Surinamer gaat voor tweede termijn toppositie OAS

1

PARAMARIBO, 29 aug – De Surinaamse diplomaat Albert Ramdin gaat voor een tweede termijn als assistent Secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Suriname vindt Ramdien’s verdiensten de laatste vijf jaar voldoende om zijn voordracht te ondersteunen. President Ronald Venetiaan zelf leidt de campagne.

Dit heeft alvast de steun verzekerd van de lidlanden van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Volgens Venetiaan is Ramdin het alleszins waard. In de voordrachtsbrief aan de OAS noemt hij als prestaties onder meer het versterken van de democratie en het zorg dragen voor de veiligheid op het westelijk halfrond.

Ook in sociaaleconomisch opzicht is veel gepresteerd de laatste vijf jaar. De OAS zet zich intensief in voor armoedebestrijding. In samenwerking met regeringen wordt een aantal sociale projecten uitgevoerd. Albert Ramdin werd in 2005 verkozen. Hij heeft Suriname vaker bezocht en enkele projecten uitgevoerd. Onder meer loopt een samenwerkingsproject met de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.