Amsterdamse korpschef hekelt rapclips

19

Het geweld dat het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost teistert is mede het gevolg van videoclips. “Veel van die knapen uit de Caribische regio vinden het stoer om in Zuidoost met grote revolvers rond te lopen”, zegt de Amsterdamse korpschef Bernard Welten zaterdag in De Telegraaf.

Welten wijst op rappers als Lexus die door zijn videoclips en rapteksten wapenbezit zou aanmoedigen. “De ‘looks and feel’ uit die clips worden gekopieerd door jongeren.” De politiechef is bezorgd over het vuurwapenbezit in de Bijlmer, waar de laatste tijd bij veertien schietincidenten twee doden vielen.

Welten kondigt harde maatregelen aan om het aantal schietincidenten in dat stadsdeel terug te dringen.

19 REACTIES

 1. De bijlmer heeft altijd een slechte naam in de media,maar in andere stadsdelen in amsterdam vind er meer criminaliteit plaats,daar hoor je nooit iets van.


  Maak melding

 2. inplaats dat ze muziek maken die de jeugd stimuleert maken clip hoe ze elkaar af moeten maken het zelfde geld ook voor sommige bigie pokoe sex vrouwen geilen ik heb geen enkele waardering voor dit soort muziek op de brandstapel ermee.


  Maak melding

 3. Dat zijn gewoon domme jongens en zwakke excuses..
  Hoe zit het met de jongeren die zich wel normaal gedragen ondanks die videoclipjes.
  Daar wordt niet naar gekeken


  Maak melding

 4. Het is compleet belachelijk hoe sommige vooraanstaande rappers zich manifesteren.Deze bekende rappers zijn notabene volwassenen die een goed voorbeeld aan de jeugd dienen te geven.MEN moet niet NA-APEN wat van de US (America) komt !!!!.Wij wonen in Nederland en moeten met trotse Nederlandse rap komen.Ik hou ook van Rap-muziek.Ja zeker !!! Maar wel met een positieve boodschap aan de jeugd.De maatschappij hier kan je niet vergelijken met dat van Amerika.Daar hebben ze bendes…Hier moeten we geen bendes hebben !!!En er is ook geen enkele reden om hier ZIELIG te doen….Dus ook niet om bendes op te richten om het beter te hebben.Laat de jeugd van andere dingen genieten in plaats van stoer te doen MET Wapens enz.DAT zijn LOSERS !!!!
  En een boodschap aan de heren “voorbeeld Rappers”:AAP de Amerikaanse Rappers NIET NA !!!! doen jullie dat wel dan vind ik dit volstrekt BELACHELIJK en DOM.
  Geef de jeugd de boodschap dat je hier in Nederland je verder kan ontplooien en dat ze niet in Amerika wonen.


  Maak melding

 5. hoe staat het met de pc-hooftstraat die ook door tv-beelden uit beverly hills is ontstaan en waar pseudo bn-ers hun niet afgedragen belastinggelden vrij en frank mogen uitgeven. En dan heb ik het niet over de criminele notarissen en advocaten


  Maak melding

 6. Elvis, The Beatles en bv The Roling Stones werden in hun tijd ook als de “boosdoeners” gezien. De brutale teksten en uitdagende dansbewegingen waren ongekend voor die tijd. Dat was zeker niet goed voor de nette jongelui en preutse tienerdametjes.

  De rapmuziek is de muziek van vandaag. Er zijn genoeg jongeren die naar deze muziek luisteren maar weinig of helemaal geen negatieve invloed van ondervinden.

  Blijkbaar neemt bij hun, de moraal, normen en waarden, en alles wat je nog van huis kunt meekrijgen een belangrijkere plaats in.

  Als het thuis niet goed zit worden de kinderen meer vatbaar voor negatieve invloeden. Maar de muziek alleen kan toch niet de hoofdoorzaak zijn.


