
  Vergeten dat vooruitgang samen met anderen bereikt wordt en niet wanneer je geissoleerd bent.

  Ik ben bang dat wij in SME te gauw vergeten.


  Maak melding

 28. Yes! Des for pres. Neks no fout.

  Het plaatsen van een Surinaamse presitent is voorbehouden aan daartoe stemgerechtigde Surinamers en toch laten enkele economische vluchtelingen/ballingen zich erme in.


  Maak melding

 29. Mi gado, als ik lees wie bij sommigen de voorkeur hebben voor het presidentschap, dat wordt het mij zwaar te moede. Somo of Ronnie? Een president met één hersencel? Hou toch op zeg. De enige kandidaat die politicologie heeft gestudeerd is Wijdenbosch. Maar laat maar, die kennis is al verdampt door de alcohol. Ik ga voor Santokhi. Mits zijn combinatie wint natuurlijk. Voor de rest: oude wijn in nieuwe zakken. En voor de rest: Kies op wie jullie willen…. O nee, dat kan niet, jullie zitten in Nederland….


  Maak melding

 30. Bouterse zal alles op alles zetten met zijn verkiezingscampagne en met het grove, dubieus verkregen geld dat hij de media betaalt om mensen te lokken.
  Maar: Surinamers zijn verstandige mensen.
  Bouterse wordt NOOIT president.

  JM


  Maak melding

 31. AHE (28).
  U heeft gelijk, een moeilijk onderwerp. Het liefst zou ik ook passen. Maar als de meest verstandige mensen op dit forum passen, dan krijg je van die scheldkannonades, odo’s en onbegrijpelijke reacties te lezen.
  Pak op die pen! Dan lees ik ook iets verstandigs.

  Nelis (36).
  Ik hoop ook dat Desi het leest. Ik haat hem niet, ik vervloek hem niet,ik wens ook niet dat hij dood gaat of zo, maar ik hou veels te veel van mijn land. En ik wil niet terug naar winkels met lege schappen, opgevoerde prijzen van levensmiddelen, voedselbonnen,
  avondklok, sergeanten die denken dat ze kolonel zijn, politie die niets te vertellen heeft, droog brood, mensenpoep in pindakaas,
  het recht van de sterkste, dolle gewapende korporaals, een verjongd Jungle Commando, gesloten luchthaven, frisdrank in plastic zakje, benzine rantsoenering, 1op35 en het allerergste; angst voor een uniform!
  Een uniform moet de bevolking juist alle bescherming en veiligheid bieden. Maar als dat niet meer zo is, dan ben je terecht gekomen in het verhaal van Lucky Luke en de Daltons.
  Als Desi dit leest en zich terugtrekt voor het aanstaand presidentschap, dan krijgt hij van mij mijn hele verzameling van Lucky Luke. Dan kan hij op de plantage in een hangmat gaan lezen hoe het is om tegelijkertijd beroemd en berucht te zijn.


  Maak melding

 32. Voor de mensen die tegen zijn gaat het komen als witmang het land weer overneemt (het gebeurt al beetje bij beetjes) en een Wilders aan de macht komt, dan gaan ze tot in Suriname op “eigen bodem” een schop onder hun kont krijgen.

  Als men vindt dat Bouterse dit heeft gedaan, dat heeft gedaan, dan zou het toch juist goed zijn dat ie president wordt want dan heeft ie wat goed te maken en kan die zich bewijzen dat hij toch anders is dan wat mensen van hem maken en denken.

  Bouterse For President!


  Maak melding

 33. @DAS (44), poep in pindakaas???? Liep ik altijd achter dan? In de jaren tachtig heb ik heel veel gehoord, en dat was al erg genoeg. Maar dit??

  Armoede ontneemt de mens zijn principes. Deze situaties moeten we nooit meer hebben in Suriname. Het volk verdient het niet. Mijn ouders spraken vroeger over gujaba ting, bij jullie ook bekend. Dat ligt ver in het verleden. Maar als bepaalde Surinamers willen dat oude tijden (ook de jaren tachtig) gaan herleven, dan moeten ze maar onverstandig stemmen.

