Gilds wil vooral dat recht in Suriname zegeviert

16

PARAMARIBO, 13 aug – Ex-minister Siegfried Gilds heeft zich aangemeld om zijn gevangenisstraf uit te zitten, omdat hij wil dat het recht zegeviert. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie. Als voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA, mag Gilds beslist nobelheid worden meegegeven. Zijn protegee is heilig overtuigd.

Wat er ook waar mag zijn van de beschuldigingen, punt is dat wet en recht gerespecteerd worden. “Ik durf niet te zeggen of hij een scheve schaats heeft gereden of niet. Gilds houdt vol dat hij onschuldig is. Hij heeft zich wel aangemeld, omdat hij veroordeeld is en zich houdt aan wet en recht”, zegt Marica. Pogingen langs juridische weg uitstel te verkrijgen, liepen op niets uit.

”Je betreurt het. Maar we willen dat het recht zegeviert, dus heeft hij zich neergelegd bij zijn straf”, aldus Marica. Dat Gilds nog partijvoorzitter is, zou geen politieke gevolgen hebben: “De partij is niet stuurloos, er zijn partijstructuren.” Van de beide potentiële opvolgers geniet Marica de voorkeur van Gilds. Tegenstrever is oud-minister en parlementariër Guno Castelen.

16 REACTIES

 1. Wat loopt Clifford Marica nou te zwetsen?!
  Als Gilds zich niet had aangemeld hadden ze hem thuis moeten ophalen!
  Om te voorkomen, dat zijn vrouw en de buurt daarvan getuige was heeft hij zich aangemeld.
  Hij heeft ook rustig zijn koffer kunnen pakken; anders moesten ze zijn tandenborstel, tandpasta en zeep naar Santo Boma brengen!!
  De vraag is alleen of hij ook zijn hangmat tussen 30 man moet ophangen?!


  Maak melding

 2. Ik hoop dat pinto dit leest en goed tot hem laat doordringen.het recht moet zegevieren pinto of weet jij niet wat recht is ? het recht is om jij en mij iedere burger te beschermen tegen onrecht, de jongeren dit geld voor jou ook als die beulen van 1980 zich aan het recht en wet hadden gehouden was mijn geliefde suriname anders vandaag.


  Maak melding

 3. o hoort het Gilds het recht wodrt gezegevierd.
  Dat wil ook zeggen dat die gasten van de DECEMBER moorden zich kunnen klaar stomen.
  Wie wordt de eerste dat horen we binnen kort en wie zich verzet wordt opgehaald.
  De trainingen zijn al achter de rug dus DESI en je maten hou je koel ga en meld je aan of je wordt dood geschoten.


  Maak melding

 4. ga eens kijken te santo boma ik ben er zeker van dat gils met zijn waterbed daar vertoefd zo is suriname eenmaal voor allen die genoeg crimeneel geld bezitten


  Maak melding

 5. Ja ja Marica ook gij brutus een week geleden zou de politiek volgens jou zich teveel bemoeien met rechtszaken en de rechtsgang.

  Ik denk dat je met je beschuldiging bedreigd bent door gangster tokkie, andere reden kan ik niet bedenken waarom je zo’n onzin nu komt verklaren.


  Maak melding

 6. Recht is ook dat deze regering het volk kan voorliegen en bedriegen en hun zakken vullen toch DU.Recht is ook dat een inspekteur van Politie en haar zoon 2 mensen de dood kunnen in drijven en nog steeds vrij rondlopen toch DU.Recht is ook dat Somo en Brunswijk land kunnen pikken en mensen bedreigen met vuurpanes op het voetbalveld toch DU.
  Blijf jij maar in je jaren 80 vast roesten DU,de jongeren en Pinto leven en denken in het heden zo ook tallozen.
  En weer kan deze stommerd het niet nalaten om zijn mening op dit artiekel te geven,nah wat verwacht men van dit soort uilskuikens.

  Inderdaad Gilds heeft eieren voor zijn geld gekozen door zich vrijwillig aan te melden,anders was ie met groots machtsvertoon opgehaald en zijn lieveling,Marcia, probeert het stemvolk te paaien met zijn holle fratsen.

  In Het Land Der Blinden Is 1 Oog Koning.


  Maak melding

 7. Geboren domoren ALLEBEI…recht moet zegevieren…dan is recht… GOD….en je bent ONSCHULDIG.

  Unu libi mi nanga law if yu no di sji dati blaka no mag sabi san na moni.

  WEET JIJ DAT…. DAN WACHT EEN DING KATIBO.


  Maak melding

 8. @ nummer 9
  als je mijn mening wil horen over brunswijk en somo dan vraag je het,maar leg mij geen mening op alsof ik een vrijpleiter van brunswijk of somo ben, laat jou nakijken kind. niemand staat boven het recht ook die inspecteur niet ik neem het niet op voor mensen als somo en brunswijk of mensen die de wet hebben overtreden ik veroordeel iedere vorm van onrecht het is wat anders waneer je mensenrechten schending onderdrukking moorden verheerlijk en verdedig,van jou moest ik naar school omdat mijn nederlands zo slecht is maar als ik jou reaktie lees barst het ook van de schrijffouten niet dat ik het erg vind hoor maar als je kritiek op een andere hebt zorg ervoor dat jij het beter doet anders klep dicht.klopt in het land der blinden is één oog koning volgens mij zijn jullie helemaal blind gezien de reaktie die een aantal van jullie hier plaatsen. ik zal het voor laats zeggen tegen jou ik ben tegenstander van bouterse de ndp en zijn aanhangers ik zie ze liever gaan dan komen ik hoop dat het nu duidelijk is.


  Maak melding

 9. Ja DU 1 typfoutje?En jij ziet gelijk een heleboel?Nou liever typfouten dan spellingsfouten het is je verheerlijkT en je verdedigT,of noem je dat typfouten ?Ja je moet echt je Nederlands gaan opvijzelen anders bek houden.


  Maak melding

 10. Volgens de Wet is iemand dan pas schuldig als de bewijzen wettig en overtuigend zijn.
  Dat is dus het geval met Gilds.
  Marica lult vies uit zijn nek als hij stelt dat hij niet durft te zeggen of Gilds een scheve schaats heeft gereden en daarbij nog twijfelt aan de schuld.
  Van een minister in functie mag je wel verwachten dat hij wettelijke uitspraken respecteert en in dit geval gewoon de schuld van Gilds erkent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.