Sardjoe: presidentschap Suriname teamwerk

30

PARAMARIBO, 14 aug – Wie president van Suriname wil worden, kan dat alleen bereiken via teamwerk. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Elke politieke partij of politicus zal dit goed moeten beseffen. Solo acties van welke aard ook, hebben geen zin.

Dat kan alleen maar leiden tot gezamenlijk verlies. “Als een politieke partij een kandidaat heeft, is dit nog niets. Andere politieke partijen hebben ook een inbreng en die geldt evenzeer”, zegt Sardjoe. Wat ook de uitslag zal zijn van de verkiezingen in 2010, samenwerking blijft geboden. Ook Sardjoe’s eigen partij, de VHP, heeft rekening te houden met dit gegeven.

Weliswaar is er sprake van dat Sardjoe de eerstvolgende presidentskandidaat wordt van het Nieuw Front. Maar even goed bekend is dat Pertjajah Luhur van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo geïnteresseerd is. Het heeft dan ook geen zin nu al voorkeuren uit te spreken. “Of ik of iemand anders kandidaat wil worden is interessant, maar dat is ook alles. Ook als ik iets zou willen, gaat het niet door zonder de rest”, aldus Sardjoe.

30 REACTIES

 1. Om president te worden weet hij wel hoe het moet …maar jaren lang het land en volk bedonderen weet hij ook.
  Maar het land op te bouwen…DAT WEET SARASARA NIET.

  EEN STEL of TEAM IDIOTEN aan de macht… i’ja


  Maak melding

 2. Sardjoe voor president:’Tweeduizend-en-vier waren wij in Suriname met de jaar-wisseling toen er een eigenaar van een privé tv zender vertelde aan de kijkers dat de heer Sardjoe hoe dan ook de volgende president van ’t land zal worden’,de kranten hadden ook hier melding van gedaan.’Deze meneer had er veel geld voor over,hij richtte zich voornamelijk op ertertainment uit de ‘Vs’bestemd voor breed publiek.Hij is persoonlijk naar de ‘VS’ geweestom die contracten af te sluiten.”Meneer’Sardjoe’zo weleens best de volgende ‘president’van Suriname kunnen worden”.


  Maak melding

 3. “Sardjoe: presidentschap Suriname teamwerk ”

  Het is en blijft een feit dat het Surinaamse volk geen van jullie lust als President. Jullie achterbakse front teamwerk heeft totnutoe voor geen enkele ontwikkeling kunnen zorgen en alleen maar boeven voortgebracht. Doe me een genoegen ga lekker met pensioen en laat het echte werk aan jonge progresieve academici die van wanten weten, ju na soso njang monie ouwe boef.


  Maak melding

 4. Sarjoe, in elk samenwerkingsverband om ook een volk te leiden is er sprake van een relatie.

  Bijvoorbeeld:coalitei/opositie

  Deze relatie vereist dat duidelijk wordt hoe de invloeden worden verdeeld, onder coalitie en opositie, en hoeverre iedereen en vooral de underdog(in dit geval als voorbeeld de NDP fractieleiders in het dna),zich veilig voelen.

  U heeft naar het zich nu laat aanzien, zich lang genoeg veilig gevoeld ten koste van bepaalde doelgroepen in ook uw land.

  Iedereen die niet blind of doof is ziet en hoort, dat de regering met sardjoe erin in evenwicht verstoord is, om een volk nog te inspireren en te motiveren om hun zelfredzaamheid tot grote hoogten te brengen.

  Niets klopt,heeft geklopt of zal nog kloppen met deze front pedagogen,die hun 50,60 of 70 tig jarige regeringstijd hebben gebruikt om het volk in het harnas te jagen en verdeeldheid te zaaien met de slogen zonder conclussie “dec 82”.


  Maak melding

 5. als we kijken hoe de coalitie met de oppositie tekeer gaat.dan roept dit vraagtekens op.recentelijk heeft de minister van volksgezondheid een uitspraak gedaan over deze zelfde vice-president.

  de verkiezing nadert en dan krijgt je van die rare/wanhopige uitspraken.
  het wordt tijd dat een vrouw zich voor het presidentschap aanmeldt.


  Maak melding

 6. De jongeren willen weten wat de doelen en behoeften van sardjoe zijn.

  Hun koeioneren de opositie,dus mmet wie wil hij samenwerken.

  Laat hij te beginnen te vertellen wat ze willen met Suriname en de mensen,zonder XTC.

