Somohardjo eist klaarheid presidentschap Suriname

28

PARAMARIBO, 19 aug – Het moet eens eindelijk duidelijk worden onder welke voorwaarden presidentskandidaten aangewezen worden. Dit zegt parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo. Hij wil al heel gauw zijn partners in het Nieuw Front confronteren.

De politieke ambities kunnen maar moeilijk in toom gehouden worden. “Nu haast alle partijen in het NF de hoogste functie ambiëren, wordt het tijd een clausule te vinden”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Dat is meer dan nodig nu er intern een misverstand schijnt te bestaan. Pertjajah Luhur gaat er steeds vanuit dat het puur een kwestie is van macht.

“Naar de visie van Pertjajah Luhur maakt de partij met de grootse zetelwinst aanspraak”, aldus Somohardjo. Volgens president Ronald Venetiaan is dit alles behalve waar. Er zouden nooit afspraken zijn gemaakt over criteria. Somohardjo wil hoe dan ook duidelijkheid. Als straks de onderhandelingen over posities op de kandidatenlijst beginnen, moeten de contouren al te zien zijn.

28 REACTIES

 1. Mi boi… dan wie niet blaft moet nu gaan bijten.

  MAAR i.p.v. WIE PRES. ZAL OF MOET OF WIL WORDEN:::: WEES EERLIJK EN ZEG DE BEVOLKING WIE “”GOUVERNEUR”” MOET WORDEN.
  Dan kan ik jullie begrijpen….stelletje handlangers.


  Maak melding

 2. somo heeft gelijk.
  Ik zou ook voor de verkiezing duidelijk afspraken maken,en het volk moet al ook voor de verkiezing weten wie de kandidaat is van welke partij dan ook,dat is democratie,openheid van zaken en duidelijkheid naar het volk.
  Het volk kan dan kiezen wetende wie uit eindelijk de president wordt.

  Als ik mijn kan herinneren was ten tijde van de bouta.wijdenbos regering ons assemble naar amerikaans model gemaakt.

  Maar nu ik ouder bent en een paar zaken begrijpt,was dat een leugen verhaal wat men toen zei.

  Ik denk aan een Playfair en andere assamblee leden die hun mond vol handen van de veranderingen van de grondwet enz. enz.

  Het deugt gewoon nu niet.
  alfa


  Maak melding

 3. SOMO als press. dan kunnen wij suriname geen suriname meer noemen, maar SURIBACBA of SURISOMO.
  die surinames mogen kiezen want ze zijn net zo dom als somo……………….of ze slapen net als VENE………………..1 pot nat……….
  wordt: vervolgd ……………………….
  AFZ:RICO


  Maak melding

 4. Er zij drie personen die in aanmerking komen voor het presidentschap als we letten op hun kwaliteiten:
  * op de eerste plaats komt P. Somohardjo(liefde voor land en volk, intelligent, integer en slagvaardig)
  * de tweede plaats wordt gedeeld door D. Bouterse en Du.


  Maak melding

 5. Het presidentsschap als doelstelling kan nooit goed zijn voor de totale besturing van een heel land. Hoe liggen overigens de verhoudingen in konkreto?

  Ik vrees met grote frezen.


  Maak melding

 6. Mag Javaans eindelijk als voertaal in Suriname ingevoerd worden. Meneer Hering vertaald alles. Met naast hem 2 javaanse schonen, maar zonder zelfrespect. Dit is ons geliefde Suriname NU.


  Maak melding

 7. @somo heeft gelijk duidelijkheid vooraf kan nooit kwaad, maar als ik zo lees af en toe op dit forum da ndp megablok torenhoog favoriet is dan hoeft somo zich helemaal niet druk te maken over wie de president wordt.

  ik wacht af………..en zal zien


  Maak melding

 8. Denk dat een persoon in suriname geschikte kandidaat en dat is Prof. Dr. Mr. lonnie brunswijk specialisme gevonden waspoeder en en bosnegroïde lucky luuk.