  Maak melding

 7. Op een strand feest(ergens) of wat het moet zijn hebben zij weer een dode.
  Mi Gado man in zuid-oost wordt er nooit zo hard gevochten….DUS NU HOE DAN…afkloppen zegt men….tok tok tok tik tik no kong…tan pi yu di…Fidie Gijsburg.


  Maak melding

 8. kijk ze voor me.
  brodders, de keus is aan u wat u wilt kijken op de tv.
  trouwens laat korpschef me mars eten.
  ik heb hun nog nooit horen zeggen dat ze nazisme hekelen, sites waar er extreem rechts geweld wordt getoond. en hoe zit dat met hardcore en gabbers?
  dat soort sites tellen 10 keer zwaarder mee dan een rapclip/muziek.
  ik stel voor dat de korpschef een weekje op werkbezoek gaat naar The Bronx.
  binnen 2 uur stapt hij het vliegtuig in.


  Maak melding

 9. Terecht aanpakken, het zijn altijd onschuldigen die het slachtoffer worden.
  Wijzen naar andere groepen zal dit probleem heus niet oplossen, wees blij dat er nu ook aandacht is voor de problematiek van de jeugd in Zuid Oost.


  Maak melding

 10. Ik vraag me af of de heer Welten wel ooit naar een rapclip gekeken hebt. Het is al jaren dat er in Amerikaanse rapclips geen wapens meer getoond mogen worden. Al het wapengeweld in Nederland heeft niks te maken met rapclips. Overal in Nederland wordt weleens geschoten en niet alleen in de Bijlmer. Kijk maar wat er gebeurt is op het strandfeest ergens in Hoek van Holland.


  Maak melding

 11. leg je vinger op de zere plek hahaha
  men heeft stres en uit het op de mede mens
  omdat ze geen geld hebben gaan ze naar de staat. die ze weigeren.dus gaan ze roven met alle gevolgen van dien en dan lopen lullen over rap kom op men het is nog steeds de persoon in spe die beslist nogmaals wat rap

  jongens in vinkeveen moeten jullie zijn voor geld hahahahaha kijk maar wat je er mee doet want jij beslist of je gaat of niet.

  geef rap nu de schuld dan!!!


  Maak melding

 12. De rap-scene, dat weten we allemaal, is nou niet bepaald gezegend met “engeltjes”. Vooral in de V.S. blijken rappers het onderling nog wel eens aan de stok te hebben. Al of niet onder invloed van. Notorious B.I.G., 2Pac, Proof om er maar een paar te noemen, hebben hun flamboyante levensstijl met hun leven moeten bekopen. Dus, als meneer Welten vindt dat de invloed van rappers op de levensstijl van sommigen wel degelijk aanwezig is, dan heeft hij een punt. Aan de andere kant vind ik het generaliserend om de spreken van “die knapen uit de Caribische regio”. Ik zou wel eens een vergelijking willen zien met andere steden in Nederland.


  Maak melding

 13. Over Marokkanen heeft hij degelijk steeds wat te zeggen.Maar nu zijn het Surinamers ea,dan staan jullie op je achterste poten.
  Surinamers hebben de valse gedachten dat ze de BRAAFSTEN van de klas zijn in Nederland.
  Terwijl ze donders goed weten dat het niet zo is bijna alle allochtonen zijn door de mangel gehaald door de Autochtonen,Surinamers zijn nooit en te nimmer daarvan buitgesloten,het waren steeds Surinamers die voor messentrekkers,pooiers,drugsdealers en wat dies al meer zei uitgemaakt.
  Gaan jullie je bedenken hoe dit tegen te gaan ipv,dat jullie zitten te mekkeren over iets dat de waarheid is,sluiten jullie je ogen niet voor deze misstanden veroorzaakt door Surinamers.
  Ook wij Antillianen zien de Makamba`s als gespuis,wij ontkennen het niet en nemen het maar voor zoete koek aan.Iedere keer maar weer laten de Makamba`s blijken dat alles wat fout kan gaan te wijten is aan de Allochtonen,dat is iets wat de Surinamers steeds maar weer proberen te ontkennen zo willen ze laten zien dat ze echte Nederlanders zijn,vergeet het maar jullie zijn net zo Allochtoon als wij Antillianen.


