Justitie Suriname ten strijde tegen internetlaster

28

PARAMARIBO, 22 aug – Laster tegen burgers en politici via internet wordt grondig aangepakt. Het loopt de spuigaten uit met bepaalde websites die maar ongegrond van alles de wereld insturen. “Misbruik van internet”, stelt het ministerie van Justitie & Politie. En daar komt een radicaal antwoord op.

“Het doel is internationaal samen te werken ter eliminering van de websites die zich schuldig maken aan dergelijk ontoelaatbaar en strafwaardig gedrag”, aldus Justitie. Uiteraard moet rekening worden gehouden met onder meer het recht op vrije meningsuiting. Daar wordt weliswaar grof gebruik van gemaakt op de sites. Iedereen met een beetje naam, maar ook degene zonder, krijgt er van langs.

“Hun privacy wordt aangetast”, zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Hij gaat dan ook voor een brede benadering. Dat moet een succesvolle aanpak garanderen. Bij de voorbereiding zijn onder meer betrokken het Openbaar Ministerie, het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme en telecom provider Telesur. De eerste maatregelen komen mogelijk al dit jaar.

28 REACTIES

 1. In Suriname zijn ze nog niet zover om de vrijheid van meningsuiting als een grondrecht te beschouwen.Somohardjo heeft vuile handen en is een crimineel.De corruptie zit hem in het bloed.En Bouterse stond aan het hoofd van een militaire regering en er zijn doden gevallen tijdens zijn regiem.En wat gaat Santokhi hiertegen doen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Laat die man dag dromen, hij mag komen met wat hij ook maar wil maar al te vaak heb ik gezien dat men niet zomaar voor iemand gaat staan liegen.

  Heeft men iets anders over deze man gezegd dan zijn Doodschieten van Boyke.

  Het vliegtuig inklimmen van gedetineerden richting Holland of zijn Segebai(zakenman)huisje boompje huisgenoot……en zijn corrupte club…manje boom mensen KILLERS.

  ALS JULLIE DE WAARHEID HOREN BEGINNEN JULLIE TE BEVEN.
  GA EN MAAK BEHOORLIJK BESTUUR EN BELEID VOOR LAND EN VOLK MAAR DEZE ONZIN KAN DE BEVOLKING NIET ETEN….NOG GOUD VERKOPEN.
  LAAT DIE VENT VOOR MIJN PART OPROTTEN EN VOOR GOED OOK GANGSTER SHERIFF


  Maak melding

 3. Heer Chandrikapersad, en wat wilt u doen met politici die een heel volk zand in de ogen strooit? Het zijn uw soortgenoten en hebben een vrij brief.Als je goed kan liegen en het volk om de tuin leiden, dan ben je een hele goede politicus.Begin eerst bij uw soortgenoten.


  Maak melding

 4. Ramsey slaat de spijker op z’n kop. Wat doet justitie met mensen die schuldig zijn aan onbehoorlijk bestuur?? Somo en Lontai met de gronduitgifte, de afgifte van een vergunning aan Kuldipsing die zich naast Ingas gaat vestigen, het verwaarlozen van een visserijcomplex dat met Japans geld is gefinancierd, verwaarlozing van de irrigatiesystemen waardoor bijv. boeren die rijst hebben gezaaid niet goed voor hun gewas kunnen zorgen, al meer dan 40 jaar geen actie ondernemen tegen de Guyanezen die Tigri hebben ingepikt, Dailan die zijn eigen regels heeft t.a.v. arbeidsrecht,de kippenboeren die weggeconcureerd worden omdat de overheid onvoldoende aandacht besteed aan deze sector, niet nakomen van beloftes die tijdens de verkiezingen zijn gedaan (kennen ze hun eigen beloftes nog?) …. niet funtionerende ministers en parlementariërs. Welke van deze feiten wilt “onze” minister krachtig aanpakken???


  Maak melding

 5. een ieder heeft het recht om door de drukpers of andere communicatiemiddelen
  zijn gedachten of gevoelens te openbaren en zijn mening te uiten,behoudens ieders
  verantwoordelijkheid volgens de wet.

  dit zegt de grondwet van suriname en wat klets de minister.deze man heeft volgens mij last van dictatoriale neigingen.


