Surinamers mogen ufo-waarneming formeel aangeven

9

PARAMARIBO, 25 aug – Het heeft misschien wat lang geduurd, maar Suriname heeft eindelijk zijn eerste officiële meldpunt voor ufo’s. Het Meldpunt ufo’s Boven Surinaams Territorium, Must, wil alle meldingen serieus onderzoeken. Het was hoog tijd.

Burgers willen nogal eens vreemde verschijnsels waarnemen aan het firmament. Verder dan de media komt de soms verbijsterde waarnemer niet. Must moet voor hen een baken zijn. “Als we de melding binnenkrijgen, zullen we contact opnemen met bijvoorbeeld de luchtvaartdienst om na te gaan of het geen vliegtuig of weersballon was”, zegt Must-bestuurslid Tanya Wijngaarde tegenover de Ware Tijd.

Weliswaar wordt niet elke melding evenveel waarde toegekend. “Het onderzoek hangt ook af van hoe opmerkelijk de melding is, de bereidheid van de waarnemer mee te werken aan verder onderzoek, de hoeveelheid details en de medewerking van de autoriteiten”, aldus Wijngaarde. Lichtkegels, kleurflitsen en zelfs schotelvormige voorwerpen behoren tot het meldassortiment.

9 REACTIES

 1. Nou, tussen de bedrijven door zullen dit soort “simpele” zaken ook een keer geregeld moeten worden.

  Als het pas over 10 jaar zou gebeuren staan de mensen die er nu om lachen vooraan in de rij om te roepen “De surinamers lopen altijd achter”.
  Er is toch niets mis met dit initiatief? Probeer ook een keer het positieve te zien i.p.v alleen vanachter de pc goed bedoelde initiatieven af te kraken.


  Maak melding

 2. Dit soort waanbeelden krijg je als cocaïne het land verslaafd heeft gemaakt. Een lichtkever zien ze als een ufo in het binnenland vraag het maar aan ronie brunswijk?


  Maak melding

 3. UFO = Unidentified Flying Object

  Dit wil wat zeggen over jullie gedachtengang..
  Merendeels zijn dit (onbemande) vliegtuigen, die zonder toestemming over een bepaald territorium vliegen.
  Burgers kunnen hierbij helpen.

  Oftewel meldpunt MUST


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.