  Maak melding

 14. #16, zo, dat zit je echt dwars. Ik dacht altijd dat de indo’s dachten dat zij de braafsten waren. Maar zo merk je dat iedereen het anders ziet.

  De Antilliaan is de laatste jaren heel erg negatief in het nieuws geweest, ik hoop niet dat jouw reactie een soort revanche is. Want dat is onterecht en komt gefrusteerd over.

  Je beweert zelf dat bijna alle allochtonen wel een keer de dupe zijn geweest, en de Surinamers zijn daarvan niet uitgesloten geweest. Dat is een terechte conclusie. Wat je niet vermeldt is dat de Surinaamse gemeenschap er van geleerd heeft.

  Dat is het verschil. En uiteraard valt het niet te ontkennen dat er altijd een kern is die de vooroordelen bevestigt. Een ander verschil is dat de Surinamer over het algemeen de “makamba’s” niet als gespuis ziet. Wat doe je dan in Nederland? Ga dan lekker op Aruba wonen dan heb je ook geen last van ze. Voor de Surinamer die in Nederland woont en de “bakra” als gespuis ziet geldt hetzelfde!

  Nog een laatse punt m.b.t. het feit dat er een periode is geweest dat Surinamers alleen voor pooiers dealers etc werden aangezien.
  Ik ontken het niet! Maar het is ook de tijd geweest dat alle berovingen, overvallen, en andere criminaliteit toegeweten werd aan de Surinamer. Dat was een beperking van de Nederlander zelf, gewoon dom! Voor hun was alles wat een beetje getint was een Surinamer. Het verschil in Tunesier, Egyptenaar, Antilliaan, Afrikaan, noem maar op was bij hun niet bekend. Surinamer was voor hun (de gewone nederlander)een soort verzamelnaam. De mensen die al heel lang in Nederland wonen zullen dit duidelijk herkennen. Dus de Surinamer had het altijd gedaan. Dat heeft het negatieve beeld over Surinamers destijds ook versterkt.

  Maar troost je Arubaan, jullie staan niet alleen, er valt nog steeds heel wat te zeiken over de Surinamers. Ik hoop dat je tevreden bent. We zijn toch allemaal allochtoon?

  Mag ik je alvast op voorbereiden dat dit mijn enige response op jouw reactie zal zijn.
  Ik wilde gewoon wat duidelijkheid scheppen, maar vind dat dit eigenlijk niets te maken heeft met het artikel. Ik heb daarom geen zin mij verder te laten meeslepen. Succes!


  Maak melding

 15. AHE je hebt last van begrijpend lezen he:Ik typte ook wij Antillianen ,zien de makamba`s als gespuis,een begrijpende lezer leest bliksems goed dat de Makamba ons als gespuis ziet.
  Je kan ontkennen wat je wilt een Surinamer is nooit voor vol aangezien door de Makamba`s en nog steeds niet,jullie plaatsen je graag in een eigen gecrieerde positie ,ik weet en als je eerlijk bent jij ook dat de Surinamers ook overal de schuld van kregen/krijgen,jullie worden echt niet als gelijke behandeld door de Nederlanders echt niet.De Bijmermeer wordt nu gesloopt ,waarom denk je, inderdaad door het gedrag van de Surinamers het waren hun die van de Bijlermeer een ghetto hebben gemaakt,vraag maar na bij de echte Amsterdammers,haast geen 1 blanke wilde daar wonen.
  Jij wil beweren dat de Makamba`s alle andere allochtonen voor Surinamers aanzagen?Joh dat is de ergste smoes die ik ooit gelezen heb,maar ja jullie staan erom bekend in een tragische ontkenningsfase te zitten ik neem je het niet kwalijk.Jullie zijn de enige allochtonen die andere allochtonen als de Makamba`s behandelen met:wat doe je hier ga terug naar je land.Maar de meeste Antillianen hebben nog steeds het voorrecht om hier te zijn we worden jammergenoeg nog steeds als Nederlanders geboren,kan je niet meer zeggen over de Surinamers die komen nog stees hier profiteren met valse voorwenselen.
  Wij Antillianen en andere allochtonen weten ,dat de Surinamer zich graag inlikt ,zonder hihihihihihihi schaamte,bij de Makamba`s,lullen graag mee over de Marokkanen,Antillianen,en hun eigen soort Afrikanen met de Makamba`s hopende voor een echte Makamba te worden aangezien,maar wat ze niet weten ,als ze hun voeten gelicht hebben lachen de Makamba`s zich rot over zoveel geslijm.


