Beheer veer naar Frans Guyana moet Surinaams

14

PARAMARIBO, 20 aug – Suriname wil de veerdienst met Frans Guyana volledig beheren. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Met minder wordt geen genoegen genomen. De traditie van de laatste jaren moet worden omgegooid.

Tot nog toe is zijn het steeds de Fransen geweest die het voor het zeggen hadden. Maar bij besprekingen over het onderlinge personenverkeer, klinkt nu een andere toon door. “We willen onze eigen SMS (Scheepvaart Maatschappij Suriname, red.) inzetten, zodat die er aan kan verdienen”, zegt Van Ravenswaay. Het betreft immers één van de drukste routes van en naar Suriname.

Dagelijks gaan er duizenden over en weer. De aanstaande verbetering van de wegverbinding tussen Paramaribo en de oostelijke grens maakt de overgang steeds interessanter. Bij de besprekingen wordt de SMS dan ook meer en meer inzet. Aan de andere kant willen de Fransen ook de controle behouden. “Ze hebben alternatieven aangeboden”, aldus Van Ravenswaay.

14 REACTIES

 1. Al die jaren hebben we zitten slapen.

  Die Fransen zijn niet dom en willen ook werkgelegenheid scheppen voor hun onderdanen.

  Bovendien willen ze ook weten welke schurie-murie in hun land komen via deze route..


  Maak melding

 2. Grote mond, jullie hebben al niksssss. Bijna wat jullie binnen halen is van bedelen verkregen. Als de Fransen zich terugtrekken , zullen jullie maar met van bananen stammen aanéén gebonden vlot oversteken !!


  Maak melding

 3. ha ha ha, suriname eist. Hebben ze dan kwaliteit om de veerverbinding te beheren. Wat als er reparaties en periodiek onderhoud moet worden gepleegd an het materieel? Wie zal dat dan betalen?


  Maak melding

 4. Het beheer moet door beide partijen gedaan worden door SAMENWERKING. Des te groter het draagvlak wordt om goed te kunnnen exploiteren.

  Gaat Frans Guyana het accepteren dat Suriname het veerbeheer gaat monopoliseren???

  Neeeee


  Maak melding

 5. jongens jongens kom op niet zo negatief , een beetje relaxter matties. suriname moet ergens beginnen. als jullie straks naar suri gaan kunnen jullie ook lekker met de SMS naar frans gyuana gaan. overal ter wereld gaan de granzen open, En Suriname wil nu ook wel het heft in eigen handen nemen , ja toch?


  Maak melding

 6. Na 2010 komt er zeker een brug wanneer de NDP aan de macht is.Deze regering doet ruim vier jaar over het bouwen van een brug over de Sarramaccarivier bij Uitkijk.Toen de NDP aan de macht was met Bosje als staatshoofd zijn er binnen 2 jaar 2 bruggen gebouwd.Dezelfde mensen die daarover protesteerden maken nu gretig gebruik van deze bruggen.Plannen maken is één maar ze uitvoeren dat is dat hele ding!!!!


  Maak melding

 7. Laten ze eerst tol heffen op de brug over de Suriname rivier,,voor onderhoud..Het is toch schande dat dit niet gebeurd???..Ik weet echt niet hoe ze de veerverbinding gaan onderhouden,,Frans Guyana is EU,,laten zij het maar betalen en onderhouden..Europa heeft geld


  Maak melding

 8. Als jij niks te doen hebt ga je bluffen.

  Dus in de ogen van de Fransen zullen zij denken hij is de man…. e boi luku rot op !!!!begin de problemen van de bewoners van Albina eerst op te lossen, verbinding van jouw hebben zij niet nodig…..De vaar route onderhouden zij zelf wel (weet dit)…daar kunnen zij wat aan verdienen om de Chinezen daar te betalen(die jullie daar neer gezet hebben om iedere euro in beslag te nemen voor China )..stel idioot als jij dit niet ziet en niet kan begrijpen dat je met baklucht aan het rotzooien ben.
  EEN HOOP GEBLAF van weer een blaffende hond


  Maak melding

 9. Laat die schuit maar naar die Fransen gaan. Wij hebben blijkbaar struktureel een broertje dood aan preventief-onderhoud. Ik zou niet willen afdrijven naar de Atlantische Oceaan.


  Maak melding

 10. onder frond word niets onderhouden want ze weten niet wat onderhoud is kijk maar naar de suri wegen vandaag geasfalteerd morgen stuk en zo gaat het blijven tot volgend jaar of tot dat er doden vallen kijk naar de brug bij carolina in het water gevalen al bijna 5 jaar geleden en nog steeds niet gerepareerd
  dus kijk praatjes vullen geen gaatjes je zoekt en waneer je het gevonden nhebt kun je het niet aan jammer


  Maak melding

 11. ndp moet niet te snel een brug bouwen maar heel snel een eigen goud-bedrijf opzetten. Met de winst kan eventueel Marienburg op-nieuw gestart worden voor de productie van ETHANOL, alternatieve brandstof.
  Dat schept opnieuw werkgelegenheid en inkomsten voor de staat. Verder kan met een Baksteen fabriek bouwen om allerlij gebouwen, straten en pleinen te bouwen en bestraten. De klei uit de surinaamse bodem dient als grondstof. De NDP moet zorgen dat zij aan de macht blijft om het land op te bouwen, Dus een brug levert niet gelijk geld op ,eerst moet er geld verdient worden. Tevens dien men een plan te-maken om de binnen-stad van paramaribo te modernisernen daarbij dient men de winkeliers te dwingen om hun panden te renoveren, anders verdwijnt de meeste geld naar china. Dit allemaal bedoeldt om de werkgelegen-heid te stumileren. Ook moeten al die oude plantages weer in bedrijf worden genomen voor veeteelt en landbouw ,duurzaam dus. Suriname ik denk met je mee,ik hoop zo dat er een goede ontwikkeling komt.


  Maak melding

 12. dubbele moraal van de surinaamse politiek.
  Enige tijd geleden was er door een DNA-lid nog krachtig stelling genomen tegen de wens van de gevluchte surinamers met de franse nationaliteit om ook hun stem te mogen uitbrengen tijdens de komende surinaamse verkiezing. Nee, o nee stelde, dat mocht niet. Maar door de gevluchte franse surinamers is er inmiddels een intensieve personen- en goederenverkeer tussen beide landen ontstaan waarvan thans de surinaamse regering meent het alleenrecht te moeten krijgen bij het beheren van de aanstaande veerdienst


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.