  Toegegeven, de spoeling is dun, maar ik zou dan op de minst slechte stemmen.
  Je kunt beter corruptie hebben waarbij iedereen te eten heeft, dan geïsoleerd in grote armoede door het leven gaan. Principes worden overboord gegooid alleen maar om te kunnen overleven.

  Maar ja, je merkt het al aan mijn tekst “Je kunt beter corruptie hebben waarbij iedereen te eten heeft, dan geïsoleerd in grote armoede door het leven gaan”. Hier gooi ik ook principes overboord want ik keur corruptie ook af. Het brengt een staat achteruit, belemmert de vooruitgang van een volk en geeft geen geloof in eigen kunnen. Maar ook hierin zal je een verstandige keuze moeten maken.

  Ik zou nooit op de partij van dhr Bouterse stemmen. Veels te onzeker, geen duidelijke maar te algemene doelstellingen, weinig details.
  En de belangrijkste reden: In de politiek krijg je maar 1 kans en als je die verbrast is het over en uit. Buiten het feit dat de kans in de politiek in dit geval nota bene “gegrepen” was. Dan heb ik het nog niet eens over de puinhoop die in zijn periode is veroorzaakt. Er zijn mensen die nog steeds met een trauma uit die periode rondlopen. Het land heeft een verschrikkelijke achteruitgang meegemaakt waarvan de gevolgen nog dagelijks merkbaar zijn.

  Bouterse kan ook nooit een tweede kans krijgen om de eerste kans te corrigeren, zoals in één van de reacties voorgesteld werd. Dat is lariekoek!

  Maar zoals in één van de reacties ook wordt gesteld. Zijn/haar tekst “Het plaatsen van een Surinaamse president is voorbehouden aan daartoe stemgerechtigde Surinamers”.

  Dan is er al genoeg gezegd. Als je niet stemgerechtigd bent kun je alleen maar hopen dat het volk een verstandige keuze maakt, en verder kijkt dan hun neus lang is. En zich niet alleen focust op de tekortkomingen van de huidige regering.

  In principe valt dhr Bouterse helemaal af. Hij is volgelvrij verklaard en bewijst het volk een grote dienst als hij rustig in anonimiteit gaat leven want geschiedenis heeft hij al geschreven. Dat pakt niemand hem meer af.


  Maak melding

 34. Beste Mensen,
  waarom zou bouta geen president kunnen worden. Vinden jullie het wel leuk dat de ongeschoolde Brunswijk parlementslid is en de corrupte Somo Parlements Voorzitter. een ding is al jaren zeker , dat Bouterse niet dezelfde bouterse is van een aantal jaren terug. Bouterse is nu heel erg strak en denkt aan de vooruitgang van het land. Dat is het belangrijkste. Al die mensen die voorheen bij hem aansloten om eigen belangen veilig te stellen, zijn weggestuurd. Bouterse anno 2009 doet niet aan vriendjes politiek, zoals Somo. Aan Bouiterse heb ik een verzoek. lukt het niet om Pres te worden heb Je nog enkele maanden om erover na te denken. Je bent een volksleider en staat klaar om alles voor Suriname te doen.Nou een advies: Je hoeft geen pres te zijn om een held te zijn in Su. Je kan ook een held zijn door geen politieke post te ambieren, maar gewoon de jeugd het werk voor jou te laten afmaken. Ook Vene en Ram Sardjoe moeten opzij schuiven. Deze drie zouden de helden van Su zijn als hun partijen dan samenwerken, om derest van de coalitie en oppositie een lesje te leren en voor eeuwig kunnen inpakken. De beste oplossing voor alle corruptie in Su is een samenwerking tussen NDP, NPS en VHP met Bouta, Vene en Sardjoe als adviseurs.

  NB. Vene, leef niet met haatgevoelens en werk samen met Bouterse. Dit zal de gouden handreiking zijn zoals de handreiking van 1987: Lachmon, Aaron en Soemita


  Maak melding

 35. over chavez wil ik dit kwijt in landen waar een populist of dictator aan de macht is mag je inderdaad stemmen maar jou keuze staat al vast mi boi dus praat geen onzin iedereen die tegen dit soort psychopaat zijn word gezien als anti kijk hoe chavez tekeer gaat in zijn land hij sluit de één na de andere radio en tv station in zijn land omdat dit soort figuren niet tegen kritiek kunnen dat geld voor bouterse ook, was het niet bouterse die laats een aantal journalisten heeft bedreigd omdat zei kritische vragen stelden aan van happeren laten wij hier niet doen alsof bouterse een engel is laat bouterse via de media en kranten zijn oprechte verontschuldeging aanbieden aan de nabestaanden en de gehele surinaamse bevolking voor wat hij dit land heeft aangedaan dan pas praten we verder.


