KLM toch nog in zee met Surinaamse reisagenten

6

PARAMARIBO, 27 aug – Vliegmaatschappij KLM ziet toch nog mogelijkheden voor samenwerking met lokale reisagenten. Volgens Dagblad Suriname is overeenstemming bereikt over een vergoedingsregeling. De ergste wrevel over afbouw van de zogenaamde ticket fee lijkt voorbij.

In elk geval is de zorg over het voortbestaan verholpen. De KLM ging aanvankelijk uit van nul. Aangegeven was dat betaling van de fee zou worden stopgezet. Dat veroorzaakte vooral zorg over banenverlies op reisbureaus. De zes procent per verkocht ticket wordt definitief vervangen door een vergoeding. Volgens Harold Ramdhani, bestuurslid van reisagentenvereniging Asra, wordt nog onderhandeld.

Aanvankelijk bedroeg de fee negen procent per ticket. Toen de KLM aandrong op afschaffing, greep de regering in. De fee werd wettelijk vastgesteld op zes procent. Volgens de maatschappij heeft het verkopen van tickets via reisagenten zijn langste tijd gehad. Passagiers moeten geprikkeld worden tot aanschaf via het internet. In Suriname is lang niet iedereen zover.

6 REACTIES

 1. KLM wordt te inhalig.
  Nieuwe systemen om een ticket te kopen via internet bij voorbeeld moet je invoeren. Je moet ze de tijd geven om te rijpen en op tijd goede afspraken maken met je andere verkooppunten. KLM denkt dat elk gat in de wereld over een computer met internet kan beschikken maar zo ver is het nog lang niet.
  De route Paramaribo/Amsterdam is een prima en winstgevende voor KLM waar ze geen reclamekosten voor hoeft te betalen. Surinamers gaan toch heen en terug of terug en heen. En aangezien de KLM die arme SLM monopolisch onderdrukt, is er veel poen te verdienen op deze lijn.
  Niet zo inhalig doen KLM. De fee van 9% kan je best nog 20 jaar missen.


  Maak melding

 2. ik moet een heel jaar lang sparen om een ticket te kopen.ben blij dat ik in termijnen kan betalen.via internet moet je gelijk betalen.en dat kunnen vele zoals ik niet.ik ben nu alweer bezig voor volgend jaar zomer vacantie met me kinderen.die tickets moeten gewoon goedkoper


  Maak melding

 3. Krijg ik ook de vergoeding als ik via internet een ticket koop? Dit is je reinste diefstal en verborgen werkeloosheid stimuleren. De reiziger betaald en subsidieert het in stand houden van de reisbureau’s. Wie via een resibureau een ticket wilt kopen moet maar zelf de vergoeding betalen. Dit is de beste oplossing voor alle partijen.


  Maak melding

 4. Van uitbuiters krijg jij altijd hulp als je eigen mensen niks anders willen dan je uittebuiten….voor een complete vakantie …dan kan jij naar een reis- bureau…maar gewoon een ticket (kaal, kaal, instappen, uitstapen, geen hotel geen vervoer niks, gewoon kaal ticket)…un kaba nanga law…een ieder gaat gewoon op het net…INTERNET.


  Maak melding

 5. Goed zo, KLM dacht makkelijk geld af te kunnen pikken van surinamers. ze buiten ons al uit met de dure tickets. Nu ze de samenwerking met KLM zagen verbreken hebben ze wel ingeleverd.
  Ga zo door met boycotten van KLM en omlaag met die prijzen. Als SLM nog een vliegtuig koopt en goede service verleent en goedkoper wordt dan KLM, reist niemand meer met KLM en doet KLM zelf de prijzen omlaag.
  Maar onze eigen SLM staat ook in de rij om ons uit te buiten.


  Maak melding

 6. Ik reis regelmatig naar Suriname maar de laatste keren heb ik slm gevlogen reis altijd busniss het scheelt honderde euro,s en de service is nog veel beter laat de slm nog maar een vliegtuig kopen dan moet de klm wel naar beneden met zijn idiote hoge prijzen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.