Samenwerking Suriname, Amsterdam onder de loep

8

PARAMARIBO, 22 aug – De samenwerking tussen Suriname en de Nederlandse gemeente Amsterdam wordt dezer dagen tegen het licht gehouden. Minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo, ontmoet in Nederland een reeks topambtenaren. Huisvesting krijgt speciale aandacht.

Er staat vrij veel op het spel. “De bedoeling is een structuur op te zetten, waarbinnen Suriname na verloop van tijd zelfstandig in staat is structureel en planmatig het volkshuisvestings- en woningbouwbeleid uit te voeren”, zegt Setrowidjojo. Het meest concreet is het stadsontwikkelingsproject Richelieu in Commewijne. Daar wordt de komende jaren ongeveer twintig miljoen euro in gestopt.

Uiteindelijk moeten honderden woningen beschikbaar komen. “Ik denk aan Richelieu, waarbij planmatig wordt gewerkt. Er staan binnenkort honderd en twintig woningen en op korte termijn hopen we weer een aanbesteding te houden voor de bouw van nog eens tweehonderd”, aldus Setrowidjojo. De samenwerking met Amsterdam dateert van 2002 en bestrijkt onder meer drinkwatervoorziening, politie en gezondheidszorg.

8 REACTIES

 1. Die hele PL, incl. de rest van Front zijn niks anders dan probleem zoekers.
  Volgens mi Katibo nanga Contractarbeid no sar din.
  Men praat over 20 miljoen dan hoe moeten Suri’s straks de huur betalen.
  Haal uitbuiters en breng ze om uittebuiten ..stel ziende blinde lummels.
  Men kan zich heel goedkoop inkopen dat is typische koloniaal denken.
  Voor land en volk te werken kunnen zij niet maar werken voor hun bazen…als een stel Basjas..kunnen deze mensen…en dat is zeer achterlijk men lijke wel EZELS.


  Maak melding

 2. “Minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo, ontmoet in Nederland”
  Alweer een snoepreis die geld kost en tot niks leidt. Of toch niet, want deze snoepreis laat wel degelijk iets lijden en dat zijn de arme domme kiezers die deze poepluiers op het pluche hebben gezet


  Maak melding

 3. iets tegen het licht houden is goed niets mis mee het juist belangrijk om van tijd tot tijd een evaluatie te maken om de voor en de tegen in kaart te brengen, altijd maar kritiek leveren surinamers zijn geboren klagers het is nooit goed kom een keer met iets opbouwend altijd dat gezeur daar word ik kots misselijk van.


  Maak melding

 4. Word zelf een politicus dan zie je het uit een ander hoek.Het is nooit goed wie de macht hebbers zijn in suri. Maar kritiek uit tata…Vergeet niet dat onze landgenoten zelf bepaald wie de macht moet hebben……


  Maak melding

 5. het is niet tegeloven dat ze(nw frond) nog steedts zich willen laten leiden door nederland ik schaam me dood als Surinamer het lijkt wel als of we niets kunnen zonder de hulp van nederland
  dat is echt jammer dat we geen geloof hebben in eigen kunnen jammer jammer !!!!


  Maak melding

 6. Stelletje Krabboe’s,
  Jullie moeten vooral zo doorgaan met jullie krabbenmentaliteit. Het is toch niet te geloven dat heden anno 2009 de krabbenmentaliteit nogsteeds de hoogste prioriteit is bij onze donkere kondremangs.
  Daarom zullen ze nog eeuwen lang met hun trauma’s uit het verleden verder door het leven gaan wat ik dan ontzettend jammer vind maar misschien terecht.
  Immers, hoe zou het anders zijn als je in een roest van je verleden door het leven moet gan?
  Echter de wetenschap heeft uitgewezen dat getraumatiseerden zolang zij nog niet bevrijdt zijn van hun verleden met dit gebondenheid hun eeuwige leven zullen moeten ontberen.


  Maak melding

 7. “Samenwerking Suriname, Amsterdam onder de loep”

  Dit is volgens mij toch geen gebrek aan geloof in eigen kunnen? Wat is daar mis mee? Dit noemem ze samenwerking en wordt wereld toegepast.


  Maak melding

 8. Arogantie is de grootste vijand van de mensheid. Alle grootmachten in de wereld zoeken naar een betere ontwikkeling door samen hun kennis te delen met elkaar, maar voor de Surinamer is dit een onmogelijke zaak om samen te werken.
  De Surinamer zit zo gecompliceerd in elkaar dat het woordt samenwerken en kennissen delen niet voorkomt in hun woordenschat. Je hoeft niet van een ander afhankelijk te zijn om met elkaar te delen, maar wel op basis van respect en acceptatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.