Tweede Dag van het Slavernijverleden

5

Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) en Historisch Nieuwsblad presenteren op zaterdag 12 september de tweede Dag van het Slavernijverleden. Het thema van deze dag is ‘Weg uit de slavernij’.

Een divers programma biedt de nieuwste inzichten over de slavernij en haar erfenis voor een breed publiek. In het ochtendprogramma een Wandeling door Amsterdam langs objecten uit het slavernijverleden of een bezoek aan de tentoonstelling Kind aan de ketting. Opgroeien in slavernij in het NiNsee. Het middagprogramma (13-16 uur) wordt voorgezeten door televisiepresentatrice Yvette Forster.

Met onder meer: gesprekken over de marrons, de weggelopen slaven die een bestaan opbouwden in de bossen van Suriname, en het abolitionisme in Nederland; een interview met Anton de Kom-biografen Rob Woortman en Alice Boots; columns van Roy Groenberg en Remco Raben, en een paneldiscussie over de vraag: ‘Waarom moeten we ons nog met het slavernijverleden bezighouden?’. Er is theater van Paulette Smit en Manoushka Zeegelaar Breeveld en liederen over het slavernijverleden van Anneclaire Power.

Locatie: Het middagprogramma vindt plaats in de Muiderkerk, Linnaeusstraat 37, Amsterdam Kosten: Ochtendprogramma gratis, middagprogramma € 5,00 (inclusief borrel en hapjes) Reserveren: voor het ochtendprogramma verplicht, voor het middagprogramma gewenst Bij het NiNsee: info@ninsee.nl of 020-56 88 568.

5 REACTIES

  1. waarom als er over slaven wordt gesproken moeten we gelijk denken aan marrons?want die contract arbeiders uit india en java waren ook slaven wat ik weet mijn opa was uit india gehaald maar hij heeft nooit loon of salaris gehad van vroeg in ochtend tot laat sävonds moest hij op suikerplantage werken en die mensen konden niet eens nederlands lezen hoe gaan ze een contract ondertekenen.
    en belangrijkste vraag waarom we nog aan de slavernij denken omdat suriname niet ons land is het is land van de indianen die door de blanke mensen zijn uitgeroeid en wij zullen getransporteerde slaven kinderen zijn hoe je dat wil zien maak niet uit,en nederlanders zien ons nog steeds als zwarte.daarom be black.


    Maak melding

  2. Deze feit moet afgeschaft worden want op 1 juli wordt er gefeest en gebeest in plaats van dat ze 2 minuten stilte houden. Bovendien geen een van de nakomelingen hebben dit feit aan den lijve ondervonden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.