Uitzondering slecht bij wet geregeld in Suriname

5

PARAMARIBO, 24 aug – Uitzonderingen zijn slechts schaars geregeld in de nationale wetgeving. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie ziet daar graag verandering in. Soms zijn handhavers van de wet gedwongen de wet te overtreden. Ze doen dat ook, vaak in naam van handhaving van de openbare orde en rust. Dat mag, maar dan moet het geschreven staan.

En dat mogen uitzonderen staat juist nergens vast. “Als er regels overtreden moeten worden, moet dat bij wet geregeld worden. Dat is het karakter van deze regering. We handelen volgens wet en recht”, zegt Santokhi. Nu kan nog de indruk bestaan dat het te weinig gebeurt. Zo kan een verkeersagent bij verkeersopstoppingen besluiten met zijn motorfiets het rijwielpad op te gaan.

Hij komt dan sneller op de plek waar het verkeer beter onder controle kan worden gebracht. De motorfiets zo voorbij zien sjezen, kan ergernis wekken. En dat gebeurt ook. “Daarom moet het bij wet geregeld worden. Ook het rijden met te donkere autoruiten, zoals mijn eigen auto, moet goed geregeld worden. De wet verbiedt te donker getinte ruiten en als het toch moet, moet er worden aangepast”, aldus Santokhi.

5 REACTIES

 1. Uitzonderingen slecht bij wet geregeld in suriname:December 80,-De zaak Radjiev D,en vele roof en verkrachtings moorden.Vlijend gedrag van de heer Santokhi en zijn ministerie.


  Maak melding

 2. Ik denk dat met de uitzonderingen, die deze minister wil invoeren, ten gunste van front is. Dit noem ik dictatoriale neigingen.Want ik denk dat hij het straks heel moeilijk gaat krijgen, dus wil hij alvast zich zelf in bescherming gaan nemen.Met dit soort mensen moet je geen pardon kennen. Succes met je uitzonderingen


  Maak melding

 3. Geef deze meneer en el vene el ronny el ram el somo een a4 en een potlood en laat ze de kaart van suriname tekenen..

  Waar liggen de genzen en je krijgt de grootste ellende in het land..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.