Mensenrechten schenden in Suriname niet ongestraft

19

PARAMARIBO, 25 aug – Het schenden van mensenrechten mag nooit ongestraft blijven, in Suriname zeker niet. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het strafproces rond de Decembermoorden is nog het beste voorbeeld van de daad bij het woord voegen. En dat niet alleen vanwege de betrokkenheid van politieke kopstukken.

Dat laatste zou al gauw de aandacht kunnen afleiden. Maar waar het vooral om gaat is de ernst waarmee in Suriname mensenrechtenschendingen worden aangepakt. “Het hele proces is goed voorbereid. We gaan door op basis van de rechtsstaat: een ieder dient zich te onderwerpen aan wet en recht”, zei Santokhi in het actualiteitenprogramma To the Point. Het wordt zover mogelijk doorgevoerd.

Het strafproces zal dan ook in alle rust worden voltooid. Tot nog toe heeft de praktijk nirt anders uitgewezen. In politieke zin is al het mogelijke gedaan. Vandaar ook de scherpe werkverdeling bij de aanpak. “De regering zorgt voor de randvoorwaarden en de rechterlijke macht past wetgeving toe. We hebben als regering alles gedaan aan infrastructuur en beveiliging”, aldus Santokhi.

19 REACTIES

 1. Hij begint weer dit horen wij jaren.

  Maar ja er komen verkiezingen en dit soort figuren als Tjander Taksel, hebben wij niet nodig aan de macht.
  Dit soort partij voordeel praat is van oplichters.
  Zij zitten land en volk met allerlei rotzooi te bedonderen.

  Laat hij kijken waar mensen rechten is, waar is Gils, (de man van herstel rechtsstaat)waar ben jij….Gils heeft echt geen stuiver kunnen verdienen..HIJ HEEFT GEEN HUIS NOG AUTO GEKOCHT….Daarom praten over mensen rechten begin naar Gils te kijken…mensen dinki noh… wie is schurk, wie is boef, wie is lieger, wie bedrieger.


  Maak melding

 2. Dagelijks worden de rechten van de mens geschonden door politici en politie.
  Politici door de rechten van de burgers te vertrappen (het op niet juiste wijze het land besturen, eigen ik prevaleert boven volksbelang) en de politie treedt op alsof je in Noord Korea bent. Je mag totaal niets en ook niets vragen of zeggen terwijl dit de basisrechten zijn van een bewoner in een democratisch land.
  Dus minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie treedt ook hiertegenop. Dien een wetsvoorstel in om dit allemaal tegen te gaan.


  Maak melding

 3. weet chandrika wat mensen rechten zijn ik denk het niet. kinder prostitutie dat is pas mensen rechten schenden. maar ja daar hebben zij geen tijd voor. ze hebben meer tijd voor de ego. eigen belang. eigen wil. eigen wijs. dat Suriname een Thailand aan het worden is daar maken zij niet druk om.
  een tijd geleden stond in de krant. Suriname sex paradijs voor jonge meisjes.


  Maak melding

 4. Prima gezegd minister Santhoki, dat geeft vertrouwen, Suriname mag nooit meer terug naar een toestand van angst en vernedering. Veiligheid en rechtsbescherming zullen ook het investeringsklimaat en de kwaliteit van leven (lees ook toerisme etc) verbeteren. Recht en economie gaan hand in hand. Kijk maar hoe de kameraad van Bouterse, Mugabe, Zimbabwe naar de knoppen heeft geholpen door zijn regime van rechteloosheid.
  H.Hof


  Maak melding

 5. heel wat vrees en angst schuilt bij de heren van de regering.de minister probeer hierdoor de zaak van de zwarte december te gebruiken om zijn eigen onoprechtheid nog te redden.
  deze man is bezig het volk van suriname af te lijden of speel de minister kiekeboe.


  Maak melding

 6. Juist door gedrag van deze mannen begin ik Anton…. 8 december ’82 te rechtvaardigen.

  Sorry VHP.. sorry FRONT.. dit alles is jullie eigen schuld….JULLIE ZITTEN zelf MET TE VEEL LIST EN BEDROG.
  En een HOOP WROK.

  HELAAS IK MOET HET NU GAAN RECHTVAARDIGEN….IK HEB GEEN GELOOF IN LIEGERS EN BERDIEGERS.

  Is het santie in de ogen of is het iets anders ..maar ik weet wel dit is geen sjantie politiek….maar duidelijk ZANDTI in de ogen.


  Maak melding

 7. Vind deze minister wel goed, wat hebben voorgaande ministers van justitie gedaan.

  Hij is wel puin aan het ruimen want het land ging qua normen en waarden richting afrika.
  En dat wordt hem niet in dank afgenomen want een bepaalde groep heeft de gevangenissen overbevolkt en dat zie je ook wereldwijd.


  Maak melding

 8. Als DE Vos Zijn Passie Preekt,Boer(stemvolk)Let Op Je Ganzen.

  Dagelijks komen de leden van deze boevenregering met 1 of ander nonsens,maar de NODEN van het volk worden gemakshalve vermeden.
  Santokie,ga eerst proberen de criminelen:Moordenaars,verkrahters,drusdealers(bij de VSB bij de markt)te bestrijden daar heeft het volk meer aan,daar hebben ze meer aan,dan te zaniken over schending van mensenrehten die jullie,boevenregering,dagelijks plegen.


  Maak melding

 9. ik ben het volkomen eens met de reaktie van nummer 7. ik vind het heel erg jammer dat waneer de discussie gaat over bouterse zijn aanhangers met leugens en bedrog en retoriek aankomen laten wij a.u.b de discussie eerlijk voeren, wat is er mis mee dat deze minister vind dat schending van menserechten in suriname nooit ongestraft mag blijven de mensen die tegen deze minister zijn daag ik uit om met een goed onderbouwde tegen reaktie te komen die op feiten berust zijn en niet op horen zeggen .


