Alleen cito operaties in Surinaamse ziekenhuizen

6

PARAMARIBO, 13 aug – Het tekort aan medisch zuurstof is steeds meer merkbaar in de ziekenhuizen. Het management van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, en het Diakonessenhuis laat alleen nog cito operaties toe. Het is de meest voor de hand liggende strategie.

De kleine voorraden in de ziekenhuizen is zowat alles dat er lokaal aanwezig is. “We hebben een tekort aan zuurstof en hebben besloten het verbruik te minimaliseren. Als een zwaargewonde of een zwangere vrouw zuurstof nodig heeft, dan krijgt de patiënt die. Maar als iemand zijn galblaas moet verwijderen, kan dat wachten”, zegt AZP’s medisch directeur Lindy Liauw Kie Fa tegenover de Times of Suriname.

Patiënten worden dan ook van geval tot geval beoordeeld. Zicht op een snelle verbetering is er nauwelijks. De verreweg grootste producent, Ingas, weigert weer aan de slag te gaan. Dat zal alleen gebeuren als het milieuconflict over betonproductie bij de naaste buren is opgelost. De kleinere gasproducenten zijn niet in staat het gat op te vullen.

- Advertentie -

6 REACTIES

 1. Onverantwoord en maatschappelijk niet te verkopen.
  Het bedrijf Ingas is geen knip voor de neus.
  Zeer afkeurenswaardig deze houding.

 2. ik vind het niet vreemd het is ook normaal dat het in de rimboe zo iets gebeurd. rimboe was rimboe en blijft rimboe.

 3. hmmmmmmmmm,, stel dat ingas gas blijft produceren, en er treden complicaties op in de ziekenhuizen die te wijten zijn aan het vervuilde zuurstof die ingas levert, wie is dan aansprakelijk ??????????????????????

 4. Als je met één vinger naar een ander wijst,zijn er drie op jou gericht.
  De bal ligt nu op de regeringshelft.
  Het altijd zo dat deze regering zaken onderschat totdat………….

 5. en zo sjokt de trein maar voort. Niemand die de verantwoordelijkheid wilt dragen zelfs onze VENE de boskabouter niet

 6. triest dat de overheid niets doet nu ziiten ze met hun neus in de witboi. en komen alleen als ze weer een stukje van suriname kunnen verkopen en hun aars kunnen vullen en het volk kan de pot op standaar maar triest zo een mooi land

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.