  Sardjoe zijn stem taal is zwak tot zeerzwak en kan omschreven worden als niet te kwaliciferen,omdat zijn regeerhandelingen nu en wel eer samen met vrienden niet deugen, om de kruizen van een volk met zoveel culturen te dragen.

  Daarvoor moet je de hoogste en moeilijkste streven te doen eerlijkheid streven,want als je niets zegt doe je hoe dan ook stilzwijgend mee een volk te belazeren.


  Maak melding

 7. Onder de regering front is het surinaas volk verdr af komen te staan van de voor Surinae kenmerkende normen en waarden,vanwege de cultuur in het dna van suriname.

  Er is veel joegoe-joegoe, ruis,uitsluiting,buitensluiting,koeioneergedrag,negeergedrag,ik herken en help alleen mijn eigen mensen gedrag,ik moet pathalogisch blijven doorliegen gedrag,verdeel en heers politiek gedrag dec ’82.

  Conclussie van de jongeren:
  Geen slagvaardigheid.


  Maak melding

 8. Sardjoe en consorten, moeten eerst ook gaan onderzoeken hoe het gesteld is met een van de kerntaken van samenwerking nl:Welke emotionele basis vragen leven er onder alle volksvertegenwoordigers.

  Sarjoe kan als eerst beginnen te luisteren naar slachtoffers,zoals de NDP volksvertegenwoordigers,die al het boven genoemde hebben moeten doorstaan en nog steeds doorstaan, en het doorstaan, is voor de jongeren een voorbeeld,ding kantie oeng, ma oen de ete.


  Maak melding

 9. Sardjoe hoe staat het et de autonomie/invloed van de dna leden?

  Hoe staat het et de rivaliteit?

  Hoe staat het met macht/gezag in de dna?

  hoe staat het et de intimiteit, dichtbij veraf?

  Krijgt ieder lid de ruimte om doelen en behoeften te deponeren?

  Hoe zit het met de werkcultuur in het Surinaams parlement?

  meneer sardjoe de jongeren uit de verlichtte tijd gaan stoppen bij de vraag:

  Wilt u uw eigen manier van leiding geven aan volkpedagogen zelf evalueren en publiekelijk daar eerlijk over zijn dat het niet deugd.


  Maak melding

 10. @ na mi en de jongeren, Jullie lopen altijd te zeiken over het front dat zij niets presteren en zakkenvullers zijn ok, misschien is dat zo maar……….we hebben ook al eens een NDP regering gehad met Bosje aan het roer toen hij klaar met de brug en zijn ambstermijn wal al het geld op! en werd de volgende regeringen opgezadeld met een toren hoge schuld aan de balast nedam voor die burg af te betalen en ook had deze NDP meneer 300.000,00 USD geroofd voor eigen gebruik ook al beweerd hij dat het maar 50.000,00 USD was gejat blijft gejat dus wie zeg mij dat het met een nieuwe regering van de NDP en coaltie beter word dan nu? wie zegt dat zij niet weer gaan geld uitgeven dat er niet is? wie zegt dat ook nu weer niet gaan jatten? deze regering heeft tenminste die schuld, die opgebouwd was door Bosje en c.s. weggewerkt! dus de nieuwe regering heeft dus in dat opzicht een voorsprong en nu maar hopen voor het volk dat het nu niet weer mis gaat met de NDPers.
  Even voor de goed orde het maakt mij niet uit wie regeerd als het mqaar goed komt met het volk!


  Maak melding

 11. Kijkuit… kijkuit… deze mensen beloven heel veel en zullen alles doen om hun doel te bereiken.

  Maar wat ik heel erg vind is dat men beloftes niet nakomt en wanneer het erop aan komt.

  Hebben zij weer mensen omgekocht en plotseling de man/vrouw waarop men zat te vertrouwen heeft de benen genomen en weet niks meer en praat plotseling wartaal… REDE…geld in zijn zak maar ook nog een portie jorka supu verorberd….WEET JIJ WAT MIJN OMA KRIJGT>>>JAJA GEEN DOMEIN GROND VAN HAAR VADER>>>>>>ZAAK LOOPT SINDS JAREN 50 verzoek tot domein..nee ze krijgt niks domein….maarrrrrrrrrrrrrKERTSBROOD VAN FERNANDES.

  GOEDKOOP OMKOOP.


