Surinaamse politicus Gilds meldt zich voor straf

17

PARAMARIBO, 12 aug – Ex-minister Siegfried Gilds van Justitie & Politie heeft zich bij justitie aangemeld voor het uitzitten van zijn gevangenisstraf. Met de aanmelding komt een eind aan zijn pogingen buiten de gevangenis te blijven. Gilds is nog steeds voorzitter van coalitiepartij SPA.

Hoewel hij geen nieuwe termijn als partijvoorzitter ambieert, is hij er niet in geslaagd tijdig de opvolging voor elkaar te krijgen. Een rechterlijke commissie moet bemiddelen tussen de twee kandidaat-voorzitters. Gilds probeerde kennelijk tijd te winnen. Het Hof van Justitie wees onlangs een verzoek af om het verloop van zijn hoger beroep buiten de gevangenis te mogen afwachten.

Gilds moet een jaar gevangenisstraf uitzitten. Hij is veroordeeld voor deelname aan witwaspraktijken en pogingen een getuige om te kopen. Volgens zijn advocaat Stanley Marica is het proces politiek beïnvloed. Gilds moest aftreden als minister nadat hij door het OM formeel als verdachte was aangemerkt. Hij werd ervan verdacht onroerend goed te hebben aangekocht voor een in Nederland veroordeeld drugshandelaar.

17 REACTIES

 1. Dit zijn de echte Frontleiders.

  Donkey buriki Du snap je nou nog niet wat ik hiermee bedoel? jij ezel!

  doe de grote aan je vrienden Brunswijk, Somo en Romeo Hoost


  Maak melding

 2. Keen kommmmentaar!
  Wie een kuil graaft voor een ander, die valt er doorgaans zelf in;
  Te yu kraaaasi fu naki maskita na see pranga yu musu luku boeng!
  Hoogmoed komt voor de val!
  Never insuilt the alligator untill you’ve crossed the river.
  Japjapi taki, “shweef teki takki ano noti, tang hanga”.

  En zo zouden wij de hele avond tot de kleine uurtjes kunnen doorgaan.

  De mens wikt slechts, maar het is die Almachtige God, die beschikt. God alleen bepaalt!


  Maak melding

 3. Een creool,een hindoestaan en nu nog een javaan uit de Surinaamsepolitiek die achter de tralies moet.Kunnen ze daar een coalitie vormen….The Newfront Prisoners.


  Maak melding

 4. siegfried franklin gilds heeft de juiste beslissing genomen om zich aan te melden.tegenwoordig moet je uiterst voorzichtig zijn met wie je zaken doet.

  soms kan het gebeuren,dat je je leven bewust of onbewust op het spel zet.desalniettemin neemt de mens toch de kans om in de verleiding te trappen.geld maakt niet gelukkig,onthoudt dit goed.


  Maak melding

 5. DU, de idioot schijnt intens te genieten van de ondergang van anderen. Wat voor soort ben je eigenlijk? Stukjes bij beetjes komen wij wel achter de povere kwaliteiten van dat motortje welke jou gaande houdt.

  Tegen over elk strafdelict bestaat er maar 1 vonnis. Laat dat in deze ook zo zijn. Hopelijk heeft deze oude man geleerd van zijn shortcommings.

  En DU keep in your extremely sick mind, “vandaag ik, morgen gij.”


  Maak melding

 6. @ pinto
  wie een kuil graaf voor een anderen valt er zelf in, dan moet jij verdomd uitkijken. met de laaste regels van jou reaktie op nummer 2 ben ik het volkomen met jou eens alleen jij past het soms verkeerd toe, de god waar ik in geloof staat niet aan de kant van misdadigers.


  Maak melding

 7. Je kunt zeggen wat je wilt: het front neemt de rechterlijke macht en de democratie heel serieus. Dit kun je niet zeggen van de Mega Combinatie. Met de veroordeling en detentie van Gilds, wordt hiermee duidelijk aangegeven dat Suriname corruptie aanpakt zonder onderscheid des persoons. Bij een eventuele verkiezingswinst van de NDP zal dit tot het verleden behoren. Dan zijn wij terug bij af.


  Maak melding

 8. En zo werd hij met wortel en tak vernietigd.

  Komt ervan velen doen dingen in het land waar zij zelf niet wijzer van worden.

  Altijd handje de voorste spelen maar wanneer het daar is zijn anderen wijzer en rijker geworden dan die hele blakaman man.

  Opa Ronald ding sma sabie dati yu e du tu.
  word jij ook een politieke mislukkeling…(want dat ding van jouw met de NPS) a no luku bun….(domme mensen…niet wijs genoeg)wanneer ga jij je kop gebruiken yu libi yu mati ini kaka.

  Komt ervan wanneer jullie dingen doen en de kop niet gebruiken.

  Gewelding door domheid…..tiki skoro no e pur don.

  En zo trekt er ergens een karavaan verder door een stel blaffende honden.

  Te gierig en te dom en achterlijk.


  Maak melding

 9. @pinto en krom
  weet je wat voor mens ik ben?
  iemand die vind dat bij iedere wetsoverteding een straf of sanctie hoord en dat bepaald de rechter, vooral als het gaat om mensen die een voorbeeld functie hebben en sterker nog deze man was minister van justitie hij had het moeten weten. weet je wat erger is mensen die misdaden hebben gepleegd tegen de mensheid die hier verdedigen met jou hele ziel mensen die moorden op hun geweten hebben hoe durf jij mij te vragen wat voor soort ik ben, het verbaas mij iedere keer weer waar jullie die brutaliteit vandaan halen.mensen die op 8 dec hun doden herdenken daar heb jij ook kritiek op, de rechtsgang in suriname is ook niet goed in jou ogen ik kan jou niet meer volgen echtwaar je bent zo inconcequent als het maar zijn kan. ik heb jou eerder vergeleken met een dieren beul die lid wil worden van de partij voor dieren. vandaag ik morgen jij dat zeggen de nabestaanden van 8 december al jaren gelukkig zien wij vooruitgang de daders moeten zich verantwoorden de daders die jij als jou helden ziet.


  Maak melding

 10. Nu nog tokkie in het gevang. De fronters zijn toch allemaal beroeps politieke criminelen, hoe kan je anders deze schertsfiguren noemen die een heel volk zo durven achter te stellen door hun gelieg, diefstal, corruptie, omkoperij, witwasserij en verkiezings fraude.


  Maak melding

 11. Brunswijk slaat parlementsleden in elkaar,bedreigd mensen met vuurwapens,heeft grote delen van het bos voor winstgevende doeleinden ingepikt, en hij loopt nog steeds vrij rond in Suriname. Somo staat ook bekend als een verkrachter van vrouwen en hij is gewoon in functie. Dit noemt men democratie van het Nieuw Front.


  Maak melding

 12. ik begrijp een aantal mensen niet de opperrechter van suriname geeft op 8 en 9 dec 16 medeburgers van suriname de doodstraf dat mag in de ogen van de sommigen ,en als de gekozen rechter in suriname een minister die schuldig is bevonden van het witwassen van crimineel geld vonnis mag dat niet in jullie ogen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.