  Maak melding

 36. Weet je, het is natuurlijk de macht der wanhoop. But ask it Al Gore himself.

  Je bent pas winnaar als je op de stoel zit en niet de meeste stemmen op je naam hebt staan.

  Powerplay is van alle tijden en daar heeft DDB ook aan mogen proeven, helaas niet mogen vasthouden. Ook deze keer, al zijn trawanten op deze site ten spijt, de lobby zal niets uithalen, want Bilderberg zal er niet voor zorgdragen dat DDB de 1ste man van sranag wordt.

  Sorry, voor het doemdenken, de realiteit verplicht mij bij de dag te blijven.

  tot 25.05.2010….


  Maak melding

 37. dus bouterse gaat het na één termijn overgeven aan de jongeren ????? dus met andere woorden bosje pramessar en de rest van die aasgieren zijn te oud hahahahaa ai mi gado bouta jij bent en blijft een grote schurk leugenaar demagoog oplichter bedrieger een proleet ben je mi boi, was het niet bouterse die in de jaren 80 had beloofd dat er verkiezing zouden komen en dat de militairen terug zouden gaan naar de kazerne maar hij heeft er niet bij gezegd in welk jaar, als je dood kon gaan van de leugen was bouterse allang dood en begraven .


  Maak melding

 38. @ 2 Wantje
  Neks “neks no fout” betekent voor patriotisten zoals het netwerk die de NDP ondersteunen,net als jou wachten op 27 na dec ’82 op wet en recht van en in een willekeurig rechts systeem.

  Doe wat aan kindermisbruik, zet je in naast wachten op een conclussie “wet en recht”in voor volks belang.

  Hier in HollAND ZIE IK wILDERS NA HET DEBAT GEWOON MET EEN COLLEGA VAN EEN TEGEN wILDERS PARTIJ PRATEN.

  Surinamers overtreffen de Hollanders in vinneinigheid Hoeraaaaa!


  Maak melding

 39. @ 3 pedro

  Vraag Nederland hoe het precies in elkaar zit ,doe je eigen onderzoek scheitluis,durf je niet.
  Vraag Venetiaan hoe hij al die jaren het Bouterse koeioneer systeem moest hanteren ,omdat de wet er is dat er niet gesproken wordt over dingen dien die MIS GAAN.

  Holland veranderd al en DE Surinamers gaan door en overtreffen weer de Hollanders in het in stand houden van die mensvernietigende wet.

  Moeten we praten over hoeveel huizen ,of kapitaal je hebt, dat srefie e tja jaroesoe.

  Waar komt jou wrok vandaan dart meehelpt een heel Suirinaams volk te doden dan na tra se trawan e deal go doro en laten het volk voor idioten achter.

  Het netwerk zegt tegen jou ROT OP!


  Maak melding

 40. @ 5 Das

  Heb je een idee hoe het Surinaams volk kan af doen met verdeel en heers politiek,volgens de historie TOEN,ons door witte mensen ingepeperd,en NU lang nadat we ons bewust zijn van deze strategie en die mensen van toen al dood zijn, wij die verdeel en heers strategie op ons eigen bevolking ten uitvoer op het toneel brengen.

  Zeer salechte voorsatelling van de tehgenstaanders van meneer Bouterse.

  Als je zeker van bent dat hij dom is vorm commisie en vecht hem dan op beleid als hij in het machtscentrum is.

  Gelukkig ben jij maar een waterkant forum lid, anders zou ik mij meer zorgen maken.

  Grote regeringsleiders weten wel beter dan jij en het netwerk.
  Dus Neks no fout en lekker vanachter de PC. hoeraaaaaa.


  Maak melding

 41. @ 36 Du jij weet dat jij niet ziek hoeft te zijn om beter te worden.
  Du is een redelijke man , Bouterse is een redelijke man.

  Du neks no fout!!!