  Maak melding

 12. Domme uitspraak Van Vice President,Ramdien Sardjoe

  Ik betreur heel erg ,aan gezien zijn uit spraken,hij laat het weer door schemeren dat hij noch volwassen noch volwaardig leider van Surinaamse volk kan zijn.
  Ik zal het voor U letterlijk citeren:
  Om president van Het Mooie land Suriname/of van het volk willen te zijn ,
  1hoort u volwaardig burgervader van je
  volk te zijn.
  2U hoort volwaardig beheersing van tenminste
  van 1 vreemd taal te hebben.
  3 U hoort neutraal te zijn.
  4 en een luisterend oor te hebben voor je
  volk
  5 Zorg dat uw volk en Uw partij gezond is
  en blijft
  Een persoonlijke vraag aan de leiders van Suriname:hoeveel houdt u van uw volk in het land en buitenland
  SHI VAN


  Maak melding

 13. @10 blaka bakara

  Politiek in Suriname is zonder dat je het wil een internationale aangelegeheid geworden,vanwege de vele grote internationale harddrugs en syntetische drugtransporten,vanuit suriname georganiseerd,naar bijv. Amerika.

  Er zijn veel ogen ,dus kan de NDP met die ogen als getuige,het goede herhalen en niet het slechte.

  En front als team weet daar weinig tot niets hierover.


  Maak melding

 14. Sardjoe, samenwerken in het dna betekent dat je ook met de ndp aan het gemeenschappelijk volksbelang moet werken.

  Dat is niet bewezen,omdat sardjoe openlijk de parlementariërs buitensluiten en daarmee ook een groot gedeelte van het volk, die de ndp aanhangen.


  Maak melding

 15. Tien schone vingers heeft niks waar kunnen maken.
  Hij is nu alla mi finga na mi wijsvinger.
  Tel maar…. Aboi.. abi 21. finga..i.h.b if a spier tu.
  ALLES RECHT VOORUIT MI BOI.


  Maak melding

 16. De achterban van politieke partijen in Suriname ziet nu dat er in de VS een charismatisch president in de naam van Barak Hossein Obama aan de macht is. Het is wel goed om hem te quoten en te zeggen dat het presidentschap ‘Teamwork’ is. Maar Barak Obama heeft de lat heel hoog gelegd. Hij gaat vroeg naar bed, doet in zijn vrije tijd aan sport(basketbal) en neemt alle belangrijke dossiers zelf eerst goed door voor hij het met zijn team bespreekt. Het is geen uitgesproken sterke team (‘dreamteam’) dat Obama heeft samengesteld als je ziet dat hij de uiterst zwakke Timothy Geitner op financiën heeft. Hillary Clinton op buitenlandse zaken praat over alles maar is nergens in geïnteresseerd. Het is nu al zichtbaar dat Obama zijn ‘persoonlijk’ stempel echt op de politiek gaat drukken. Obama zal, niet als zijn voorgangers, een buikspreekpop zijn met aan zijn handen en voeten touwtjes. Het zou ook te bizar voor woorden zijn, wanneer het zo zou zijn. In Suriname gaat het Obama gejubel nog door. Het is ook goed. Obama zei ‘ je kunt beter een termijn een goede president zijn dan heel lang zitten en niets betekenend doen’. Die uitspraken waren zeker niet bedoeld voor politici uit zijn land van herkomst Kenia, maar voor algemene consumptie. Obama heeft al laten weten dat hij niet de geschiedenis in wil gaan als ‘Amerikaanse krijgsheer’. Toch ziet hij dat het makkelijker is om een oorlog te beginnen dan te beëindigen. Suriname vond een plaats in het vaart der volkeren toen Anthony Nesty, Olympisch kampioen werd bij een zwemonderdeel. Hij had Suriname definitief op de kaart gezet. Anthony Nesty deed op zijn onderdeel datgene wat de rest van de wereld niet was gelukt. Als eerste aan te komen. Laten we hopen dat er nog hoop is voor Suriname. Dat er een degelijk werkend ziekenfonds is en dat mensen op tijd de juiste medisch behandeling krijgen. Varma R


  Maak melding

 17. HAHAHAHA Sardjoe …Bananen politiek.
  De huid verkocht, voordat de beer geschoten is? …
  Koloniale geschiedenis – Politieke geschiedenis … waren natuurlijk een voorbeeld van het verkopen van de huid van een beer die nog niet geschoten was. …


  Maak melding

 18. Bakaramang,

  Geloof je echt die onzin die je hebt geschreven? Heb je bewijs voor hetgeen je beweerd of geloof je front gewoon?