  Maak melding

 10. DU begin jij met een opbopuwende reaktie,kom ook met keiharde feiten,wat jouw boevengespuis heeft gerealiseerd,kom niet met de gebedelde dingens uit Nederland.
  Ga `s kijken bij de VCB-tgenover de markt,daar heersen de drugscriminelen.
  Neem ook de zaak Radjiev D.ook het doodknuppelen van een gevangene,een poos geleden.
  DU jij denkt dat je een discussie kan voeren noh,for get it,het enige wat jij kan is op anderen reageren,jij gaat nooit in op een artikel,maar geeft jij zouteloze commentaar op anderen die wel op een artikel reageren.
  Nogmaals kom jij eens een keer met KEIHARDE FEITEN.


  Maak melding

 11. @ nummer 14
  er is niets opbouwend aan bouterse.het heeft geen enkele zin om een discussie met jou en de aanhang te voeren omdat jullie van de hak op de tak springen,nu heb jij over vcb radjiev het is aan de rechter om te bepalen hoeveel jaren deze jongen achter de tralie gaat zitten en over de vcb wil kort zijn ik zie deze gasten liever gisteren daar verdwijnen dan vandaag, (eerlijkheid) kan jij me vertellen wat mensenrechten schending en vcb en radjiev met elkaar te maken hebben??


  Maak melding

 12. Heel veel DU,ga effe zitten en laat je hersencellen werken,althans als je daar toe in staat bent.Is het normaal dat,2 mensen worden doodgereden en dat de dader,onbevoegd besturen van een motorvoertuig,door zijn moeder die inspekteur van politie is hem de hand boven het hoofd houdt ?Waar blijven de rechten van de nabestaanden?
  Is het normaal dat er openlijk drugs gedeeld word midden in het centrum van Paramaribo,waar de normale mensen om een bocht moet heen lopen enkel alleen maar omdat men niet geconfronteert wil worden met die losers die zo die rotte drugs onder je neus duwen en vragen coke coke?De VCB bank heeft uit den treure gevraagd om dat gespuis te verwijderen ,maar niemand die zijn vingers daaraan verbrandt zo bang zijn ze voor de grootste schender van de mensen rechten Brunswijk.Waar blijven de rechten van het winkelend en bankpubliek?
  Dus zeker hebben deze zaken met schending van mensenrechten te maken,hersenloze DU.
  Jij relateert alles aan de revo ,maar wat er heben gebeurt wil je of kan je niet zien.Vorig jaar werden de rechten van de gedetineerden met voeten betreden,toen een gedetineerde tot moes werd gemarteld tot de dood erop volgde,of had die gedetineerde geen rechten volgens jouw?Geef hier aub antwoord op dommie.Want je vroeg niets over deze zaak,of dacht je dat het in de jaren 80 gebeurde?In Het Land Der Blinden Is 1 Oog Koning.


  Maak melding

 13. @ (eerlijkheid) nogmaals jij vergelijk weer appels met peren of paripa met awara, bouterse boereveen zijn veroordeeld in het buitenland voor drugs en toch word bouterse door bosje benoemd tot adviseur van staat , bouterse behoorde tot de leiding van het land en heeft mensen laten oppakken en laten vermoorden en lande bijna iedere dag drugsvliegtuigen in het binnenland die werden beschermd door de militairen van bouterse de drugs probleem waar suriname nu mee zit is de schuld van bouterse.


  Maak melding

 14. DU 1 vraag is Brunswijk ook niet veroordeeld als drugscrimineel in Nederland?Wat doet hij dan in het parlement?Of mag hij wel en Bouterse niet?Brunswijk heeft ook een vuile oorlog gevoerd en en dat heeft ook door toe doen van Brunswijk talloze onschuldige slachtoffers gekost.Waarom vertik je het om ook Brunswijk een drugscrimineel ,moordenaar,verkrachter,bankovervaller,illegale houkapper enz.enz.te noemen of denk je dat Brunswijk als ongeletterde het beter voor heeft met Suriname?Zie maar wat er nu ,2009,in Suriname gebeurt ,99,9% van de moorden,inbraken ,drugsdealen worden gepleegd door Brunswijk zijn soortgenoten is geen grap surf naar de politie-site(Surinaamse)en kijk maar wie er allemaal gezocht worden,vanaf Brunswijk zich ingelikt heeft in het parlement zijn deze misdaden schering en inslag in Suriname,maar dat vind jij allemaal wel best,zolang je pain in the a.. niet de verkiezingen gaat winnen,maar ik heb nieuws voor je let maar op in 2010 komt er een gigantische overwinning voor het MegaBlok.
  Maar enfin,jij behoort ook tot zijn soort qua ongeletterdheid dus ik begrijp je wel hoor ,welke stupido wil niet zijn soort voortrekken.
  Ik ben een die hard Bouterse fan,door deze houding van het FrontAle denken,Brunswijk en Somo 2 veroordeelde criminelen mogen alles,maar Bouterse niet?No Way,ik kies voor de enige echte volksheld die Suriname rijk is na Anton De Kom en Louis Doedel,dus the one and only BOUTERSE.DUracel,je mag zeiken over Bouta en de revo tot je 1 ons weegt,mij en heel veel anderen deert het niet,ik/we kijken wat er nu in 2009 gebeurt , de jaren 80 zijn een gepasseerd station,want zeker 90% van het Surinaamse volk heeft Bouterse vergeven,dat zul je echt wel merken in 2010.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.