Oplichter uit Suriname aangehouden op Schiphol

5

De Koninklijke Marechaussee Schiphol heeft woensdagmorgen een man aangehouden die nog meer dan twee jaar gevangenisstraf moet uitzitten en een schadevergoeding van anderhalf miljoen euro moet betalen. De man kwam aan met een vlucht uit Suriname.

De schadevergoeding van anderhalf miljoen euro en de gevangenisstraffen van respectievelijk 365 dagen en 515 dagen hechtenis houden verband met twee onherroepelijke vonnissen betreffende oplichting en valsheid in geschrifte.

De Informatie Unit van de Marechaussee op Schiphol kreeg informatie binnen dat de man mogelijk op weg was vanuit Suriname naar de luchthaven. Grensbewakers hielden extra controles bij vluchten uit Suriname, wat gisteren resulteerde in de aanhouding van de Nederlander tijdens een zogenaamde gatecontrole.

5 REACTIES

 1. Goede zaak, dit is pas het begin.

  Iedereen moet gewoon werken voor hun geld!
  Deze deftige witte boorden criminelen moeten achter slot en grendel.

  Hoop dat de rest ook opgepakt wordt. Bijv. de “juweliers” te Paramaribo die verguld koper/ijzer voor 18 krt. goud verkopen aan toeristen/SuriNeds/Nederlanders etc.
  Ze willen allemaal snel heel veel geld verdienen.
  Deze mensen zijn veel erger dan de arme zwervers die om kleingeld lopen te bedelen.
  De zwervers vragen tenminste om wat geld.


  Maak melding

 2. @Yvox #3, Als je dit nog leest zou je mijn volgende vraag dan willen beantwoorden, gewoon voor mijn eigen beeldvorming. De “juweliers” waar je het over hebt. Zijn dit juwelierszaken waar je gewoon naar binnen gaat, of mensen op straat die de boel oplichten. Dat kan ik nl niet opmaken uit jouw reactie. Ik ben wel benieuwd naar het antwoord want als het (noem het maar) de winkels zijn is dit wel heel ernstig. Oplichters op straat is helemaal niet goed te praten maar die kan ik uitsluiten als ik ooit op vakantie ben. Ik heb dit al twee keer van je gelezen dus is er wel degelijk iets aan de hand.

  Andere forumleden zijn ook vrij om deze vraag te beantwoorden. Alvast thanks.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.