  Maak melding

 6. Het volk heeft hernieuwde belangstelling voor het”hoe” het politieke gedrag van de toen gekozen volksleiders,die de opdrachten van het volk te grabbel gooit.

  Wat doen de volksleiders,waarom ,voor wie,dat zijn vragen die bij het volk komen opborrelen en is geen internet pesten.

  VAAK GAAT HET HARD TO HARD ALS HET OM ANGST INBOEZEMEN DEC ’82 GAAT.


  Maak melding

 7. Als ze aan deze site komen dan zijn ze erger dan de misdadigers uit Afrika. Wellicht hebben ze goed hun oren en ogen de kost gegeven hoe ze het in Darfur doen, geen vrije meningsuiting, geen uitzicht op een menswaardig bestaan. Ik hoop niet dat mijn geliefde Suriname wegglijdt naar dit niveau van politiek bedrijven.

  Lang leve de persvrijheid en de vrijheid op meningsuiting.

  Weg met deze ondemocratische zakkenvullers en vermeende verkrachters van onze vrijheid op meningsuiting.

  Met Santokhi als potentieel president van Suriname wordt onze Vrije Republiek Suriname een stalinistische staat a la Noord-Korea. Stelletje huichelaars, zakkenvullers, bedelaars en nietsnutten.


  Maak melding

 8. De vrijheid om iets te zeggen en de vrijheid om ook via internet dus te spreken is inderdad een grondrecht. Maar zoals met veel recht mag men hiervan afwijken via bepaalde andere laten wij zeggen uitvoerende regels. de minister een fronter misbruikt dan echter de regelgeving voor politieke redenen. Hij is dan dus ook strafbaar en als hij zich tegen burgers richt, dan moeten deze gewoon aangifte gaan doen zodat de minister kan worden vervolgd.
  Ik denk gewoon dat de fronters weer een politiek spelletje spelen.
  Mr. Drs Roy Siwpersad
  Jaihint@hotmail.com


  Maak melding

 9. michael>>>wie zegt dat misdaad uit Afrika komt….ik denk dat deze vent ziende blind moet zijn.
  Ik geeft jouw graag een enkel ticket richting Bagdad of Afganistan..dombo lummel dat je moet zijn..i’ja.
  BOI LUKU BUN MET ma……ang


  Maak melding

 10. In welk jaar leven wij…deze ouwe lummels zijn ziende blind en waarom zijn ze zo bang.
  Er is zeker heel wat opkomst….naar alle waarschijnlijkheid poepen zij nu reeds in de broek.
  Komt ervan corruptelingen……law law tjoekoe boy’s.


  Maak melding

 11. roken drinken en naai.
  weekend we s’dong. of we ga fottosee.
  teg ding tjieng meid.
  koellie , djoeka , blakamang, peije jampanesie, allemaal doen ze het.
  we kunnen alleen lullen op het forum.
  allamang wan habie titel doccterandus.


  Maak melding

 12. Nou minister we leven anno 21 eeuw en vrijheids van meninguiting is in de wet vastgelegd. Kijk we leven in een democratisch land en niet in een afrikaans land waar je met de dood bedreigd word.
  Ik wil ook bepaalde parlementsleden aan de schandpaal nagelen zoals brunswijk en co.

  Overigens vind ik deze minister van justitie wel kordaat hij is wel puin aan het opruimen van vorige ministers van justitie. Een minister die durft en niet zoals de huichelaars. De nieuwe zelfverdedingswet is een hele goede wet die alle instanties gepasseerd maar die diklip wil zijn handtekening niet plaatsen waarom????

  Hoop van harte dat hij de nieuwe minister president wordt. En geen voorgaande stoelverwarmers.


  Maak melding

 13. Democratie a la front ten top, vrijheid van meningsuiting zijn ze totaal onbekend. Deze draaideur criminelen hebben boter op hun kop en houden liever alles geheim. Welnu mini-ster we leven nu in 2009 en we zeggen gewoon wat we denken. Ga maar internationaal proberen samen te werken, je zal wel horen dat jou achterbakse gedoe allang achterhaald is in een democratie.