  Maak melding

 9. Je moet je afvragen,of onze lijders opgewassen zijn tegen de veel ontwikkelde doordachte goed geschoolde wereld figuren die dagelijks voor hun land opkomen en dienen..

  Kan meneer somo- vene- ram ram ronny een goed gesprek voeren in den vreemde..

  Het is niet alleen gauw gauw wipje maken in den haag en terug naar surbo in het week-end.

  Beleid maken verdedigen toekomst visie ontwikkelen meer jaren plannen voorleggen..

  Zijn we instaat in de wereld van vandaag onze plek te veroveren..

  Weten we zelf waar onze grenzen zijn exact,kunnen we dat duidelijk aangeven..


  Maak melding

 10. Als de kinderverkrachter, straatvechter, grondsteler, nu al ongestraft dingen doet wat niet door de beugel kan, vraag ik me af als hij president is wat hij dan wel niet gaat doen allemaal.

  Aan de andere kant heeft de huidige president een groot deel van de bevolking zwaar teleurgesteld, door zijn aanhang diverse keren te bevoordelen ten koste van de belastingbetaler. Een slechtere president kan ik me niet voorstellen.


  Maak melding

 11. Ben het helemaal eens met pagaal.

  Andere bevolkingsgoepen moeten zwoegen in de felle zon daar anderen gratis brandstof, electra en gratis medische zorg krijgen in het binnenland. Laatst werd nog geopperd voor salarisverhoging voor parlementsleden die enkel stoelverwarmers zijn salarisverhoging moet de man met de pet ontvangen en die idioten die voor L’oreal reclame maken. Klote zooi allemaal daar.


  Maak melding

 12. `Net zo als de jongeren is het netwerk ook van mening dat,somo met zijn regide wijze van alleen heers en racistische reageer toestand politiek,met een persoonlijkheidsstoornis zit die ernstig genoeg is om proffesionele hulp in te schakelen,middels hem eerst te laten oprotten door het surinaamsvolk, dat de komende tijd hard nodig heeft om de bevooroordeelde uitspraken van haat verdeeldheid,misleiding,misbruik van het surinaamsvolk,en nog veel meer dat naast grote economische projecten van de fronters ten koste van maatschappelijk volks sociaal,maatschappelik ,economische vlakken in een juist perspectief moeten,ja!, niets moet,dit wel, te plaatsen.


  Maak melding

 13. Het netwerk vindt dat het Surinaamsvolk naar autonomie moet streven en gezien moet worden als een volwaardig waarde systeem dat het land Suriname uitdraagt over de hele wereld.

  Jezelf zijn en blijven individueel en als surinaamsvolk te samen in een wereld die zich
  DAG EN NACHT INSPANT om een ander van je/het surinaamsvolk te maken- is het zwaarste gevecht wat je persoonlijk als mens en als surinaamsvolk kan leveren;

  EN GEEF HET NOOIT OP, OP PERSOONLIJKHEIDSVLAK EN ALS NATIE SURINAME.


  Maak melding

 14. Hoewel ik het vaak niet eens ben met het algemeen gedrag en uitlatingen van Somo moet ik zeggen, dat hij hier een punt heeft.

  Binnen een fatsoenlijke organisatie of een samenwerking van organisaties moeten de spelregels – noem het hier voorwaarden en criteria – duidelijk zijn.
  Had het Front de voorwaarden en of criteria duidelijk staan, was zeker Somo niet gekozen tot de voorzitter van het Surinaamse parlement. Waar Somo met die eis van criteria naar toe wil, is mij niet duidelijk.

  Ik hoop dat de rest van de Frontleden hem t.a.v. het presidentschap duidekijkheid geeft. Hij zal dan zijn plaats beter kennen, hoop ik ! Hoewel, met het gedrag van Somo zie ik het Front de komende verkiezing in Suriname niet winnen. Uiteindelijk moeten de Surinamers in Suriname het zelf bepalen.
  Srika


  Maak melding

 15. somo kan niet en mag niet tot president gekozen worden ook niet de ex jungle commando leider. wie kan wie wil wie is instaat om zicht te op offeren en te vechten voor het surinamse volks belangen.

