Alleen cito operaties in Surinaamse ziekenhuizen

6

PARAMARIBO, 13 aug – Het tekort aan medisch zuurstof is steeds meer merkbaar in de ziekenhuizen. Het management van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, en het Diakonessenhuis laat alleen nog cito operaties toe. Het is de meest voor de hand liggende strategie.

De kleine voorraden in de ziekenhuizen is zowat alles dat er lokaal aanwezig is. “We hebben een tekort aan zuurstof en hebben besloten het verbruik te minimaliseren. Als een zwaargewonde of een zwangere vrouw zuurstof nodig heeft, dan krijgt de patiënt die. Maar als iemand zijn galblaas moet verwijderen, kan dat wachten”, zegt AZP’s medisch directeur Lindy Liauw Kie Fa tegenover de Times of Suriname.

Patiënten worden dan ook van geval tot geval beoordeeld. Zicht op een snelle verbetering is er nauwelijks. De verreweg grootste producent, Ingas, weigert weer aan de slag te gaan. Dat zal alleen gebeuren als het milieuconflict over betonproductie bij de naaste buren is opgelost. De kleinere gasproducenten zijn niet in staat het gat op te vullen.

6 REACTIES

 1. hmmmmmmmmm,, stel dat ingas gas blijft produceren, en er treden complicaties op in de ziekenhuizen die te wijten zijn aan het vervuilde zuurstof die ingas levert, wie is dan aansprakelijk ??????????????????????


  Maak melding

 2. Als je met één vinger naar een ander wijst,zijn er drie op jou gericht.
  De bal ligt nu op de regeringshelft.
  Het altijd zo dat deze regering zaken onderschat totdat………….


  Maak melding

 3. triest dat de overheid niets doet nu ziiten ze met hun neus in de witboi. en komen alleen als ze weer een stukje van suriname kunnen verkopen en hun aars kunnen vullen en het volk kan de pot op standaar maar triest zo een mooi land


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.