  Maak melding

 14. Prik # 7, Ik heb de volgende internetlaster Ik vind dat de meeste politici in Suriname zakkenwassers zijn.

  Eerlijk is eerlijk, velen kunnen niet goed omgaan met de “luxe” die anonimiteit op internet biedt.

  Ik heb nog nooit op dit (WKN) forum een bericht van de moderator gezien dat een bepaalde reactie is verwijderd. Correct me if I’m wrong. Iedereen mag van die nietszeggende reacties posten waardoor je nooit in staat bent constructieve debatten of discussies te voeren. Ze bloeden altijd dood, waarna we braaf naar een ander nieuwsbericht overstappen om daar weer in het anonieme jasje te kruipen en verder te gaan met beledigen, schelden en bedreigen.
  Op ieder ander forum zou zeker 10 procent van de reacties worden afgekeurd.

  WKN hoeft zich niet kinderachtig op te stellen en mag best de grens zelf bepalen. Maar wordt de grens niet te vaak bereikt en overschreden?
  M.i. wel, vooral als je de regels en richtlijnen bekijkt.

  Ik geef toe dat WKN de grens wat mag verleggen t.o.v. andere fora want het Surinaamse volk vind het immers prachtig op deze manier. Iedereen kan “veilig” anoniem zijn gal spugen. Dat is ook oke en wellicht inherent aan ons heetgebakerd temperament. Maar dan zouden de regels, zoals door WKN opgesteld, aangepast of helemaal verwijderd moeten worden. In dat geval is er geen grens en mag iedereen op dit forum elkaar uitmaken voor alles wat vies en vuil is.

  Vrijheid van meningsuiting is een belangrijk recht en laten we het a.u.b. zo houden.
  Maar degene die van deze vrijheid gebruik maakt heeft ook een eigen verantwoordelijkheid. Misschien moet men daar wat vaker bij stil staan.

  Wie het hier niet mee eens is mag het in een normale reactie aan mij kenbaar maken. Misschien is dat voor anderen teveel gevraagd, maar die hebben in ieder geval de “luxe” van de anonimiteit. Geniet er van zou ik zeggen.

  Ik weet zeker dat het gros van de forumleden mijn bewering(en) ondersteunt.


  Maak melding

 15. wat een achterlijke reacties. jullie laten je niet goed informeren. de site waar men het over heeft is Mamjo beter bekend als sma torie waar onschuldige mensen te gronde worden gericht. en op die site gaat het echt niet over poiltici maar gewone mensen. later, leugen, karaktermoord ordinaire scheldpartijen, zelfs mensen de reeds overleden en begraven zijn worden niet gespaard. ik vind het een taak van de overheid dit soort laster aan te pakken. maar blijkbaar zijn jullie zo politiek gefrustreerd dat alles in een front NDP strijd getrokken wordt. sari tori. julie zijn geen haar beter dan de gene die jullie zeggen te bestrijden.


  Maak melding

 16. @ AHE, (Albert Hein Eindelijk)

  Ik ben het vandaag met je eens maar gisteren en morgen niet.

  Ik weet zeker dat het gros van de forumleden mijn bewering(en) ondersteunt.

  Tang boeng kondremang/uma haahahhaahaah
  Have nice day


  Maak melding

 17. Sommige surinamers zijn kampioen om appels met peren te vergelijken en soms reageren ze als een stier die een rode lap ziet . waar gaat het het om in dit bericht laten eerst die vraag met elkaar beantwoorden voordat we weer alle soorten onzin gaan roepen , volgens mijn gaat het niet om forums waar je op normale manier met elkaar in discusie kan gaan of jou mening geven over bepaalde onderwerpen volgens mij gaat over websites waar er leugens en laster over mede burgers of landgenoten worden verspreid en daar ben ik het volkomen eens met de minister vrijheid van meningsuiting is heel wat anders dan mense vals beschuldigen van alle soorten ziektes en onwaarheden er zijn hele gezinnen en families kapot gemaakt alleen maar om het feit dat die mensen vals beschuldig zijn op die roddel sites die meer uit surinamers bestaan die volgens mij geen moer te doen hebben en met fuck uitkering thuis zitten en andere mensen hun leven zuur maken ga een werk zoek doe wat voor de maatschapij en zit niet op jou droge hol te leuteren mensen die eens zijn met dit soort roddels sites zijn meestal de zelfde mensen die mee doen met dit soort schit sluiten die handel. ik heb een keer een kijkje genomen op taki sma tori.nl ik weet niet of het nog bestaat nou ik schaamde mij echt wat er daar allemaal op stond.