  Even een paar doordenkertjes.

  Heb je een keertje harde cijfers van Front of Telting ergens kunnen lezen.

  Als iemand heeft gejat en je hebt bewijs moet je hem berechten, heb je jezelf nooit afgevraagd waarom dat niet is gebeurd.

  De schulden zijn weggewerkt noh, ter informatie front heeft meer schulden gemaakt dan tijdens Bosje of de Revo samen, wat is er met het al geld gebeurd. Het volk is er in ieder geval niet beter op geworden.

  Die twee bruggen gebouwd met Surinaamse middelen staan nogsteeds, front wilde ook bruggen bouwen na bijna 10 jaar staan ze er nogsteeds niet, weet je wat die twee front grappen het Surinaamse volk totnutoe hebben gekost?


  Maak melding

 19. Om president te worden weet hij wel hoe het moet …maar jaren lang het land en volk bedonderen weet hij ook.
  Maar het land op te bouwen…DAT WEET SARASARA NIET.

  EEN STEL of TEAM IDIOTEN aan de macht… i’ja

  TOCH ERG

  Er is weinig keus in Su!!!Kenlijk hebben de jongeren geen zin in de politiek, waardoor de oude garde steeds weer in beeld komt. Maar heb dan liever front dan de gluiperts van de NDP!!


  Maak melding

 20. Na Mi

  Volgens jou is er geen ontwikkeling geweest afgelopen jaren onder front!!!! Verdiep je eerst wat er is gebeurd afgelopen jaren onder front alvorens te reageren!!!


  Maak melding

 21. Pittbull zonder tanden jij bent toch gevaarlijk.
  Jij bent eerst Pieterbaas om daarna Basja te zijn.

  Een echte Redi-Musu..anno 2009…kan niet anders zijn, daarom kom jij met rotzooi op mij af.
  Ik importeer geen buitenlanders en verkoop ook geen stukken land als DOMEINGROND…ik heb geen GOUD voor appel en ei weggeven…ik verlies geen KUSTLIJN aan Jagdeo…heb ik niet gedaan maar de stommelingen van jouw wel.

  Waar wil jij naar toe ik laat de jongeren niet in KATIBO leven never ..never….nooit.
  Ze mogen dan arm zijn maar ik laat hen niet in KATIBO.
  Door gedrag van een stel 70 plussers…bejaarden.

  Yu jiri Mi…tandloos levensgevaarlijk ding jij ..u…Pitje boeler.


  Maak melding

 22. @na mi, jij hebt zeker ka in je ogen no? of je wil devooruitgang niet zien wat betreft die uitgaven van bosje dat alom bekend en zeker geen staatsgeheim ook dat bedrag dat hij in eigenzak heeft gestoken is alom bekend behalve bij jou dan. zelfs onze heer D.D.B heeft dit in het verleden aangekaart ik hou me bezig met feiten en bewijzen zijn er alom alleen is deze regering te laks dit verder uit te zoeken uiteindelijk is het zo dat de verschilende politieke partijen in het openbaar elkaar in de haren vliegen maar neem van mij aan dat ze achter de schermen gezamelijke belangen hebben de gehele politiek in su ndp,vhp megablok of front ze zijn alle korrupt en doen achter de schermen zaken met elkaar van welke partij de persoon ook mag zijn. het volk wordt van alle kanten voor de gek gehouden en met zoethoudertjes afgescheept dat staat als een paal boven water. neemt niet weg dat deze regering toch vooruitgang heeft geboekt en de weg naar nieuwe mogelijkheden heeft opengelgd als de ndp/megablok of wat er nog van over is gaat regeren dan moeten ze eerst dit zien te evenaren. dus wat ik alleenmaar met mijn vorige bericht wilde zeggen is dat ik vind dat alle ndp/megablok aanhangers hoog van de toren blazen over hoe goed het blok het gaat doen als zij straks aan de macht komen ik moet het allemaal nog maar zien zo als ik al zei we hbben al een ndp regering gehad dat ging ook niet best het land lag aan de afgrond toen zij klaar waren de geschiedenis is het bewijs. als je dit ontkent dan ben je verblind door valse hoop die je hebt over de ndp megablok als je een beetje verstand heb dan weet je diep in je gedachte dat het ook onder hun niet veel beter zal gaan gewoon simpelweg omdat er geen duidelijke visie is van wat te doen met dit mooie land de enige hoop ligt bij een nieuwe jonge frisse goed opgeleide groep jonge mensen die de kar willen gaan trekken bij voorkeur mensen met een bedrijfseconomie gerichte opleiding en het liefs met bedrijfs ervaring in holland of de usa alleen dit soort mensen kunnen het mooie su en dat prachtige volk naar een goede toekomst leiden en het tot eendrachtig volk maken zonder aanziens van afkomst!


