Suriname houdt griepteller Nederland in het oog

6

PARAMARIBO, 24 aug – De ontwikkelingen rond het A H1N1 virus in Nederland worden scherp in het oog gehouden. Dit zegt Wim Bakker, topfunctionaris bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG. Juist nu de situatie lokaal aan het stabiliseren is, is alertheid meer dan ooit geboden.

“We moeten waakzaam blijven en kijken hoe het virus zich ontwikkelt in Nederland, want het reizigersverkeer is zeer intensief”, zegt Bakker tegenover de Ware Tijd. Voor speciale maatregelen op de luchthaven hoeft niet te worden gevreesd. Die zijn ooit wel aangekondigd, maar achteraf onpraktisch bevonden. Vaststaat dat de eerste besmettingen tot Trinidad te herleiden zijn.

Het nationale volleybalteam is grotendeels ziek terug gekeerd. De spelers bleken achteraf een extra trofee te hebben meegenomen. Het aantal besmettingsgevallen neemt niet zorgwekkend meer toe. Tot nog toe zijn minder dan veertig gevallen bevestigd. “Voorlopig lijkt de situatie onder controle. Maar we moeten niet te vroeg juichen. Als zaken zo blijven, ziet het er niet slecht uit”, aldus Bakker.

6 REACTIES

 1. @ DjingDjing: Je bedoelt “Er is geen touw aan vast te knopen”. Maar begrijpend lezen en lezend begrijpen zijn begrippen die je al in de tweede klas van het basisonderwijs krijgt. Voor mij is dit verhaal in ieder geval duidelijk. En het lijkt me dat gezien de bijna dagelijkse toestroom van mensen uit Nederland, de situatie daar in de gaten moet worden gehouden. Is helemaal niet onzinnig.


  Maak melding

 2. De situatie in Nederland en in Suriname m.b.t. de Mexicaanse griep is zorgelijk.Evenals zijn Nederlandse vakgenoot Continho(Surinamer van geboorte) is Wim Bakker in Suriname de mensen in het land aan het geruststellen.Dat zou ik trouwens ook doen als ik in hun positie was.


  Maak melding

 3. blaka bakra…aiboi..!!! ai !! boi !!dan is het weer zo ver…. Weer een hoog geschoolde met het gedrag van een peuter.
  En nog erbij met het denkvermogen van een kind dat op snoep van sinterklaas zit te wachten….BEGIN JIJ MAAR UITTELEGGEN WAT VOOR BIJZONDERHEID DIE FRONT MAN DE SU. GEMEENSCHAP WIJS GEMAAKT HEEFT.
  Ik weet dat jij, mij geen moer kan wijs maken.. daarom… ben jij een buriki…het spijt mij ik kan niks anders van maken.


  Maak melding

 4. @ DjingDjing: Weer zo’n typische NDP-reactie. Zodra je je ongelijk moet erkennen geef je niet thuis, en wijs je met het vingertje naar Front. Afschuiven, heet dat. Ik zou wel eens van je willen weten hoe jij op dit geval zou reageren als jij in die positie zou verkeren. Waarschijnlijk zou je gewoon je mond houden en het volk nog meer voor de gek houden. En noem me niet dom. En wil je ook mijn “peutergedrag” even definiëren? Ik geef mijn mening, of je het ermee eens bent of niet. Dat heet democratie, weet je wel?


  Maak melding

 5. hahhaahahaha ik lig echt in een deuk hier, nummer 5 goed gezien ik denk dat het de zelfde mensen zijn die altijd hun onzin reaktie hier schrijven maar met een andere nickname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.