  Maak melding

 18. NO 15 , ik ben het volkomen met je eens , op deze forum, gaat het soms ook hard aan toe je hebt er 2 vaste klanten die andere regelmatig de huid vol schelden, vooral als er niet in straatje wordt gedacht, en er is niemand die ingrijpt, dus de huisregels van deze forum wordt ook niet nageleefd,.

  ik heb een keertje aangegeven dat deze site een verkapte vorm is van de meest beruchte EN afschuwelijke site, waar men nu in hun actie komt om wat te doen aan al die negatieve berichten en reactie die daar geplaatst .

  ik hoop van harte dat het lukt


  Maak melding

 19. ze zijn weer bezig met ego. eigen belang.
  en eigenwijs. ze zijn niet slim ze maken ontelbare fouten en ze willen geen kritiek.
  de ego daar worden mensen arm van.
  mensen die eigenwijs zijn bedelen altijd ze hebben altijd tekort.


  Maak melding

 20. In Suriname mag niks gezegd worden. Je heb cabetier in Nederland die grapjes maken over Nederlandse politici, maar heb je deze in SURINAME gezien??????? NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.
  Heb je ooit het programma 1+1=3 die in Sur. populair is ooit een grapje zien maken over Surinaamse politici; NEEEEEEEEEEEEEEEEE.
  MAG NIET. Ze zeggen dat Suriname een vrije land is, maar klopt niet. Er is een verborgen DICTATUUR. Als je ergens aan de bak wil moet je kleur bekennen…………


  Maak melding

 21. Du #18,
  Namen van sites worden in het artikel niet genoemd. Hoewel ik ooit al over mamjo heb gehoord zijn er andere sites waarvan ik niet eens weet dat ze bestaan.
  In mijn geval ga ik dus uit van dit forum waar ik op z’n tijd ook mijn mening geef over allerlei zaken die Suriname en het volk aangaan. Maar je hebt gelijk volgens mij worden dit soort sites als mamjo bedoeld.

  Dan valt het op dit forum wel heel erg mee. Let wel; alleen als je het met mamjo vergelijkt! Maar dat neemt niet weg dat ook hier heel veel te verbeteren valt. Als je dit maar zijn gang laat gaan dan zitten we ongemerkt over een jaar op een nieuwe mamjo. En dat willen we toch niet?

  En een beetje sarren en opjutten (check 17) mag best, maar het moet niet associaal worden met bedreigingen en zware beledigingen.

  lady #19, Ik ben blij dat je er ook zo over denkt. Het zou toch jammer zijn als de asso’s van de andere sites op dit forum komen omdat ze zien dat wij hetzelfde doen.


  Maak melding

 22. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar dat houdt niet in dat je leugens mag verspreiden over anderen.
  Als Santo zich er hard voor maakt om leugens en laster aan te pakken zal het gevolg alleen maar zijn dat er hier en op andere fora minder laster, etc komt. Gevolg de kwaliteit van de fora gaat omhoog en meer mensen zullen mee doen.

  In mijn ogen is het aanpakken van laster en smaad op fora dan ook een instrument om de vrijheid van meningsuiting te VERGROTEN EN STIMULEREN.

  Vergelijk het maar met het verkeer. Dankzij de verkeersregels en de controle daarop is het verkeer veiliger en maken meer mensen, met een gerust hart, er gebruik van.
  Anarchie is gewoonlijk gelijk aan het recht van de meest brute, asociale en onbeschofte. Ook, of moet ik zeggen vooral, in SME.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.