  Vraag VHP van de rug van de NPS af te gaan , zodat de creolen kunnen stoppen met zich zelf als idioten ten tonele te brengen,door fenomeen verdeel en heers politiek, van de witte man te hebben geleerd en domweg als slachtoffers van de slavernij of beter gezegd van mishandelde voorouders, wondwerwel zelf verbeteren en in stand houden.

  Du ,onderzoek die minderwaardigheidscomplex onder de Surinaamse volks leiders.
  Allemaal. Succes met je arbeidstherapie?


  Maak melding

 42. Nieuw begin

  Jullie zoeken en lopen alle sporen na van de 27 jaar wet en recht symphatisanten dec ’82,
  en de NDP maakt schoonschip in eigen huis en sluiten na 2010 juliie allemaal op.

  Tot mei 2010,want de NDP gaat ook opzoek naar de rotte appelen in eigen parochie.


  Maak melding

 43. Het netwerk dat de NDP ondersteunen vragen zich af waarom jullie anders dan vervloeken en schelden niet op het idee zijn gekomen de allerarmsten van werkverschaffing te voorzien in Suriname, middels het potten bakken oude systeem,door yzer uit de oude wrakken van auto,s vliegtuigen en whatever te gebruiken om onze nationale pottten van gietyzer te produceren, net als in madagaskar en niet vanuit CHINA uilskuikens van een rancuneuze wereld burgers.

  Mal maken ,yzer verzamelen,3600 graden smelten in de mal gooien en de Surinaamse straten worden versierd met ondernemers uit de sociaal zwakkere klasse die middels de ideen van NDP symphatisanten toch met jullie volksvernietigers gedeeld moeten worden ook in het belang van jullie welzijn als je bigie ting komt spelen in Suriname.


  Maak melding

 44. Laat D.D,B toch……laat hem president willen worden ik wed dat als het zover is dat hij afhaakt met weer een geweldige smoes b.v. dat holland het hem onmogelijk maakt omdat het daar wel is bewezen dat hij schuldig is aan drugs transporten en daarom internationaal wordt gezocht dit weet hij nu al dus weet hij ook dat hij geen president kan worden omdat hij nooit goed zou kunnen functioneren bovendien is hij niet bij machte om een land te leiden op een democratiche manier je kan dan immers je tegenstanders niet zomaar dood schieten hetgeen toen nog wel kon toen hij legerleider was. Deze man lult uit zijn nek tegen beter weten in. het maakt mij niet uit wie aan de macht komt maar alsjeblieft niet hij dat zou een ramp zijn voor su. hij zegt dat hij maar 1 termijn president wil zijn dat is voor hem tijd genoeg zijn zakken weer te vullen en die van zijn vrienden want dat is blijkbaar weer nodig na deze lange tijd.


  Maak melding

 45. alleen Bouterse kan de criminaliteit van Suriname uitroeien en niemand meer.
  elk mens maakt fouten het goede van Bouterse vind ik dat hij de left heeft om zijn excuses aan te bieden en ik hoop dat hij deze keer alle huidige politici laat zien hoe je het beter kan doen en dat het wel mogelijk is en niet onmogelijk.


  Maak melding

 46. DU,
  Jij mag saté stokken breken in alle holten, die jij rijk rijk of arm bent. What will happen will happen. Is het niet dankzij dan zeerzeker ondanks!


  Maak melding

 47. @ Su, je snapt er helemaal niets van. Wat heeft Wilders daamee te maken? Het gaat over het presidentschap van Suriname, niet van Nederland. En door die door jouw vervloekte witmangd ben jij nog steeds in leven, klojo. Bouta gaat het land weer naar de kloten helpen, heb je dat nog niet door? “Ik heb grote plannen”. Ja ik weet wat die grote plannen zijn. Het land weer bestelen, de mensen tot de bedelstaf brengen en zichzelf verrijken, want zijn portemonnee is leeg!!!!! Heb je het nog niet door, sukkel!


  Maak melding

 48. 63 ja want je bent een nummer en dat zal je blijven ook want je ken blijkbaar de geschiedenis van Suriname niet, maar het is niet erg je naam zegt al genoeg blaka bakra, je bent gewoon een ka Bounty, bruin van buiten en wit van binnen.

