Suriname tegen militaire ambities VS in Amerika’s

15

PARAMARIBO, 27 aug – Suriname is tegen de militaire voornemens van de Verenigde Staten in Zuid-Amerika. Dit is het standpunt waarmee president Ronald Venetiaan naar Buenos Aires, Argentinië, is vertrokken. De veiligheid van de regio staat hoog op de agenda van de Zuid-Amerikaanse staatshoofden.

Die willen vooralsnog bemiddelen in het conflict tussen Venezuela en Colombia. Toch staat behalve Colombia, geen Zuid-Amerikaanse staat sympathiek tegenover de Amerikaanse plannen. Die behelzen de opzet van zeven militaire bases in Colombia. Venetiaan wil de bemiddelingspogingen ondersteunen. In zijn delegatie zit ook minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken.

15 REACTIES

 1. Zo zo. Hoog gegrepen. De hoogste ambtsdrager stelt eerst dat het kiesstelsel van zijn land niet is wat het moet zijn. En gaat vervolgens Argentinië, Colombia, Venezuela en…ja, en de USA op de vingers tikken. Rgelen zoals het volgens hem hoort. Wanneer wordt deze man aangesteld als top bemiddelaar in de kwestie Honduras.


  Maak melding

 2. Suriname is tegen de militaire voornemens van de Verenigde Staten in Zuid-Amerika.

  Wat stoer van Vene. Als de Amerikanen nu komen naar Suriname en hem enkele miljoenen in de handdrukken dan is het inrukken geblazen of als de Amerikanen dreigen om de vele financiële injecties aan Suriname terug te draaien dan is het eveneens inrukken Vene.
  Wees wijs en doe niet stoer.


  Maak melding

 3. Dus dat was al die tijd de bedoeling van de amerikanen met hun zgn oefeningen en steun in deze regionen. Nu hebben ze het gebied al verkend en hun voertuigen uitgetest en willen ze hun bases op zetten.
  Ai baja


  Maak melding

 4. Spelen met Amerika, is spelen met ECHT vuur.
  Een prima volk verder, maar hun denkwijze is buitenaards: ikke, ikke,ikke, ikke! Er zijn wel wat uitzonderingen hoor, maar die mogen helemaal geen beslissingen nemen.

  Het Amerikaans denken is om de hele wereld plat te bombarderen om zo een veilig thuis te hebben. Als de gevechten maar buiten hun grondgebied plaatsvinden, dan mogen allerlei wapens worden ingezet.

  Irak: meer dan een miljoen onschuldige doden
  Afghanistan: ruim een miljoen onschuldigen.
  Pakistan: vijfhonderdduizend onschuldigen.
  Vietnam: ?????????????????????????????????
  Kosovo:???????????????????????????????????
  Pearl Harbour:++++
  Hiroshima:++++++++
  Om maar wat op te sommen.

  In Amerika bezit iedere burger een of meerdere wapens. Amerikanen kunnen niet zonder wapens en een groot gedeelte van hun economie wordt door wapens bepaald. Wapens die overal ter wereld voor dood en verderf zorgen en kinderen met geamputeerde armen en benen achterlaten.
  Hopeloos plat gebombardeerd is Bagdad door al die inventief bedoelde wapens. Eens een prachtige stad met gebouwen van monumntale en geschiedkundige waarde; die is er niet meer. En al die arme gezinnen wiens woningen platgetrapt worden met Amerikaanse laarzen en als pa of zoon in opstand komt om hun heiligdom te beschermen worden ze zo maar neergeslagen of geknald voor terrorist.

  Zuid Amerika: hou Amerikaanse militairen buiten uw grondgebied. Ze vinden altijd iets om te kunnen gaan schieten, want dat is hun passie. Wie had gedacht dat kerkelijke Powel enorm zou gaan liegen alleen maar om een beetje op Irak te kunnen knallen?
  En als ze niets kunnen vinden dan bedenken ze gewoon een vijand zodat het schieten kan beginnen: bang! bang! Geen Amerikaans leger op Zuid Amerikaans grondgebied; niet doen!
  Castro mocht ook geen Russen toe laten maar de wereld oorlogsgeschiedenis leert ons dat de Amerikanen 100 keer slechter zijn dan de russen. Met Holywoodfilms hebben ze ons lang genoeg voorgehouden dat de Russen, Jappen en Vietnamezen de slechterikken waren. Verkeerde voorlichting door “inbedded” oorlogsjournalisten heeft ons ook jaren lang alles doen geloven. Met deze mooie Internet tijdperk kan dat niet meer. En met mensen als Arnold Karstens dienen ze rekening te houden want die vertellen het precies zoals het in werkelijkheid is.
  GEEN AMERIKAANSE MILITAIREN OP ZUID AMERIKAANS GEBIED. HET IS VRAGEN OM ELLENDE!
  Zeker als je weet dat de Venozuelaanse OLIE voor enorme ontploffingen kan gaan zorgen, net zoals dat in Irak het geval was.
  Chavez heeft de oliemaatschapijen terrecht geconfisceerd, maar Amerikaanse bedrijven willen die terug. Een voedingsbodem voor grote elende met geamputeerde ledematen en platgebombardeerde kathedralen en unieke theaters in heel Zuid Amerika en ook het INCA grondgebied. Ziet u dat al voor u?