  Maak melding

 16. Arubaan, allereerst welkom op dit forum over allerlei Surinaamse zaken, en mijn complimenten dat je me toch zo ver hebt gekregen. En nu kom ik ongeloofwaardig over. Eigenlijk heb ik geen zin in die discussie hoor, maar heb toch stiekem je reactie gelezen, want ik wist dat die zou komen.

  Ik zit net een paar weken op dit forum en wordt al de tweede keer geconfronteerd met een Antilliaan die op een bepaalde manier tegen Surinamers aankijkt. Dit is helemaal nieuw voor mij, echt waar. Voorheen wist ik nooit dat de Antillaan zo tegen een Surinamer aankeek. Ik dacht juist dat ze “lotgenoten” waren.
  Zijn we nou echt de slijmballen van Nederland? Wordt alles niet een beetje overdreven?

  Je denkt toch niet dat een Surinamer niet weet dat hij gewoon een allochtoon is? Althans ik weet het wel en met mij velen hoor. Mijn makamba vrienden, makamba aangetrouwde familie, makamba collega’s kunnen daar echt niets aan veranderen hoor! Zie jij het niet verkeerd? Laat jij je niet leiden door een paar gevallen die je hebt meegemaakt, of Surinamers in de politiek die ooit iets hebben geroepen. Dat laatste zou trouwens gewoon hun werk zijn.

  Jij schrift:
  “Jullie zijn de enige allochtonen die andere allochtonen als de Makamba`s behandelen met:wat doe je hier ga terug naar je land.”

  Arubaan, je gaat de zaken niet verdraaien he? Als jij schrijft dat je de makamba als gespuis ziet, mag ik toch zeggen dat het niet terecht is, anders moet je lekker op Aruba gaan wonen, dan heb je geen last van ze. Ik heb tevens aangegeven dat het ook voor de Surinamers geldt, maar daar ga je helemaal aan voorbij. Volgens mij is dit het antwoord van ieder weldenkend mens, en niets meer dan dat.

  Ik denk dat als je mijn vorige reactie nog een keer goed doorleest en alle randverschijnselen zoals emotie, teleurstelling, vooroordelen etc. aan een kant zet, je misschien zal begrijpen wat ik bedoel.

  Vroeger heb ik contact gehad met Antillianen, maar ik denk niet dat ze zo tegen me aankeken als wat jij beweert. Of ik kan me vergissen, maar het waren gewoon vrienden.

  Ik wil ten slotte wel aangeven dat ik deze reactie nog redelijk mild heb gehouden, gezien bepaalde beledigende tekst van jou. Maar als ik daar aan mee ga doen komen we in een neerwaartse spiraal.

  Oke Arubaan, no hard feelings. Zie ook mijn vorige reactie, we zijn allemaal allochtoon.
  Maar als je zo lang in een land woont en met de lokale maatschappij te maken hebt zal je je moeten aanpassen tot een bepaalde hoogte. Maar dat wil nog niet zeggen dat je je een makamba voelt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.