Suriname wint zaak tegen Caribische monopolist

1

PARAMARIBO/PORT OF SPAIN, 11 aug – Suriname en andere lidlanden van de Caricom hebben de rechtszaak tegen het Trinidadiaanse cementbedrijf TCL gewonnen. Het besluit om buiten de Caricom cement te importeren tegen een nultarief was terecht. Dit stelt het Caribisch Hooggerechtshof.

Van schending van het Verdrag van Chaguaramas was geen sprake. “Het recht heeft gezegevierd. Als Suriname zijn we blij dat we in een positie blijven om cement te importeren tegen een nultarief”, zegt Marica minister Clifford Marica van Handel & Industrie tegenover de Ware Tijd. De cementprijs kan zo stabiel worden gehouden. Ook de kans op schaarste blijft beperkt.

Met TCL als enige cementproducent binnen Caricom dreigde het schaarstegevaar wel. Om dit tegen te gaan is besloten van elders te importeren. Achteraf bleek dit de bouwsector ten goede te komen en daarmee de consument. Volgens Marica is het hele idee van economische eenwording om het consumentenvoordeel begonnen. Waar mogelijk zullen soortgelijke maatregelen worden getroffen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.