Aanwinst foto’s Suriname Rijksmuseum

0

Onlangs kreeg het Rijksmuseum de vroegst bekende foto uit Suriname in langdurig bruikleen. De foto, een zogeheten daguerreotypie, toont een echtpaar van gemengde komaf en werd gemaakt in 1846 in Paramaribo, zeven jaar na de geboorte van de fotografie.

Op dinsdag 18 augustus presenteert het Rijksmuseum circa 80 foto’s uit Suriname die recentelijk door het museum werden verworven. Hierbij bevinden zich enkele tot nu toe onbekende 19de eeuwse foto’s die het museum in bruikleen heeft ontvangen. De presentatie geeft een overzicht van de aanwinsten die het Rijksmuseum de afgelopen twee jaar op dit gebied heeft gedaan.

Werk van bekende fotografen als Augusta Curiel (1873-1937) en Willem Diepraam (1944) wordt getoond samen met foto’s van particulieren. Uiteenlopende onderwerpen als het plantageleven rond 1910, de bauxietwinning in Suriname en Curaçao tijdens de Tweede Wereldoorlog komen aan bod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.