  Laat mij het maar niet snappen, laat mij maar een klojo zijn maar 1 ding is zeker ik weet ik vergeet mijn land.

  Jij kan een chloorbad nemen je gaat toch nooit als een witmang gezien worden, eerder je daar achter bent lig je al tussen een paar planken een paar meter diep weg te rotten.


  Maak melding

 49. whawhawhaaa de aanhang van het boeventuig,Front,krijgt nu al het heen en weer.
  Kom op Bouterse ,doe je ding, zoals het er nu voorstaat onder idd,de ingezeten van Suriname,de aangewezen persoon om van Suriname Suriname te maken.Stoor je niet aan de economische vluchtelingen althans de profiteurs.

  Dat ding van die pindakaas met poep klopt,het waren dat soort mensen als DU,die dat aan hun eigen volk verkochten,maar no44,vergeet er bij te vertellen,dat de militairen drastiche stappen hebben ondernomen tegen dit soort gespuis.
  Die ellendelingen maakten misbruik van de situatie toen,verkochten ver over de datum waren die ze uit Nederland kregen van hun familie op en bij de markt ai ding sroedatie saka ding free gie ding,ik heb ze met eigen ogen afgevoerd zien worden.En die zelfde ellendelingen zitten nu dag in dag uit met wrok en zeiken maar over de jaren `80.

  Ik weet absoluut zeker dat Bouterse van zijn fouten heeft geleerd en nooit en te nimmer in die fouten zal vervallen.
  Het stemvolk is deze boevenregering spuug en spuug zat ,halleluja ,ze krijgen een enorme afstraffing in 2010.
  De meeste antie`s zitten in hun Nederland gaan nooit zelf poolshoogte nemen in Suriname om te zien en horen wat er echt onder het volk speelt,of toch wel denk ik,want ze worden stuk voor stuk malende om te zien hoe groot de aanhang van de NDP/MEGABLOK is.Whahahahhaha maar oen no spang er is genoeg plaats in de inrichtingen hier,na 2010 wordt het een chaos in die inrichtingen overbevolkt door de HAATZAAIERS.


  Maak melding

 50. Het Netwerk,

  Dat ik Desi niet geschikt vindt als president van Suriname heeft met ethische en internationale zaken te maken. Persoonlijk ken ik hem niet! Ik kan het het Netwerk wel uitleggen maar het Netwerk is al doof en blind geOCERd en dus nergens meer open voor. En als ik die onduidelijke teksten van het Netwerk op dit Forum lees, dan weet ik al hoe onduidelijk het beleid van jullie president zal zijn. Tijdverspilling allemaal!

  Maar dat wil niet zeggen dat ik Somo, Ronnie of een van de andere volksverraders goed keur als president. Ik ben niet van de NDP maar ik ben ook niet van het FRONT.
  Ik ben een bezorgde Surinamer die wil voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt.

  Een president van een land moet van onbesproken gedrag zijn en dat is jullie leider niet! En wie dat niet is, moet zich geen kandidaat stellen anders vernedert hij zijn volk. Ik wil niet vernedert worden.

  Eenieder mag stemmen op wie hij/zij wil, maar dan moet hij/zij ook voor de gevolgen instaan.
  Want als je de verkopers van een broodje pindakaas met poep wil opsluiten, moet je eerst weten wat de achtergrond is waarom ze het hebben gedaan; ARMOEDE!


  Maak melding

 51. Autar: Ben jij een imbeciel of iets anders dan maar een idioot.
  Met gasten als jouw is geen enkele discussie mogelijk door jouw domheid of gekheid.

  Ik zou zeggen blijf dom en achterlijk doen want alleen dan hou jij liegers en bedriegers bijelkaar met nog een lading list en bedrog….MAAR SU HEEFT EEN DING ECHTE NIET NODIG EN DAT STAAT ALS EEN PAAL BOVEN WATER……GERONTOFILIELERIJ…Laat die bejaarde liegers en bedriegers verdwijnen wij willen ook geen WORTEL EN TAK VERNIETIGERS IN HET LAND HEBBEN EN OOK GEEN HAATZAAIERS.