  Maak melding

 23. @ de jongeren, geloof jezelf wel wat je daar schrijft? jij denkt nog steeds dat ndp megablok het juiste medicijn is? lees mijn voorgaande reactie maar!


  Maak melding

 24. bakaramang,

  Die wartaal van je kon ik helaas niet ontcijferen.

  In je eerste zin kon ik dit nog opvangen

  “alom bekend en zeker geen staatsgeheim”

  Dit kan je makkelijk vervangen met ‘geruchten’, helaas doe ik hier niet aan mee. Plaats aub geen geruchten hier als voldongen feiten, je staat anders voor aap, mocht je toch nog de cijfers ergens vandaan kunnen toveren zie ik ze graag tegemoet een link is ook goed hoor enne ik wacht ik op een verklaring waarom die dief nog niet berecht is.

  Tot die tijd ……. weet je wat, alvast een vrolijk kerst toegewenst.


  Maak melding

 25. Als de De liegers en bedriegers aan de macht komen adviseren de jongeren , de jongeren dat ze allemaal massal op vakantie gaan in europa in zuid amerika frans gyana en zich aan melden en klachten te geven en kijken hoe dit fenomeen (ministers en corruptie anno 2009, niet toen want die zou je opruimen,dan zonder wapens te verhelpen. Als slachtoffers van maffiosies, wensen de jongeren niet meer gebukt te gaan.

  De wereld van vallen,en misleidingen in het klein bevolkte suriname kan in balans gebracht worden.
  Meneer sarjoe,wat is uw bijdrage in uw afgelopen regeerperiode,om het integratie proces te bevorderen, dat de hindoestaan niet alleen maar denkt en uiteindelijk de creool ook in geloofd dat hij lui is?, en dat de creool niet alleen maar geloofd dat mae alleen kan koken om te verkopen.

  Hoeveel zelfstandige ondernemers uit de verschillende klassen met name de creool zijn van de grond gestamp,door overheids bemeoienis.

  Waarom heeft er boven op de centrale markt over het algemeen 1 bevolkingsgroep de monopolie.De jongeren zien dat!

  Kortom meneer sardjoe jou gedrag wordt weerspiegeld in de maatschappij:De verschillende bevolkingsgroepen in Suriname gaan niet zo ver samen in de maatschappij.

  Over het algemeen staat de creool alleen maar aan de consumerende kant.

  Alle grote economische vooruitgangen in grote winkels, cement halen uit buitenland, levensmiddelen invoer zijn in handen van …….vul alles maar in wat in jij als lezer opkomt.
  is dat samenwerken.
  Sardjoe zijn roep slaat geen kant nog wal, stop eerst het tongo langa lekie das politiek,a huichelslangen politiek.

  Door de NDP uit te foeteren hebben jullie een legitiem podium om de neger verrot te schelden en venetiaan zit en hoort.

  Kan de venetiaan jang echte wisie,want het kan toch niet zo zijn dat niemand van de coalitie bepaalde vraagstukken en gebeurtenissen onder de mat veegd in de jorkapot laat koken,ieder geval alles watt hun aangaat vervliegt en dec’82 komt altijd daarvoor in de plaats.
  Luister naar nieuwsberichten skyradio.sr en hoor zelf.

  Je heoft toch niet te liegen bedriegen om aan de macht te blijven?

  W


  Maak melding

 26. sardjoe,venetiaan,somohardjo,bouterse,de chinees,libanees,portugees,de jood, zijn allemaal ALLOCHTONEN in Suriname.

  Sabajo moet de volgende president worden ,hij is AUTOCHTOON.
  Alfa


  Maak melding

 27. @ na mi, we wachten gewoon nog een kerst langer dan is de ndp een half jaar aan de macht als het mee zit, en dat het door mij geschreven niet kan ontcijferen zegt meer over jou dan over mij!
  wacht de toekomst maar af de geschiedenis zal zich herhalen.
  En die aanteigingen zijn geen geruchten maar zijn al voldongen feiten alleen jij weet dat blijkbaar nog niet,dus ………….. wie is de AAP!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.