  Meneer de President van Suriname. Gaat u svp niet alleen breed lachen bij Obama, maar toon hem de meest lelijke, ernstige kant van uw gezicht. En “be a man!”
  JPB heeft ons als Nederlands sprekende al belachelijk genoeg gemaakt tijdens zijn ontbijt bij Bush.

  Pearl, Rumsfeld, Powel, Bush, Blair en in mindere mate JPB, verdienen de nieuwe OBEL PRIJS voor oorlogsmisdaden.
  (OBEL staat voor: Onverschillig Bij Elk Leven).
  Dus weet waar je aan begint, Zuid Amerika.


  Maak melding

 5. Mi boi Opa R.. go lai lai.. hij laat niet met zich sollen…Zuid Amerika is voor Zuid Amerika daar kan die jongen(cowboy) met zijn zeer gevaarlijke speelgoed niet komen.
  Mag niet !!! laat cowboy ver blijven.
  Met dat ding van cowboy ieder keer oorlog oorlog.
  Is toch niet goed voor de wereld…..Oorlog hier oorlog daar wij leven allen met oorlog ja…..maaarrrrrrrrr mi no di.


  Maak melding

 6. Amerika foei foei foei toch…ooit gaven jullie een ander land(hoge heren domme jongens) een stuk maan gesteente…maarrrrr wat blijkt dat ding nu te zijn…. jaja… believe or not…. een stuk hout..HOUT…UDU OEDOE uit suriname.
  Daarom het is nu een probleem deze mensen zijn nooit op de maan geweest land en volk lopen bedonderen…. mi gado man… zeg wat een leven in en van die USA.


  Maak melding

 7. Als mier zullen wij niets tegen deze gigant kunnen uirichten.

  In de wereld vrede prediken en in je eigen land verdeeldheid zaaien en in standhouden is een ernstige vorm van hypocreci.


  Maak melding

 8. @ 4 DAS

  weet je wat besef inhoudelijk voor de Amerikanen betekent.

  Anders gaan jij ,het netwerk en de amerikanen en de rest van de wereld naar de hemel.

  Als je geen mening hebt je als underdog gedraagt dan is één beleid maar bepalend en dan niet jammmeren.


  Maak melding

 9. Volgens het netwer die de ideologie van de Nationale Democratische Partij ondersteuenen en beamen,advisren de president om eerst uit de onaangename en ongelukkige front corruptie,drugsdealende,misleidende situatie te stappen.

  Ziet liever de mogelijkheid president om de in het fuik zittende Surinaamse bevolking met buitenlandse interventie te bevrijden van die kartellen in het kwaad in eigen land Suriname.

  Dit is zo voorspelbaar gedrag van de president:Het eeuwige jongetje dat niet groot wil worden.
  Bekeer eerst in eigen parochie president van Suriname.
  Het gaat voornamelijk om drugsbestrijding en Suriname is of was opslag fabriek.


  Maak melding

 10. tuurlijk is praten beter dan oorlog, maar chavez moet ophouden met zijn zelfmoord politiek de gevolgen van een oorlog met colombia zullen hem heel duur komen te staan.
  ik raad meneer op nummer 9 aan om op te houden als het over ernstige vorm van hypocrisie gaat , en volk met een beruchte en brutale dictator willen opzadelen vind ik een nog ernstige vorm van hypocrisie, dit moest ik even kwijt .


  Maak melding

 11. front heeft iets tegen diciplines vooral als ze militairen heten.

  ze weten dan dat je pas dicipline krijgt als je dingen doet waar je geen zin in hebt.

  Zoals grond diefstal betrijding
  drugsbestijding en nog veel meer zaken die buiten dicipline vallen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.