  Maak melding

 52. @ autar
  de meeste anti zitten in nederland zeg jij gaan wij nou op deze toer het lijkt bouterse wel waneer hij de surineds nodig heeft mogen ze een dubbel paspoort en anders zijn ze spionnen van nederland, luister mi boi autar ik spreek voor mijn zelf ik ben niet gek om voor bouterse te kiezen, bouterse is het slechtste wat suriname nu kan overkomen sluit jou ogen niet voor de realiteit het zal jou heel duur komen te staan de keuze voor bouterse ik ben het eens met de reaktie van nummer 66 . autar ik raad jou aan om te lezen over kurt waldheim deze man heeft uiteindelijk ervoor gekozen om afstand van de politiek te nemen voor zijn land en volk , maar jij en bouterse kiezen voor de oplossing van robert mugabe en daar ben ik bang voor ik wil niet op deze manier mijn gelijk krijgen.


  Maak melding

 53. DAS, de eleendelingen die pindakaas met poep verkochten,hebben dat gedaan uit armoede?
  Ik hoop niet dat je dat meent,ellendelingen die dat gedaan hebben zijn geen mensen,gelukkig hebben de militairen zich dat niet afgevraagd en hebben korte metten met dit soort tuig gemaakt.
  Die zaagselkoppen maakten gewoon misbruik van de situatie,dat doet een weldenkend persoon toch niet?

  Brunswijk en Somo horen ook niet in het parlement thuis,want die kan je ook betitelen als een smet,maar daar maken de FONTalers zich niet druk om ,dat mag allemaal wel.En daarom ben ik ook een Bouta aanhanger geworden,ook Bouterse heeft recht op vergeving,Brunswijk is ook een moordenaar,verkrachter,DRUGSCRIMINEEL,trekt graag zijn vuurwapen zelfs bij een doodnormale voetbalwedstrijd.Somo is ook een veroordeelde verkrachter,jullie voor die 2 evenzo schoften de rest voor BOUTERSE klaro.


  Maak melding

 54. Wat hebben de anti- Bouterse ego’s in die 27 jaar zonder conclussie, wachten op wet en recht dec ’82,in die tijd dat zij zich hier zo ellendig over zitten te voelen?


  Maak melding

 55. @ 66

  Das dan stem je 66 en blijf maar gerust in de positie ik kan niets verkeerd doen, daarom ben je ongeloofwaardig.

  Advies stem op front.
  Die heeft inderdaad een betere visie dan de NDP nl.

  Het Surinaams volk is er voor het front, om te bedonderen en te worden bedonderd.Daarom kunnen wij Fronters,het surinaams volk al 27 jaar dec ’82 zonder conclussie verkopen.

  Wij NDP ers voelen ons niet hulpeloos en machteloos,terwijl we in dezelfde wachtkamer , schuldig of onschuldig dec ’82 zitten te wachten.


  Maak melding

 56. Arubaan,

  Sinds ik dat bericht van poep in pindakaas heb gelezen lust ik geen pindakaas meer. En als je weet dat ik mijn gehele jeugd elke dag pindakaas op brood heb gegeten dan weet je ook hoe ellendig ik die mensen vindt die dit gedaan hebben.
  Maar de vraag is: hoe komen ze daarop? Wat heeft hen dit doen bedenken? Wat is de aanleiding geweest?
  Het antwoord geef je zelf: misbruik van de situatie.
  Welke situatie? Een situatie waarin onmenselijke dingen gebeurden gedreven door gebrek aan levensmiddelen, normen en waarden, goed fatsoen op een achtergrond van militaire onderdrukking.

  Netwerk,

  We zullen elkaar niet begrijpen maar dat hoeft ook niet. Stem naar je hart dan doe ik dat ook.
  No spang!


  Maak melding

 57. Herhaling van mijn reactie (6)

  Voorwaarden om op een geoorloofde wijze president van een (zich zelf respecterende) staat te worden.

  1.Na winst van de verkiezing mag deze uit de grootste partij komen of uit een andere (kleinere) partij waarmee een coalitie wordt gevormd.

  2.Moet (in dit geval) de Surinaamse nationaliteit hebben ongeacht ras, geloof etc.

  3. Moet van onbesproken gedrag zijn en het beste met het land voor hebben.

  Op basis van punt 3 valt The BB&S Clan (bouta,brunsie,somo)alvast af!

  De rest zijn twijfelgevallen maar wat moet je bij gebrek aan meer?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.