  Suriname is een goudmijn daarmee is suriname rijk met grond stoffen wij hopen dat de toekomstige president het kan inzien voor het surinamse volken.

  De toekomstige president moet geleerd zijn moet ook kunnen aantonen wat voor goede dingens wat hij al gedaan heeft voor het surinamse volk.

  Het belangrijkste is de toekomstige president moet luisteren naar het surinaamse volk daarmee bedoel ik ga alle disctricten, dorpen en steden na praat en luisteren naar de mensen kijken wat je voor hun kunt doen maak van je zelf een geweldige president een geweldige geschiedenis en doe iets voor het volk en nakomenlingen waar wij op trost kunnen zijn.

  onze laaste geschiedenis was de coupe van het jaren 80 wat niet goed was verlopen en het volk 50& 50 heeft verdeeld ook velen weten het boek niet te sluiten.

  Toekomste president ook het volks lied uit zijn hoofd weten tezingen de betekenis maakt niks uit welke ras en rassen gedoe moet stoppen anders gaat het niet lukken ook de volk moet ook begrip hebben en het president steunen met zijn allen zijn wij sterk veel handen maken lichte werk maakt niks uit welke afkomst zing mee toekomstige president en mensen

  God zij met ons Suriname
  Hij verhef ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo kondreman oen opo!
  Sranan gron e kari oen
  Wans ope tata komopo
  Wi moe seti kondre boen
  Stre de f’stre wi no sa frede
  Gado de wi fesi man
  Eri libi te na dede
  Wi sa feti gi Sranan

  wel peace out


  Maak melding

 16. somo lijkt NU op een ram die voortdurend met zijn kop tegen een muur loopt omdat hij iets wil hebben dat aan de andere kant ligt.

  Hij verwacht dat hij,als hij het maar blijft proberen,als hij maar blijft beuken,op een gegeven moment door de bariere vene zal heenbreken en ZAL krijgen wat hij hebben wil.


  Maak melding

 17. Somo ziet dat de koekjes bijna op zijn,presenteert de laatste aan zijn vriendjes en klaagt dan”dat er nooit iets lekkers voor hem overblijft”(arme ik)


  Maak melding

 18. Als men deze soorten reacties van front partijen mogen lezen, bestaat er dalijk geen front regering meer denk ik. Bouta heeft de grootste partij, dus dan gaat hij alleen regeren. Denk niet dat Somo capabel genoeg is om als president te fungeren, gezien zijn reputatie hoe hij de dingen aanpakt.


  Maak melding

 19. Als de politieke partijen hun kandidaten voor de belangrijkste posten voor de verkiezingen bekendmaken zal ik dat zeker toejuichen. Wat wij merken in politiek Suriname is dat sommige mensen het idee hebben, dat zij een land kunnen besturen als en wanneer zij populair zijn. Terwijl de competenties om dat kunnen doen over het hoofd worden gezien.


  Maak melding

 20. De meerderheid bepaald wie het gaat worden,
  Dus als de PL meer zetels krijgt en pleit voor de presidentschap geen probleem dat is ook in het verleden gebeurd ongeacht opleiding,ervaring,en kennis.Dat het een javaans partij is die het gaat worden.klinkt niet zo positief onder de concurenten maar goed.PL heeft in korte tijd mensen duidelijke doelstellingen geformuleerd .1 van de thema’s–Op naar een betere kwaliteit– en Huis op orde.PL heeft een strategie en met de medewerking SOMO komt het altijd goed.


  Maak melding

 21. somo bedoeld hiermee te zeggen de grootste politieke partij binnen het new front.

  of de president is onwettig gekozen.en moet onmiddellijk aftreden.de heer somohardjo is gebonden aan regels wat de new front voorschrijft.hij kan onmogelijk buiten dit combinatie dingen zomaar in het openbaar verkondigen.er is maar een oplossing en dat is aftreden uit het new front.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.