Suriname leert snel omgaan met griepepidemie

4

PARAMARIBO, 18 aug – De griepepidemie grijpt steeds sneller om zich heen, wat overal aanleiding geeft tot rappe aanpassingen. In ziekenhuizen worden al de eerste isolatiemaatregelen getroffen. Wie griep heeft kan liever met een boog om het ziekenhuis heen lopen.

Personeel en patiënten moeten immers beschermd worden. Zo zich er grieplijders bevinden, zijn het de ergste gevallen. In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, bijvoorbeeld liggen al ruim tien. Die hebben vermoedelijk het H1N1 virus. “We zijn niet gewend mensen met griep op te nemen. Vandaar dat wij het gevoel hebben dat de situatie kan gaan verergeren”, zegt Lindy Liauw Kie Fa van het AZP tegenover de Ware Tijd.

De bezorgdheid is terecht. Zeker vijf personen liggen op de Intensive Care. Een deel is ondergebracht in het Longpaviljoen. “De mensen zijn niet in quarantaine geplaatst. We hebben ze daar ondergebracht omdat de situatie verontrustend is. Verder is het van belang dat de mensen bij elkaar zijn, omdat het voor de behandeling makkelijker is. We willen ook dat de mensen zich vrij kunnen bewegen”, aldus Liauw Kie Fa.

4 REACTIES

 1. In Suriname bestaat voor de arme mensen de mogelijkheid om een on-min vermogenkaart bij het min .van Sociale zaken aan te vragen. Dit geeft de mogelijkheid voor vrije geneeskundige behandeling.


  Maak melding

 2. Is uit de lucht komen vallen.Mensen,paracetamol.Suriname had al maanden voorzorg maatregelen kunnen treffen.Maar nee,een minister die zich zelf herhaalde van”we volgen de ontwikkelingen van de mexicaanse griep nauwlettend op de voet”.

  Mijn vraag is,heeft men genoeg medicijnen(1.5 miljoen vaccin) voor alle inwoners of misschien toch wel 1.5 miljoen paracetamol???!!!!

  Ja,Lindy Liauw Kie Fa van het AZP,de situatie zal inderdaad verergeren.Sterkte!!!


  Maak melding

 3. Het netwerk en de jongeren vinden het beschermings gedrag van deze volksvertegenwoordiger front onethisch.

  De minister is niet verontwaardigd over het leed dat over het surinaamsvolk neerdaalt en doet er het minimale aan,als het op de voet volgen van de griep epidemie in de wereld.

  Een etische minister (mens) zou zich meer inspannen voor zijn volk.

  Moed is de grootste deugd van de mens,de moed om te handelen ontbreekt aan de minister, zijn kennis is beperkt en de gegevens onvoldoende.

  Straks kun je de grieppandamie alleen meten aan het aatal doden.

  Er zijn 100 doden nu mensen en no spang ik volg de wereld,oh 102 doden,ik volg de wereld oen no klets go stem,eh alla sma in sranang dede niemand kan en hoeft meer te stemmen,en de minister is winnaar in het buitenland.

  Want vluchten naar het buitenland is een fluitje van een cent.
  Hij heeft diplomaten paspoort,komt aan in het buitenland en Bouterse heeft het gedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.